Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

ako je to sto chekas, nachekaces se
naime, IPTV vuchevec koliko vushe, ti ako hoces da imas 4 STB za 4 TV, em sto ces da platic neznam koliko ali mnogo nego sto ce ti trebati konekcija 4 x 1 IPTV

e sad mozzess be --e---e

'si ti zbrda (jedna rec) ?:wall:
Ajde artikulisi ove tvoje brljotine gore-> "IPTV vuchevec koliko vushe" ?

Gizmor imam dva pitanja u vezi daljinca.Ne mogu da provalim koje je dugme kad si u meniu da se vratis korak unazad.I drugo kad dodas neke kanale u fejvorits kako posle da koristim tu listu.Poz:wave:

Gizmor imam dva pitanja u vezi daljinca.Ne mogu da provalim koje je dugme kad si u meniu da se vratis korak unazad.I drugo kad dodas neke kanale u fejvorits kako posle da koristim tu listu.Poz:wave:

Vracas se korak unazad na plavo dugmence a omiljeni kanali su na zuto kada ga stisnes dvaput. Sve ti je inace u uputstvu na srpskom jeziku :)

Meni su dali samo neki AmiNet installation Guide na engleskom.Za ove tastere ispod navigacionih pise These buttons have no function in TV mode.
Anyway, thanks

Meni su dali samo neki AmiNet installation Guide na engleskom.Za ove tastere ispod navigacionih pise These buttons have no function in TV mode.
Anyway, thanks

Heh zakinuli te za uputstvo. Dobija se bela knjizica koja bukvalno u crevca objasnjava svako dugme na daljincu i opcije u meniju.

Meni kad su uvodili IPTV dolazila TRI co`eka ! Jedan je nosio kese sa opremom ( po Telekomovoj nomenklaturi verovatno KV radnik ), drugio je montirao opremu ( znaci neki tehnicarski drone) a treci je razglabao o prednostima IPTV i vadio ugovore ( sef ili ti brain operacije) ! Ja nisam mogao da verujem! Tri coveka bazaju da bi povezli tri kabla! A jeli su i pili kao da sam spustao plafone i ugradjivao akvarijum u zid! Jeee!
Sto pre ukinuti monopol pa da stvari krenu svojim prirodnim "trzisnim" tokom!!
Do sada su vec trebali da obezbede bar 10 HD kanala, a ne da nam uvaljuju kineske televizije ! :mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
Meni kad su uvodili IPTV dolazila TRI co`eka ! Jedan je nosio kese sa opremom ( po Telekomovoj nomenklaturi verovatno KV radnik ), drugio je montirao opremu ( znaci neki tehnicarski drone) a treci je razglabao o prednostima IPTV i vadio ugovore ( sef ili ti brain operacije) ! Ja nisam mogao da verujem! Tri coveka bazaju da bi povezli tri kabla! A jeli su i pili kao da sam spustao plafone i ugradjivao akvarijum u zid! Jeee!
Sto pre ukinuti monopol pa da stvari krenu svojim prirodnim "trzisnim" tokom!!
Do sada su vec trebali da obezbede bar 10 HD kanala, a ne da nam uvaljuju kineske televizije ! :mad::mad::mad:

Kakve veze sa monopolom ima što su tebi dolazila 3 radnika da montiraju IPTV a i niko te ne bije po ušima da ih ti hraniš i pojiš.
A što se tiče HD kanala mali je procenat korisnika koji bi u ovom trenutku imali neke koristi od toga. Evo sada posle godinu dana od početka IPTV u Srbiji može da se vidi napredak ( stabilnije radi, povećan broj kanala ) tako da ipak to ide napred a možda će i ubrzati.

Poslednja izmena:
ide brzinom puza koju zele da nam predstave kao ultramegagigaturbo napredak !

Kakve veze sa monopolom ima što su tebi dolazila 3 radnika da montiraju IPTV a i niko te ne bije po ušima da ih ti hraniš i pojiš.
A što se tiče HD kanala mali je procenat korisnika koji bi u ovom trenutku imali neke koristi od toga. Evo sada posle godinu dana od početka IPTV u Srbiji može da se vidi napredak ( stabilnije radi, povećan broj kanala ) tako da ipak to ide napred a možda će i ubrzati.

Jel ti to mene z....? Nije ti jasna ironija da su potrebna tri coveka da prikljuce jednu stvar? Ne znas ocigledno za onaj vic tipa koliko je ljudi potrebno da promene jednu sijalicu?
Sta mislis koliko ih ima sto jos tako rade u Lelekomu? Milion ljudi na jednom poslu samo da ispune formu da nesto rade, a mi cemo ih naravno platiti! Posle ti dodje direktor pa izjavljuje nesto tipa dajte nam konkurenciju!!! Pa konkurencija (prava) bi ih pojela!
Pricas o malom broju korisnika sa HD televizorima koji ne bi imali koristi od HD kanala???
Pricas mi o nekoj stabilnosti i broju kanala posle godinu dana???Pa jel dobijamo te kanale za dzabe?Ne placamo je li,pa treba da smo zadovoljni?
Pa gde ti zivis? Ili bolje da pitam gde ti radis?
U telekomu?

ZokiNS Pa verovatno da imaš nešto povoljnije ne bi uzeo IPTV od telekoma kao ni ADSL a ako si nezadovoljan mogao si da odjaviš. Koji još distributer nudi i koliko HD kanala za koju pretplatu? Da li po kvalitetu slike možeš porediti kablovsku i IPTV? Najlakše je reći da nešto nevalja, naravno uvek može bolje ali šta bi bilo da nisu ni počeli sa emitovanjem? Pošto verovatno neznaš šta je sve bilo potrebno uraditi i u kojim uslovima da bi uopšte i imali mogućnost IPTV-a nemoj ismevati ljude koji samo rade svoj posao,i nemoj ih poistovećivati sa radnicima u poslovnicama i na informacijama, nisu oni krivi zbog same organizacije Telekoma. Nije bitno šta ko izjavljuje u nekim novinama ili na TV-u sve je to politika.
Neka ova tema posluži da pomogne nekom ako ima problema sa IPTV-pm ili donese neke prave informacije vezane za cene, program i nadam se uskoro sa mogućnošću rada dva STB-a kao i povećanju broja kanala.
Prihvatam sve dalje kritike i neću na njih odgovarati.
Pozdrav i bez ljutnje!

ZokiNS Pa verovatno da imaš nešto povoljnije ne bi uzeo IPTV od telekoma kao ni ADSL a ako si nezadovoljan mogao si da odjaviš. Koji još distributer nudi i koliko HD kanala za koju pretplatu? Da li po kvalitetu slike možeš porediti kablovsku i IPTV? Najlakše je reći da nešto nevalja, naravno uvek može bolje ali šta bi bilo da nisu ni počeli sa emitovanjem? Pošto verovatno neznaš šta je sve bilo potrebno uraditi i u kojim uslovima da bi uopšte i imali mogućnost IPTV-a nemoj ismevati ljude koji samo rade svoj posao,i nemoj ih poistovećivati sa radnicima u poslovnicama i na informacijama, nisu oni krivi zbog same organizacije Telekoma. Nije bitno šta ko izjavljuje u nekim novinama ili na TV-u sve je to politika.
Neka ova tema posluži da pomogne nekom ako ima problema sa IPTV-pm ili donese neke prave informacije vezane za cene, program i nadam se uskoro sa mogućnošću rada dva STB-a kao i povećanju broja kanala.
Prihvatam sve dalje kritike i neću na njih odgovarati.
Pozdrav i bez ljutnje!

Kralju ja se ne ljutim ali ne mozes me ubediti da je doslo do nekog poboljsanja kada nije! Vec sam rekao da je kvalitet slike ok ali sta se desilo sa brzinom menjanja kanala?Pa sad je gore nego kada sam ga uvodio!Novi kanali?Vesti,kina,rusija!Pa jel realno to neko kao gleda?Jedino novo sto valja je arena!
Od pompeznih najava i reklama sta smo dobili za godinu dana? Malo vise kanala! I to je otprilike to!
Sad ti meni pricas o nekoj kompleksnosti celog projekta bla,bla, a ja te pitam sta to mene briga kao krajnjeg korisnika? Ja placam pretplatu i zelim uslugu! Znaci placam-necu eksperiment! A problem i jeste u organizaciji i stavu : ako ti se ne svidja odjavi se! E pa vidi, da imate pravu konkurenciju siguran sam da ovo ne bi govorio, nego bi se, kao i na zapadu, borili za svakog korisnika! A kod nas izgleda i dalje vazi ona komunisticka : budi srecan sto to uopste imas i sto to radi!Cuti i ne talasaj!
Ponavljam: kada dodje prava konkurencija i kada krene privatizacija pitacu te sta onda mislis!
P.S.-nikada ne ismevam radnicku klasu,cak sta vise bili su simpaticni,sve je malo iskarikirano ali poenta je TRI radnika i dva kabela, sto ocigledno i dalje ne shvatas!
Pozdrav!

Sad ti meni pricas o nekoj kompleksnosti celog projekta bla,bla, a ja te pitam sta to mene briga kao krajnjeg korisnika? Ja placam pretplatu i zelim uslugu! Znaci placam-necu eksperiment! A problem i jeste u organizaciji i stavu : ako ti se ne svidja odjavi se! E pa vidi, da imate pravu konkurenciju siguran sam da ovo ne bi govorio, nego bi se, kao i na zapadu, borili za svakog korisnika! A kod nas izgleda i dalje vazi ona komunisticka : budi srecan sto to uopste imas i sto to radi!Cuti i ne talasaj!
Ponavljam: kada dodje prava konkurencija i kada krene privatizacija pitacu te sta onda mislis!
P.S.-nikada ne ismevam radnicku klasu,cak sta vise bili su simpaticni,sve je malo iskarikirano ali poenta je TRI radnika i dva kabela, sto ocigledno i dalje ne shvatas!
Pozdrav!
Moram da se slozim sa ovim. Tri radnika rade posao koji u principu moze jedan da uradi. A shto se tiche te filozofije, ako ti se ne svidja, odjavi se, to stvarno nema nigde gde postoji ikakva razumna konkurencija.

Meni privatnik, vektor, kad je uvodio kablovsku isto poslao troje cini mi se, to sto ti kazes ne moze jedan covek da radi, kod tebe je proslo ok, onaj moj jedan se peo na banderu, drugi mu pomagao, treci pisao ugovor, itd. poenta je da svako od njih ima svoj posao, to je terenska sluzba sastavljena od tri profilisana majstora, ko zatreba taj resi problem. Eto, ako privatnik smatra da je potrebno troje, sto ne bi i telekom. Jedan od te trojice je verovatno bio i vozac koji nije hteo da ceka u kombiju :) . Pustite te kapitalisticke price, jedan covek treba sve da radi.

Meni privatnik, vektor, kad je uvodio kablovsku isto poslao troje cini mi se, to sto ti kazes ne moze jedan covek da radi, kod tebe je proslo ok, onaj moj jedan se peo na banderu, drugi mu pomagao, treci pisao ugovor, itd. poenta je da svako od njih ima svoj posao, to je terenska sluzba sastavljena od tri profilisana majstora, ko zatreba taj resi problem. Eto, ako privatnik smatra da je potrebno troje, sto ne bi i telekom. Jedan od te trojice je verovatno bio i vozac koji nije hteo da ceka u kombiju :) . Pustite te kapitalisticke price, jedan covek treba sve da radi.

Pa ovi se IPTV "majstori" nisu penjali na banderu,garant su mi nesto zakinuli :)! Mada video sam po njihovom izrazu lica da su hteli da zovu jos par kolega jer je bila frka da utaknu UTP kabel iz splitera u modem pa u STB! :) Pomocnik pomocnikovog pomocnika je zavapio da mu treba pomoc kada je trebalo utaknuti skart kabel u TV! Vozac je drzao upaljenu limuzinu i hladio je sampanjac! :):)
Nemoj da te telekom cuje da i vektor salje trojicu pa da posle ljudima na vrata dolazi citav puk! :)
Elem jedini razlog zasto sam ih zvao jeste taj sto sam procitao ovde i na elitu da je bolje da za pocetak oni povezu, da ne bi posle bilo "postovani korisnice a lepo smo vam rekli da nece to raditi ako nasi ljudi ne dodju..." ! Svi znamo koliko je u pocetku bilo problema prilikom prikljucenja!

Ne znam zasto su uopste i potrebni majstori za IPTV. Aj da dodje jedan, ako bas imas problem sa namestanjem...

Mene su sami oni zvali i pitali: "da li ste zainteresovani...bla,bla...probni period...bla...bla" , prihvatio sam da probam, da vidim kako izgleda, za dva dana zvali da dodjem po opremu, nisu mi ni spominjali "majstore".

Utisci? Kvalitet slike je dobar, jos "malo" bolja ponuda kanala i to je to. Inace, vratio sam set posle dvadesetak dana, nisu ni pitali zasto, samo su se zahvalili.

Listam Telekomov sajt i ne mogu da dodjem do informacije koja me zanima. Naime, zanima me koliko se placa IPTV + internet? Jedan poznanik mi govori kako je kao sve to zajedno oko 600 dinara mesecno sto je naravno suludo obzirom da uz TV ide i net brzine bar 1.5Mb/s koliko sam shvatio.
Takodje me zanima da li ja bezbolno mogu da predjem sa EUnet-ovog ADSLa na Telekomov i koristim blagodeti promotivnog perioda koriscenja IPTVa?
Izvinjavam se ako se odgovori na moja pitanja vec nalaze u temi, da sam ih nasao ne bih ni pitao. :)

Cheers! cheers

IPTV i net se odvojeno placaju i nemaju veze jedno sa drugim. 600din. je samo TV bez neta.

Sto se tice prelazenja sa provajdera na provajdera, to bi trebalo da je sada pojednostavljeno i bezbolno, ali ne znam detalje.

jos se testiraju...nije jedan STB za 2 TVa nego 2 STBa, drugi ukljucis u 4ti port u ruteru... a od januara treba da krenu HD kanali...

Dok ne vidim zvanicnu vest, nista ne verujem. Ali bilo bi stvarno lepo, taman da naprave malo konkurenciju sbb-u. Jos kad bi ispratili sbb sa brzinama, ih milina bi bila.

Danas videh da su pustili ESPN America na 563 kanalu.
Da li je neko imao problem sa daljinskim, da se uredjaj sporo odaziva na komande sa daljinskog ?
Moracu da proverim baterije...

Mene interesuje koliki protok bi zahtevali HD kanali. Ako bi u tomslucaju neko uzeo kod njih i net i HD IPTV, koliki bi max net mogao da ima? 3Mbit?

Za jedan HD kanal sa MPEG-4 kompresijom dovoljno je 8-10 mbps, tako da bi ostalo dovoljno za internet. Medjutim, dva STB sa dva HD kanala bi tesko radila, osim ako se ne poveca kompresija i smanji protok.

Ufff.... ADSL teoretski daje max 24Mbit. Znamo da i sa 16Mbit neki imaju problema pa to nije ni blizu tih 16. Onda sta, HD + net max 8M ili HD za 2 tv i net ako bude.... Sto znaci ili da ljudi uvedu ISDN linije ili (ovo je smesno) HD kod njih a net preko kablovske.

Najverovatnije nece da uvode mogucnost da se HD prati na dva TVa jer za to nemaju mogucnosti. Eventualno 2 720p kanala.

Nazad
Vrh Dno