Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Trenutno je, po mom mišljenju, situacija sledeća.
Za narednih 6 meseci ako se desi agentic AI koji ZAISTA odrađuje posao koji se očekuje od programera, onda će možda AI priča da nastavi da raste.
Što se realno neće dogoditi.
Pošto se ovo gore napisano neće ostvariti, ode AI put NFT-a, VR-a i ostalih "trendova".
Ali da li to znači da će skočiti tražnja za kadrom ili su ljudi iz biznisa generalno digli nos na IT industriju koja je realno 90% jedna velika prevara, ostaje da se vidi.
Možda ako zaista urade nezamislivo i odseku Indiju iz priče.
Takođe obzirom na opšte političku situaciju, kompanije koje bi nešto ozbiljno da rade a oslanjaju se na američku serversku/servisnu infrastrukturu bi trebalo da stave prst na čelo, naravno, kada ne bi bile američke ili evropske autsors kompanije što uvaljuju muda za bubrege kao što jesu...
Zašto samo američke, Kineski radi za “sve pare” (za dž što bi rekli) sasvim fino. Ovo će da propadne jedino ako se zatvore serveri, što je za sada malo verovatno da će da se desi. Kao i za kriptovalute, prognozirali su da će da “pukne balon”, a on raste li raste (šteta šti sam davno rasprodao sve koine koje sam imao 🤣).
Nije mi jasno sto mislis da je IT 90% velika prevara. Isto ko i svaka usluga(ako pricamo o razvoju proizvoda). Znaci, tebi kao firmi treba nesto da se automatizuje,ubrza,sredi i naravno da ti IT tu radi. To sto gazda na prvom sastanku pita moze li dzabe/jeftinije to nije problem ITja.