Kada pumpa modulira na 0.67m^3/sat ili niže, ova kineska povremeno ne želi/ne posluša što dovodi do toga da senzor protoka vode ne vidi protok iako pumpa to zahteva od cirkulacione pumpe, te pumpa pređe u E8 (flow switch) error. Tri puta zaredom - E0 i pumpa mora da se resetuje.
Na stranim forumima su svi govorili da je Midea svaku reklamaciju za ovo rešavala zamenom pumpe za Wilo, što od dilera koji je uvezao pumpu nisam mogao da dobijem, već sam dobijao isključivo savete koji mi ne mogu pomoći. Serviser je predlagao - po njegovim iskustvima ovo se dešava - da se pumpa zameni sa pumpom konstantnog protoka (iako na ploči postoji preklopnik koji pumpu prebacuje u ovaj mod) - što nisam takođe želeo da uradim.
Umesto da se dalje mlatim, kupio sam Wilo pumpu (morao sam da gledam po YouTube videima kod ljudi koji montiraju pumpe i hvatam screenshot-ove da bih našao tačan model) i zamenio - i već pola godine radi bez problema (inače je problem bio vrlo čest, naročito u toplo vreme). Sada sam uložio u vakuum pumpu, Bördelgerät (ne znam srpski naziv),Testo 552 merač apsolutnog pritiska, creva, itd. i nameravam da je do dalje održavam sam jer u malom gradu bez dobre servisne mreže (svaki izlazak na teren je serviser naplaćivao i trošio i svoje i moje vreme) toplotna pumpa je samo glavobolja - otkako je održavam postala je hobi (pomaže što postoje klime za nedajbože da me žena ne ubije

).
Nažalost, u trenutku kada sam ugrađivao TP nisam mogao da predpostavim da ljudi koji prodaju, vrše instalaciju podnog grejanja, etc. ne znaju mnogo oko toplotnih pumpi - pa sam dobio loše savete koje sam poslušao:
1. Ugrađen je on-off termostat - rešeno - pumpa je sada always on, stavio sam shelly prekidač koji kontrolišem sa HomeAssistant za ne daj bože, u kombinaciji sa toplomerima po sobama.
2. Ugrađen je bafer - beskorisna stvar - pogotovo u mom sistemu sa tonama betona koji treba zagrejati, samo komplikuje instalaciju, pumpa ne reaguje dobro na njega, a povratna sprega temperature je još sporija, pa pumpa ne raguje dobro - ovo bacam na proleće.
3. Prevelika pumpa - 8kW za kuću od 70kvm sa dobrom izolacijom - ciklusi su na sat vremena - pokušaću kada dođem da ograničim maksimalnu struju kako sam video ovde, pa ćemo da vidimo.
itd.