Greje se ukupno 98-100m2 - 50 prizemlje i 50 potkrovlje. Radjena je rekonstrukcija stare kuce pa je izolacija uglavnom 10cm stiropora ali ne svuda. Potrovlje ima i unutrasnju izolaciju 2cm kao i kamenu vunu 10cm na plafornu. Podovi nisu izolovani tj. ispod laminata je obicna podloga za laminat - stirodur 0.5cm.
Probao sam sa ∆T na 8C i trenutno na spoljasnjoj temperaturi od 4C radi ovako:
U 13,15 kada je pumpa krenula da radi temp je billa 27C polazna da bi nakon smo 16 minuta popela na 35C sto je i zadata ... tu valjda modulira do 36.8 sve dok i dolazna temp. vode iz radojatora ne bude 35C. te se nakon 16-17min gasi pumpa a voda zatim hladi do 27C za nekih 40-ak minuta. Sve u svemu ceo ciklus sada traje 1h i 10-15min ali je napolju dosta toplo (4C)
Ukupno imam 9 radijatora i jedan susac u kupatilu. Svi rade i sve termo glave su otvorene tj. na 6. Cini mi se kao da ima premalo vode u sistemu jer se brzo zagreva a brzo i hladi.
Imam Gree Versati 3 pa ne znam da li je moguce smanjiti brzinu cirkulacione pumpe. Mozda u nekim servis podesavanjima - na ovim meni dostupnim nema.
Komfor je OK, tj. za ceo ciklus hladjenja vode temp. u kuci je ostala ista. Trenutno se vodim temp. vode jer po recima serivsera to bolja varijanta. Ukoliko bi stavio termostat sobni verovatno bi od nekih 24 do 23C trebalo da prodje i nekoliko sati, mada od kako sam postavio TP pocetkom novembra temp nije bila nikad ispod 23.5C i to nocu kada je bio minus par stepeni.
Ja sam zadovoljan pumpom jedino bi voleo da se pumpa ne gasi tj. da se postignu podesavanja da modulira 24h

- Valjda bi onda i potrosnja bila manja. Po onome sto vidim u odnosu na prosli novembar potrosnja je veca za nekih 400-450kw sto je usvari i potrosnja pumpe ali naravno +-15%