Upravo tako, pre par meseci tj krajem maja uzmem Candy ves masinu za pranje i susenje, sa 5 godina garancije a 10 god na motor(vodeci se onim pa nek traje toliko ne moze da bude bas toliko losa). Uglavnom posle 2 meseca pukne kazan i oni mi kazu ne vazi garancija. Kazu to je fzicko ostecenje, na moje pitanje ako crkne elektronika da li ce da bude kriva losa struja covek se nasmesio i potvrdio. Odbili su vestacenje o mom trosku kao to ne rade. Nezavisni serviser kada je okrenuo masinu nasao je ociglednu razliku u plastici tj boji, jedna strana kazana je bele a druga zeleno bele boje(moraju biti identicne jer se spajaju u jednu srafovima). Niko nije odgovoran, pocnu da pricaju kao botovi, odgovaraju sablonom. Sve ovo nema veze sa TP ali ima sa servisima po Srbiji i podrsci u vezi garancija. Inace uspeo sam da nadjem LG monoblok therma V 12kw trofaznu verziju za 510.500 din(ako neko zna da ima povoljnije neka cuti 😉 Ocekujem je sledece nedelje.Što se tiče garancije od 5, 7, 10 godina, to na našem tržištu ne postoji. Ono što se reklamira su "produžene" i "uslovljene" garancije.
Drugo, dugim garancijama se hvale samo oni brendovi kojima je to jedini argument.
Da se razumemo i ja bih želeo da na svaki uređaj koji kupim imam garanciju 20 god, ali to nije realno.
Ako se nešto pokvari posle 3,4,5 godina, to je teško neka fabrička nepravilnost nego generalno loš kvalitet ili neadekvatna instalacija ili rukovanje sistemom.
Lepo je imati dužu garanciju, ali ako nju daje firma bez dobre istorije, onda to mnogo ne vredi.