Rekao bih da je i Nis tu negde. Komsija je skoro placao 17 e /m2 za radove na pristupacnoj kuci i to je negde cifra za proverene fasadere, naravno moze da varira cifra zbog lokacije, prilaza, otvora i sl.. Moze da se nadje i jeftinije, ali to su uglavnom neprovereni ili po necemu problematicni likovi, tako da se opet svede na ono - ko ne plati na mostu...Mozda jeste mozda nije deo teme ali da podelim vezano za izolaciju jer se dosta pominje pa da ljudi imaju neku računicu.
30e/m2 je sada cena rada i materijala po principu "ključ u ruke" sa 10cm stiroporom.
Pricam za BG.
Mozda van BG je jeftinije.
Ja kada sam to rekao smejali su mi se,Novi Sad i do 35eMozda jeste mozda nije deo teme ali da podelim vezano za izolaciju jer se dosta pominje pa da ljudi imaju neku računicu.
30e/m2 je sada cena rada i materijala po principu "ključ u ruke" sa 10cm stiroporom.
Pricam za BG.
Mozda van BG je jeftinije.
Ovo je upravo kod mene slučaj. Imate ispred u threadu moja iskustva sa TP.TP u kombinaciji za zidnim ili zidno+podno grejanje zaista deluje zanimljivo , na taj nacin bi se mogla postici ogromna grejna povrsina kroz koju bi cirkulisala ogromna kolicina vode a za uzvrat dobili bi to da je polazna temperatura vode potrebna za grejanje veoma mala, sto je vrlo dobro za toplotne pumpe... Mogu mislit koliko bi efikasno bilo to grejanje na recimo 28-30c.. Tu bi COP bio fantazija.
S druge strane takav sistem bi kostao da se use*es...
Meni je ceo sistem na jednom polaznom vodu. Pumpa može i odvojeno da kontroliše podno i radijatorsko grejanje, ali ja u početku nisam razmišljao o TP pa nisam ni razdvojio sve.Ovo je upravo kod mene slučaj. Imate ispred u threadu moja iskustva sa TP.
Jedini način grejanja već evo 8-a sezona.
Bilo bi dobro da otvore i neki servis, sve pare potrošili na bilborde po Bg.Hisense izbacio novu seriju TP u srbiji.
Monoblok i solit sistemi
Meščini da i na forumu imaju bilborde...Imaju bilborde i po Uzicu i Zlatiboru.
MideaKoju marku split 14kw toplotnu pumpu bi preporucili ?
Da li je neko imao iskustva sa hisense-om, aristonom, mideom, lg-jem?Koju marku split 14kw toplotnu pumpu bi preporucili ?
Svaka čast njima na tome. Inače sve kineske fabrike su među najvećima u svetu jer se tamo prave klime za ceo svet, toplotne pumpe su nešto drugo.Pa kao 5ti u svetu, deluju da znaju sta prave
![]()
The Largest HVAC Companies In The World, and What They Do
The largest HVAC companies include many household names like Daikin and Samsung. The HVAC industry spans across many countries.history-computer.com
Koja je tvoja preporuka obzirom da imaš iskustva i na terenu?Svaka čast njima na tome. Inače sve kineske fabrike su među najvećima u svetu jer se tamo prave klime za ceo svet, toplotne pumpe su nešto drugo.
Ne znam čemu taj navijački pristup.
Ja pišem iskustva sa terena, a to je da je realno srednja-niža klasa po efikasnosti, često se ledi, pogotovo na 0'C, servis im je očajan (ne mislim da usisivače i belu tehniku nego na toplotne pumpe). Cena im je turbo povoljna i to im je najveći prodajni argument. Svako ima pravo da kupi šta želi, nije naše da promovišemo brendove nego da ako smo imali iskustva sa nečim konkretnim da to podelimo sa drugima.
Pisao sam već na tu temu. Toplotne pumpe kupujte od evropskih brendova i od onog koji ima ovlašćeni servis u vašem mestu. Odaberite pumpu zajedno sa nekim inženjerom ili dobrin instalaterom. Zatim uzmite telefon u ruke i "izguglajte" ovlašćeni servis za taj brend u vašem mestu, zovite da proverite da li će se iko javiti, često postoji servis samo na papiru a niko se ne javlja i slično. Niste svesni kakvih sve prevaranata ima.Koja je tvoja preporuka obzirom da imaš iskustva i na terenu?
Teško je nekome a i nezahvalno predlagati neki brend. Ono što ti kolega napisa je tačno tako. Budžet je taj koji nas zeza sve ali isto tako što niko stručan ne želi da izračuna stvarne gubitke objekta pa da čovjek koji se ne razumije u materiju zna koja snaga TP mu je potrebna, a servisi da ne govorimo.Koja je tvoja preporuka obzirom da imaš iskustva i na terenu?
Svaka čast njima na tome. Inače sve kineske fabrike su među najvećima u svetu jer se tamo prave klime za ceo svet, toplotne pumpe su nešto drugo.
Ne znam čemu taj navijački pristup.
Ja pišem iskustva sa terena, a to je da je realno srednja-niža klasa po efikasnosti, često se ledi, pogotovo na 0'C, servis im je očajan (ne mislim da usisivače i belu tehniku nego na toplotne pumpe). Cena im je turbo povoljna i to im je najveći prodajni argument. Svako ima pravo da kupi šta želi, nije naše da promovišemo brendove nego da ako smo imali iskustva sa nečim konkretnim da to podelimo sa drugima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari