Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

jeste :D i palis pljugu na njegov mali plamičak.
Cool je figura, ali je stvarno previse.

Mogli bi da daju malo nekog novog gejmpleja, u sustini se mesecima vrti jedno te isto..

Pustili bi oni malo novog gejmpleja ali izgleda da nemaju sta :D
Iskreno mislim da ce igra biti prosjek jer realno u zadnje vrijeme se stalno hajpuju igre koje na kraju ispadaju cist prosjek kao npr Witcher 2.

^ slazem se. Mozda nije toliko da ispadnu prosek , koliko te developeri nakljukaju ocekivanjima , i kad se igra konacno pojavi nema onog silnog "vauu" jer su sve main featurse vec izreklamirali i spoil-ovali. Na kraju ti ne ostane nista drugo do da samo sprovodis svog charactera do kraja igre , nailazeci na neko iznenadjenje tu i tamo :)

Zbog toga ja trailere vise i ne gledam.

^ bukvalno! Kao u holivudskim filmovima... Kad odgledas trailer, film ne moras vise ni da gledas.

Pustili bi oni malo novog gejmpleja ali izgleda da nemaju sta :D
Iskreno mislim da ce igra biti prosjek jer realno u zadnje vrijeme se stalno hajpuju igre koje na kraju ispadaju cist prosjek kao npr Witcher 2.

U moru malte ne identicnih multiplatformskih shootera i sl. gluposti, W2 je dalko od prosecne igre...

Kolko se meni čini shoma je RPG igrač tako da malo drukčije gleda na stvari. Mada ja o W2 ne mogu pričati jer nisam igrao.

A te šutere i arkadne cinematic gluposti više i ne igram tako da o tome stvarno ne bih.

Ako se napravi poredjenje hype i kvaliteta igre onda je Witcher 2 podbacio. Toliko trailera, gampelay filmova, konferencija a na kraju dobijemo nešto potpuno drukčije.
Witcher 1 se pojavio niotkuda i postao RPG classic.
Takodje ne očekujem mnogo ni od Skyrim-a. Današnji RPG su mnogo izgubili na kvalitetu i pitanje je da li će izaći nešto o čemu će se pričati godinama a ne samo mesec dana dok ne prodje hype. Dragon Age Origins je pokazao da ima nade ali je to kratko trajalo :(

Bas tako, Witcher 2 je reklamiran na sva zvona, hypovase nelinernost kvestova, PC-gejming FTW, ludilo, veliki svet, a zapravo su prikazali jedini nelinearni sporedni kvest u igri (gde se omasi ispravan zavrsetak ako se ne nadje jedan glupi predmet) i to bi bilo sve u konzolnoj igri koja ce kasnije izaci za konzole:d

Ja se malko cudim sto vec nismo zatrpani Skyrim sadrzajem i reklamama, trejlerima...verovatno je Bethesdi sa Rage u prvom planu, pa ce ovo doci na red kasnije. Skyrim sigurno nece zadovoljiti nase zahteve (ajde?), ali ce sigurno biti bolji od Witchera 2, a i igra se ne reklamira kao nesto sto nije, pa zato necu mnogo da besnim:D

Daleko od toga da sam se nasao da branim W2 kao full-fledged, punokorvni RPG, jer to on nije. Igra je, cak, neuporedivo losija od prvog dela. No, svakako da nije sra*e kakvim ga neki ovde predstavljaju. Pogotovo mi je licemerno da pojedini likovi, koji su proveli sate i sate braneci CoD serijal na ovom forumu, kao i ostale multiplatform fps/tps *****ije, sad odjednom postali ponosni bastijon PC gaminga, te se bacili u pljuvanje W2 jel' igra ima izvodjenje iz treceg lica, nesto losiju combat mehaniku i, jel' te, "nezadovoljavajuce linearne" questove. Sjajnu muziku, odlicnu atmosferu i solidne dijaloge ko yebe, igra moze da se igra na dzojstiku i to automatski znaci da je "konzolaska glupost"... CoD je, sa druge strane prava pravcata PC igra, zar ne?... :p

Sa druge strane Oblivion je bio tipican primer nizerazrednog i ispodprosecnog "nazovi RPG-a", medjutim, ne secam se da je iko imao ama bas ista protiv ovog naslova. Nema veze sto je dumb down-ovan jedno 50X u odnosu na Morrowind, vazno je da je imao "cool" grafiku za ono vreme, te je raja sa jacim konfiguracijama mogla da se divi predelima i broji frejmove, ne bi li ih posle ponosno kacila na forum. :d Sumnjam da ce nam Skyrim doneti mnogo poboljsanja u odnosu na svog prethdonika, cak sam ubedjen da ce neke stvari biti jos pojednostavljene, ali dok god bude imao DX11 i teselejsn da se raja bavi brojkicama, ne sumnjam da ce biti nahvaljen... :p

Poslednja izmena:
Morrowind je bio odlican ali nije bio za general population :) Zato je Oblivion bio vise user friendly i manje IQ zahtevan :) A bas skoro sam citao (mozda i ovde) da se neko zalio i kukao sto uvode naplatu prevoza do odredjene lokacije - ista ta stvar je bila u Morrowindu dok u Oblivionu nije bila pa se korisnici razmazili :D

Da, u Morrowindu se prevoz naplacivao i to poprilicno, taman da prvo upoznas svet i otkrijes lokacije, da steknes nesto, pa tek onda mozes da koristis prevoz. Lokacije su morale "nozno" da se otkriju :) odlican koncept

Ne kazem ja da je W2 los ali je daleko ispod ocekivanja. Mnogo toga su obecali a malo ispunili.
Daj boze da se varam i da Skyrim bude dobar RPG jer polako gubim volju za igrama ovog tipa.

Da, u Morrowindu se prevoz naplacivao i to poprilicno, taman da prvo upoznas svet i otkrijes lokacije, da steknes nesto, pa tek onda mozes da koristis prevoz. Lokacije su morale "nozno" da se otkriju :) odlican koncept

A i ako se ne varam nisu svi gradovi imali one "stridere" pa nisi mogao da radis instant teleport

Levitacija ftw!!!!! Kako mi nedostaje :(

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

EIiXl.jpg

Pored svega, meni je u Oblivionu najvise smetala jednolicnost Tamriel-a. Osim Nord teritorije na severu sve je isto. Iste sume, iste planine itd... U Morovindu je svaka oblast bila specificna i zanimljiva na svoj nacin.

^ Kontinent u kojem je smesten Oblivion se zove Cyrodiil. Tamriel je kompletan svet Elder Scrolls-a. :)

Anyway, slazem se a tvojom konstatacijom. Cyrodiil je toliko suvoparan i jednolican da deluje kao da je random generated...

Yap, moja greska. Davno bese :)

Over 20 minutes of The Elder Scrolls V: Skyrim gameplay footage has been released! In these videos, Game Director Todd Howard guides viewers through the Skyrim demo shown behind closed doors at E3 and most recently to fans at QuakeCon and PAX.

[YOUTUBE]VyjH-9esmKw[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]SlY90blove4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]OeD89dmbNVo[/YOUTUBE]

meh:d Dve stvari su mi zabranjene, da gledam sebe u ogledalu i da gledam Skyrim trailere. U oba slucaja zavrsim sa plavim celom ...

Poslednja izmena:
Kako će biti levelovanje? leveluje ceo svet (prati igrača) kao u oblivionu ili je po regijama raspoređeno?

^ Kontinent u kojem je smesten Oblivion se zove Cyrodiil. Tamriel je kompletan svet Elder Scrolls-a. :)

Anyway, slazem se a tvojom konstatacijom. Cyrodiil je toliko suvoparan i jednolican da deluje kao da je random generated...

Pa i jeste random generated...

Sve osim gradova (koji takođe dele isti stil gradnje pa su jako slični) je random generated: pašnjaci, šume, brda, kapije, oblivion, reke...

A ja sebi zabranjujem da citam postove u podforumu u PC igre. Od silnog elitizma koji se ovde prosipa, i foliranja, pocinje da me boli glava.

Heh, za tebe sam mislio da se igraš odavno jer si stariji od mene kad ono nije video PCja do pre 5-6 godina. Slobodno nemoj čitati :)

Kako će biti levelovanje? leveluje ceo svet (prati igrača) kao u oblivionu ili je po regijama raspoređeno?

Levelovanje ce biti kao u Oblivionu (neprijatelji ce se prilagodjavati lvl-u igraca), ali s jednom razlikom: u dungeonima (bice ih vise od 130) neprijatelji se generisu u skladu sa nivoom igraca kada prvi put udje u neki od njih i takvi ostaju. Do mnogih dungeona se moze doci tek kasnije, a protivnici u njima ce biti dosta tezi zato sto ce biti istog lvl-a kao i igrac.

Vrh Dno