Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Što bi reko stari, vegetacija ne zavisi od endžina. U ovom slučaju je to 100% tačno jer se koristi Speed Tree koji, jelte, napreduje nezavisno od game engine-a. Gamebryo je samo platforma koju je BethSoft debelo modifikovao. Kao platforma je loša jer ima mnogo problema tehničke prirode i neka rešenja su danas jako zastarela.

Zavisi ona od engina. U ovom slucaju je Bethesda kupila Speed Tree SDK/engine i integrirala ga u svoj engine. To je lakse nego praviti svoj foliage rendering engine, kao sto radi Crytek i neki drugi developeri.

VvY1K.jpg

VbHBc.jpg

hsjck.jpg

rAICW.jpg

qceTr.jpg

dxyLT.jpg

Bar je dizajn dobar :)

Ko je pojeo senke, SSAO...

Ma dinamicke senke su sooo early y2k feature, staticne senke so last years, a future je da nema senki. :D

Senke i onako samo smetaju...:d

Nema Senke!
Treba svaky CPU-Cycle za AI da prica o Mud-Crabs! BY the Water....recently... ;)

Kad čujem ove retarde kako urlaju na svaku sitnicu, jasno mi je zašto igre danas izgledaju ovako...
Deluje mi da će ovaj TES biti još manje klasno distanciran od Obliviona. Izgleda da će u budućnosti RPG postati PG ili tako nešto... :sceptic:

Poslednja izmena:
Kad čujem ove retarde kako urlaju na svaku sitnicu, jasno mi je zašto igre danas izgledaju ovako...

Ovako nije bilo ni 80-ih na filmove od " Malog Zmaja " :d

kakva glupost :) al igra je za konzole, ocekivano je da bude prisutan prevazidjen gejmplej i grafika

Ne znam, meni se svidja, iako bih od nekog TES-a ocekivao mnogo veci skok, pre svega vizuelo, moze i ovo da prodje i da mi bude u "must" listi. Pre svega bar zbog borbe iz prvog lica, a i znam da ce soundtrack da bude fenomenalan. Senke ocigledno niko nije pojeo, tu su, cak i dinamicke senke :D, a koliko vidim radice ovo glatko i na prosecnom pc-u.

A da, publika je stvarno navijacka, u pocetku sam mislio da je zvuk out of sync i da mi je u pozadini upaljen neki drugi video, pa posle rekoh, verovatno i samo odusevljenje sto su na quakeconu i sto se osecaju "slobodno" ih verovatno tera na divljanje. :D

nadam se samo da ce u sledecoj TES igri da koristi neki od ID endzina

Ne znam, meni se svidja, iako bih od nekog TES-a ocekivao mnogo veci skok, pre svega vizuelo, moze i ovo da prodje i da mi bude u "must" listi. Pre svega bar zbog borbe iz prvog lica, a i znam da ce soundtrack da bude fenomenalan. Senke ocigledno niko nije pojeo, tu su, cak i dinamicke senke :D, a koliko vidim radice ovo glatko i na prosecnom pc-u.

Da senke su tu na video klipu dok na onim slikama.

Ja najviše primećujem kopiranje Gothic igara kada je dizajn u pitanju. Zaista je teško uočiti razliku između ovoga i Gothica.

Како су се хбох фанбојеви дигли кад је овај споменуо да се демо врти на њиховој конзоли.

Али, заиста лепо изгледа, једва чекам ову игру.

Ne verujem da cemo ovde imati neki kvalitetan C&C gameplay sa multi-linearnim zadacima, nagradama za dobro razradjene odluke i kaznjavanjima za jednostavna i ocigledna resenja, i kombinovanje kao u pravim RPG*evima...
Kao sto kazu dungeon crawler sa lootom i spawnom kripova za grind i siroke narodne mase... Sve sto ima vise od jedne opcije za za resavanje problema je komplikovano i dosadno.

Ma najgore je da se uradi balans igre kad se ona pravi za retarde u videu onaj ubija skoro sve sa jednim/dva udarca :(

Sto se tice forsiranja konzola neverujem da je obim prodaje u pitanju vec jednostavno ne zele da se bave sa patchevima i kompatibilnoscu sa PC-em a izgleda da je kozolase lakse zadovoljiti, zato bas i ignorisu PC trziste koje u ovim igrama ima 1000% vecu prodaju kad se sabere digital, retail, steam narocito u periodu od par godina, jer konzolasi kupuju igru samo nakon prestavljenja pa je zaborave nakon 2 meseca
Jednostvano zelja developera je da svi predju na konzole

zeljko je napisao(la):
Ma najgore je da se uradi balans igre kad se ona pravi za retarde u videu onaj ubija skoro sve sa jednim/dva udarca :(

Ajde lepo razmisli zasto je to tako pre nego sto krenes da kukas na svet, zla i nepravde...

Ajde lepo razmisli zasto je to tako pre nego sto krenes da kukas na svet, zla i nepravde...

A koga da krivim, kad ti isti konzulaski review sajtovi ako im je igra preteska daju manje ocene... na primer witcher 2 koji je takodje delimicno prelak masa njih se bunila da im je tezak i to prikazivala jos kao negativnu osobinu

A koga da krivim, kad ti isti konzulaski review sajtovi ako im je igra preteska daju manje ocene... na primer witcher 2 koji je takodje delimicno prelak masa njih se bunila da im je tezak i to prikazivala jos kao negativnu osobinu

Ae ne preteruj.
Kako su ti konzul rivju sajtovi mogli da kritikuju tezinu u TW2 koja je igra za PC (tj na papiru). A koji je opet (iz nekog meni neznanog razloga) pokupio sve same hvalospeve i lovorike i stavec.

Poenta je da ne mozes da izvodis bilo kakve zakljucke o tezini Skyrim-a na osnovu videa u kome lik igra sa god mode, napunjenim inventarom, i maltene svim magijama i skillovima "na broju" ...

Poslednja izmena:
Pa ok, video je bio los nisam primetio da koristi god mode..., plasi me to sto dobar deo konzulaskih igraca ocekuje da igra RPG kao FPS da krene i cisti sve pred sobom, isto kao kad vidim da Dues Ex nov porede sa COD-om, takav trend samo ce jos vise unazaditi igre

Ja sam Oblivion igrao kao fps pa mi nista nije smetalo, tj. obozavam kada je igra iz prvog lica pogotovo sa ancient oruzjima. A ko Deus ex poredi sa cod-om taj stvarno ima ozbiljnih gejming problema. :D

Inace, skyrim se vec moze preorderovati na steamu za standarnih 50 jura, dok je Bethesda na svom blogu nedavno objavila sliku collector's editiona,prilicno skromno pakovanje (dvd,kako je radjena igra, mapa i neka figura zmaja) za citavih 150e ...sramota..

Rase u TESV, i malo poredjenje sa prethodnicima

rOmoJ.jpg

oGE20.jpg

Toq4Y.jpg

Qe9jK.jpg

wVq6m.jpg

mWrGq.jpg

es0pM.jpg

vCK5W.jpg

3Qj9n.jpg

Poslednja izmena:
Oblivion je bas imao slaba lica, koliko god da sam se trudio da napravim da lici na nesto uvek je rezultat bio meh.
Kad vec ide update moze i ovo:

Here is the full list of details that were released:

-Joinable Factions: Rebels with branching path quests (Stormcloaks) and Riverwood Tavern Warrior Clan.

-Pickpocket skill provides greater RP opportunities and much more realistic thievery for thieves.

-Myriad options for face-paint.

-Even minor NPCs have much more complexity and depth compared with Oblivion.

-Character Generation remembers your settings when switching between races

-You can persuade various random NPCs to accompany you and they feel like fleshed out, interesting companions.

-There are six different stages to crafting items. The first two are: Refining crude ore and Assembling materials.

-More realistic alchemy labs.

-In addition to alchemy ingredients there are also reagents.

-Some spells can be learned by reading spell tomes, while others can be bought from merchants.

-Hand to Hand attacks have a much improved gravity and physicality.

-There are more ways to complete quests.

-Lockpicking mini-game is improved.

-There are bards in the game.

-You can choose not to spend perk points each level, and hold onto them instead.

-During Character Generation you can add laugh lines to your character.

-There are dozens of sliders for character creation.

-Aurora Borealis is confirmed.

-You can have animal companions.

-Bosmer “Animal Allies” Racial Ability confirmed.

-NPCs can throw rocks if they are on a bridge above you

-Glow Worms confirmed.

-Killable Bees and insects confirmed (you can harvest bees from beehives).

-Fast Travel costs money.

-Perks do not stop at level 50.

-There are more types of poison.

-Bosmer are immune to most types of poison.

Sta nemas para za kartu? Napolje iz autobusa. :D

Poslednja izmena:
Prvo ti napisu prijavu pa te tek onda kikuju. :D

Gejmeri početnici pih...

To je stvar koju su vratili a ne nešto novo, u Morrowindu nisi imao fast travel nego Silt Stridere koji su prevozili od grada do grada i što je koštalo para. Džabe sve kada nema levitacije (opet)...

Ja sam vala u Oblivionu ceo main quest i vecinu side zavrsio samo na nogama, kakve kocije, zdravo je trcati. :D

Vrh Dno