Sunshine4747
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.11.2020
- Poena
- 155
Da li se u Alta Pay platnim prometima može odneti ček i za njega dobiti gotov novac?
Možeš recimo da odeš na kamatica.com i vidiš šta ti treba i eventualno malo obiđeš banke kojih tu nema, stvarno nije teško...Da li stedite po bankama? Stav, misljenje, iskustva?
Ujedno, neko ko je u ovom svetu dublje, da li moze da mi napise top 3 banke po kamatnim stopama u sledecim stavkama:
-Orocena stednja u dinarima
-orocena stednja u devizama (eurima)
-dinarska stednja po vidjenju
-devizna stednja po vidjenju
Situacija sa menja iz dana u dan. Trenutno stanje po ovim stavkama je:Ujedno, neko ko je u ovom svetu dublje, da li moze da mi napise top 3 banke po kamatnim stopama u sledecim stavkama:
... jer plasira kredite po ludački visokim kamatama klijentima koji ih u drugim bankama ne bi ni mogli dobiti....i 3bank koja uvek ima ludački dobre kamate
Tako je. To znači da su njihovi krediti pod većim rizikom da postanu nenaplativi.... jer plasira kredite po ludački visokim kamatama klijentima koji ih u drugim bankama ne bi ni mogli dobiti.
Trazio sam bas temu sa iskustvima ljudi jer ozbiljno razmisljam o promeni pa rekoh da se osvrnem na ovo.Evo otvorio PR račun pre neki dan u Raiff-u, izgledaju mi ok ali ne mogu davati mišljenje dok ne vidim kako sve radi u praksi. Jedino što sad mogu da tvrdim je da im je ebank/mbank veoma dobar.
Štednja u banci bila je isplativa do 2012-2014. godine. Banke su tih godina, početkom oktobra organizovale nedelju štednje uz veće kamate i brojne povoljnosti za štediše. Moja preporuka svima koji imaju novac je da počnu sa proučavanjem mogućnost ulaganja u akcije na Beogradskoj berzi. NLB Komercijalna banka ima aplikaciju sa kojom se akcije mogu prodavati i kupovati. Znam da je mnogima nepoznata ova problematika, ali svakako treba ići ukorak sa ekonomskim trendovima i tragati za isplativijim ulaganjima.Da li stedite po bankama? Stav, misljenje, iskustva?
Ujedno, neko ko je u ovom svetu dublje, da li moze da mi napise top 3 banke po kamatnim stopama u sledecim stavkama:
Ja to koristim i sve super. Istina nisam zahtevan korisnik. Za pravna lica iracun nije naravno besplatan sem promotivnog perioda. Ali kombinacija pravno + fizičko lice u jednoj banci sve... Po meni odlično. A i verujem najpovoljnijeOK, hvala.
Čujemo da ljudi hvale RF, i njihove iRačune. Kakva su iskustva?
Generalno, sve te banking aplikacije, čak i na web-u do pre nekog vremena (nisam probao odavno), su imale blokiran copy/paste, čuvanje lozinki i slično.
Mogucnost zasnivanja ugovornog odnosa sa bankom online, da kao iRacun.Sta to tacno znaci? Nesto poput iRacuna u RF ili nesto drugo?
Rajfajzen. Visa. Koristim je za vece kupovine. Sve preko 3.000 deli na 12 rata. Ako na vreme placas ratu nema kamate. Odrzavanje. Prva 3 meseca besplatno (samo 60 dinara osiguranje). Posle 180+60 (osiguranje). Ako ne plaćaš na vreme ratu onda radi kao klasican rivolving (dranje). Ja je koristim za vece kupovine (letovanja-zimovanja, tehnika...). Inflacija pojede mnogo vise od odrzavanja a i prodavci računaju kao da plaćaš u kesu sve od 1 pa i tu ima popusta. Jedino sto je bitno: disciplina u otplati i redovna primanjaKoje od banaka imaju kreditnu karticu (kupovina na rate) a da je povoljna?
Posle koliko plata može da se dobije?
Da li se negde može dobiti odmah, uz prenos plate?
Ima li nešto od toga da valja u NLB Komercijalnoj?
Ja sam koristio Intesa Master kreditnu za kupovine na rate za iznose veće 25k. Mesečni fee mi je mislim 50 din, plaća se do svakog 10-og. Dobra stvar kod njihovih kartica što ih većina prodavnica favorizuju i imaju istaknuto, tako gde god sam gledao, mogao sam sa njima da podelim na rate. Sledeća po popularnosti je Raiff. (makar mi tako deluje). Raiff. više gura online keš kredit.Koje od banaka imaju kreditnu karticu (kupovina na rate) a da je povoljna?
Posle koliko plata može da se dobije?
Da li se negde može dobiti odmah, uz prenos plate?
Ima li nešto od toga da valja u NLB Komercijalnoj?
Imas u aplikaciji. Pregkedno je bas. Ja imam iracun i tu se sve vidi. Prebacujes iz aplikacije. Ne moras platu da prebacujes. Ako nemas iRacun onda moras preko uplatnica ili preko njihovih bankomata rate da placas.Jel ta Visa dinarska ili visevalutna?
Kod Mastercard Intese mi baš to odgovara, sve plaćam istom karticom, sve u Srbiji dinarska potrošnja, sve u inostranstvu devizna.
Odvojeno pokrijem trošak.
Jel imaju lep pregled tih rata?
Ili je sve zdundano, kao kod Intese?
Da. Ovo su tacni uslovi. Uz minimalni zaradi od 18.000Preko 5000 3 rate,preko 15000 6 rata preko 30000 12 rata. Odrzavanje 230+60 za osiguranja. Pisem za kreditnu RFb.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari