Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Немој ни у лудилу ништа да скидаш "са неког руског сајта"!!!

ПС - Одувек, за оне који желе надоградњу.

PS = play station? 🤔
PS = postscriptum (после написаног)

Ја користим TCL већ 4 године и барем 3 сам скидао са јандекса надоградње. У међувремену као други сервер за складиштење (на српском хостовање) IMG и OTA фирмвера за TCL телевизоре смењивали су се терабокс, гуглдрајв и остали, а јандекс ради без престанка.

Poslednja izmena:
Није духовитост - износим чињенице. Можда се мало зезам са тим што (као што сам кажеш) немаш појма шта значи PS...

PS = postscriptum (после написаног)
P.S. ide sa tačkama, a bez njih može da bude i PlayStation.
Nego šta je firmverima za TCL ne šalju ih ota pa treba ručno, ili zbog drugih razloga?

У праву си - иду тачке. Ја углавном напишем - узгред буди речено, али зашто сам написао ПС, појма немам.
Што се тиче питања за начин дистрибуције надоградње било OTA, било IMG - као што већ написах (као дугогодишњи корисник TCL TV-a), углавном се (у 90% случајева) надоградње дистрибуирају на овај начин. И то је тако. Ко хоће да прихвати тај начин - прихвати. Ко неће -није обавезно.

Cenim tvoju duhovitost 🙂.
OK, mozda se i ne secam dobro.....probacemo.
Ma opušteno skini i ažuriraj!
Evo sada sam ja ažurirao svoj 65C935 i sve radi kako treba i kao i do sada, e sada šta su sve poboljšali samo oni znaju, a možda i nisu ništa za modele iz serije C935, C835, C735 već samo za novije modele...
Pozzz!

Ко хоће да прихвати тај начин - прихвати. Ко неће -није обавезно.
E pa svaka im čast, svetski a naše. Za moj 50C6KS je bio ota posle prvog paljenja, pratim situaciju pa ćemo videti je li to i poslednji ota. Malo mi je žalosno da lovim peške firmver ali ako nema druge šta da se radi.

Ma opušteno skini i ažuriraj!
Evo sada sam ja ažurirao svoj 65C935 i sve radi kako treba i kao i do sada, e sada šta su sve poboljšali samo oni znaju, a možda i nisu ništa za modele iz serije C935, C835, C735 već samo za novije modele...
Pozzz!
Ma svakako cu odraditi update, ako ni zbog cega drugog onda bar zbog security updatea. Ipak je to drndroid, na zalost.

ko moze preporuciti neke postavke za sliku? vidim ima dosta po redditu opcija sta je neki sweet spot? ili da sam sebi pravim dok ne nadjem sta mi odgovora oku?! Odradio sam i update na c7k v590

Pa kad TCL fura Google pa ne mora da se smara sa razvojem aplikacija za svoj ekosistem. Zato i kažem, gledaju da prate ili nametnu trend u tehnologijama, ali softver koji oni prave i podržavaju je očigledno sklepan u hodu i poluproizvod u momentu izlaska novog modela na tržište.

Ne znam iz kog razloga se ljudi žale na ažuriranja softvera. Slična je situacija i kod drugih proizvođača, moj LG C2 stalno dobija ažuriranja, nešto poprave, nešto pokvare(skoro je bila verzija koja je imala memory leak pa su popravili) i slično je i na C805 za koji je kroz ove dve godine bilo dosta ažuriranja koja su generalno bila unapređenje, od filmmaker mode, DV IQ itd. Sama činjenica da postoji zvanična podrška i da je više stvari ispravljeno nego pokvareno je generalno dobra stvar.

U Hisense temi neki godinama čekaju EON aplikaciju, za neke druge su odavno digli ruke 🙂
??? na VIDAA modelima dostupno je poslednjih 5 godina, na Android TV/Google TV modelima oduvek. al' da ne idemo u off-topic

Nazad
Vrh Dno