Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Takođe sam mislio na C7K.. Sve dijagonale, osim 50" i 115", su sa B&O sistemom.
У том случају одлично.
Наравно, одлично за звук са ТВ-а. Иоле простојан саундбар даће доста бољи звук.

Bukvalno i moja dilema, malo me plasi sto neki korisnici napljuvase ovaj c7k, moj nacin gledanja je u mrakku, plasim se da ne bude previse svetao dok ne resim neke stambene stvari. Ako bi 55" bio 80000, 65 bi trebao oko100 000 po nekoj mojoj proceni.
Nadam se da je informacija tacna pa da uskorom mozemo i uzivo da ih usporedimo, za svetlinu mislim da ne treba da te brine ako ima viska lako mozes da smanjis problem je kad je nema dovoljno... Kod mene se 90% gleda sbb kablovska tako da je meni tu velika dilema dali cu imati velike razlike u slici ( mislim da nece ) tako ta je kod mene izbor izmedju manje dijagonela jaceg modela 55 c7k ili vece dijagonale a slabijeg modela 65 c6k.. kakva su vam iskustava sa c6k u dnevnim uslovima dali imate dovoljno svetline posto je moj boravak bas svetao i kakvi su vam kablovski kanali.. hvala

Ma kupi slobodno, narocito ako gledas hdr, c6k nema dovoljnu svetlinu za hdr.
Pomoći ćemo ti da malo kalibrises boje da budu prijatnije za oko (ma koliko se Darko ljutio 😉)

Ne postoji previse svetao televizor 😄
Da,mene prevashodno zanima sadrzaj visokog kvaliteta. Verujes da sam bio ispizdeo i zamalo narucio c6k jer ne mogu da verujem da c7k svugde ima osim kod nas. Ne pricam za darka nego za bosanca, zaboravih mu nick da se ne naljuti, gde kaze da algoritam ne radi bas najbolje pa ima prenaglasenog osvetljenja, ja ne mogu da drzim origuseno svetlo bar u toj sobi gde mi je tv pa me plasi to da mi ne bude zamorno za oci. Posle neko recw da se icekuje uskoro c7k kod nas pa rekoh ajde da sacekam. Tcl mi se uzima zbog google sistema, ne bih se bunio ni da je heisense u8q na nekoj dobroj akciji, ali ovoj ceni ne pada mi na pamet. Ma nema tu neke nauke, ako se nema para za oled, mora da se istrpi miniled sa nekim svojim nedostacima, ja sam se ssa tim pomirio.
Nadam se da je informacija tacna pa da uskorom mozemo i uzivo da ih usporedimo, za svetlinu mislim da ne treba da te brine ako ima viska lako mozes da smanjis problem je kad je nema dovoljno... Kod mene se 90% gleda sbb kablovska tako da je meni tu velika dilema dali cu imati velike razlike u slici ( mislim da nece ) tako ta je kod mene izbor izmedju manje dijagonela jaceg modela 55 c7k ili vece dijagonale a slabijeg modela 65 c6k.. kakva su vam iskustava sa c6k u dnevnim uslovima dali imate dovoljno svetline posto je moj boravak bas svetao i kakvi su vam kablovski kanali.. hvala
Mislim da treba da uzmes jaci model zbog te svetline i mislim da ce ti slika te kablovske biti bolja na manjoj dijagonali def. Ja sam totalno suprotan korisnik od tebe hahaha. Ja ako ima neka utakmica upalim tv, inace kablovska me ne zanima. Youtube i serije i filmovi visokog kvaliteta...

Za onog ko gleda kablovsku i nesto obicno na YouTube-u (znaci ne HDR sadrzaj u 4K nego klasika na YouTube-u) bukvalno bilo koji tv zavrsava posao ali bukvalno pogotovo ako se i uvece gleda TV u osvetljenoj prostoriji a ne u mrklom mraku.

C6K i vise nego dovoljan, osim ako se gleda iskosa (kao mi) za ovakav nacin gledanja TV-a ostaje jedino IPS. OLED kupovati da bi se gledao pink i crtaci na YouTube-u, je cisto bacanje para cak i za onog ko ih ima...

Upalite neki kablovski kanal (90% posto ljudi ovako koristi TV) i postavite VA, IPS i OLED TV jedan pored drugog u relativno svetlu prostoriju, razlika ce biti minimalna, bice je (u zavisnosti kako koji radi upscaling) ali nece OLED biti tri-cetiri puta bolji koliko je skuplji.

Dooobo razmislite kako koristie televizor i na osnovu toga kupujte jer u zavisnosti sta gledate, neki skuplji TV i njegova tehnologija nece moci doci do izrazaja, razocaracete se i bacicete pare.

TCL 43P7K QLED 4K​

Iskustva sa ovim modelom?
Razmisljam o njemu,teslu vratio nakon 7 dana problem .Dodao bi para za ovaj
Najvise za sta koristim Netfliks,Stremio ,Youtube ,aplikacije od kablovskih operatera..

TCL 43P7K QLED 4K​

Iskustva sa ovim modelom?
Razmisljam o njemu,teslu vratio nakon 7 dana problem .Dodao bi para za ovaj
Najvise za sta koristim Netfliks,Stremio ,Youtube ,aplikacije od kablovskih operatera..
Posto ces koristiti Netflix, Stremio...
P seriju nemoj nikako da uzimas. Za isti novac 37k imas proslogodisnji model C serije 43C655.

Poslednja izmena:
Posto ces koristiti Netflix, Stremio...
P seriju nemoj nikako da uzimas. Za isti novac 37k imas proslogodisnji model C serije 43C655.
Razlog?Sta je bolje na tom modelu?Za sta je onda ova serija.
Problem je sto nemam mnogo izbora sto se tice velicine i TCL proizvodjac.Ili da izaberem drugog proizvodjaca.Posto bi to bila doplata ako odobre zamenu .
Nema u BG 43C655.Bar u toj radnji gde mogu

Poslednja izmena:
Kupio sam C6K 55", da li moze pomoc oko kalibracije, planiramo da gledamo filmove i serije i ponekad neku igru na PS 5 sa odigramo, imam HDMI 2.1 ako to uopste nesto znaci. Hvala unapred.
Baci pogled na poslednjih par stranica, ima različitih preferencija oko podešavanja slike. Takođe, TV ima filmmaker mode.
Javi posle koliko klikova nestane sunce kada podešavaš HDR na PS5.

Razlog?Sta je bolje na tom modelu?Za sta je onda ova serija.
Problem je sto nemam mnogo izbora sto se tice velicine i TCL proizvodjac.Ili da izaberem drugog proizvodjaca.Posto bi to bila doplata ako odobre zamenu .
Nema u BG 43C655.Bar u toj radnji gde mogu
Oba imaju 2gb ROM-a i 32 GB storage. Oba su 60 Hz ali je C655 svetliji 430 nita u odnosu na P7k koji ima 350 nita. Zato i favorizujem C655 trebace ti za Dolby Vision i HDR ( Netflix, Stremio). DCI P3 kod c655 je 95% a kod p7k je 93%. Cak mislim da je i C655 bolji izbor i od ovogodisnjeg C6KS ( 46-47k u 50" i 55"). Nailazio sam na komentare da su boje i sama slika bolje na C655 a nekako isprane na C6KS.
Za tvoje potrebe ( ako se dosta gleda Netflix i Stremio) bi idealan bio ovogodisnji 55C6K. Ali cena krece od 63k.
Ako imas uslova c655. A verovatno je i P7K bolji od te Tesle sto si vratio.

C655 vs P7K ( svetliji, vise detalja u tamnijim scenama...a P7K fluidniji u radu zbog novijeg hardvera)

P7K vs C6K (ovde je vec primetna razlika u kvalitetu slike)

Edit: Ja se raspisao a nisam primetio da si u poslednjoj liniji teksta napomenuo da u toj radnji nema c655 😔.

Poslednja izmena:
Ja isto koristim Streamio, znas koliko puta sam jurio 4K snimak sa HDR-om ili nekom drugom tehnologijim? Nula puta...Povucem snimak koji ima najvise seeder-a obicno je fullhd.

Ako covek nema mogucnosti da uzme bolji a gleda streaming servise da bi pogledao nesto a ne da bi jurio najbolji snimak koji moze da nadje i P serija ce mu biti dobra.

Jos jednom se vracam na moj post. Dobro razmislite za sta (vecinski) koristite TV i kupujte ga na osnovu toga.

Ja isto koristim Streamio, znas koliko puta sam jurio 4K snimak sa HDR-om ili nekom drugom tehnologijim? Nula puta...Povucem snimak koji ima najvise seeder-a obicno je fullhd.

Ako covek nema mogucnosti da uzme bolji a gleda streaming servise da bi pogledao nesto a ne da bi jurio najbolji snimak koji moze da nadje i P serija ce mu biti dobra.

Jos jednom se vracam na moj post. Dobro razmislite za sta (vecinski) koristite TV i kupujte ga na osnovu toga.
Slazem se da ce P7K da mu zavrsi posao. Ovogodisnja P serija je bolja od P serija pre godinu-dve-tri. I kao sto rekoh sigurno ce biti bolji od Tesle koju je vratio. Mozda @mlsradic koristi Stremio sa Real Debridom gde su mogucnosti da nadje kvalitetan Dolby Vision i HDR sadrzaj mnogo vece. A spomenuo je i Netflix.

Oba imaju 2gb ROM-a i 32 GB storage. Oba su 60 Hz ali je C655 svetliji 430 nita u odnosu na P7k koji ima 350 nita. Zato i favorizujem C655 trebace ti za Dolby Vision i HDR ( Netflix, Stremio). DCI P3 kod c655 je 95% a kod p7k je 93%. Cak mislim da je i C655 bolji izbor i od ovogodisnjeg C6KS ( 46-47k u 50" i 55"). Nailazio sam na komentare da su boje i sama slika bolje na C655 a nekako isprane na C6KS.
Za tvoje potrebe ( ako se dosta gleda Netflix i Stremio) bi idealan bio ovogodisnji 55C6K. Ali cena krece od 63k.
Ako imas uslova c655. A verovatno je i P7K bolji od te Tesle sto si vratio.

C655 vs P7K ( svetliji, vise detalja u tamnijim scenama...a P7K fluidniji u radu zbog novijeg hardvera)

P7K vs C6K (ovde je vec primetna razlika u kvalitetu slike)

Edit: Ja se raspisao a nisam primetio da si u poslednjoj liniji teksta napomenuo da u toj radnji nema c655 😔.

Hvala na odgovoru.Za vise od 43" ne mogu iz razloga gde se tv postavlja nema mesta .Za onaj drugi model sam istrazivao ,nema ga svuda .Stariji model .Na kraju valjda ce odobriti zamenu ,povracaj novca pa da dodam za TCL ,glavno da je Google TV

Da li ima neko koji mi može pomoći zanima me model TCL 50 C6KS, interesuje me da li ima aplikacije EON, Orion, i neku od VPN aplikacija? Zainteresovan sam za kupovinu pa mi je bitan faktor.

Има, наравно

A ja drugara poslao kod njih po c6k, za 80k, realno i to mu je overkill za njegove potrebe, tako da necu ni da mu spominjem ovaj.

Imate li iskustva sa njima? Dugo čekam C7K, ali ne znam da li treba da čekam da bude na lageru u većim prodavnicama kao Gigatron ili Tehnomanija. Bojim se da će u slučaju neispravnog panela biti problema sa vraćanjem.

Aууууфффф... 55С7К код њих 83.000, 55С6К 60.000
Да је бољи - сигурно да јесте, али баш толико да буде скупљи...

Da li ce uopste C7K biti u ponudi i kod drugih prodavaca?

Kupio bih 55 inca C7K ali mi je ova cena iz Dr Techno prejaka.

No, jedno pitanje. Sinoc sam brisao prasinu sa ekrana (55C6K) i skontam da je donji levi deo ekrana izmedju sredine i levog coska, pod najmanjim pritiskom (koliko treba da se obrise prasina) uvija prema unutra, kao da se odlepio od donjeg rama.

Nema nikakve distorcije slike dok radi tv nego sam primetio kad ugasim tv pa imam odsjaj od lampe u pozadini na ekranu, da staklo ekrana uopste nije ravno vec na nekim mestima ima distorzije tog odsjaja a ponajvise u donjoj levoj polovini, ajd reko da obrisem prasinu kad ono taj deo ekrana se uvija prema unutra a svuda okolo (rama) deluje da je pricvrscen za rub.

Da li neko ima slican problem tj da je primetimo slicnu stvar? Da li da reklamiram sobzirom da nema problema sa slikom, deluje kao konstruktivni problem mog primerka.
Upravo sam dobio email od Gigatrona da je reklamacija odbijena i to ne zbog razloga da sam ja ostetio tv pa da ne priznaju garanciju (cega sam se ja plasio) ali je odgovor sledeci: Tokom testiranja uredjaja nije ustanovljena nesaobraznost koju ste reklamirali.

Neverovatno, poslata je slika i video, radnici u radnji potvrdili da to nije normalno i oni sve snimili i ovi iz servisa kazu da je odlepljen ekran ok ili da nisu primetili problem...

@Pegazbre za dalje postupanje tu je ova tema

Upravo sam dobio email od Gigatrona da je reklamacija odbijena i to ne zbog razloga da sam ja ostetio tv pa da ne priznaju garanciju (cega sam se ja plasio) ali je odgovor sledeci: Tokom testiranja uredjaja nije ustanovljena nesaobraznost koju ste reklamirali.

Neverovatno, poslata je slika i video, radnici u radnji potvrdili da to nije normalno i oni sve snimili i ovi iz servisa kazu da je odlepljen ekran ok ili da nisu primetili problem...
Jel "skroz" odbijena ili su javili da će dodatno da ispitaju? Meni svaki put stigne ista poruka kad reklamiram neki uređaj - nije ustanovljena nesaobraznost ali će dodatno da ispitaju. To je samo da bi ispoštovali zakonski rok od valjda 8 dana da ti odgovore kako će biti rešena reklamacija. Posle bi mi prihvatili reklamaciju. Ne mora da bude isto u tvom slučaju, ali evo ja sam optimista!

Nazad
Vrh Dno