Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

C805, nakon današnjeg ažuriranja bez fabričkog resetovanja primećujem brže kretanje kroz menije i napokon mogućnost dodavanja prečice u brzom meniju za opciju "samo zvuk" tj isključenje ekrana dok radi zvuk.

Pozdrav svima
Kada sam video da je danas doslo do azuriranja C805,pokuso sam da azuriram dobijam poruku da se sistem priprema i dakasnije pokusam ponovo.Do sada nisam vidjao tako nesto da li moze neko da mi odgovori o cemu se radi

Pozdrav svima
Kada sam video da je danas doslo do azuriranja C805,pokuso sam da azuriram dobijam poruku da se sistem priprema i dakasnije pokusam ponovo.Do sada nisam vidjao tako nesto da li moze neko da mi odgovori o cemu se radi
Jel imas nesto prikljuceno na usb? Da li ti je internet veza stabilna?

Cisto da javim ko mozda gleda da kupi televizor
TCL 55C765, Mini Led sa Quantum Dot, 55 inca i 144Hz, Google TV...
Sa promo kodom LPAQWS i danasnjim popustom za online narucivanje izadje 57.300 dinara u Gigatronu
Ko nema kesa, stavi preuzimanje u prodavnici pa uzme na odlozeno, cekove...

Prilozi

• Screenshot_2025-08-12-15-50-38-561_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-12-15-50-38-561_com.android.chrome-edit.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 77
Cisto da javim ko mozda gleda da kupi televizor
TCL 55C765, Mini Led sa Quantum Dot, 55 inca i 144Hz, Google TV...
Sa promo kodom LPAQWS i danasnjim popustom za online narucivanje izadje 57.300 dinara u Gigatronu
Ko nema kesa, stavi preuzimanje u prodavnici pa uzme na odlozeno, cekove...
Au, ovo je baš dobar popust - k'o za inat, ja ga u ponedeljak kupih za 77K :(

Nažalost, nisam ga kupio online, išao u radnju :(

Nema veze, stigao je u srijedu, namontirao sam ga i za sada sam zadovoljan sa svim, odličan TV.

Jedno pitanjce za korisnike android TV-a, jel koristi iko projectivity louncher umesto onog dosadnog difoltnog sto dolazi uz TV. Meni palo na pamet jer me nerviralo njegovo predlaganje za netflix i ostale servise koje ne koristim. Ovo je najpametnija stvar ikad izmisljena posle VHS-a 😂 i skystar 3 kartice vezano za TV. Podesavanje u sitna crevca ali bukvalno ko hoce da se petlja ali i sa obicnom instalacijom moze da se uradi dosta i realno izgleda mnogo lepse nego njegov "OS".

Jedno pitanjce za korisnike android TV-a, jel koristi iko projectivity louncher umesto onog dosadnog difoltnog sto dolazi uz TV. Meni palo na pamet jer me nerviralo njegovo predlaganje za netflix i ostale servise koje ne koristim. Ovo je najpametnija stvar ikad izmisljena posle VHS-a 😂 i skystar 3 kartice vezano za TV. Podesavanje u sitna crevca ali bukvalno ko hoce da se petlja ali i sa obicnom instalacijom moze da se uradi dosta i realno izgleda mnogo lepse nego njegov "OS".
Koristio ja, ali onda mi je drugar otkrio da u podešavanjima usera možeš da isključiš one preporuke. Fabrički launcher se pretvori u nešto veoma slično projectivity, tako da mi je postao nepotreban i deinstalirao sam ga.

Hint: apps only mode.

Веруј ми на реч - има 2 месеца како сам хтео да снимим видео баш на тему тог лаучера, али никао да се "наканем" (за неупућене - натерам да нешто урадим).
А стварно супер ствар. Apps only mode сам некад давно препоручио (на неком од првих тестираних боксова са гугл ТВ системом :unsure:, не сећам се којим), али то ипак није то што даје Projectivy (није projectivity,и ја сам мислио да је тако 😁).

Веруј ми на реч - има 2 месеца како сам хтео да снимим видео баш на тему тог лаучера, али никао да се "наканем" (за неупућене - натерам да нешто урадим).
А стварно супер ствар. Apps only mode сам некад давно препоручио (на неком од првих тестираних боксова са гугл ТВ системом :unsure:, не сећам се којим), али то ипак није то што даје Projectivy (није projectivity,и ја сам мислио да је тако 😁).
Ajde nakaci negde pa da bacim pogled. Razmisljam se da kupim premijum verziju i "skarabudzim" svoje ikonice.

Обзиром да сам тренутно кратак са уређајима (нити ја купујем, нити ко шаље на рецензију 😁) може се мало кренути на "едукацију" корисника. А има паметних тема да се обраде.

Ja ga koristim već dugo, i veoma sam zadovoljan. Namestio sam ga kako mi odgovara i ne razmišljam o povratku na standardnu postavku. Koliko znam jedina razlika između plaćene i besplatne verzije je u tome što kod plaćene možeš da ubacuješ svoje slike ili video kao pozadinu. Ta mi funkcija nije potrebna pa koristim besplatnu verziju.

Da napisem odmah i prve utiske.. Kako je ovo zamena za ips fhd teslu 49" koja je sluzila skoro 10 godina, nemam bas sa cim pametno da uporedim ali imam par zapazanja... Ranije sam koristio sbb i boje na tesli su bile ok, ali prelaskom na mts, boje su postale presaturisane i maltene ih je bilo nemoguce podesiti da lice na nesto... Na tclu je definitivno bolja situacija, lakse se sve dovede do nekog zeljenog izgleda, ali opet svaki izvor zahteva posebno podesavanje. Ono sto me je iznenadilo, a iskreno ocekivao sam suprotno, je da tv sadrzaj bolje izgleda na 4k 65" tcl-u nego na staroj tesli. Jedino malo kvari utisak previse agresivan (kako rece neko u drugoj temi :D ) logaritam adaptivnog osvetljenja... Zvuk je definitivno bolji nego na ostalim tv-ima koje sam ima priliku da vidim i cujem ali je bas nekako prenaglasen za moj ukus. Nadao sam se da cu moci da prodjem bez soundbar-a, ali tesko. U principu ostaje da se u narednom periodu odgleda vise nekog raznolikog sadrzaja i da se igram malo sa podesavanjima kako slike tako i zvuka, da vidim koliko se moze jos prilagoditi mojim zeljama...

Kako podesiti launcher da bude on default,u njegovim opcijama je siva ta opcija,dok u samom podesavanju Google tv ne nalazim tako nešto?

A verovatno može i ovako:

Device Preferences ---> Accessibility ---> Set Projectivy Launcher under services to On.

Then in Projectivy Launcher preferences, under General, select.

[X] Override current launcher.Intercept calls to the current launcher(useful if you can't change/uninstall the stock one)

Ćao drugari,
muči me jedno pitanje, čitala sam ovde vaša iskustva i preporuke i baš sam se odlučila se za tcl c655, odgovara mi po karakteristikama i plus google os, ali juče sam u jednoj prodavnici videla prvi put kako izgleda slika na njemu. Kako oni ne koriste kablovsku, nego vrte jedno 15- 20 reklama tj. slika istovremeno na svim izloženim modelima, odmah sam zapazila da c655 ima veoma upadljive jake boje u odnosu na sve ostale marke koje su izložene. Naročito čista zuta, plava i bela koje su jako drečave, dok su zelena ok i crvena, koja je baš toplija i lepša. Sada ne znam kako bi to izgledalo kada se pusti neki program, film, igrica..

Za vas koji imate ovaj model da li primećujete to, ili vam uopšte to ne smeta, da li može da se podesi da ne budu toliko intenzivne boje jer bi mene to sigurno zamorilo da gledam duže. Čak i model tcl 55v6b uhd, ima ovako jače boje, ali nisu baš previše zamorne meni kao na c655.

Svaki vas komentar i preporuka su dobro došli.
Pozdrav.

To je store mod, za prodavnicu stavi taj mod sa full bojama, osvetljenjem i kontrastom, ali ne brini svakako tv ima dosta podešavanja slike i zvuka.

Imaš razne modove slike tipa Standard, Bioskop, Sport,Game itd, nakon tog odabira imaš takođe dodatno da podesiš još ručno tako da namestiš sebi kako tebi odgovara.

65c765 je na nekoj dobroj ceni u gg, mene je upravo izasao 79.5 hiljada sa 17% yettel kodom i imao sam oko 700 bodova.
Kako si zadovoljan brzinom Tv-a? Ja imam 65C635 koji je bas spor, EON radi bas kilavo.

Dobro je, to me raduje. Malo je hvalilo da ga otpišem kao opciju za kupovinu, sada ću najverovatnije da ga uzmem.

A za ovaj store mod nisam znala do sada da to postoji da ih našteluju tamo po radnjama sve na maximum, jer ako je za neke brendove ono što sam videla max , onda...

Kako si zadovoljan brzinom Tv-a? Ja imam 65C635 koji je bas spor, EON radi bas kilavo.
Nemam eon, za sad sam samo yt koristio. Danas sam pustio nesto preko kodija koji je na mi box-u, i mogu reci da sam se smorio. Doduse i box se dosta usporio kad je rezolucija prebacena na 4k, posto je radnije bila fhd... Posle sam bas zbog uporedjivanja pustao yt i na box-u i tv-u i stvarno je razlika ogromna...

Nazad
Vrh Dno