Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Planiram da uzmem televizor danas/sutra:
55C643 je model iz 2023. (41999 rsd)
55C655 iz 2024. (44439 rsd) razlika je 2500 rsd

Ima još model 55V6B, običan LED (35549 rsd)

Da li je najbolje ići na 55C655? Odnos uloženo/dobijeno?

Ja imam 55C655 i odličan je TV za moje potrebe. Jedino što nisam ispratio je to što neko pominje da su menjali panele na C655?? Kada su menjali panele? Ima li neko link gde može da se pročita nešto o tome?
Ja sam uzeo u 11.2024. i do sada ::kuc,kuc:: bez većih problema.
Cuj, neko :)
Ma ne opterecujte se time, dobar je C655 model, svi stavljaju inferiornije panele na kraju zivotnog ciklusa proizvoda, pa i TCL. . Na kraju krajeva, nisu ni u pitanju neke velike razlike.

@Delphinus
C643 valjda ima samo 2god garancije (a to sto je stariji model, ne znaci i da je losiji)

V6B ima jako lepe boje, ali motion mu je uzasan (nema Memc). Mada ima ljudi koji i ne ukljucuju tu opciju jer im je tako prirodnija slika.

C643 valjda ima samo 2god garancije (a to sto je stariji model, ne znaci i da je losiji)
Ne znam kako je bilo ranije ali trenutno mu je garancija isto 5 godina.

"Ukoliko kupite jedan od TCL televizora u periodu od 1. 4. 2024. do 31. 12. 2025. godine, ostvarujete pravo na 5 godina produžene garancije (2 godine fabričke garancije + 3 dodatne godine), u zavisnosti od izabranog modela.

Kako biste ostvarili pravo na produženu garanciju, neophodno je da registrujete kupljeni televizor na stranici TCL produžena garancija, najkasnije 30 dana od datuma kupovine."

Ima li neko iskustva sa kupovinom televizora kod jednog od naših najvećeg dobavljača na slovo G...tron?
Poručen i karticom plaćen TCL 75c765 još u utorak ujutru, navodno ga kurirska služba još nije preuzela? Seo sam i jednima i drugima na život ali za sad od toga nikakve vajde, čekam ponedeljak da vidim hoće li se maknuti sa mrtve tačke...
Koliko se kod njih obično čeka i da li im je ovo praksa, da znam za ubuduće?

Ima li neko iskustva sa kupovinom televizora kod jednog od naših najvećeg dobavljača na slovo G...tron?
Poručen i karticom plaćen TCL 75c765 još u utorak ujutru, navodno ga kurirska služba još nije preuzela? Seo sam i jednima i drugima na život ali za sad od toga nikakve vajde, čekam ponedeljak da vidim hoće li se maknuti sa mrtve tačke...
Koliko se kod njih obično čeka i da li im je ovo praksa, da znam za ubuduće?
Mozda im je problem velicina tv-a. Ali mislim da ces tv dobiti pocetkom sledece nedelje. Mozes se i raspitati o statusu svoje narudzbine na mail.

o iskustvu sa prodavnicama se diskutuje u ovom podforumu
navodno ga kurirska služba još nije preuzela?
za kurirske službe tu je tema

Poz drustvo
Tcl 50c655 qled 47 hiljada kosta. Da li neko ima bas ovaj model kod kuce i kakva je slika?
Najvise bi se koristio za gledanje sporta, filmova, serija. Malo sam skeptican nikad nisam korostio ovu marku tv-a a video sam da do 50 tak hiljada ima i LG, Hisense

Nazad
Vrh Dno