Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Stigao i meni juče 50c635.
Na sajtu prodavca ne pise da ima 2+5god garancije, ja sam probao da unesem preko one stranice za registraciju, videcemo sta ce da kažu. Piše do mesec dana rok da pošalju mail.

Pitanje oko firmwarea , stigao je sa v508.
Vidim da je poslednja v560,
V8-R51MT05-LF1V560.zip
A svuda pominju 559 kao najbolju, ne znam koju da ubacim? Ima li negde changelog po verzijama?

Drugo pitanje, kako vam radi eon? Juče sam instalirao i pustio neki fudbal na kratko, cini mi se da malo secka. Stream je podešen na najbolji, mozda zbog toga?

S druge strane, stremio radi savršeno, oduševio sam se.

Instalirao sam i iris smart, radi malo lošije nego iris box, ali upotrebljivo.
Ako moze link i uputstvo za skidanje i instalaciju IRIS smarta

Na mi stick se ulogujem bez problema ATV9, na TV ATV11 neće.

Sinoc sam povezao bt bubice (galaxy buds pro) i primetio da zvuk kasni delic sekudne. Jel moze to da se nekako podesi, prilicno je iritantno?

edit: Nasao sam u settings > display&sound > audio > Audio delay
Treba staviti negde izmedju -30 i -20.

Ne znam da li postoji mogucnost da se podesi pojedinacno za bt uredjaj?

Poslednja izmena:
Mislim da ćeš svaki put morati da podešavaš kad budeš štelovao sa BT uređaja na TV zvučnik...

Da li slušalice koristiš kroz opciju settings>remote&connections>add device (parafraziram, nisam pored TV.a, možda nije tačno tako)?

Ja sam krš i lom BT slušalica koristio tako i nijedne nisu kasnile sa zvukom, doduše na modelu C715...

Pozdrav svima.

Konacno sam uspeo da ubodem USB kabl na 65C935, pa rekoh da ipak odradim firmware update.
Moze li please neko da mi potvrdi da li je ovo pravi ZIP file za update: V8-R51AT01-LF1V077.zip

hvala :)

Nije to, moras da zip file ovog natpisa:

Ovo ti je poslednji build za tvoj model:

New TCL T615T03 Google TV Update available in V511.
TV models .......C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V511.000744

V511 OTA

build date= Apr 11 2023
build= 1681196894
security_patch= 2022-12-05
gmsversion= Android_11_GTV
product.build.fingerprint= TCL/G05_4K_GB/G05:11/AR2101/AR21:user/release-keys
revision= 000744
OTA size= 1.725 GB

Poslednja izmena:
Ne koristim Telegram, skinuo sam ga na telefon ali se ne snalazim. Ako mogu da zamolim za pomoć kako da koristim Telegram da pronađem poslednji stabilni OTA update za C635? Ili ako neko želi da ga postavi ovde?
Unapred hvala!

Укуцаш у претрагу FirmwareTCLbot, одабереш платформу на којој је ТВ, одабереш да ли хоћеш андроид ТВ или гугл ТВ - зависи који ти се свиђа или који постоји, одабереш жељени OTA или IMG фајл и скинеш. Мислим да ти је лакше да то одрадиш са рачунара, јер постоји телеграм за windows.
Поступке инсталација сам написао пар пута, могла би администрација да закачи на први коментар.

Instaliraju se obe sa usb-a i OTA i IMG stim sto OTA ne brise ranije podatke i podesavanja a IMG brise sve to. I da, instalacija se razlikuje kod OTA file i IMG file,nadji u temi sve je lepo objasnjeno.

Imate sve ovde detaljno objašnjeno i za OTA i za IMG:

I na kraju Reset all and Reset shop, mada to nije obavezno :)

Pogledaj u komentarima koja je razlika i sta je novo.
Evo da se pohvalim i ja juče uzeh 65C935 i naravno odmah bi da mu stavim najnoviju verziju firmware, jer stoji da je trenutno V8-T615T03-LF1V474! :)
Koliko sam gledao komentare vidim da kažu da je razlika između ta dva firmware jedino što je V562 za modele za 2023. godinu (C645, C745 i C845), dok je V511 za modele iz 2022. godine (C735, C835 i C935) koliko sam ja shvatio...

V562 vs V511.jpg

Eee sada da li postoje razlike između firmware za EU modele i modele iz drugih delova sveta?

Konkretno meni na stikeru iza TV-a piše 65C935X2.

OK, hvala. Ali ja koliko vidim i V511 i V562 su OTA files. Released istog 11. aprila. Koju sad upotrebiti je pitanje :)
Evo samo da javim da je update na V511 prošao OK! :)

20230826_223510.jpg

Šteta što TCL bar ne daje info šta je sve poboljšano...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima
Skoro sam uzeo 55C735 model i poprilično sam zadovoljan, iskreno nemam većih zamerki.

Postoji samo jedan problem koji se javlja od starta i ume da iritira a to je da na svakih otprilike pola sata počne zvuk da zakucava u nekom trajanju od 2-3 minuta gde na svakih 5-10 sekundi na kratko se izgubi zvuk. Ovo se dešava isključivo kada gledam TV preko MTS Supernove koja je povezana na HDMI1 sa Ugreen 2.1 HDMI kablom. Kada gledam EON ili Youtube ovakav problem se ne javlja. Probao sam da ponovo rekonektujem izvučem i vratim kabl ali problem nije nestao.

Da li je neko imao ovakav ili sličan slučaj, šta bi bilo rešenje?
Baš niko da je imao sličan problem ili da ima ideju šta da probam kao rešenje?

Baš niko da je imao sličan problem ili da ima ideju šta da probam kao rešenje?
Da li ti se desava na svim hdmi ulazima ili samo na jednom?ako ti se to desava na svim hdmi ulazima probaj da uradis hard reset,verovatno ti je zabagovao ako si radio update firmware-a.meni recimo nije prepoznavao usb ulaze pa sam radio reset,tako da mozes da probas to ako zelis.

Da li ti se desava na svim hdmi ulazima ili samo na jednom?ako ti se to desava na svim hdmi ulazima probaj da uradis hard reset,verovatno ti je zabagovao ako si radio update firmware-a.meni recimo nije prepoznavao usb ulaze pa sam radio reset,tako da mozes da probas to ako zelis.
Stavljao sam samo na HDMI1 jer bi on trebao da je 2.1 i jedini piše da ima 144Hz. Što se tiče update firmwarea, ja ga ručno nisam radio jedino ako ga on nije sam odradio ma da nisam video nikakvo obaveštenje da je bilo šta apdejtovao.

Moj TV nosi oznaku C636 (nije C635). Pretpostavljam da pasuje software R51MT05 koji ide i na C635? Kod mene je trenutno V508 software, OTA ne prijavljuje da ima novi :)

Pogledaj u komentarima koja je razlika i sta je novo.
Dobio sam vrlo interesantan odgovor na AV forumu:
V511 is an official one for Cx35 series. V562 is for Cx45 series but it works on 8/935 as well and IMHO is more stable and have more features (better menu etc). Please be aware taht some things are brokne on 562 as f.e. no Imax settings for HDR10+. According to some test of V511 CEC is broken itn that version.

Zamolio bih da mi ukoliko neko koristi AV risiver kaže kako je postavio audio podešavanja. Imam C635 i ažurirao sam softver sa V519 na V559 i kao da ne radi isto sa istim audio podešavanjima. Kod mene je postavka sledeća:

Audio output: ARC
Audio processing: Auto
Advanced Audio Settings
Digital Audio Out: Auto (na Pass Through mi ne šalje uvek 5.1 zvuk ali kao i da sa Auto ponekad zna da zeza).

Kako je podešeno kod vas?

Uzeo pre koji dan 65" C845 za dnevnu, a C2 prebacio u spavaću. Mogu reći da sam oduševljen svetlinom koju ovaj model odrađuje bez muke, očekivao sam da crna bude isprana skroz međutim ovo izgleda sjajno sa svim tim dimming zonama.
OS je neki GoogleTV i ne sviđa mi se preterano bar pored WebOSa koji mi deluje jednostavnije za podešavanje slike, boje, game itd.
Videćemo kako će ići dalje ali za sport i film sa prijateljima kad svrate subotom je sjajan tv za ne tako velike pare.

Nazad
Vrh Dno