Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

43Ц735 има један усб порт на себи,да ли то може да се прошири са оним излазим за више портова? УСБ хуб.
Да ли ће ТВ то регистровати и допустити 3 додатна на ту фору?

Meni se od pre par nedelja javio problem kada odem preko browsera na sajt da gledam online film,nece film da pusti preko celog ekrana,tj kada kliknem na onaj kvadratic dole desno,ne rasiri sliku. Ranije je radilo. Pokusavao sam da instaliram druge pretrazivace,ali isti je problem. Zna li neko da li postoje neka podesavnja za to,mada nista nisam dirao,radilo je ok

Meni se od pre par nedelja javio problem kada odem preko browsera na sajt da gledam online film,nece film da pusti preko celog ekrana,tj kada kliknem na onaj kvadratic dole desno,ne rasiri sliku. Ranije je radilo. Pokusavao sam da instaliram druge pretrazivace,ali isti je problem. Zna li neko da li postoje neka podesavnja za to,mada nista nisam dirao,radilo je ok
A što ne instaliras Stremio ili Kodi, lakše je tako a i puno je bolje iskustvo gledanja.

Година 2023. а људи и даље гледају филмове преко браузера 🙄
Па инсталирај барем неки попкорн-тајм или слично нешто, ако ти је "наука" коди или стримио.

Година 2023. а људи и даље гледају филмове преко браузера 🙄
Па инсталирај барем неки попкорн-тајм или слично нешто, ако ти је "наука" коди или стримио.
Mozda postoji neko ko je tek sad kupio smart tv,pa se jos snalazi. Hvala za info u svakom slucaju

Поздрав,
Размишљам о куповини новог ТВ-а. Двоумио сам се између примарно ЛГ и можда Самсунг или Сони, до неких 500е.
Читајући наишао сам на коментаре везане за ТЦЛ тв, па сам сада у дилеми. тј размишљам да купим ТЦЛ 50Ц735, али како читам овдје видим да се доста људи жали на одређене багове и проблеме. Планирам да у потпуности користим ИПТВ преко нета, па ме интересује да ли је овај модел добра опција за ту варијанту? Генерално у БиХ је јако слаб избор актуелних модела у том цјеновном рангу, па је врло тешко одабрати добар тв.

Da li je pametna kupovina 55c835 za 850e? Vidim ima bolji brihtness od 825 celih 1500 nita, vise dimming zona. Gledali bi se filmovi i Ps5 sto mu je primarna namena.
I ja sam bacio oko na mini led. Gde si nasao po toj ceni? Za te novce odlicna kupovina. U nasim radnjama je TCL 55C835 1100e + isto i na KP.

Ima li neko model TCL C635. Interesuje me kakav je u odnosu na LG nano783?

Kupio sam TCL 55 C635 sa google tv. I sve jes super sa google tv osim sto EON aplikacija nije podrzana. Da li je moguce instalirati nekako van play store? Da li je neko probao i da li lepo radi?

EON за смарт ТВ, дакле она на код који се уноси приликом активације је пподржана и налази се у гугл продавници.
ЕОН за мобилни телефонм дакле она у коју се уносе корисничко име и лозинка, мора да се скине на рачунар/телефон и да се пребаци било преко флеша, или са апликацијом Send FIles To TV која је претходно инсталирана и на ТВ и на телефон.

Kada je pretrazujem na TV koji ima google tv izbacuje mi gresku. Na telefonu kada stavim uredjaj TV kao uredjaj na koji zelim da je instaliram, pise mi da nije kompatibilan eon.
Pogledajte prilog 375299

Прочитај мој претходни коментар поново. И поново, све док не будеш укапирао шта сам ти написао.
Ти очиглено на ТВ покушаваш да инсталираш верзију за мобилни телефон, тј са телефона покушаваш на ТВ да инсталираш верзију за телефон.

Kako mogu na tv da pokusavam da instaliram verziju za mobilni telefon ako udjem na zvanicnu prodavnicu na tv i tamo uopste nema aplikacije. Ja ne znam da li je eon uopste podrzan na google tv platformi. Probacu veceras kad dodjem sa posla da ubacim aplikaciju preko apk fajla.

@dexter994

Ако будеш у могућности пробај Ирис Смарт апп на том ТВ-у и да ли може да се нађе у Гугл продавници или можда има проб као ова ЕОН ТВ апп.

Kupio sam TCL 55 C635 sa google tv. I sve jes super sa google tv osim sto EON aplikacija nije podrzana. Da li je moguce instalirati nekako van play store? Da li je neko probao i da li lepo radi?
Ja imam isti Tv samo 65" verziju, bez problema radi i EON i IRIS. Obe aplikacije sam nasao preko bez problema u play prodavnici...

Zdravo svima,pošto sam nov ovde,treba mi mala pomoć i savet! Pre nekih mesec dana kupio sam tcl 50 c725,, od samog početka primećujem neke pozadinske tamne trake,koje su vidljive pri gledanju utakmica i nekih filmova ,što deluje kao da gledate kroz neku zavesu,i dosta je iritantno,ali ne uvek sve zavisi od boja u pozadini.Dal je to kod svih ovih modela ili?

Prilozi

• IMG_20230210_162817770.jpg
    IMG_20230210_162817770.jpg
    211.8 KB · Pregleda: 73
  • IMG_20230210_162800690.jpg
    IMG_20230210_162800690.jpg
    178.1 KB · Pregleda: 73
New TCL R851T02 Android TV Update available in V722 version
R851T02 Platform
V8-R851T02-LF1V722.000038

V722 OTA

build date= Oct 27 2022