Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Kod mene to nisu rešili nikad na P735. Pisao sam više puta o tome.
EON trza, neki kanali na Supernova Move aplikaciji trzaju (takođe oni koji su 50 fps, tipa RTS 1) i još poneke aplikacije.

Svakim updateom se nadam da su popravili, ali slaba vajda, izgleda da neće ni rešiti.
Mislim da sa TCL-om više nikad neću ni imati posla.

Шта си конкретно гледао на јутјубу и трзало ти је?
4K@60fps, VP9, HDR, 30mbps

IMG_20230227_191715.jpg

Poslednja izmena:
Npr. ovo:

Taj tvoj video ima 60 fps, a kod mene 60 fps i 25 fps ne trzaju, samo je problem sa 50 fps.

Trzanje je baš vidljivo, pogotovo kad se čita traka sa vestima, tu se posebno primeti preskakanje.

Одгледао 5 минута тог видеа - све глатко, без дропова. Једино ако SmartTube боље "пегла" видео.

IMG_20230227_203948.jpg

Nisam analizirao ali ovih par modela koji se spominju da imaju problem su 60Hz, tako da možda treba razmišljati u tom pravcu. Ali opet kod drugih brendova mi se čini da 60Hz paneli nisu problematični.

Софтвер, наравно. И мој је 60 Hz панел, па нема проблема.
Пазите, људи су навикли да изваде уређај из кутије и да то ради савршено. ***, није то веш-машина или усисивач па да ради одмах све како треба. Овде је друга прича. Х пута смо видели да изађе најјачи модел телефона неке фирме и испостави се да нешто не функционише најбоље. За то постоје ажурирања.
Што се тиче TCL-a, они безмало избацују ажурирања једном месечно. И то за поједине моделе и ATV и GTV. Ко је пратио пре годину дана, када сам купио ТВ пријавио сам да постоји проблем са ЕОН за Smart TV - слика приликом чешћег пребацивања канала једноставно остане залеђена са претходног а звук са тог на који се пребаци. И шта сам урадио? Мењао све верзије фирмвера које су у том тренутку биле доступне. Почев од ATV9 па до тада првих верзија GTV11. Пошто се мени генерално не свиђа GTV изглед, а ATV11 је имао дотични проблем, користио сам неко време ATV9 док није избачена верзија ATV11 на којиј је ЕОН радио нормално.
Велики минус TCL-a је што и ова ОТА ажурирања не иду стварно тако како треба, него се мора скинути са нета и ручно инсталирати. Али је све до човека. Ако хоћеш да ти нешто боље функционише - мало се потруди. Замени фирмвер и биће сигурно све како треба. Па и чувени nVidia Shield TV није без мана. Када су прешли са ATV9 на TV11 било је десетине проблема. И то само оно што је пријављено се знало. Неко се помирио да то тако треба. Други су се жалили па су стизале и стужу и даље исправке. Трећи су се вратили на проверени ATV9 где је све радило како треба.

Nikako da update-ujem firmware, ovaj trenutni mi radi bez problema vec vise od godinu dana. Ima li razloga za update-om? Ako da, koju verziju preporucujete?

Tv je 50C715.

@Salac UE
Misliš da nisam probao sve verzije firmwarea?
Bukvalno sve sam probao i nema pomoći oko tog trzanja.

I lako je za nas koji to znamo (iako i posle 5 dana akrobacija opet ne radi kako treba), a 95% ljudi to i ne zna ažurirati pogotovo na ovakav način kako to TCL radi. I da, ljudi očekuju kad izvade iz kutije da uređaj radi kako treba.

Kad već prodaju takav proizvod sa bagom, prosto je neverovatno da nisu u stanju da to isprave ažuriranjem nakon toliko vremena.

@Swiper
Imam isti tv sa istom verzijom firmvera, meni se to pokazalo kao najbolja varijanta što se tiče stabilnosti rada televizora, povezivanja sa drugim uređajima i korišćenjem Eon smart tv aplikacjije.

Ovde imaš kakva su moja iskustva bila sa ažuriranjem firmvera na noviju verziju i kako sam odradio povratak na staru, koju još uvek koristim i ništa mi ne nedostaje, za sada.

Софтвер, наравно. И мој је 60 Hz панел, па нема проблема.
Пазите, људи су навикли да изваде уређај из кутије и да то ради савршено. ***, није то веш-машина или усисивач па да ради одмах све како треба. Овде је друга прича. Х пута смо видели да изађе најјачи модел телефона неке фирме и испостави се да нешто не функционише најбоље. За то постоје ажурирања.
Што се тиче TCL-a, они безмало избацују ажурирања једном месечно. И то за поједине моделе и ATV и GTV. Ко је пратио пре годину дана, када сам купио ТВ пријавио сам да постоји проблем са ЕОН за Smart TV - слика приликом чешћег пребацивања канала једноставно остане залеђена са претходног а звук са тог на који се пребаци. И шта сам урадио? Мењао све верзије фирмвера које су у том тренутку биле доступне. Почев од ATV9 па до тада првих верзија GTV11. Пошто се мени генерално не свиђа GTV изглед, а ATV11 је имао дотични проблем, користио сам неко време ATV9 док није избачена верзија ATV11 на којиј је ЕОН радио нормално.
Велики минус TCL-a је што и ова ОТА ажурирања не иду стварно тако како треба, него се мора скинути са нета и ручно инсталирати. Али је све до човека. Ако хоћеш да ти нешто боље функционише - мало се потруди. Замени фирмвер и биће сигурно све како треба. Па и чувени nVidia Shield TV није без мана. Када су прешли са ATV9 на TV11 било је десетине проблема. И то само оно што је пријављено се знало. Неко се помирио да то тако треба. Други су се жалили па су стизале и стужу и даље исправке. Трећи су се вратили на проверени ATV9 где је све радило како треба.
Ogroman minus kao kuća je tcl-u što ne dolaze ta automatska ažuriranja redovno. Nije problem se ni potruditi ako se želi da tv bolje radi, ali je problem što svako nema tu mogućnost da ručno radi ta ažuriranja.

Ogroman minus kao kuća je tcl-u što ne dolaze ta automatska ažuriranja redovno. Nije problem se ni potruditi ako se želi da tv bolje radi, ali je problem što svako nema tu mogućnost da ručno radi ta ažuriranja.
Kakva mogucnost je potrebna da se to uradi?svako ko je iole bilo kada radio instalaciju bilo koje aplikacije ili programa znace da to odradi uz uputstvo koje ljudi napisu.Ti koji nemaju te mogucnosti ili ne znaju to da urade uvek ima ko ce da im to odradi i naplati,ili ne moraju da kupuju TV sa ATV ili GTV.

Kakva mogucnost je potrebna da se to uradi?svako ko je iole bilo kada radio instalaciju bilo koje aplikacije ili programa znace da to odradi uz uputstvo koje ljudi napisu.Ti koji nemaju te mogucnosti ili ne znaju to da urade uvek ima ko ce da im to odradi i naplati,ili ne moraju da kupuju TV sa ATV ili GTV.
Nisi me uopšte shvatio na šta mislim, nije ni bitno 🤷‍♂️

Kako ce npr moja zena da uradi ovako nesto? Moze da plati ali kako ce da zna da tako nesto uopste moze da se odradi i da postoji? Ona na telefonu samo cukne "update", ne provera nista. Tako je i sa TV-om. Covek kaze da je to nedostastak jer bi trebalo da pustaju svim korisnicima tako nesto ako vec postoji.
Tebi je mozda lako ako si "iole" tako nesto radi, mnoge je i strah zbog garancije, da ne pogrese nesto itd...
Tv nije napravljen samo za ljude koji su iole nekada nesto instalirali ;)

Kako ce npr moja zena da uradi ovako nesto? Moze da plati ali kako ce da zna da tako nesto uopste moze da se odradi i da postoji? Ona na telefonu samo cukne "update", ne provera nista. Tako je i sa TV-om. Covek kaze da je to nedostastak jer bi trebalo da pustaju svim korisnicima tako nesto ako vec postoji.
Tebi je mozda lako ako si "iole" tako nesto radi, mnoge je i strah zbog garancije, da ne pogrese nesto itd...
Tv nije napravljen samo za ljude koji su iole nekada nesto instalirali ;)
Postoje i oni koji nisu smart,kupis zeni obican led tv i nemas ni ti ni ona brigu sa update-om 😏.Slazem se da treba da se radi update kao i na telefonu ali to nije veliki monus za TCL koji pravi dosta dobre i kvalitetne tv uredjaje.

Postoje i oni koji nisu smart,kupis zeni obican led tv i nemas ni ti ni ona brigu sa update-om 😏.Slazem se da treba da se radi update kao i na telefonu ali to nije veliki monus za TCL koji pravi dosta dobre i kvalitetne tv uredjaje.
U bre, onda ne treba ni smart phone da kupi?:)
Oce i ona da pusti Youtube na TV. Nema opdavdanja :D

Nazad
Vrh Dno