Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ne znam, videću u nedelju kada podesim TV. Dugo sam pratio šta da kupim, znao sam za šta mi treba TV, u svim pričama ovo je jedna od najboljih kupovina za odnos uloženo/dobijeno. Kada se uzme sve u obzir (cena TV-a, panel) ovo je i dalje neprihvatljivo.
Ali da sačekam nedelju pa ću videti.

Ja tu crnu boju nisam rešio. Imam C725. I mislim da se to ne može ni rešiti.
Teško na ovim modelima bez lokalnog zatamnjivanja i to da bude recimo i na njima crna blizu nešto oledu al opet oled samo ima savršenu crnu a to i košta 🤷‍♂️

Ne pričamo o savršenoj crnoj boji, niko to ne očekuje od LCD panela i ove klase televizora, više od 15 godina koristim LCD televizore i znam o čemu pričam. Slikaću kada budem došao kako izgleda crna u mračnoj prostoriji.

Tako je, to je va panel.
Da li neko ima ideju o sledećem: bilo kakva pretraga aplikacija, glasovna ili pisana, ne daje nikakav rezultat. Uvek dobijem poruku da nešto nije u redu. Aplikacije koje se nalaze u preporukama se uredno instaliraju a uredno se instaliraju i preko telefona kada izaberem da se instaliraju na tv!
Prilikom kuckanja slova sa ugrađenom tastaturom nema nikakvih predloga, za razliku od Mi box s, koji je na andoidu 9 , i kod koga i kucanje prvog, drugog, trećeg....slova odmah nudi aplikacije koje se poklapaju sa onim što se kuca.
Da li neko zna zašto je to tako?
Da li može da se umesto google tv instalira običan android tv ? Najradije bih nešto što znam i koristim bez problema

New TCL R51MT02 Android TV Update available in V372.
R51MT02 Platform ....P638K ...........(P725 & C725 & P815)
V8-R51MT02-LF1V372.020822

V372 IMG

build date= Nov 22 2022
build= 1669123377
security_patch= 2022-06-05
gmsversion= Android_11_R
product.build.fingerprint= TCL/BeyondTV7/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR02:user/release-keys
revision build= 020822

Tako je, to je va panel.
Da li neko ima ideju o sledećem: bilo kakva pretraga aplikacija, glasovna ili pisana, ne daje nikakav rezultat. Uvek dobijem poruku da nešto nije u redu. Aplikacije koje se nalaze u preporukama se uredno instaliraju a uredno se instaliraju i preko telefona kada izaberem da se instaliraju na tv!
Prilikom kuckanja slova sa ugrađenom tastaturom nema nikakvih predloga, za razliku od Mi box s, koji je na andoidu 9 , i kod koga i kucanje prvog, drugog, trećeg....slova odmah nudi aplikacije koje se poklapaju sa onim što se kuca.
Da li neko zna zašto je to tako?
Da li može da se umesto google tv instalira običan android tv ? Najradije bih nešto što znam i koristim bez problema
Наравно да може. Скинеш фирмвер, инсталираш и то је то.

New TCL R51MT02 Android TV Update available in V372.
R51MT02 Platform ....P638K ...........(P725 & C725 & P815)
V8-R51MT02-LF1V372.020822
Изгледа да су нешто схебали, па NOTE***...No DV,DA & HDR10+
Da li se u tom sličaju gubi garancija i da li postoji firmware za c635 u čistoj android tv varijanti?
Гаранција се не губи. Имаш телеграм страницу, па нађи фирмвер, скини и инстаалирај. Имаш и упутсво како се ради. Узгред - фирмвер је званичан од стране TCL-a, тако да је све регуларно.

P660 ubacio android 11 pre skoro godinu dana,tv fino radi pa me interesuje da li ovaj update može na njemu da se odradi(interesuje me kompatibilnost),ili da se držim one stare "što dobro radi ne diraj".

Meni kao nekom relativno novom u svetu TCL televizora ažuriranje nikako ne ide od ruke.

Skinem fajl, formatiram USB, FAT32, isključim iz struje, uključim, pojavi se onaj plavi ekran koji učitava podatke sa sticka ali uvek izbacuje neki Error i ne prihvata instalaciju apdejta. Očigledno nešto radim pogrešno, ali ne znam šta. U pitanju je model P735.

Prvo pokušaj da uključiš stik u drugi usb port, pa ako i tako izbaci grešku onda pokušaj sa drugom fleškom(ako imaš).

A moguće je i da ti je update fajl oštećen.

New TCL R51MT05 Google TV Update available in V508.
R51MT05 Platform P638 & P735 & C635.........(P725 & C725).
V8-R51MT05-LF1V508.020773

V508 OTA

LINK

build date= Oct 19 2022
build.date.utc= 1666183594
security_patch=2022-06-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR05:user/release-keys
revision= 020773
OTA size= 1.6GB

Poslednja izmena:
Ваљда у овој верзији раде DV, DA и HDR10+ 😁 ?

Čudi me da firmvere ne postavljaju na svoj oficijelni sajt nego distribuiraju preko nekakvog telegrama..... koji nit imam, nit koristim .
Da li negde može da se pročita šta određeni firmver popravlja, menja, nadograđuje ili možda degradira?
Bez toga ispada da treba da ga instaliram da bi video da nešto radi ili ne radi? Ili možda grešim?

Imam jedno specifično pitanje, da li je neko uspeo da dobije 5.1 zvuk (DTS, DD ili nešto slično) uz neku varijantu audio passthrough na TCL C635 modelu?
Kada šaljem zvuk sa TV-a u AV risiver Yamaha RX - V477 putem HDMI kabla i ARC opcije dobijam samo stereo, takođe isto i kada koristim optički kabl. Za razliku od TV -a Yamaha je sposobna samo za ARC, nema eARC HDMI.
Doduše možda sam nešto prevideo ali nisam ni u samom TV-u nešao neku audio passthrough opciju.

Kupio sam 55C735 ali nema podešavanje moda slike posebno za film, sport, muziku,...
Da li ima neki skriveni meni jer ja sam našao samo uopšteno boja, osvetljenje, kontrast.
Jel ima neko neka podešavanja da podeli?

Dobro Vecer.Novi sam na forumu i drago mi je sta sam nasho ovaj forum i dosta bitne informacije sam naucio. Hteo sam da pitam neko sta koristi TCL dali radi DLNA smartshare kako sta treba sa gledanje filmova preko mreze.Koristim LG 42 575 evo 10 godina i tv radi super kao i prvi dan ali mislim da je mali vise za salon i hteo sam da uzmem neki 65 inchi ali najbitnije mi je da radi DLNA super kako sta radi na LG.Pustim preko mreze filmovi i cita titlove bez nikakvi problem.Dali kod TCL radi isto ili ima problem da prikazuje titlove kao sta sam procitao da ima problem HISENSE.Ako radi dobro da razgledam i neki TCL,ali ako ne onda samo LG je izbor za te stvari.

Kupio sam 55C735 ali nema podešavanje moda slike posebno za film, sport, muziku,...
Da li ima neki skriveni meni jer ja sam našao samo uopšteno boja, osvetljenje, kontrast.
Jel ima neko neka podešavanja da podeli?
Ima sve to što si naveo, pročačkaj malo podešavanja za sliku, treba da je prva stavka odozgo kad uđeš u podešavanje. Tu klikneš i otvori se podmeni gde imaš taj izbor što si naveo🙂

Da li i dalje daju garanciju od 5 godina na TCL televizore, posto kada otvorim web stranicu na kojoj se popunjava prijava za produzenu garanciju, stoji da je ova akcija zavrsena 31.12.2022.god. Hvala, potencijalni buduci vlasnik TCL aparata.

Zvao sam ih PARTUM firma radi te garancije od 5.god, istekla je promocija 31.12.2022, a da li ce biti poroduzena ta akcija i u 2023 to ni oni neznaju. Jako korisnu informaciju sam dobio.:rolleyes::rolleyes:

Ma malo je nekorektno ispalo sa njihove strane. Pre nove godine nesto nije mogla da prodje registracija za produzenu garanciju i kao ajde cujemo se posle Nove godine. I onda umesto 5 samo 3 godine, ali šta je tu je, nije vredno nerviranja

da li negde u podešavnjima postoji opcija promene Hz ili čega već kako bi kanali na EON-u radili "glatko".
Nisam baš previše stručan pa ne znam koji je razlog tome. Istovremeno HBO Max , Netflix , Prime Video rade bez trzanja.
konkretno na P735.

Nazad
Vrh Dno