Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Pozdrav
Da se ubacim u ovu temu.
Kupio sam smart tv tcl55p731
Kad hocu da produzim garanciju na njihovom sajtu trazi mi da unesem model tv-a, ali taj tv nema u ponudi na sajtu.
Pisao sam im email, zvao niko se ne javlja.

Jel neko imao slican problem?
Ili ovaj model je povucen iz prodaje?

Pozdrav
Da se ubacim u ovu temu.
Kupio sam smart tv tcl55p731
Kad hocu da produzim garanciju na njihovom sajtu trazi mi da unesem model tv-a, ali taj tv nema u ponudi na sajtu.
Pisao sam im email, zvao niko se ne javlja.

Jel neko imao slican problem?
Ili ovaj model je povucen iz prodaje?
Kupio sam isti model prije 10-tak dana isti problem kao ti imao pa sam kontaktiro radnju gdje sam ga kupio oni su mi dali kontakt čovjeka zaduženog za produžene garancije kontaktiro ga pa sam sačekao nekoliko dana dok pomenuti model nisu ubacili u izbornik za produženu garanciju.

Ako može pomoć, koji je HDMI ARC na TCL C635 modelu? Na samom TV-u ne piše ništa. Takođe da li neko koristi ovaj TV sa AV risiverom i pasivnim zvučnicima, ne mogu nikako da prebacim zvuk sa TV-a na risiver.

Kupio sam isti model prije 10-tak dana isti problem kao ti imao pa sam kontaktiro radnju gdje sam ga kupio oni su mi dali kontakt čovjeka zaduženog za produžene garancije kontaktiro ga pa sam sačekao nekoliko dana dok pomenuti model nisu ubacili u izbornik za produženu garanciju.
Jos uvek nema na sajtu tog modela.
Ako je u pitanju isti sajt na kojem regristrujemo?
Ja sam uzeo 22.12.2022.
Navodno produzetak garancije vazi kao do 31.12.2022.
Ali nema tog modela ne znam kako onda.
Ja vamo gde sam kupio, oni kazu da nemaju nista sa tom produzenom garancijom, kao da vidim na sajtu...
A reklamiraju kao 5 godina garancije a o produzetku to nije njihov problem...

Jos uvek nema na sajtu tog modela.
Ako je u pitanju isti sajt na kojem regristrujemo?
Ja sam uzeo 22.12.2022.
Navodno produzetak garancije vazi kao do 31.12.2022.
Ali nema tog modela ne znam kako onda.
Ja vamo gde sam kupio, oni kazu da nemaju nista sa tom produzenom garancijom, kao da vidim na sajtu...
A reklamiraju kao 5 godina garancije a o produzetku to nije njihov problem...
Ja sam kupio u CG zato nije isti sajt za registraciju rekli su mi da je rok da se registrujem za garanciju mjesec dana,ja sam se registrovo 31.12.Kada uđeš u podešavanja- sistem-osnovni podaci-informacije o proizvodu pod naziv modela piše 55P735 a ne 55P731 kao na računu.

TCL 65C735 125000 TCL 65C835 192000.Једина мана је 2 године гаранција мада за Васкрс можда улети нека акцијица за 5 година.

Poslednja izmena:
TCL 65C735 125000 TCL 65C835 192000.Једина мана је 2 године гаранција мада за Васкрс можда улети нека акцијица за 5 година.
Za 65C835 cena od 192000 je previše jer se 55-ca nudi za 131000 a na kp ima i za 111000 din.

A za Vaskrs ne verujem da će biti akcije kao što je nema ni sada za Božić.

Слажем се јесте јака цена већ достиже цену ОЛЕД-а али опет по мени ситуација је интересантна што се тиче телевизора и нових технологија тако да није ми проблем да сачекам ни следећи Црни петак таман да још мало падну цене, изађу можда нови модели повољнији а таман да улети и можда неки q990b у комбинацију са телевизором.Можда се ипак исплати мало причекати.

@sinatra

Hvala puno na slici, stvarno sam ćorav. U moju "odbranu" stavio sam i USB ispod tog HDMI ulaza pa se tek onda ništa ne vidi.

Zamolio bih zadovoljne korisnike TCL C635 modela da mi napišu detaljno koje su sve postavke slike stavili, pitam jer je crna katastrofa na mom TV-u. Možda mi je i zapao faličan model ali crna je kod mene gora nego na nekom jeftinom IPS panelu.
U svakom slučaju nadam se da možda nisam nešto dobro podesio i da se crna može poboljšati, naravno pričam o crnoj u totalno zamračenoj prostoriji bez ikakvog svetla, opet i dalje je to totalno neprihvatljivo na mom TV-u.

Picture mode: Movie
Brightness: 50 (stavi sam koliko ti odgovara)
Color Saturation: 50
Advanced ------------
Brightness setting: Contrast 100, Black level 50, Dynamic constrast i brightness, micro contrast, Black stretch - sve OFF, Gamma = 2
Color: Saturation 50, Tint 50, Temp -5 warm
Clarity: Sharpness 0, digital i noise reduction, gradation - sve OFF
Motion: Clarity OFF
Expert calibration: Color Space - Native

Nazad
Vrh Dno