Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Jel neko uspeo da nemesti na mu radi Real Debrid na Stremiu na TV-u C715? Instalirao sam prvo Stremio na kompjuteru, dodao u Torrentio RD nalog i sve radi kako treba na kompu tj. ucitava trenutno filmove. Posle sam instalirao Stremio na tv-u, pokaze on meni u spisku da su filmovi RD kesirani, ali jako dugo se ucitavaju (kao da ih vuce sa javnih trakera).

Kupio sam C725 od 50". Zvuk je fantastican ali imam problem kada igram ps4. Kada igram fifu oko igraca koji su u brzom pokretu se stvori neka zelena senka, kao ghosting neki. To je narocito bilo izrazeno dok nisam iskljucio google assistant, tada je cak bilo problem i dok sam gledao fudbal na SK. Sada je gledanje utakmica ok, ali problem sa fifom i dalje postoji, sa drugim igricama ne. Probao sam raznorazne picture modove, i ukljucivao/iskljucivao razlicita podesavanja. Cak sam probao i da iskljucim HDR na soniju, poboljsalo se malo ali i dalje jako iritira.

Verzija softvera je v272, ne znam da li za ovu 725 seriju postoji neki upgrade? Iscitavao sam forum ali nisam shvatio koja je zapravo najnovija verzija firmware-a za ovaj tv?

Napominjem da dok je google assistant bio ukljucen bilo je problema i sa gledanjem eona, boje su bile nenormalno jake, a dok sam gledao tekme, bilo je takodje ghostinga.

Iako nemam TCL televizor, sa izuzetnom pažnjom ću da ispratim ovo do razjašnjenja veze Google asistenta i procesora slike. Više sam pristalica da si još nešto podešavao, a da ti je to ipak rešilo problem, dok je ova povezanost čista koincidencija.

Iako nemam TCL televizor, sa izuzetnom pažnjom ću da ispratim ovo do razjašnjenja veze Google asistenta i procesora slike. Više sam pristalica da si još nešto podešavao, a da ti je to ipak rešilo problem, dok je ova povezanost čista koincidencija.
Voleo bih da je koincidencija, pa da mi neko ukaze na to sta radim pogresno :D . Inace taj problem oko "zelenog ghostinga" se javlja i za PES i za Fifu, ostale igrice rade odlicno.

Kupio sam C725 od 50". Zvuk je fantastican ali imam problem kada igram ps4. Kada igram fifu oko igraca koji su u brzom pokretu se stvori neka zelena senka, kao ghosting neki. To je narocito bilo izrazeno dok nisam iskljucio google assistant, tada je cak bilo problem i dok sam gledao fudbal na SK. Sada je gledanje utakmica ok, ali problem sa fifom i dalje postoji, sa drugim igricama ne. Probao sam raznorazne picture modove, i ukljucivao/iskljucivao razlicita podesavanja. Cak sam probao i da iskljucim HDR na soniju, poboljsalo se malo ali i dalje jako iritira.

Verzija softvera je v272, ne znam da li za ovu 725 seriju postoji neki upgrade? Iscitavao sam forum ali nisam shvatio koja je zapravo najnovija verzija firmware-a za ovaj tv?

Napominjem da dok je google assistant bio ukljucen bilo je problema i sa gledanjem eona, boje su bile nenormalno jake, a dok sam gledao tekme, bilo je takodje ghostinga.
Moja zivotna prica, vise puta ispricana ovde na formu. Imam 65C715, slika kida, sve radi ludilo i samo taj problem imam kod fudbala...cak nema ni na drugim sportovima. Reklamirao sam i odbili mi garanciju u nasoj najvecoj radnji tehnike na "G" sa obrazlozenjem da je rigorozno testiran i potpuno ispravan, sto i jeste tacno, on nije neispravan ali za nekoga ko voli fudbal da gleda, prilicno iritantno....i sad pojma nemam sta cu sa njim, eno ga na KP ako mogu da izvadim "stetu" :(

za predloge za kupovinu bt slušalica postoji deo "šta da kupim". hvala na razumevanju

Пошто постоји велика вероватноћа да у наредних 10-ак дана баш узмем C725, интересује ме како се понаша у репродуковању HDR и Dolby Vision садржаја? Не мислим на нетфликс, него ако је неко пуштао коди са већим квалитетом филмова ( 60+ GB).

Ja mislim da pušta sve, ali sada kako će izgledati, ništa posebno sada.

Jel zna neko koja je najnovija verzija softvera za C725? Meni je fabricki stigao sa v272.

Da li neko ima ideju sta bih mogao da radim u vezi mog prethodnog posta gde sam opisao problem na plejstejsnu kad igram fudbalske igrice?

TCL Europe announces new Google TVs

TCL-2022-TV.png

Poslednja izmena:
Jel zna neko koja je najnovija verzija softvera za C725? Meni je fabricki stigao sa v272.

Da li neko ima ideju sta bih mogao da radim u vezi mog prethodnog posta gde sam opisao problem na plejstejsnu kad igram fudbalske igrice?
da places ili da se navikavas

Pod pretpostavkom da se radi o istom problemu, vec sam pisao ovde na forumu i cak snimio YT video, medjutim nisam uspeo bilo kojom kombinacijom podesavanja da resim problem, niti su dobri ljudi ovde imali konkretno resenje. Nakon nekog update-a je problem samo nestao, ne znam ni kako ni zasto, ali znam da ga vise nije bilo. Nisam pokusavao da reklamiram, pa nisam siguran da li je to nesto sto bi prihvatili kao reklamaciju, ali meni se na kraju cekanje isplatilo. To jest, dok nije otisao sam panel (roze linija preko celog ekrana na vrhu), pa sam trenutno u procesu reklamacije vezano za to. Ovde pricamo o C715, ali deluje da imas istu muku kao i ja, pa rekoh da podelim.

Nadovezujem se na svoj prethodni post... Imao sam 50C715 malo vise od godinu dana, medjutim pre 2 nedelje mi se pojavila roze linija preko celog ekrana na vrhu (slike dole). Odneo sam ga u Tehnomaniju na reklamaciju. Jos uvek cekam epilog, mada po onome sto je rekao lik u radnji deluje da tu nema popravke nego ce biti povracaj novca (posto vise nema istih modela za zamenu).

Vidim da ste ovde mahom dobro informisani i o drugim modelima, pa me zanima da li imate preporuke za neki drugi TV. Sada bih isao na 55" umesto 50", tako da cu sigurno morati da doplatim, ali gledam da prodjem ispod ~70k, a da opet dobijem neki bar priblizan kvalitet slike (QLED mi je bio jedan od glavnih faktora). Android TV mi je bitan samo zbog SmartTube, sve drugo manje vise.

Opcije koje gledam su:
Samsung UE55AU7172UXXH
Hisense 55E76GQ i 55A7GQ
Sharp 55BL5EA i 55BL2EA (2EA trenutno moze da se uzme uz Sharp soundbar za 66k)
TCL 55C725

Sto se kvaliteta slike tice, najradije bih isao na Hisense, medjutim skandalozno mi je da VidaaU nema ni Spotify ni HBO Max (koji konacno stize kod nas). Kapiram da moze da se castuje sa telefona na TV iz tih aplikacija, ali onda ne vidim poentu smart TV-a.
Xiaomi deluje da ima dosta problema, a Philips koji je mozda najbolji paket ima IPS ekrane i kad sam video kakve su im boje odustao sam u sekundi.
Pored svega ovoga, gledao sam LG Nano i Samsung Q60 na KupujemProdajem, oni izadju oko 600e sa 2 god garancije, pa me zanima da li se "kockati" sa time ili iskljucivo gledati u legitimnim prodavnicama?
Kakvo vam je misljenje o Vox i Fox televizorima sa WebOS? Deluju primamljivo, ali uvek se plasim takvih brendova (rece covek koji reklamira TCL upravo haha).

Hvala unapred!

IMG20220203161434.jpgIMG20220203161431.jpg

Ima li neko predlog za bt slušalice koje bi se koristile uz c715. Neko ko koristi i ima realna iskustva. Osim uz tv koristio bi ih i na pc sa bt.
Ja sam probao sa Sony h.ear on 2 (WH-H900N) i mogu reći da nisam zadovoljan. TV nema AptX niti ništa slično tako da je delay primetan. Koje god sluške da kupiš biće taj delay jer prosto TV nije sposoban za bolje. Recimo, nisam mogao da gledam film zbog kašnjenja, usne nisu sinhronizovane. Pokušao sam u podešavanjima da podesim delay, ali mi se sve čini da nema efekta šta god da podesim (i u plus i u minus). Ako ćeš samo da slušaš muziku i da igraš igre gde nije bitna sinhronizacija zvuka i slike - bilo koje će raditi jer će usko grlo uvek biti sam TV, a ne sluške.

Opcije koje gledam su:
Samsung UE55AU7172UXXH
Uzeo sam ovaj model pre neki dan samo od 50 inca, za sada sam zadovoljan sto se tice operativnog sistema, podrske za aplikacije (ima bukvalno sve, cak i vise nego sto ima na webos koji posedujem na lg), kvalitet slike je odlican. Jedina zamerka koju imam je nesto slabije osvetljenje ekrana, najvise se primecuje tokom dana ako ne spustim venecijanere na prozoru a na tv-u je neki sadrzaj gde preovladavaju tamnije boje odsjaj spolja ume bas da smeta jer panel je gloss nije matiran tako da imas utisak kao da gledas u ogledalo a ne u tv i prinudjen si da zatamnis prostoriju da bi uopste mogao da bilo sta vidis na ekranu. Nocu je vec druga prica, VA panel je za sada fenomenalan i slika izgleda vrhunski. Inace sam hteo da kupim TCL C715 zbog tog QLED panela ali ga je sada nemoguce bilo gde naci a da nije izlozbeni primerak.

Vrh Dno