Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ja sam probao sa Sony h.ear on 2 (WH-H900N) i mogu reći da nisam zadovoljan. TV nema AptX niti ništa slično tako da je delay primetan. Koje god sluške da kupiš biće taj delay jer prosto TV nije sposoban za bolje. Recimo, nisam mogao da gledam film zbog kašnjenja, usne nisu sinhronizovane. Pokušao sam u podešavanjima da podesim delay, ali mi se sve čini da nema efekta šta god da podesim (i u plus i u minus). Ako ćeš samo da slušaš muziku i da igraš igre gde nije bitna sinhronizacija zvuka i slike - bilo koje će raditi jer će usko grlo uvek biti sam TV, a ne sluške.
Nemam neka kasnjenja na C710, upravo probao sa JBL BT.
Ako bas merkam, mozda max 300ms, to prometim na brzin fps yt snimcima.

Ja sam probao sa Sony h.ear on 2 (WH-H900N) i mogu reći da nisam zadovoljan. TV nema AptX niti ništa slično tako da je delay primetan. Koje god sluške da kupiš biće taj delay jer prosto TV nije sposoban za bolje. Recimo, nisam mogao da gledam film zbog kašnjenja, usne nisu sinhronizovane. Pokušao sam u podešavanjima da podesim delay, ali mi se sve čini da nema efekta šta god da podesim (i u plus i u minus). Ako ćeš samo da slušaš muziku i da igraš igre gde nije bitna sinhronizacija zvuka i slike - bilo koje će raditi jer će usko grlo uvek biti sam TV, a ne sluške.
Hvala puno. Takav sam odgovor trebao a ne preporuku za šdk. Uzeću onda najjeftinije za klinca da koristi na PC i telefonu.

Pod pretpostavkom da se radi o istom problemu, vec sam pisao ovde na forumu i cak snimio YT video, medjutim nisam uspeo bilo kojom kombinacijom podesavanja da resim problem, niti su dobri ljudi ovde imali konkretno resenje. Nakon nekog update-a je problem samo nestao, ne znam ni kako ni zasto, ali znam da ga vise nije bilo. Nisam pokusavao da reklamiram, pa nisam siguran da li je to nesto sto bi prihvatili kao reklamaciju, ali meni se na kraju cekanje isplatilo. To jest, dok nije otisao sam panel (roze linija preko celog ekrana na vrhu), pa sam trenutno u procesu reklamacije vezano za to. Ovde pricamo o C715, ali deluje da imas istu muku kao i ja, pa rekoh da podelim.
Izgleda da za pracenje fudbala i igranja fudbala na soniju i nije najbolji izbor na kraju :D Ja sam nekako uspeo prilagodim sliku da bude podnosljivo da se gleda/igra, ali svakako je iritantno to sto sam platio 600e i sad treba da se molim da ce biti neki update koji ce dovesti sve u red. A i taj update treba da se kopa po forumima, sto je takodje jako debilno

Pozdrav svima i hvala svima na čitavoj temi, iščitao sam je celu - bilo je puno korisnih stvari koje ne bih znao sam da rešim, sigurno.
Zanima me još nešto, vidim da se drugi nisu susretali pa će možda neko imati konkretnu ideju da mi kaže:

1) Vezano za MX Player. Update-ovan, očišćen cash i data, podešeni SW Decoderi (sve su to opcije na YT koje se nude kao rešenja) ali i dalje mi izbacuje "Can't Play This FIle" IAKO će da pusti naredni sledeći fajl na flešu čim stisnem "OK". Dakle gledao sam neki film, ugasim TV, upalim TV - dobijem odmah prvu poruku "Can't Play This FIle" kažem mu "OK" on prebaci na sledeći film/seriju na flashu, ja vratim na pređašnji koji sam gledao i sve ide kako treba. Nisam isprva imao tu poruku - opet kažem, cash i data čisti, MX updateovan. Ima li neko ideju šta bih mogao uraditi?

2) Opet vezano za MX Player, ako želim da obrišem nešto od fajlova direktno iz plejera, dobijam ovu poruku. Moje pitanje je kako pristupiti tom root directory-u, ja ga nisam video na Solidu ili u MX Playeru niti sam uspeo naći bilo kakav permission u TV Settingsu - Apps. Gde bih trebao da tražim?

3) Da li i Vama kada Vam je flash u TV-u prvo što dobijate na ekranu jeste ova poruka (USB Drive Detected) pa tek ako kliknete YES ili NO možete da dobijete glavni meni TV-a? Prilično je iritirajuće da to prvo iskače. Da li treba neka sistemska app da se obriše da to ne bi iskakalo? Pokušao sam sa defualt video playerom na force stop ali ne pomaže. Pomisli sam logično bi bilo da ima neka opcija da daš komandu šta prvo da pokreće kada je i Flash u TV-u ali je ne nalazim.

Prilozi

• MX Player Root.jpg
    MX Player Root.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 85
  • USB.jpg
    USB.jpg
    103.2 KB · Pregleda: 85
Posto vidim da i drugi clanovi imaju problem sa gledanjem fudbala (doduse na c715), ali kod njih koliko sam shvatio u pitanju su neke uspravne senke i slicno. Kod mene na C725, su zelene senke :D Ovo nisam ja slikao, ali tako je bilo na ps4 kad sam igrao fifu i dok sam gledao fudbal na Sport Klubu dok nisam iskljucio Google Assistant. Kad sam to iskljucio, ta zelenkasta senka oko igraca i dalje postoji, ali u manjoj meri. I dalje me jako nervira :D Ostali sportovi kao sto su tenis, odbojka, kosarka nemaju ovakve "nuspojave"

Prilozi

• 7ioncqbqr3y61.jpg
    7ioncqbqr3y61.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 84
Jel može ovaj softver da se instalira

New TCL R51MT05 Google TV Update available in V427
R51MT05 Platform (P725 & C725).......

V427 IMG file (Google TV)
V8-R51MT05-LF1V427.020524

preko ovog ?

New TCL R51MT02 Android TV Update available in V277.

V277

Posto vidim da i drugi clanovi imaju problem sa gledanjem fudbala (doduse na c715), ali kod njih koliko sam shvatio u pitanju su neke uspravne senke i slicno. Kod mene na C725, su zelene senke :D Ovo nisam ja slikao, ali tako je bilo na ps4 kad sam igrao fifu i dok sam gledao fudbal na Sport Klubu dok nisam iskljucio Google Assistant. Kad sam to iskljucio, ta zelenkasta senka oko igraca i dalje postoji, ali u manjoj meri. I dalje me jako nervira :D Ostali sportovi kao sto su tenis, odbojka, kosarka nemaju ovakve "nuspojave"
Ma reklamiraj ga, dok je nov...ionako ce da se prave ludi kao meni da je sve ispravno, pa bar da sto pre krenes u proces

Ma reklamiraj ga, dok je nov...ionako ce da se prave ludi kao meni da je sve ispravno, pa bar da sto pre krenes u proces
Realno imate problema vas dvojica... :ROFLMAO:
@BuNnY_nIsH ja do dan danas nisam skontao na šta se ti žališ, sa tvojih video klipova se ne vidi, verujem da u real life gledanju postoji nešto što ti smeta.

Ovaj problem što @Jason piše je vidljiviji na njegovom video klipu.

Moj predlog Vama je da na poleđinu uz rub TV-a stavite RBG traku (onu koja se može priključiti na USB TV-a), bio sam skeptičan, ali meni je to rešilo problem black crush-a koji sam primećivao u tamnim scenama dok gledam TV u zamračenoj prostoriji, jer taj izvor svetlosti "prevari" oko i crna se čini potpuno crna i neujednačenost crne se ne primećuje.

Probajte, možda i vama "ujednači" prikaz zelene boje.

^
Ni jedan. Mislim ni jedan mi ne povlaci automatski. Mada sam eksterne player-e koristio samo iz razloga sto mi Stremio recimo nije pustao ni jedan 4K HDR. Nova verzija sad sve pusta pa i nemam potrebe za eksternim player-ima.

Иста ти је цена за 55C725 у гигатрону (80.000), а добијаш андроид ТВ насупрот VIDAA. Мој глас је увек на страни андроид ТВ система.

^ Dobiješ Android, za koji se slažem da je neuporedivo bolji od Vidaa U, a i bilo kog drugog TV OS-a (mada je na C725 još uvek bagovit koliko vidim, nije ispeglan kao na C715).

Ali dobiješ i daleko lošiji TV, a još je i skuplji - 55U7QF je 72k. Al to svakako nije rasprava za ovu temu.

Poslednja izmena:
^ Dobiješ Android, za koji se slažem da je neuporedivo bolji od Vidaa U, a i bilo kog drugog TV OS-a (mada je na C725 još uvek bagovit koliko vidim, nije ispeglan kao na C715).

Ali dobiješ i daleko lošiji TV, a još je i skuplji - 55U7QF je 72k. Al to svakako nije rasprava za ovu temu.
По чему је далеко лошији? Једино на страни Хајсенса је, колико видим, локално затамњивање.

jos jedna razlika, C725 ima ugrađen soundbar
New TCL R51MT05 update available in V427 (P725 & C725).......

v427 IMG file (Google TV)

IMG date= 16. 01. 2022
security_patch= 05. 01. 2022
gmsversion= Android_11_GTVs
revision= 020524
IMG size= 3.13GB

Download: https://blobmarketingsemp.blob.core.windows.net/website/drivers/V427_USB.zip

Note:
Official IMG from TCL
uradio sinoć, i sa ovim firmwerom , EON aplikacija radi bez greške.

По чему је далеко лошији? Једино на страни Хајсенса је, колико видим, локално затамњивање.
FALD + panel od 700 nita, osim boljeg kontrasta i performansi u svetloj prostoriji, pružaju mogućnost za pravi HDR prikaz, pa je razlika, naročito kad se gleda HDR sadržaj, značajna.

Koliko sam upoznat, C725 je skoro identičan sa C715, osim dodatka MEMC-a i jednog HDMI 2.1 port-a, koji i ne služi mnogo čemu. Soundbar ima 8 serija, tj stari C815 i novi C825 (mada je on već druga priča. pošto je mini-led).

Da ne bude zabune, i sam imam C715 i odličan mi je TV (i lično bih teško živeo bez Android-a na TV-u sad kad sam navikao), ali prosto je činjenica da je Hisense U7QF ozbiljniji TV, naročito onom ko gleda HDR. Apsolutno nema smisla da je C725 skuplji od njega, i svakako je bolje da se kupi U7QF + box za isti novac.

Kakav bre pravi HDR, nema pravog HDR-a za te pare. Imam dotični TV i kada pustim HDR na OLED-u, onda skontam šta je prava stvar.

Nemam TCL, ali na Hisense smart je baš krš. Tu je TCL u prednosti. Za Hisense mora android box

New TCL R51MT05 update available in V427 (P725 & C725).......

v427 IMG file (Google TV)

IMG date= 16. 01. 2022
security_patch= 05. 01. 2022
gmsversion= Android_11_GTVs
revision= 020524
IMG size= 3.13GB

Download: https://blobmarketingsemp.blob.core.windows.net/website/drivers/V427_USB.zip

Note:
Official IMG from TCL
sorry vidim da pise android 11 ali da proverim, ovo ju update za one koji imaju 11 instaliran? nije tipa prelazak na 11 ili tako nesto?
jel ima negde da pise ono sta je unapredjeno?

IMG fajl koji sve briše, instaliranjem se dobija Google TV interfejs i android 11 verzija sistema.

Može da se pređe sa v272 AndroidTV na v427 GoogleTV

Dobri komentari onih koji su instalirali do sada...

Poslednja izmena:
Хоћете да кажете да HDR садржај на C725 је срање, а вероватно и Dolby Vision?
Ја када питах какав је за HDR, нико да одговори.

Vrh Dno