Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

da pitam ovde, video sam isto pitanje na hisense temi

jel postoji neki nacin da se blokiraju youtube reklame na tv-u? neki adblocker ? osim youtube premiuma

bas ubijaju sa reklamama

За TCL пошто је на андроиду - инсталира се SmartTube Next апликација.

• Like
Reagovanja: psy
da pitam ovde, video sam isto pitanje na hisense temi

jel postoji neki nacin da se blokiraju youtube reklame na tv-u? neki adblocker ? osim youtube premiuma

bas ubijaju sa reklamama
SmartTubeNext zamena za glavnu YT app. Ima i SponsorBlock ugrađen. Drugačije ne može jer se reklame učitavaju preko istog domena kao i regularni klipovi, tako da DNS blocking ne radi, a Android ne dozvoljava proxy blocking kao što to rade adblock dodaci na računaru.

Poslednja izmena:

bas ubijaju sa reklamama

There is a beta release (recommended) and a stable release. Beta gets new features and bugfixes faster than the stable release.
Beta APK download: https://github.com/yuliskov/SmartTubeNext/releases/download/latest/smarttube_beta.apk

ili kupiš YouTube Premium Family & YouTube Music preko Argentine (180 din mesečno za 6 članova)

Poslednja izmena:
pozdrav ekipi, hitno potrebna pomoc... stigao 65C825, unboxing sada uradjen, mali milion zastitnih folija skinutih... pitanje: da li postoji zastitna folija koja se skida i preko celog displeja? ne vidi se dobro... zahvaljujem na odgovorima....

Pozdrav društvo, ja sam nov na forumu i imam jedno pitanje. Juče sam kupio TCL 55C725 sve radi odlično jedino na kanale preko antene kasni ton u odnosu na sliku. Dali ima neko iskustvo sa ovim?

1. Научи се интернет култури - писати великим словима значи викати на некога.
2. Нема потребе да 2х пишеш исту реченицу.

ПС - пре него што ме почнеш напушавати, размисли. Није тешко бити фин.

Ja sam ovde na forumu od pre par sati, ne vidim ovde u editoru da postoji mogućnost za pisanje većim fontom pa sam zato koristio velika slova s obzirom da imam problema sa vidom. Nisam znao da pisanje velikim slovima znači vikati na nekog, nisam stavio znak uzvika na kraju rečenice. Obratio sam se za pomoć ovde ako sam Vas uvredio, javno se izvinjavam.

Mене увредио ниси, али то је основна култура. Ево, ја имам 49 година, није да баш најбоље видим, али ово са писањем великим словима нема везе са видом.

Hvala Vam za pomoć, sve ovo linkovi koje ste mi poslali, sve mi je poznato. Vlasnik sam televizije više od dvadeset godina, od analogne pa sve do današnje digitalne, znam šta je codek, počeo sam da streamujem TV još davne 2004 g. Ovo što se događa sa mojim slučajem sa TCL 55C725 je nešto novo ili je TV u grešci. Zato sam se obratio forumu za pomoć, možda treba da se abdejtuje, ugradi neki softver i slično. Ako neko ima slično iskustvo, molim za pomoć.

If your TCL TV Sound doesn’t match the picture, the problem may exist due to the ‘Volume Mode’ on your TV being turned on. To turn the “Volume Mode’ off, simply press the ‘*’ symbol on your remote control and go directly to the ‘Volume Mode’ setting. Once you are there and you notice that this setting is turned on, simply select the option to turn it off and your audio sync problem should be fixed.

Probajte, možda pomogne.

• Like
Reagovanja: Ruf
If your TCL TV Sound doesn’t match the picture, the problem may exist due to the ‘Volume Mode’ on your TV being turned on. To turn the “Volume Mode’ off, simply press the ‘*’ symbol on your remote control and go directly to the ‘Volume Mode’ setting. Once you are there and you notice that this setting is turned on, simply select the option to turn it off and your audio sync problem should be fixed.

Probajte, možda pomogne.
Hvala, probao sam ali moj daljinski nema te opcije. Čudno je da kasni ton samo na kanale koje gledam preko antene. Naleteo sam na opciju kašnjenje tona, sad treba pronaći koje parametre da stavim tu.

A da probate da preskenirate kanale, ali pod nekom drugom državom. Pričam napamet, jer nemam TCL TV, ali probao bih i to.
Ako kašnjenje važi za sve kanale, onda će kablovski kanali da Vam budu out of sync kad podesite za DVBT2.
Pretpostavljam da je ili neko pogrešno procesuiranje zvuka zbog nekog efekta ili greška u kodeku za DVBT2 kanale, ili update softvera možda reši problem.

Sve
A da probate da preskenirate kanale, ali pod nekom drugom državom. Pričam napamet, jer nemam TCL TV, ali probao bih i to.
Ako kašnjenje važi za sve kanale, onda će kablovski kanali da Vam budu out of sync kad podesite za DVBT2.
Pretpostavljam da je ili neko pogrešno procesuiranje zvuka zbog nekog efekta ili greška u kodeku za DVBT2 kanale, ili update softvera možda reši problem.
Sve sam probao, jedino da apdejtujem softver, ali neće automatski, moram da skinem sa nekog linka, zato sam pomislio možda je neko već imao ovaj problem pa može da me uputi. Hvala Vama puno, daje te mi podršku u ovoj igri bez granica.

Drzanjem On/Off ili postupak za instaliranje IMG fajla.
"1. Download zip
2. unpack zip (sometimes it contains one IMG file, sometimes some files in it) & copy to USB Drive (FAT32)
3. plug it in the tv
4. shut down the tv
5. then press & hold the power button on the tv (not remote) for 5 seconds until it is flashing and wait for it to be installed."
Ja sam malopre instalirao, sa A9 na A11 briše sve aplikacije, podešavanja slike, sistema...
Ako želite da odradite update firmware-a, ovde imate linkove za firmware, samo pronađite adekvatan: TCL Android TV Updates (most devices and different chassis)

C728 bi trebalo da je MT9615 platforma. Proverite.

I pročitajte temu bar 10-ak stranica unazad ako Vam nešto nije jasno, pitanja u vezi update-a firmwera se ponavljaju.

• Like
Reagovanja: Ruf
@Ruf
R51MT02 (Android TV 11) is for the following TV Models:

• C725
  • A20 (Indonesia)
  • P725
  • S546, Q637 (North/Latin America)

build date= Dec 16 2021
build= 1639655742
security_patch= 2020-12-05
gmsversion= Android_11_R
product.build.fingerprint= TCL/BeyondTV6/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR03:user/release-keys
revision= V8-R51MT02-LF1V277.020239
OTA size= 1.335GB

Method 2. Local Update TCL Android TV

1. Format a USB Flash drive using FAT32.
2. Copy the ZIP archive onto the drive (It needs to be the only file there).
3. Insert the USB drive in your TV's USB port (Android should recognise it, you can skip that message).
4. Goto the Android TV Setting Menu and find and select the System Update section.
5. Choose "Local Update" from the menu that is presented.
6. Wait and watch – it will take 5 minutes or so, then reboot, which will take 10 minutes or so.

This method will not reset all your settings and installed apps.

v277 OTA : DOWNLOAD

Poslednja izmena:
Radi automatski update, ne moras sa USB. Fora je samo kada ce izaci update za region za koji je tv/sw napravljen.
Ja uopste nisam hteo android u smislu nije mi potreban na tv ali sam ga dobio i za 55" QLED sa androidom, full android tv servisima i sa sve govornim komandama, odlicnom slikom i bojama za 450e koliko je bio na akciji ja stvarno ne vidim mesta da se na ista zalim.

evo sta sam ja nasao

znaci da ce se automatski updejtovati, eventually ?

Poslednja izmena:
nevera.gif

evo sta sam ja nasao

znaci da ce se automatski updejtovati, eventually ?
Ovo je zato što @DukeLander ne živi u Srbiji, njemu možda i radi automatski update, nama u Srbiji ne radi.

A ovaj @Ruf je baš loše počeo na forumu, ili ima loš dan pa mu mozak ne radi pa ne konta šta i kako iako su mu ljudi "nacrtali", ili nas sve vuče za nos.

EDIT: I da ima dosta žalbi (pogotovo na XDA developers na kašnjenje zvuka u odnosu na sliku), proguglaj, google je tvoj prijatelj.

Било би интересантно сазнати колико људи у 2022. години користи антену за гледање телевизије. Вероватно да се гледа по срединама где нема кабловске, али овде на форуму сматрам да је таквих изузетно мали број.
Ето питања за нову анкету 😁

Vrh Dno