War10ck_97
Cenjen
- Učlanjen(a)
 - 22.01.2018

- Poena
 - 185

Mozda i jeftinija TAC-12CHSD/XA73IF?Razmišljam da uzmem ovu klimu. Prvenstveno za grejanje. 400 EUR je ovde.
Druga opcija je viax aeri+.
Šta kažete?
18m2 (spavaca i radna prozor). PVC prozor, zidovi staklena vuna 15cm, tavan nije izolovan, susjedne prostorije se ne griju.
Zagrejaće i jedna i druga taj prostor. Za elektroniku nisam čuo probleme, mada tcl nema puno ljudi na forumu pa nema puno i iskustava. Svakako ko ima ovu garanciju 2+3 godine ne treba previše da se opterećuje crkavanjem uređaja.
Drugar mi kaže da TCL ima probleme sa elektronikom??
Porucio sam i ja jutros ovaj model da zameni on/off klimu koja iako prakticno nova, meni bas ne odgovara, iako se ne koristi puno. Ne znam u cenu je trik sa cenom (da web cena bude 50% od MP) al tako je. Ako neko ima majstora za ugradnju bas da radi po p.s u podrucju Bgd moze da posalje pp. kako shvatam, uz klimu dodje kraca instalacija a ne 3m cevi i to se mora dokupiti da bi ceo sistem imao vecu zapreminu tj vise freona i da bi uredjaj radio maksimalno ekonomicno. Samo mi nije jasno da li se ta 3m motaju iza spoljne jedinice u neki krug/elipsu u slucaju da su spoljna i unutrasnja relativno blizu?
Imam obe,bolja je aeri ali je malo i skuplja.Razmišljam da uzmem ovu klimu. Prvenstveno za grejanje. 400 EUR je ovde.
Druga opcija je viax aeri+.
Šta kažete?
18m2 (spavaca i radna prozor). PVC prozor, zidovi staklena vuna 15cm, tavan nije izolovan, susjedne prostorije se ne griju.
Mozda i jeftinija TAC-12CHSD/XA73IF?
Drugar mi kaže da TCL ima probleme sa elektronikom??
Poštja se dvoumim između TCL i Aeri, možeš li mi reći koja je glavna prednost aerija? Manja potrošnja? Ili bolje grejanje?Imam obe,bolja je aeri ali je malo i skuplja.
Ako je kvar zoves montera,meni je tako moj monter barem rekao🤷🏻♂️Koji je postupak kod reklamiranja?
Zovem monter ko je ugradio, pa on dalje salje ili ja moram da saljem idem lutam itd
na prethodnom poslu sam imao tcl-on/off, msm da ima oko 7-8god, cak se i ne servisira a radi i dalje(bar je radila kad sam otislo) ..mozda odredjeni modeli imaju probleme, ko zna videcemo![]()
Onda uzimaj tcl,aeri je po tom pitanju duvanja zaostao za tcl 🤣 ali bolje greje i nize modulira.Poštja se dvoumim između TCL i Aeri, možeš li mi reći koja je glavna prednost aerija? Manja potrošnja? Ili bolje grejanje?
Kod TCL mi se sviđa ovo 4D strujanje vazduha, jer mi je klima iznad stola. A za aeri čitah da ne mogu krilca precizno da se umjere.
Ovako.. Izgleda da sama klima prati potrošnju, ali ne prikazuje podatke u app, TCL homeSamo da pitam oko pracenja potrosnje. Mora li da bi se pratila potrosnja klime imati pametna uticnica ili moze da se prati potrosnja sa klime bez pametne uticnice preko neke aplikacije?
Pametna uticnica tp link tapo p110 je najbolja za to.Samo da pitam oko pracenja potrosnje. Mora li da bi se pratila potrosnja klime imati pametna uticnica ili moze da se prati potrosnja sa klime bez pametne uticnice preko neke aplikacije?
Imam ja i te sa temua,300 kinti ali ni pric tapo posto samo na tapo mozes da vidis kako je radila sve vreme,kad je odradila DF,kad je imala skok u potrosnji na koliko modulira najnize i najduze i tako to a meni je to najvise bilo bitno,tebi posto ne treba to uzmi tuya 300 kinti.Ok pretpostavljam ali iskreno 2000+ za jednu utičnicu mi je mnogo. Za te pare u Kini uzmem 2 ili 3 Tuga. Mislim ne treba meni laboratorijsko merenje.
Ovako pise za Tapo P110.Pametna uticnica tp link tapo p110 je najbolja za to.
P115 nema vise u prodaji a jeste bila bolja.Ovako pise za Tapo P110.
Utičnica ne podržava punjenje električnih vozila, jer obično zahteva veću snagu, a takođe se preporučuje izbegavanje priključivanja uređaja sa motorom/kompresorom većim od 1/6HP, poput klima uređaja.
Bolja je P115,a mala razlika u ceni.
Ima na KP = 3000.-P115 nema vise u prodaji a jeste bila bolja.
E nije mi palo na pamet KP,ja procitao na njihovom sajtu da vise nece da proizvode 115 i uzo 110,al dobro taman mi treba jos jedna.Ima na KP = 3000.-
Da li si dobio podatke o temperaturi?Ovako.. Izgleda da sama klima prati potrošnju, ali ne prikazuje podatke u app, TCL home
Ja sam klimu dodao u home assistant i tamo je taj podatak dostupan
Iz razloga jer nemate home assistant, verujem da bih pomoću postojećeg koda mogao da napravim skriptu koja bi taj podatak izvlačila.
Bice potrebno pokrenuti je na računaru.
Klima ne čuva podatke o trenutnoj potrošnji, već samo zbir, kao dnevne potrošnje i vreme rada
Da, mogu da gledam pretpostavljam unutrašnju, a spoljašnju nisam video... Jesi li siguran da ima senzor?Koliko znam T-pro modeli imaju pracenje potrosnje ali se ne prikazuje
Da li si dobio podatke o temperaturi?
Pošto klima ima senzore a nigde ne prikazuje ni unutrašnju ni spoljnju temperaturu i to joj je najveća mana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari