vidis, to je Weasel pokusao da kaze polu cinicno - pusta Flytouch2 1080p ko iz nindze. galaxy tab je pritom - ~700 evra, Flytouch2 je 150 evra.
ne bih zaista da vama koji ste kupili bude kiselo grozdje, samo napominjem da je bilo bezvezno u pocetku dati 1000 evra (golf 2 sa plinom), sada oko 700 (Peugeot 205 90') , za uredjaj koji je rame uz rame sa mojim fr-809, ili sa Prestigio 7070c od 200 evra (solidan bajs)
elem, ako ima bilo ko od vas pri ruci, garanciju od Gigatrona (najbolji primer, SVE firme su takve) neka procita, pa izvolte vidite koliko je moguce ostvariti istu. NE kazem ja da ljudi zive u zabludi kada kupe nesto sa garancijom, samo kazem da sve sa ovim novim zakonom o zastiti potrosaca, i dalje ispada da serviser moze da ti kaze: "pise u garanciji da ne sme da se nestrucno rukuje sa uredjajem, vi se toga gospodine niste pridrzavali". ko odlucuje o nivou "strucnosti" operisanja uredjajem ?
i onda, ima ona fenomenana recenica na kraju garancije:
"samo firma XXXXX ima pravo da odredjuje uslove garancije, i kao takva nije podlozna analizi trece partije trt mrt"
a, da li je to u praksi istina, ja mogu licno da potvrdim sa tri mobilna telefona, ram memorijom i grafickom karticom, gde je UVEK bilo problema u ostvarivanju iste. a to su ujedno jedini slucajevi u mom zivotu kada sam se pozivao na garanciju.
Ja zaista ne vidim i dalje buducnost x86 tableta.
zapravo, ovako stoje stvari:
onomad, kad sam bio u kini, video sam Win7 tablete sa Atom-om, u pitanju je bilo kinesko reshenje, ali sa N280 atomom (za sada najstedljiviji atom), Li-poly baterijom, i tako dalje - ali tablet je jednostavno bio pretezak, i kratkotrajan.
sta bi trebalo da budu realne mane Win8 tableta:
1. slabo trajanje baterije - bez obzira na sve, x86 sistem zahteva odredjeni set komponenti koje koliko god sveo na prosto, traze daleko vise struje od ARM sistema,a sama baterija ima svoj limit, trenutno je najaktuelnija i najbolja tehnologija Litijum polimer, koja opet ne moze da izdrzi takvo opterecenje na tabletu sa x86
2. zagrevanje usled broja 1
3. vecu tezinu uredjaja usled broja 1
e sad, ako se ipak nadje nacin da se sve ovo "ispegla" i da uredjaj bude izdrzljive baterije, i kompaktan, koristan - onda na scenu stupa izvedba i proizvodnja tih delova - koje ce stavljati Win8 tablete na uzasno visok cenovni rang. pricamo o iPad x2 ceni. osim ako neki proizvodjac zapravo ne odluci da napadne trziste niskim cenama uz revolucionarni proizvod + Win8 dobije neku varijantu app marketa.
kao i poslednjih 15 godina. x86 je samo jos jedan trecerazredna tehnologija, izbljuvak Wintel monopola. (koju naravno danas svi mogu opusteno da dizu u nebesa jer konkurencija ne postoji! - hvala bogu pa je ARM uspeo da opstane tako da danas imamo sa cime da uporedimo x86 arhitekturu i da je kritikujemoARM arhitektura na istom kloku i potroshnji, za sada daje vise FLOPS-a nego li x86.
pa znalo se u startu da je Honeycomb samo privremeno degradiran. ako je za Froyo/eclair nastalo zilion aplikacija u rasponu od samo godinu ipo dana, isto je i moglo da se ocekuje za Honeycomb. to su ovi Apple-ovci napravili kao da je smak sveta i da je Android "mrtav" jer nema app-ove.
ja bih zapravo voleo da Google preuzme ceo kolac, odnosno da se vremenom desktop prebaci na ARM, a sve su naznake da ce glavni OS-ovi u toj varijanti biti Google i kinezi (da da, kinezi)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari