@gileip ja sam pre 2 nedelje presao na SN kablovski (do duse sa Telenor kucnog neta). Nemam TV , samo net usluga, 100/10. Za sada sam izuetno zadovoljan. U pocetku je bilo natezanja. Za samu instalaciju dosla je polustrucna i polulazovska ekipa. Konektori na kablovima postavljeni kao da su se deca igrala, otkljucan 1 od 4 upstream kanala, itd. Medjutim, naredna 2-3 dana sam zvao Supernovu (instalacije radi lokalni podizvodjac, reklamacije direktno Supernova koliko sam razumeo), dosao covek treci dan, promenio konektore, pustio u rad sve kanale i od tada zaista nemam nikakvih problema. Cak ni u najzauzetijim satima tipa 18-23h. Modem koji dobijas (najcesce TC7200, TC7210) imaju opciju za emitovanje wifi-a, mada se kod mene u praksi bolje pokazao wifi ruter koji mi je ostao od Telenora (huawei b315s cini mi se), pa sam njega nakacio na TC7200 modem i on (B315s) mi emituje wifi. Do duse, razliku sam video samo u pogledu pokrivenosti a ne samog signala. U kuci na svim mestima otprilike iste brzine daju oba rutera, dok po dvoristu osetno bolje pokriva Huawei.
Nisam strucan ali koliko sam shvatio kroz citav ovaj proces (uz vanserijsku pomoc
@MilanKragujevic ), sam kvalitet interneta moze da varira od lokacije do lokacije. Npr iako sam i ja iz Obrenovca, dovoljno je da budemo na razlicitim mestima i da imamo razlicite uslove na "liniji". Hocu da kazem najbolje bi bilo ako imas u neposrednom komsiluku nekoga ko vec koristi SN internet pa da pogledas ili da prosledis parametre s njegovog modema ovde, pa da strucnije kolege ocene kakvi su uslovi jer vrlo verovatno ce ti biti kao i tom komsiji. Jedino ne znam da li i koliko na to utice broj TV-a i usluga u paketu.
Konacno, sto se tice raskidanja Ugovora, ukoliko potpises Ugovor van poslovnice (narucis telefonom pa ti Ugovor na potpis donesu monteri prilikom instalacije) imas pravo da u roku od 14 dana bez obrazlozenja i bez penala raskines Ugovor. Tako da i to ti je dodatna sigurnost jer znas da se neces zarobiti na 2 godine ako nisi zadovoljan, a tih 14 dana je sasvim dovoljno da ocenis kako stoje stvari.