Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
To za broj upstream kanala je glupost

Imam 2 kanala ,150/15 paket(nova mreza) i uvek je full upload,net perfekcija

Ako je stara mreza moze biti problema
Ako je nova mreza sve radi odlicno

U toku testiranja kanala u HD formatu slike: NOVA S, N1 TV SRBIJA, SK1 HD, SK2HD I SK3HD. Svi ovi kanali se preuzimaju sa DTH sistema Total TV. Pozz
Kakve veze ovo ima sa Supernovom? Kad su ovo UM kanali.

Kakve veze ovo ima sa Supernovom? Kad su ovo UM kanali.
Ono što sam ja iz te "nedefinisane" rečenice mogao da izvučem kao zaključak jeste da su ponudili lovu SBB-u da preko Totala preuzmu te kanale za nas koji smo na Supernovoj, tj. obnovili ugovor sa UM???

To za broj upstream kanala je glupost

Imam 2 kanala ,150/15 paket(nova mreza) i uvek je full upload,net perfekcija

Ako je stara mreza moze biti problema
Ako je nova mreza sve radi odlicno
Pre dve nedelje sam uzeo Supernova net. Došli ljudi, povezali, pustili 1 od 4 upstream kanala i upload mi je bio 4-5mbps u paketu 100/10. Zvao, pretio raskidom, malo me ubeđivali da mi za puštanje sva 4 kanala treba doplata za statistićku IP adresu (?!?!?!?!), pretio im za laganje i iznudu, poslali čoveka posle 3 dana, pustio sva 4 kanala, upload 10mbps. Nisam stručan ali meni deluje da je to bio problem.

@MaRe96
Šanse da se to desi su minimalne, šta SBB dobija time? Da preda SK kanale konkurenciji, a da ovi njima ne daju Arene...

A teško da bi Telekom pristao na razmenu kanala.

Deluje kao da je vest čista dezinformacija.

@Markic
I meni deluje kao dezinformacija, sve to nije provereno i deluje kao "paljenje mase". Moguće da je došlo do razmene kanala, pošto sad Telekom može da ucenjuje SBB zbog Premijer lige i Španske lige.
Uglavnom, kažem šta sam ja izvukao kao zaključak iz njegove rečenice. Sve je to suvoparno i rekla-kazala. Toliko godina se prepiru SBB i Telekom tako da čisto sumnjam da su BAŠ SAD došli do nekog sporazuma.

treba prvo da kaze dal je ugovor drzao u ruci ili ne :)

Imam fiksni telefon na bivšoj Exe optičkoj mreži, na spratnom delu kuće. U prizemlju mi živi majka koja koristi mts fiksni, pretplata od 659 dinara joj je skupa, pa bi odjavila isti. Da li bih ja mogao da uzmem dodatni telefonski priključak i kako sprovesti dodatni priključak od rutera na spratu u dnevnom boravku u prizemlje? Da li se nekako može iskoristiti postojeća mts instalacija koja ide kroz zid u hodniku od potkrovlja, sprata (standardni šteker u hodniku za fiksni), pa do prizemlja? Ili mora kabl od rutera na spratu u dnevnom boravku direktno do njene sobe u prizemlju? Da li neko zna?

Imam fiksni telefon na bivšoj Exe optičkoj mreži, na spratnom delu kuće. U prizemlju mi živi majka koja koristi mts fiksni, pretplata od 659 dinara joj je skupa, pa bi odjavila isti. Da li bih ja mogao da uzmem dodatni telefonski priključak i kako sprovesti dodatni priključak od rutera na spratu u dnevnom boravku u prizemlje? Da li se nekako može iskoristiti postojeća mts instalacija koja ide kroz zid u hodniku od potkrovlja, sprata (standardni šteker u hodniku za fiksni), pa do prizemlja? Ili mora kabl od rutera na spratu u dnevnom boravku direktno do njene sobe u prizemlju? Da li neko zna?
ja sam baš imao dva fixna broja u ex radijus vektor mreži sada supernova
jedan broj mi je bio u prizemlju a drugi na spratu i sve to povezano na kablovski modem koji je bio dole u prizemlju
razvukao sam običan telefonski kabal od modema koji je u prizemlju do baze fixnog telefona na spratu
kod tebe moraš da povežeš modem sa standardnim štekerom u hodniku pa gore na spratu od zida do baze fixnog telefona
bitno je da modem nakačiš- povežeš sa postojećom telefonskom instalacijom

Poslednja izmena:
A kako se povezuje u štekeru?

U toku testiranja kanala u HD formatu slike: NOVA S, N1 TV SRBIJA, SK1 HD, SK2HD I SK3HD. Svi ovi kanali se preuzimaju sa DTH sistema Total TV. Pozz
Sve I da bude za SK kanale, ali mi je skoro pa neverovatno da N1 i Nova S krenu u kablu kod Telekoma, ali živi bili pa videli. Možda je ovo početak neke civilizovane saradnje dva najveća operatera na ovim prostorima, ko zna

Pre dve nedelje sam uzeo Supernova net. Došli ljudi, povezali, pustili 1 od 4 upstream kanala i upload mi je bio 4-5mbps u paketu 100/10. Zvao, pretio raskidom, malo me ubeđivali da mi za puštanje sva 4 kanala treba doplata za statistićku IP adresu (?!?!?!?!), pretio im za laganje i iznudu, poslali čoveka posle 3 dana, pustio sva 4 kanala, upload 10mbps. Nisam stručan ali meni deluje da je to bio problem.
Kako da vidim koliko kanala su mi pustili kad dodju da postave? Ako ne ovde, može na PM uputsvo.
I koji si ruter dobio, kakav je?

@gileip povezes se na internet kad sve povezu (putem wifi ili lan), ulogujes se na 192.168.0.1 (admin-admin, prazno-admin, admin-prazno ; neka od ove tri kombinacije username-password), sa leve strane u meniju imas deo "connection" i tu imas pregled kanala.

Modem sam dobio TC7200 jer tada nisu imali noviji TC7210. Za wifi OK ali vec sam napisao da mi bolju pokrivenost daje Telenorov Huawei B315 pa sam taj povezao na TC i sad mi Huawei pokriva wifi. Ako si u stanu ili kuci i bitna ti je pokrivenost samo unutar objekta, mislim da sa TC ne bi trebalo da bude problema. Razliku sam video tek u dvoristu ali meni je to bitno pa sam zato ostavio Huawei da radi.

@MaRe96
Šanse da se to desi su minimalne, šta SBB dobija time? Da preda SK kanale konkurenciji, a da ovi njima ne daju Arene...

A teško da bi Telekom pristao na razmenu kanala.

Deluje kao da je vest čista dezinformacija.
Ti si prespavao da je telekom njima javno nudio arene i da N1 besplatno emituje u telekom mrezi?
Nisu pristali...
Modem ima prikljucak za dva telefona, a najjednostavnije ti je da uzmes dect telefon sa dve baze i onda keva ima svoju slusalicu sa bazom i ne provlacis kabl.
Ako bas hoces kabl mozes koristiti postojecu instalaciju tako sto ces kabl iz modema povezati sa instalacijom u zidu

Ti si prespavao da je telekom njima javno nudio arene i da N1 besplatno emituje u telekom mrezi?
Nisu pristali...
Znam.
Ali tada je Telekom bio inferioran u odnosu na SBB, pogotovo po pitanju sportskih prenosa, danas je situacija obrnuta. Sad SBB verovatno želi razmenu, ali Telekom neće.

@SindzaBG nije bilo potrebe da proveravaš....niko nije ni poverovao da će se kanali UM naći u ponudi supernove.
......ali ajde... nekome je dosadno na forumu pa misli aj da bacim kosku pa da se par dana diskutuje o tome......
To ti je isto kao da sad ja kažem:
Telekom odlučio da rasformira supernovu i da vrati sve kablovske operatere kao što je bilo pre tri godine......MA VAŽI......

Poslednja izmena:
Nije prvi put da ovo rade pojedini članovi, bukvalno dva puta je već neko pisao kako se testiraju UM kanali.

Eto sad imamo potvrdu od @SindzaBG, čovek ima insajdere u UG, i otkad ja znam, uvek piše proverene informacije, tako da red bi bio da se jednom prestane sa ovim glupostima i lažnim informacijama kako SK i N1 dolaze u mts.

To se neće desiti, zato što niti jednoj firmi nije u interesu da svoje ekskluzive ustupi drugoj.

Uskoro/Testira se: RTS Nauka HD, RTV 101 HD, Kuvo TV HD, Dorcel XXX HD, TV PLUS, BN SAT HD, TV MARKIZA HD, TV 303 HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HAPPY HD.
Pa i ovo je cista dezinformacija. Par kanala kod bivseg Kopernikusa je u HD formatu odavno, npr. HRT 1, HRT 2, BN 2. HAPPY je presao u HD ima vec mesec dana. I sta tu ima da se testira ako ce da puste neki kanal.

Tačno, pola ovih kanala već imaju svi, drugu polovinu imaju pojedini korisnici. Tako da još jedna dezinformacija.

Usudio bih se reći da je isti član više puta iznosio slične "informacije".

Uzimam nov tv. Da li mogu samo da izvučem modul i ubacim u nov tv ili moram da se mlatim sa korisničkim centrom ili možda da mi dolaze monteri u stan?

Samo prebaciš modul.

Jos uvek cekam da mi rese problem sa gasenjem move uredjaja.
******.
Tri nedelje ne mogu da gledam televiziju.

Konacno su mi namestili da se uredjaj ne gasi vise.
Nesto su kod njih cacka;i,kod mene vise kuci nisu dolazili,cak se ****** nisu setili da mi jave da su podesili sve i da radi.

Sad imam drugi problem :)
Desava mi se po 5 puta dnevno da se uredjaj zablokira,slika zamrzne,zvuk se zakuca u mestu i restartuje se posle par minuta,cirkus.

Konacno su mi namestili da se uredjaj ne gasi vise.
Nesto su kod njih cacka;i,kod mene vise kuci nisu dolazili,cak se ****** nisu setili da mi jave da su podesili sve i da radi.

Sad imam drugi problem :)
Desava mi se po 5 puta dnevno da se uredjaj zablokira,slika zamrzne,zvuk se zakuca u mestu i restartuje se posle par minuta,cirkus.
Ja sam odustao od move boxa i vratio se na cam karticu. Inače sve te probleme rešava uglavnom čupanje iz struje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno