Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Nes*

Ne mogu više da gledam kako se mučiš, daj model modema i parametre downstream+upstream, da li je konekcija kablom ili ne, lokaciju (mesto) i ex. operator, da li imaš TV uslugu i koliko TV-a, da li je modem spojen na prvu granu na spliteru odmah posle izvoda ili na drugi/treći spliter

Pa ćemo da rešavamo.

bbb.jpg

p.s svaki dan ima da postavljam rezultate za vecernji termin kad ne radi ok

Ok, meni je već sada sve potpuno jasno, ali molim te odgovori na ostatak pitanja, bitno je.

1. da li je konekcija kablom ili ne,
2. lokaciju (mesto) i ex. operator,
3. da li imaš TV uslugu i koliko TV-a,
4. da li je modem spojen na prvu granu na spliteru odmah posle izvoda ili na drugi/treći spliter

U principu ne bi trebalo da bude problem,ja sam sa dva kanala na upstremu imao max 12Mbs,žalio se,majstori došli i našli problem lošeg spoja u kutiji na banderi,sada mi rade sva četiri kanala i upstream je maximalnih 15Mbs u paketu 120/15.
2021-08-14.png

U principu ne bi trebalo da bude problem,ja sam sa dva kanala na upstremu imao max 12Mbs,žalio se,majstori došli i našli problem lošeg spoja u kutiji na banderi,sada mi rade sva četiri kanala i upstream je maximalnih 15Mbs u paketu 120/15.
Pogledajte prilog 314838
Dobro si obavestio da proverim kako je kod mene za taj upstream, ako fali neki da zovem i ja.

Imam pitanje, godinama koristim MTS ADSL 10/1 (brži nije do skora mogao na mojoj adresi) i u zadnje vreme baš imam problema, stalno puca, resetuje.
Dobio sam ponudu od Supernove da predjem na njihov kablovski internet (imam već TV uslugu) i to 12 mesci po 1 dinar, a onda 1100 mesečno doplata za internet (kažu 80/10 valjda).
Sada plaćam MTS-u telefon i NET 2150, a treba da bude 2250 jer mi nude 20/2 (brže ne može), više od toga ne može na mojoj liniji. U pitanju je Obrenovac.
Zanima me vaše mišljenje, da li je OK taj net, kako radi, ima li prekida, da li je OK da se predje sa ADSL-a na kablovski?

Ja sam to isto uradio samo je prva godina bila 1 din net a 1600 tv [net 60/8] (+100 sto su digli od januara dakle 1700). A ovde druga godina 2600+100=2700.
Mozda je najbolje prvo da ga isprobas jer ako zeza u startu zezace "vecno". To je bar moje iskustvo.
p.s a mislim da i mozes da raskines u roku od 14 dana

Ja sam to isto uradio samo je prva godina bila 1 din net a 1600 tv [net 60/8] (+100 sto su digli od januara dakle 1700). A ovde druga godina 2600+100=2700.
Mozda je najbolje prvo da ga isprobas jer ako zeza u startu zezace "vecno". To je bar moje iskustvo.
p.s a mislim da i mozes da raskines u roku od 14 dana
1600 mi je TV sa 3 STB kartice, a ovo će biti 1100 posle 1 godine.
Probaću, ako može da se raskine u roku od 14 dana onda ću sigurno raskinuti ako ne radi.
Kako si ti zadovoljan?
I kako se kači? Imam od bandere do kuće kabal koji se račva na 2 dela, prizemlje i sprat. U prizemlju sam vezao 3 televizora, a na spratu 4. Da li mkože da se stavi račva za 3 izlaza pa da na jedan ide taj modem? I taj modem za net što se dobija jel on daje i bežični signal ili moram da stavljam svoj ruter?

Nisam toliko strucan :) sa bandere ide na tavan kako su tamo povezali ne znam sa tavana ide na ovo https://forum.benchmark.rs/attachments/1111111111-jpg.314821/ . Ne znam koji modem ce ti dati wifi naravno poseduje. Upload mene zeza fino i to pocne posle 19h pa do bureka ali ne uvek. (sto ne znaci da ce i tebe) A monteri/radnici koje salju na intervenciju rade samo do 17h :D

@gileip ja sam pre 2 nedelje presao na SN kablovski (do duse sa Telenor kucnog neta). Nemam TV , samo net usluga, 100/10. Za sada sam izuetno zadovoljan. U pocetku je bilo natezanja. Za samu instalaciju dosla je polustrucna i polulazovska ekipa. Konektori na kablovima postavljeni kao da su se deca igrala, otkljucan 1 od 4 upstream kanala, itd. Medjutim, naredna 2-3 dana sam zvao Supernovu (instalacije radi lokalni podizvodjac, reklamacije direktno Supernova koliko sam razumeo), dosao covek treci dan, promenio konektore, pustio u rad sve kanale i od tada zaista nemam nikakvih problema. Cak ni u najzauzetijim satima tipa 18-23h. Modem koji dobijas (najcesce TC7200, TC7210) imaju opciju za emitovanje wifi-a, mada se kod mene u praksi bolje pokazao wifi ruter koji mi je ostao od Telenora (huawei b315s cini mi se), pa sam njega nakacio na TC7200 modem i on (B315s) mi emituje wifi. Do duse, razliku sam video samo u pogledu pokrivenosti a ne samog signala. U kuci na svim mestima otprilike iste brzine daju oba rutera, dok po dvoristu osetno bolje pokriva Huawei.

Nisam strucan ali koliko sam shvatio kroz citav ovaj proces (uz vanserijsku pomoc @MilanKragujevic ), sam kvalitet interneta moze da varira od lokacije do lokacije. Npr iako sam i ja iz Obrenovca, dovoljno je da budemo na razlicitim mestima i da imamo razlicite uslove na "liniji". Hocu da kazem najbolje bi bilo ako imas u neposrednom komsiluku nekoga ko vec koristi SN internet pa da pogledas ili da prosledis parametre s njegovog modema ovde, pa da strucnije kolege ocene kakvi su uslovi jer vrlo verovatno ce ti biti kao i tom komsiji. Jedino ne znam da li i koliko na to utice broj TV-a i usluga u paketu.

Konacno, sto se tice raskidanja Ugovora, ukoliko potpises Ugovor van poslovnice (narucis telefonom pa ti Ugovor na potpis donesu monteri prilikom instalacije) imas pravo da u roku od 14 dana bez obrazlozenja i bez penala raskines Ugovor. Tako da i to ti je dodatna sigurnost jer znas da se neces zarobiti na 2 godine ako nisi zadovoljan, a tih 14 dana je sasvim dovoljno da ocenis kako stoje stvari.

Poslednja izmena:
Untitled.png

da ih zovem i kazem da taj 4ti kanal ne radi...?

Uskoro/Testira se: RTS Nauka HD, RTV 101 HD, Kuvo TV HD, Dorcel XXX HD, TV PLUS, BN SAT HD, TV MARKIZA HD, TV 303 HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HAPPY HD.

I jedna napomena/poslovica "Para vrti gde burgija neće" pa zaključite sami šta to može da bude ;) Pozz

Uskoro/Testira se: RTS Nauka HD, RTV 101 HD, Kuvo TV HD, Dorcel XXX HD, TV PLUS, BN SAT HD, TV MARKIZA HD, TV 303 HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HAPPY HD.

I jedna napomena/poslovica "Para vrti gde burgija neće" pa zaključite sami šta to može da bude ;) Pozz
Biće "Premijer liga" na Telekomu?

Ljudi kog datuma u mesecu Exe Net/Supernova/Telekom ili kako se sada vec zovu vrše isključenja? Nikada nisam kasnio sa plaćanjem ali sada ne mogu platiti do kraja meseca. Hvala!

Zdravo,
Od Supernove sam dobio TC7210 i zanima me da li je moguce ukljuciti bridge mode na ruteru? Trazio sam svugde po podesavanjima i nisam uspeo nista da nadjem. Ex operater je Kopernikus, ako je bitno.

ping ka inostranstvu je fantastican, down/up je ispod proseka, stabilno kao i uvek

Opera Snapshot_2021-08-16_234645_192.168.100.1.png

Ja sam načuo da treba i kanal amc da bude u HD-u

Upload jedva radi, da ima paket sa manjom brzinom bilo bi mu odlično pa bi mu na kraju jedan dan samo preminuo modem. DOCSIS specifikacija je javna, to što neko "oseća" da mu lepo radi ne menja činjenično stanje. Ne osporavaš mene već Excentis i CableLabs.

Neću više da odgovaram na lične napade i jeftine pokušaje osporavanja činjenica na osnovu nečijih ličnih neslaganja sa mnom. Bilo u ovoj temi ili drugde. Kome se ne sviđa šta pišem ima dugme za ignorisanje. Ima nebrojeno ljudi kojima sam pomogao sa svojim savetima, preporukama i uputstvima.

Hoce mi neko reći kog datuma u mesecu Supernova isključuje neplaćenu uslugu?

Milane, u čemu je problem? Samo sam pratio šta si pisao, to sam ovde ponovio, i spram toga što si ti na više mesta ovde pisao, a mnogi od nas su to uvažavali kao najstručnije mišljenje, sam te spomenuo.

Ako sam te uvredio, ne izvinjavam se. Ne vidim razlog za ovu tvoju reakciju (sujeta)?

Većina ovih kanala je HD odavno. Sem mozda tih Markiza i 303, nikad čuo za njih.
Od važnijih kanala nisu HD Studio B i RT Vojvodine, mada mi se čini da se oni i ne emituju u HD na prvom mestu....

U Boru (ex.Kopernikus) oba HRTa i HAPPY su već u HD rezoluciji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno