Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li stvarno neko misli da bi dozvolili nezavistan medij kod operatera koji kontroliše država?

Ja se uzdam u to da smo demokratsko drustvo. ;)

Svidja mi se onaj Balkan Trip kanal. Ima svasta lepo i zanimljivo da se pogleda. Mislim da je to jedan od najboljih Telekomovih kanala a da stvarno nudi kvalitetan sadrzaj. Ok i Superstar TV takodje.

Poslednja izmena:
Odkad to zovu za obnovu ugovora u 22h uveče.Zvali sinoć,nisam bio kući pa im ćale dao moj broj mob.Na mob nisu zvali.Već tako dva puta u dve nedelje

Verovatno bi da se dogovorite u parkicu oko uslova uz placanje unapred pa otud u 22h...
Ko NORMALAN zove bilo koga u 22h da sklapa ugovore za bilo sta.

Ja se uzdam u to da smo demokratsko drustvo. ;)

Svidja mi se onaj Balkan Trip kanal. Ima svasta lepo i zanimljivo da se pogleda. Mislim da je to jedan od najboljih Telekomovih kanala a da stvarno nudi kvalitetan sadrzaj. Ok i Superstar TV takodje.
BT je najbolji kanal, jedini pravi turistički za ovaj region. To sam očekivao od Turizam+ televizije, ono ispade krš

Ma nesto kao RTS ili Prva bi bilo super pozeljno.

Ipak smo lideri u Evropi. :D

To bas i nije ohrabrujuca info :unsure:
Vlasnik Euronews-a je isključivo Euronews, koji u Srbiji osniva predstavništvo u saradnji sa Telekomom. Nije Euronews "pridružena kompanija" kao što je N1 pridružena kompanija koja samo ima licencu CNN, pa da ima svog vlasnika. Prateći EN svih ovih godina, nisu baš bili naklonjeni Srbiji. Euronews Srbija je neki projekat o podizanju svesti naroda o pridruživanju EU. Pošto je EU zaboravila na nas i mi na njih. E sad kako će oni meni da dignu svest sa ovakvim platama, putevima, svakodnevnim povećanjima cena goriva i sl, videćemo 😃😃😃

Kako kaže glavni direktor Euronews-a u Lionu, uređivačka politika dolazi direktno iz Liona, a Bojan Brkić gl. I odg. urednik odgovara direktno njima. Videćemo... Stvarno mi treba televizija koja ne pljuje Srbiju kao N1 a i ne diže je u nebesa kao Pink. Samo objektivno.
Ne vidim da N1 pljuje Srbiju, ali uglavnom forsiraju vesti gde se kritikuje vlast. No to ne znači da su neistinite. Euronews će verovatno da dovodi i jedne i druge i tako stvori neku iluziju da gledalac može sam da odluči kome će da veruje. Sa druge strane, koliko ljudi ima izbor da ne gleda Pink pa to ipak čini, što dovoljno govori o nivou pismenosti našeg naroda. Sve u svemu, bespotrebno bacanje para na nove projekte, ko želi da se informiše već zna gde može da ih potraži.

Slažem se sa @Muki.Beograd, i hteo bih da dodam da vas molim, kolektivno, da prestanete editorijalnu politiku medija koje reemituju određeni operatori trpate u teme o tim operatorima, većinu korisnika zanimaju 3P (ponuda, promocije, problemi), terminalna oprema i slično. Čim se načne takva tema odmah odvede u politički rat i onda dođe moderator i to obriše a ljude banuje privremeno ili trajno, i to stvarno nikome ne koristi. Ova tema je stvarno proširena van svih uobičajenih tolerancija foruma, ali za diskusiju o editorijalnoj politici N1 i budućeg Euronews nije.

edit: da pojasnim, možda bi i bilo ok da se diskutuje ova tema ako to ne bi devolviralo u vulgarno ili pasivno-agresivno prepucavanje kako to obično bude, ali pošto se to do sada nije desilo, verovatno i neće...

Cela ta frka oko kanala na kom pise USKORO :D

edit: da pojasnim, možda bi i bilo ok da se diskutuje ova tema ako to ne bi devolviralo u vulgarno ili pasivno-agresivno prepucavanje kako to obično bude, ali pošto se to do sada nije desilo, verovatno i neće...
Iskreno ovo bi moglo da prodje prosto kao neka tema o slobodi medija, nista vise, nista komplikovanije. Ja stvarno verujem da uvek kad se ova tema nacne da velika vecina nije uopste u fazonu neka strana protiv druge strane, vec cisto oko slobode medija. Pod ovim uopste ne mislim o pojavljivanju necijih politicara ili ljudi na nekoj odredjenoj telviziji nego da se objektivno izvestava o desavanjima iz Srbije i okruzenja. Pod ovim specijalno mislim na RTS posto je to javni servis i nije servis ljudi koji su pripadnici vodece stranke nego je to servis svih drzavljana ove zemlje koji njihov servis placaju koliko mi se cini. Opet kazem ubedjen sam da mnogo veci broj ljudi jednostavno trazi samo tacno prenosenje vesti koji su bitni za nasu drzavu, a ne da dodje gospodin Dacic na tu televiziju i da ga voditeljka pita za vreme reklama "a o ovome mozemo da pricamo, a ovo necemo, a ovo nema potrebe itd. i da on aminuje. Kakav je to nacin za televiziju koju placamo SVI?

Izvinjavam se na offtopicu hteo sam samo da se razjasnim oko ovoga i da kazem da mene apsolutno ne zanima ni jedna strana vec samo da se neke stvari tacno prenesu kao i to da se neke bitnije stvari prenesu uopste, pogotovo na javnom servisu ove zemlje. ;)

Sto se tice Euronews-a ne znam sta da mislim iskreno. Kanal u vlasnistvu Telekoma mi je malo "smrdljiv" ako se razumemo, sa druge strane ekipa koja je okupljena da radi na kanalu deluje zaista pristojno i obecavajuce pa sad.. videcemo.

@cvijicj

Mislim da je priča o slobodi medija toliko prepotencirana u današnje vreme da je to apsurdno. Prvo, apsurdno mi je da se svi kolektivno ponašaju kao da je televizija jedini izvor informacija, a meni je sam koncept linearne televizije poprilično arhaičan - posebno što istu ne gledam.

Istovremeno, smešno je i to da se nepostojanje određenog kanala na nekom KDS (ili IPTV sistemu) upoređuje sa cenzurom, iz tri razloga:

1) uz Internet konekciju, svako može da se informiše kako želi - bilo objektivno ili iz svog određenog politicizovanog filter-balona, bez obzira na afilijaciju;
2) nijedan medij nije slobodan, usled čega se "istina" (haha, ova reč je najsubjektivnija stvar u istoriji čovečanstva) jedino može razaznati prikupljanjem informacija iz što više polarizovanih izvora i selektivnim filtriranjem odnosno poništavanjem tvrdnji nalik destruktivnoj interferenciji;
3) "najbitnije" - svi ti jadni needukovani ljudi o kojima mi ovde brinemo - koji neće biti izloženi slobodnim medijima već neslobodnim medijima (u zavisnosti od perspektive menja se koji medij je u pitanju) - imaju jedan ogroman problem - oni nemaju nikakve pay TV usluge već koriste DVB-T2 tj. zemaljsku FTA mrežu, i gledaju onih 9-12 kanala (uključujući i ETV Info kanal)

Dakle, ostajem pri tome da su ovakve diskusije nerelevantne, jer ako ne možemo imati objektivnu diskusiju o nečemu - a ne možemo, jer kao što sam već naveo, ne postoji objektivno izveštavanje i slobodni mediji, sve je subjektivno a prividna objektivnost se kao nekakav miraž pojavljuje samo kada gledamu u smeru naše političke afilijacije i socio-ekonomskih i religioznih ubeđenja - onda je ne trebamo ni imati, ili eventualno u drugoj temi.

Ako je religija [bila] opium za narod, priče o slobodnim medijima su opium za korisnike Internet provajdera, kako ne bi uzeli kineski kalkulator i malo preračunali šta plaćaju i dobijaju.

Ovom porukom okončavam svu dalju diskusiju na ovu temu sa moje strane.

..nisam pratio sta se menja? [u kratkim crtama]

Na dva dana od pripajanja, još nisu sredili jedinstvenu TV šemu za sve korisnike...

Na dva dana od pripajanja, još nisu sredili jedinstvenu TV šemu za sve korisnike...
Može im se. Uskoro neće biti njihova briga.
Mene više brine, npr. do kada važe ugovori sa HRT2, RTL i još par kanala, kojih nema na mts (nevažna imena)
Verovatno ćemo se neko jutro probuditi bez njih. HRT 1 na mts je u 90% slučajeva zatamljen itd...

Može im se. Uskoro neće biti njihova briga.
Mene više brine, npr. do kada važe ugovori sa HRT2, RTL i još par kanala, kojih nema na mts (nevažna imena)
Verovatno ćemo se neko jutro probuditi bez njih. HRT 1 na mts je u 90% slučajeva zatamljen itd...
Koliko mi je poznato Mts ima ugovor za RTL i to kompletan njihov paket.

Ako HRT 1 i HRT 2 budu prenosili EURO 2020, biće nam itekako važni u narednih mesec dana...

Izgleda da smo prilicno neobavesteni. Svih pet kanala HRTa mozete gledati besplatno na iHRT platformi. Uz VPN radi bez greske. Cemu toliko brige oko toga. :sneaky:

Izgleda da smo prilicno neobavesteni. Svih pet kanala HRTa mozete gledati besplatno na iHRT platformi. Uz VPN radi bez greske. Cemu toliko brige oko toga. :sneaky:
Hvala ti što si nam otvorio oči!
Btw. postoje i Kodi, STBEmu player, StalkerPlayer...pa možeš gledati sve kanale sa planete zemlje i ne treba ti VPN. Takodje rade bez greške... (lično koristim zbog SportKluba i N1) Ali nije poenta u tome.
Tema je Supernova i kao pod tema "šta će biti sa njom od 1.juna"?

Inače radnike SN sad obavezuju da svi pređu u MTS banku da primaju platu, veliki problem za ljude koji imaju kredite kojima kamata raste ukoliko ne primaju platu tu...

MTS banka se gasi, pripaja se Postanskoj stedionici, isti slučaj kao i SN.
Jadni ti SN ljudi, niko ih neće, sto bi rekli :Trguju s' živi ljudi:)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno