@cvijicj
Mislim da je priča o slobodi medija toliko prepotencirana u današnje vreme da je to apsurdno. Prvo, apsurdno mi je da se svi kolektivno ponašaju kao da je televizija jedini izvor informacija, a meni je sam koncept linearne televizije poprilično arhaičan - posebno što istu ne gledam.
Istovremeno, smešno je i to da se nepostojanje određenog kanala na nekom KDS (ili IPTV sistemu) upoređuje sa cenzurom, iz tri razloga:
1) uz Internet konekciju, svako može da se informiše kako želi - bilo objektivno ili iz svog određenog politicizovanog filter-balona, bez obzira na afilijaciju;
2) nijedan medij nije slobodan, usled čega se "
istina" (haha, ova reč je najsubjektivnija stvar u istoriji čovečanstva) jedino može razaznati prikupljanjem informacija iz što više polarizovanih izvora i selektivnim filtriranjem odnosno poništavanjem tvrdnji nalik destruktivnoj interferenciji;
3) "najbitnije" - svi ti jadni needukovani ljudi o kojima mi ovde brinemo - koji neće biti izloženi slobodnim medijima već neslobodnim medijima (u zavisnosti od perspektive menja se koji medij je u pitanju) - imaju jedan ogroman problem - oni nemaju nikakve pay TV usluge već koriste DVB-T2 tj. zemaljsku FTA mrežu, i gledaju onih 9-12 kanala (uključujući i ETV Info kanal)
Dakle, ostajem pri tome da su ovakve diskusije nerelevantne, jer ako ne možemo imati objektivnu diskusiju o nečemu - a ne možemo, jer kao što sam već naveo, ne postoji objektivno izveštavanje i slobodni mediji, sve je subjektivno a prividna objektivnost se kao nekakav miraž pojavljuje samo kada gledamu u smeru naše političke afilijacije i socio-ekonomskih i religioznih ubeđenja - onda je ne trebamo ni imati, ili eventualno u drugoj temi.
Ako je religija [bila] opium za narod, priče o slobodnim medijima su opium za korisnike Internet provajdera, kako ne bi uzeli kineski kalkulator i malo preračunali šta plaćaju i dobijaju.
Ovom porukom okončavam svu dalju diskusiju na ovu temu sa moje strane.