Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo ti covek kaze da su isti, sbb uopste nije cvecka.
evo ti primera:
Pogledajte prilog 280324

kao sto vidis i sbb ukida kanale, ali to nije objavio kao zasebnu vest nego sakrio u sklopu pozitivne vesti gde uvode jedan kanal pa kao usput ej ukidamo 5-6 kanala.
Svaku promenu koju urade sakriju ili napisu stariji datum objave kako korisnici ne bi videli na vreme i iskoristili svoje zakonsko pravo clan 107 zakon o elektronskim komunikacijama. A odi sada na vest i videces da je editovana pre par dana gde vise ne pise da se ukida animal planet a datum isti 31.12.2019. Ako si editovao ubaci onda novi datum. Kao sto vidish ukidaju se kanali 3 februara a info je sakriven i postavljen 31.12. sto znaci kada korisnici ostanu bez doticnih kanala nemaju zakonsko pravo da raskinu ugovor jer je proslo zakonskih 30 dana od objave koja je ponovo napominjem sakrivena. Nijedan korisnik nije obavesten putem info poruke o tome. Za razliku od sbb-a njihova sestrinska firma TELEMACH iz slovenije je ovu vest o ukidanju kanala navela kao zasebnu i to obavestavajuci korisnike da na osnovu ovih promena imaju pravo da u roku od 30 dana raskinu ugovor sa telemach-om. Igrom slucaja korisnik sam cetiri provajdera na cetiri lokacije i svi su prica za sebe i svi su mutni. Nemoj da mislis da je sbb cvecka.

Ja te molim da mi ne stavljas reci u usta koje nisam izgovorio. Nigde nisam rekao da je SBB cvecka, vec da znam sa kime imam posla, isto kao sto i ovde znam sa kime imam posla. I napisao da kada mi SBB ukine nesto da cu isto da radim. Sve lepo pise, totalno nema potrebe da me dodatno edukujes. Samo kazem da u ovoj prici vise verujem ovome sto SBB kaze a to je irelevantno za dalju diskusiju. Sto se tice ponasanja koje je karakteristicno za svakog operatora ovde, to je nesto sto drzava treba da regulise.

Ovde vecina, rekao bih skoro 90%, kuka na ukidanje Sport Kluba i preti na tastaturi da ce kolko sutra raskinuti ugovor.

A ja se pitam koji sport vi to pratite pa su vam nebitni najbolji fudbal i najbolja kosarka :D i koje bi naravno izgubili raskidom ugovora.

Nema resenja osim da se placaju 2 pretplate, za stare korisnike kao sto sam ja ostaje samo da se nadamo da nam SN nece blokirati internet pristup EON-u.

Zbog oca sam danas svratio u SBB, da vidim kakve su opcije da mu omogucim da moze i dalje da gleda sve kao i ranije, curka me ubedjuje da Telekom/SN moze (i blokira) samo EON app a ne i box...pitam je: a da li znate koliko klikova je potrebno da bi blokirali i box...gleda me tupo.

Najjeftinija opcija je uzeti total tv kao dopunu na SN, na 2 godine prosecna cena je 1.250.

Sledeca sigurna opcija je mobilni net Vip 100mb + EON sport, to kosta 2.000.

Zvao jutros cool centar, javlja mi se devojka sa pricom da ce se sve zavrsiti do kraja ove nedelje, i da ce uspeti da se dogovore sa UM grupom na zadovoljstvo svih.

Posalji i mail da imas napisano. Osim ako nisi snimao razgovor.

MTS bi ispala smekerica kompanija ako bi se potpisao ugovor o saradnji i za provajdere iz Supernove i za korisnike MTS-a.
A u bajci, da kod oba provajdera imas pravo ina mogucnost na izbor.

U saopštenju Suprenova se dodaje da će u ponedeljak Komisiji za zaštitu konkurencije prijaviti povredu tržišnih uslova i zatražiti tražiti privremenu meru vraćanja kanala (N1, Sport klub i drugih) svim njenim korisnicima na teritoriji Srbije.

Ova rečenica menja sve! Oni žele sve da ostave kako je bilo. Ne smeta im N1.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Jao mukice. Kreće mi suza. Traže nešto za šta nemaju ugovor.

...ko je za ovu vlast on imao nemao n1 ne gleda, ko je protiv biće protiv i ovako i onako...pre je tu lova faktor broj 1 a sa dve alave strane zna se ko ispašta...lažu i jedni i drugi samo tako, jedino su ljudi bar na ovakvim forumima nakljonjeniji saopštenju sbb pošto su oni kao neke žrtve dobrice male a ovi su državni(vlast) pa su ološ u svemu što urade ,a ne znaš ko je gori...

Ipak se vidi ko je gori, da su ovi malo više alavi, nasrtljivi, halapljivi, sa su znali za promene a terali ljude da potpisuju - zvali po 4,5 x, lagali.

kao sto vidis i sbb ukida kanale, ali to nije objavio kao zasebnu vest nego sakrio u sklopu pozitivne vesti gde uvode jedan kanal pa kao usput ej ukidamo 5-6 kanala.

Džukački. No ipak su nešto stavili. I ne prave probleme oko raskida, sve i da si imao 6 meseci po 1 din ne placas nikakvu kaznu za raskid ugovora, niti cenu do pune pretplate? I tako i za Ultra kanale kad je bilo?

Pa ne znam kako to može da važi za SBB a na državnu firmu jok? To je razlika.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Neko rekao izbacuju nickelodeon itd. Oni ubacise isti kanal ali u hdu, doduše ide na engleskom na br.208.. ko je tu lud

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Ljudi, kako ne shvatate da do eventualnog dogovora može da dođe jedino ako SBB da Supernovi pravo na SK kanale i Nova Sport, a Telekom njima zauzvrat da. pravo na emitovanje Arene. Kad bi SBB prodao pravo za SK i za 50 mil EUR, bez da dobije na isti način ARENU, to bi bila smrt za SBB jer bi svi prešli na Supernovu zbog 2 sportska paketa. Kao što su i prelazili masovno u zadnjih 8-9 meseci. Bez razmene prava na emitovanje, dogovora nema.

Očito iz ovih komentara je da ni SBB ni Telekom u vidu Supernove nisu nevine. No šta korisnici da rade?
Jedna od dobrih ideja jeste razmena korišćenja mobilnih aplikacija eon odnosno tv po tvom.
Pitanje je samo da li će operateri u nekoj doglednoj budućnosti to blokirati odnosno da li imaju prava da blokiraju konkurentne aplikacije?
Da li recimo onda domaći operateri imaju prava da blokiraju youtube premium, netflix, eurosport i ostale platforme za video sadržaje?
Moje mišljenje je da ne bi smeli osim...pa tu verovatno postoji slučaj ako su otkupljena neka prava za neki sadržaj ?
Pa recimo, pošto obe i eon i tvpt mogu na mobilni android, kakva je situacija sa kineskim android tv boxovima odnosno da li je neko probao i da li rade te aplikacije na istim? A toga ima, msm boxova i na kupujemprodajem a i online na aliexpresima i ostalim online prodavnicama.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Jedino kao rešenje vidim da bude po principu da korisnici sami doplaćuju ako žele kao tipa HBO sa obe strane...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Ljudi, kako ne shvatate da do eventualnog dogovora može da dođe jedino ako SBB da Supernovi pravo na SK kanale i Nova Sport, a Telekom njima zauzvrat da. pravo na emitovanje Arene. Kad bi SBB prodao pravo za SK i za 50 mil EUR, bez da dobije na isti način ARENU, to bi bila smrt za SBB jer bi svi prešli na Supernovu zbog 2 sportska paketa. Kao što su i prelazili masovno u zadnjih 8-9 meseci. Bez razmene prava na emitovanje, dogovora nema.
Znas sta, ni SBB se nije previše trudio da zadrži korisnike, stare korisnike. Zato baš i nisam ubeđen da baš gube korisnike. Jer da ih gube verovatno bih ja i dalje bio na Beogridu odnosno SBB.

Očito iz ovih komentara je da ni SBB ni Telekom u vidu Supernove nisu nevine. No šta korisnici da rade?
Jedna od dobrih ideja jeste razmena korišćenja mobilnih aplikacija eon odnosno tv po tvom.
Pitanje je samo da li će operateri u nekoj doglednoj budućnosti to blokirati odnosno da li imaju prava da blokiraju konkurentne aplikacije?
Da li recimo onda domaći operateri imaju prava da blokiraju youtube premium, netflix, eurosport i ostale platforme za video sadržaje?
Moje mišljenje je da ne bi smeli osim...pa tu verovatno postoji slučaj ako su otkupljena neka prava za neki sadržaj ?
Pa recimo, pošto obe i eon i tvpt mogu na mobilni android, kakva je situacija sa kineskim android tv boxovima odnosno da li je neko probao i da li rade te aplikacije na istim? A toga ima, msm boxova i na kupujemprodajem a i online na aliexpresima i ostalim online prodavnicama.

Ja sam probao Tv po Tvom na android boksu. Znači radi samo na WiFi preko kabla ne radi i ima bagove, koči aplikacija i plus moraš kombinovati daljinski i miš iskreno smaranje. Bolji način gledanja na android boxu jeste preko sajta.

Ja sam probao Tv po Tvom na android boksu. Znači radi samo na WiFi preko kabla ne radi i ima bagove, koči aplikacija i plus moraš kombinovati daljinski i miš iskreno smaranje. Bolji način gledanja na android boxu jeste preko sajta.

Ok. Meni treba eon pošto sam na supernovi. Da li bi eon radio na kineskim boxovima? Da dodam 99% njih rade na mobilnom androidu. Recimo mi box ima android tv pa nvidia sheild i još par njih koji se mogu nabaviti.
Air mouse rešava problem kontrole boxa na elegantan način. Plus postoji i voice kontrola.

Ok. Meni treba eon pošto sam na supernovi. Da li bi eon radio na kineskim boxovima? Da dodam 99% njih rade na mobilnom androidu. Recimo mi box ima android tv pa nvidia sheild i još par njih koji se mogu nabaviti.
Air mouse rešava problem kontrole boxa na elegantan način. Plus postoji i voice kontrola.

Na kineskom TX6 Eon radi taj imam i zato znam
38e39498e2a8d7efc18186e588f14b90.jpg

.
Pitanje je samo da li će operateri u nekoj doglednoj budućnosti to blokirati odnosno da li imaju prava da blokiraju konkurentne aplikacije?Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ne. Pitanje je da li ce blokirati svoju aplikaciju van svoje mreze...

Radi Sk na Eon-u, Supernova net ex kopernikus. Upravo gledma Liv-Utd. E sad, moguc problem je da nekima ne radi koji su natovani, ja sam zvao leros da me skinu sa nata, i od tad radi bez problema,za razliku kod drugara kod koga Nova S i Sk ne rade.

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока
Pogledajte prilog 280331

Ovo bi bilo najbolje rešenje za sve korisnike u Srbiji, ali se to neće desiti. Sopstveni kanali se prave uz značajna ulaganja i licenca se nekom drugom fino naplaćuje inače nema smisla ništa u tržišnoj ekonomiji. Još jedan problem je vrednost paketa. SBB bi prilično izgubio ako bi samo preuzeo Arenu, vrednost N1, SK, CINEMANIA i drugih njihovih kanala je znatno veća, u svakom pogledu. Šta nudi još Telekom? Superstar tv? Meni taj kanal služi da se za.ebavam s drugarima, a oni to nazivaju "premium" sadržajem.

Poslednja izmena:
Ne. Pitanje je da li ce blokirati svoju aplikaciju van svoje mreze...

Ja uzeo EON van mreže i radi super, pre toga sam od prijatelja koji je na SBB samo pozajmio nalog da vidim kako radi i bilo je sledeće, sve kanale sam gledao normalno sem kanala koji pripadaju SBB-u kada sam hteo da gledam SK ili bilo koji drugi mogao sam samo uz pomoć VPN-a, ali tada nisu radili ostali kanali koji ne pripadaju SBB-u. Uzeo EON van mreže i radi sve ok bez problema. (AVcom)

Znas sta, ni SBB se nije previše trudio da zadrži korisnike, stare korisnike. Zato baš i nisam ubeđen da baš gube korisnike. Jer da ih gube verovatno bih ja i dalje bio na Beogridu odnosno SBB.

Razgovarao sam u raznim prilikama s ljudima iz poslovnica nekoliko provajdera, oni se mnogo ne uzbuđuju zbog raskida ugovora. To čak interno zovu "migracijama", svesni da je ta pojava normalna tamo gde ima konkurencije. Zato su tu ponude bolje, ali ni to ne mora biti pravilo, znaju da će neko sam otići ili doći ako želi. Znaju i za kategoriju korisnika koji na dve godine menjaju provajdera ako ne dobviju iste uslove ko novi korisnici. Postoji mnogo onih koji neće da se bave ovim pitanjima, po inerciji ostaju kod nekog, neće radove po kući, mrzi ih da se cimaju. Sve je to ok.
Jedino što uzbuđuje operatore su veliki potresi i značajni odlivi, nakon katastrofa, tu će ipak učiniti sve što mogu da zadrže korisnike.

Pitanje postavljeno na fb stranici SN: Poštovani, čitam na Benchmark forumu da će se do kraja nedelje rešiti problem oko dostribucije kanala UM grupe, na zadovoljstvo svih korisnika, pa me interesuje da li to znači da će kanali koje smo imali do 18.01.2020. god biti vraćeni? Vaš korisnik.....

Njihov odgovor je: Poštovani, nažalost pomenuti kanali su nam onemogućeni od strane United Media-e.
Znajte da ulažemo sve napore da povratimo kanale u našu ponudu i o svemu navedenom ćete biti blagovremeno obavešteni.

Probao sam EON preko Supernova interneta (ex Radius Vector) i sve radi ok.
U svakom slucaju ko je zainteresovan za razmenu EON/Supernova mozemo da probamo, pa ako smo obojica zadovojni kako radi - super obojici. A ako ne radi - nema ljutnje.

Govorio sam o ovoj Supernovinoj aplikaciji.

Pitanje postavljeno na fb stranici SN: Poštovani, čitam na Benchmark forumu da će se do kraja nedelje rešiti problem oko dostribucije kanala UM grupe, na zadovoljstvo svih korisnika, pa me interesuje da li to znači da će kanali koje smo imali do 18.01.2020. god biti vraćeni? Vaš korisnik.....

Njihov odgovor je: Poštovani, nažalost pomenuti kanali su nam onemogućeni od strane United Media-e.
Znajte da ulažemo sve napore da povratimo kanale u našu ponudu i o svemu navedenom ćete biti blagovremeno obavešteni.

Nema nista od vracanja kanala, ovde je u pitanju politika a ne ekonomija.

Imas sasvim dobru ponudu Total TV
Ja sam vec presao na Total Tv

EON na AVCOMU, nije bilo SK, n1 itd ;)
Kao sto je kolega Gileb napisao radi samo eon van mreze, na bilo kojem netu bar za sada. Ali ako ste pozajmili eon nalog od nekog sbb korisnika nikako ne mozete koristiti na drugom netu. Eon van mreze je posebna usluga upravo namenjena korisnicima drugih operatera. I ja sam u Supernovi (ex kopernikus) korisnik samo televizije. Planiram da na mom mts vdsl-u uzmem eon sportski paket, razmisljam se cak i o total tv jer imaju sjajnu ponudu do kraja meseca.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno