Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Amilo
Uz neki lek za smirenje ili da menjas provajdera. Najgore kada ti internet treba za posao, da zaradjujes da bi mogao da im platis taj mesecni racun, a oni nista.
Meni trenutno ne otvara ovaj sajt, moze jos neko da proveri:
Kod:
www.traxsource.com
Preko VPN radi ali jedva jer koristim neki besplatan.
HBO i Cinemax kod mene okljucani na Super Par paketu, pitanje je dokle.
Sto se tice kanala, ne znam sta da radim, alternativa je ADSL koji ne radi nikako na 10Mbit, sto znaci da automatski ostajem i bez TV-a jer nema protoka za IPTV dok ne dodje neka optika, sto ce da bude za jedno 10 godina na mojoj lokaciji (2km od centra).
Net mi je neophodan zbog posla. Ako u februaru ukinu Nick Jr na primer to mi je vec problem jer klinac to gleda.
Jedna od alternativa mi je da uzmem biznis paket samo net 75Mbit za 2200din za firmu a onda da jurim neki TV, mozda Total TV ili EON. Sve mi izadje skuplje nego sada.
Sta cete vi da uradite, koliko vas ce sutra u poslovnicu na raskid?

@Duke
Razumite revolt ljudi. Prijavio sam sve sto je lose i vidim obrisano. Ljudi ne znaju sta ce i gde ce, nekom je ovo samo zabava a nekom kao meni i Amilo-u i posao.
Pa ovaj sajt neće da otvori ni preko mobilnih podataka mts a ni VIP-a

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

@djalf radi i preko mts mobilni.
8f4089c1959f3c80840e66ba4e7006ba.jpg

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ovo nije tačno. United Media nikad nije imala potpisan ugovor sa Supernovom nego je imala ugovore sa Kopernikusom i Radijus Vektorom. To su činjenice i ovo što pišu iz Supernove je klasično spinovanje, kao i tvoj zaključak. Zato sam i sklon da pre poverujem vestima koje dolaze sa strane United Medije. Meni je potpuno logično to što oni pišu, da su ponudili ili sklapanje ugovora sa Telekomom, kao vlasnikom pomenutih kablovskih operatera i mts-a ili pojedinačno sa svakim od njih ako ne žele da plate za sve zajedno pošto ima puno mts korisnika (iptv) pa je cifra i viša nego ranije. Cifra je svakako viša i za zbog ostalih kablovskih distributera, Avcom, Masko,... i ne može biti ista kao kad su imali ugovor samo sa Kopernikusom i Radijus Vektorom. Logično zar ne? Supernova nije pravno lice nego je brend tako da i ti kao korisnik usluga ne potpisuješ ugovor sa Supernovom nego sa kablovskim operaterom na čijoj si teritoriji. Dakle ili su babe ili su žabe.

Napisah isto/slicno jutros oko 03h. Nekima nije jasno da cena za dva jajeta i deset jajeta nije ista. Sad sto se neko seljaci, to je druga stvar.

Mene zanima koliko imamo vremena da po ovom osnovu raskinemo bez penala. Verovatno ne može posle 2 meseca?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Da, sad i meni ne otvara preko VPN-a i VIP-a, izgleda da je nesto do njih.

Poslednja izmena:
Da li je neko zainteresovan za razmenu? Ja nudim paket EON FULL za koriscenje na Smart TV a za uzvrat trazim pristup Supernova takodje na Smart TV - biyno mi je da ima sve Arena sport Kanale. Dogovor na PP.

Poslednja izmena:
Sta cete vi da uradite, koliko vas ce sutra u poslovnicu na raskid?.
Ja licno trenutno nista sto se tice Supernove. Poslao sam mail(tj. zena) sa zahtevom da nam se umanji pretplata zbog ukidanja kanala. Cekam da odgovore u roku od osam dana, tako su rekli u prepisci.
Na mojoj lokaciji jedina alternativa ADSL sa minimalnom brzinom( sto realno i nije opcija) ili mobilni net sto je opet preskupo.
Sto se tice tv kanala uzecu Total, jer mi se otac napalio u 80 godina da prati tenis i to mi je trenutno najjeftinija opcija, a taman cu dobiti i neke kanale koje nisam imao. Za 10€ mesecno stvarno ne mogu da kidam zivce sa ukucanima

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

@Amilo
Uz neki lek za smirenje ili da menjas provajdera. Najgore kada ti internet treba za posao, da zaradjujes da bi mogao da im platis taj mesecni racun, a oni nista.
Meni trenutno ne otvara ovaj sajt, moze jos neko da proveri:
Kod:
www.traxsource.com
Preko VPN radi ali jedva jer koristim neki besplatan.
HBO i Cinemax kod mene okljucani na Super Par paketu, pitanje je dokle.
Sto se tice kanala, ne znam sta da radim, alternativa je ADSL koji ne radi nikako na 10Mbit, sto znaci da automatski ostajem i bez TV-a jer nema protoka za IPTV dok ne dodje neka optika, sto ce da bude za jedno 10 godina na mojoj lokaciji (2km od centra).
Net mi je neophodan zbog posla. Ako u februaru ukinu Nick Jr na primer to mi je vec problem jer klinac to gleda.
Jedna od alternativa mi je da uzmem biznis paket samo net 75Mbit za 2200din za firmu a onda da jurim neki TV, mozda Total TV ili EON. Sve mi izadje skuplje nego sada.
Sta cete vi da uradite, koliko vas ce sutra u poslovnicu na raskid?

@Duke
Razumite revolt ljudi. Prijavio sam sve sto je lose i vidim obrisano. Ljudi ne znaju sta ce i gde ce, nekom je ovo samo zabava a nekom kao meni i Amilo-u i posao.

Imam oko 30 gb podataka za danas. Ali se ne usudjujem da krenem sa radom. Nekako uvek zafali.

Otvara se internet stranica, ponekad malo duze treba nekad odmah otvori. Preko VPN nisam probao. Ako imas mogucnost, probaj preko drugih provajdera ili mob mreze. kada sam se zalio da mi ISP blokira stranice, a reko drugih provajdera i VPN a otvar normalno, dobio sam odgovor d je problem na globanom nivou. Sta da kazem :)....

Da ne stajem na muku ali moram da prokomentarisem.

Znalo se jos pre koji mesec da ce SN ostati bez ovih kanala, samo se nije znalo tacno kada ce se to dogoditi, u poslovnicama SBB-a se cesto culo da ce biti u februaru ...

UG je verovatno trazila nesto vise para za svoje kanale SN tacnije drzava nije htela da plati, realno gledano SBB-u je veci interes da prodaje svoje EON pakete van mreze, sto ce se sa novonastalom situacijom verovatno i desiti.

UG ima podrsku od spolja i zato drzava ne sme bas preterano da ih cacka ali ih sigurno sputava u mnogim stvarima.

Borba dva najveca provajdera usput "malo" i politicka ... nema mnogo razlike lihvari i jedni i drugi, samo je pitanje koji se bolje odnose prema krajnjim potrosacima, rekao bih mrtva trka sa tim sto SBB mora da obrati malo vise paznju jer nisu drzavna firma ...

Ono sto je meni zapalo za oko je agresivna kampanja SN u proteklom periodu za prikupljanje novih korisnika jer su znali sta ce se dogoditi, obmanjivali su ljude i zato ce sad pretrpiti neke stete ali u krajnjoj liniji nisu na gubitku sa svim tim.

Kao i uvek sto bude, gube samo krajnji korisnici.

Ne znam čemu potreba supernovu predstavljati kao pravno lice jer nije registrovana u apr-u. Sa supernovom se ne može potpisati nikakav ugovor jer supernova nije pravno lice.

Narodski rečeno supernova NE POSTOJI.

Zamislite samo kad idete u prodavnicu koja se zove idea, roda, maksi, tempo, dis, univer, lidl itd. Svi oni su registrovani u apr-u.

Jedino na pijacu, pa i na pijaci se registruje tezga.

A poslovnice pod imenom Supernova niču ko pečurke posle kiše,neko od nas tako da otvara prodavnice a nigde nije registrovan 100 godina ne bi mogo da se oporavi od raznih kazni.

Bas me zanima sta piše na vratima. Bude u dnu vrata obično, str pera, mika. Mora biti ko je otvorio Supernova doo ili radijus vektor itd. Eto. Javite

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

A poslovnice pod imenom Supernova niču ko pečurke posle kiše,neko od nas tako da otvara prodavnice a nigde nije registrovan 100 godina ne bi mogo da se oporavi od raznih kazni.
Poslovnica Supernove kod Delta City-ja zatvorena.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ima na LG WebOS store. Ne znam za ostale TV.
Aplikacija se zove: SUPERNOVA - TV po Tvom

Poslednja izmena:
Ovde vecina, rekao bih skoro 90%, kuka na ukidanje Sport Kluba i preti na tastaturi da ce kolko sutra raskinuti ugovor.

A ja se pitam koji sport vi to pratite pa su vam nebitni najbolji fudbal i najbolja kosarka :D i koje bi naravno izgubili raskidom ugovora.

Nema resenja osim da se placaju 2 pretplate, za stare korisnike kao sto sam ja ostaje samo da se nadamo da nam SN nece blokirati internet pristup EON-u.

Zbog oca sam danas svratio u SBB, da vidim kakve su opcije da mu omogucim da moze i dalje da gleda sve kao i ranije, curka me ubedjuje da Telekom/SN moze (i blokira) samo EON app a ne i box...pitam je: a da li znate koliko klikova je potrebno da bi blokirali i box...gleda me tupo.

Najjeftinija opcija je uzeti total tv kao dopunu na SN, na 2 godine prosecna cena je 1.250.

Sledeca sigurna opcija je mobilni net Vip 100mb + EON sport, to kosta 2.000.

Mislim da je već pisato da ta njihova aplikacija radi samo sa njihovim netom.

Probao sam EON preko Supernova interneta (ex Radius Vector) i sve radi ok.
U svakom slucaju ko je zainteresovan za razmenu EON/Supernova mozemo da probamo, pa ako smo obojica zadovojni kako radi - super obojici. A ako ne radi - nema ljutnje.

Poslednja izmena:
Zvali SBB..doci ce u toku nedelje, a sutra kod ovih u SC da im odnesemo "uredjaje" i da se pozdravimo. Po ovom pitanju cu vam jos napisati kako je proslo u SN sutra i to je to, znojim se ispod pazuha od ovih prica ko je kriv, insajderskih informacija, raskrinkavanja zavera i sl.

Pa upravo se ista ovakva prica desava i u SBB-u, samo sa 5 kanala... Nisi u toku. :)

Dobio sam odgovor od tehničara zašto mi kanali na 794 mHz imaju pikselizaciju. U blizini je navodno 4G bazna stanica na 800 mHz koja ometa signal :D

Cisto da se zna. Ne blokira Supernova niti bilo koji drugi internet provajder gledanje Eon aplikacije koju imaju korisnici SBB-a nego sam SBB. Jedino ne blokiraju Eon van mreze.

Imam poprilicno iskustva sa SBB tako da jako dobro znam u sta idem ali kada mi oni tj ako mi ukinu neki kanal kao ovi na isti nacin cu da reagujem. Trenutno samo stitim svoja prava definisana ugovorom sa Vektorom.

EDIT: Ovde konkretno na mojoj lokaciji, na flajeru koji sam dobio su brzine za optiku tako da bih u konkretno slucaju na Eon Full imao 300mbit. Sada ima 60. Mada mi je iskreno to nebitno.

Lepo ti covek kaze da su isti, sbb uopste nije cvecka.
evo ti primera:
sbb.png

kao sto vidis i sbb ukida kanale, ali to nije objavio kao zasebnu vest nego sakrio u sklopu pozitivne vesti gde uvode jedan kanal pa kao usput ej ukidamo 5-6 kanala.
Svaku promenu koju urade sakriju ili napisu stariji datum objave kako korisnici ne bi videli na vreme i iskoristili svoje zakonsko pravo clan 107 zakon o elektronskim komunikacijama. A odi sada na vest i videces da je editovana pre par dana gde vise ne pise da se ukida animal planet a datum isti 31.12.2019. Ako si editovao ubaci onda novi datum. Kao sto vidish ukidaju se kanali 3 februara a info je sakriven i postavljen 31.12. sto znaci kada korisnici ostanu bez doticnih kanala nemaju zakonsko pravo da raskinu ugovor jer je proslo zakonskih 30 dana od objave koja je ponovo napominjem sakrivena. Nijedan korisnik nije obavesten putem info poruke o tome. Za razliku od sbb-a njihova sestrinska firma TELEMACH iz slovenije je ovu vest o ukidanju kanala navela kao zasebnu i to obavestavajuci korisnike da na osnovu ovih promena imaju pravo da u roku od 30 dana raskinu ugovor sa telemach-om. Igrom slucaja korisnik sam cetiri provajdera na cetiri lokacije i svi su prica za sebe i svi su mutni. Nemoj da mislis da je sbb cvecka.

Zvao jutros cool centar, javlja mi se devojka sa pricom da ce se sve zavrsiti do kraja ove nedelje, i da ce uspeti da se dogovore sa UM grupom na zadovoljstvo svih.

Lepo ti covek kaze da su isti, sbb uopste nije cvecka.
evo ti primera:
Pogledajte prilog 280324

kao sto vidis i sbb ukida kanale, ali to nije objavio kao zasebnu vest nego sakrio u sklopu pozitivne vesti gde uvode jedan kanal pa kao usput ej ukidamo 5-6 kanala.
Svaku promenu koju urade sakriju ili napisu stariji datum objave kako korisnici ne bi videli na vreme i iskoristili svoje zakonsko pravo clan 107 zakon o elektronskim komunikacijama. A odi sada na vest i videces da je editovana pre par dana gde vise ne pise da se ukida animal planet a datum isti 31.12.2019. Ako si editovao ubaci onda novi datum. Kao sto vidish ukidaju se kanali 3 februara a info je sakriven i postavljen 31.12. sto znaci kada korisnici ostanu bez doticnih kanala nemaju zakonsko pravo da raskinu ugovor jer je proslo zakonskih 30 dana od objave koja je ponovo napominjem sakrivena. Nijedan korisnik nije obavesten putem info poruke o tome. Za razliku od sbb-a njihova sestrinska firma TELEMACH iz slovenije je ovu vest o ukidanju kanala navela kao zasebnu i to obavestavajuci korisnike da na osnovu ovih promena imaju pravo da u roku od 30 dana raskinu ugovor sa telemach-om. Igrom slucaja korisnik sam cetiri provajdera na cetiri lokacije i svi su prica za sebe i svi su mutni. Nemoj da mislis da je sbb cvecka.

+1

Cisto da se zna. Ne blokira Supernova niti bilo koji drugi internet provajder gledanje Eon aplikacije koju imaju korisnici SBB-a nego sam SBB. Jedino ne blokiraju Eon van mreze.

Napisao sam da smo koristili EON aplikaciju preko Supernova interneta (ex Radius Vektor) bez problema.
Znaci nista nije blokirano, sve kanale koje smo gledali su radili bez greske.
Da nisam licno probao ne bih ovo napisao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno