Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Tamo negde 2025. kada budemo igrali na kvantnim kompovima možda ćemo se ove igre i naigrati za nekih 30e...

Nedavno sam hteo da napišem kako su prosečno dobili 85$ po nalogu i kako nema više za 30$ ali posle ovog odvajanja, kojeg se ni ja ne sećam da je spominjano, ni 45$ nije dovoljno za celu igru.
Sad je cena kao da je igra gotova...

Pratim SC od kako se pojavio na KS, i imao sam priliku da probam igru pre par nedelje kada je bila otvorena alfa. Ukratko - usao, nasao 5 bagova kroz par minuta i izasao. Ovo nije ni blizu bete.

Heh isto tako i ja. Video sam da je otvorena, usao i izasao posle par minuta totalno razocaran. Licno ne verujem da ce igra ikada biti zavrsena.

Cena je sada AAA, 45 evra za kampanju ili online. Jos 15 da se otkljucaju oba. Znaci ukupno 60 dolara.

Pa to je cena koja se manje više očekivala od početka, ovo je samo jedna opcija više.

Kada igra izađe čisto sumnjam da će biti 45+15, verovatno će koštati više.

Za pola godine mogu da najave i mesečnu pretplatu :S:

Mogu, sve je otvoreno kada su oni u pitanju. Ostaje nam da se nadamo da nece, kao i da ce Squadron 42 biti zavrsen ove godine, posto Star Citizen nece sigurno.

kad bi se oni sad više iscimali oko sqaudron-a to bi bilo sjajno, jer većina tih koji ne igraju elite a čekaju sc zapravo čekaju baš manje više usmerenu priču sa jasnim misijama, personalizacijom i tim stvarima... nek'o rek'o wing commander?
ovi ostali ne čekaju, nadaju se, ali ne čekaju. taj štap je toliko dugačak da se šangarepa i ne vidi.

Verovao ti ili ne ali broj ljudi koji igra Star Citizen alpha universe i broj ljudi koji igra Elite aktivno je tu negde. Elite se dobro prodala, kao i sto Star Citizen ima puno backera ali svaki deseti zapravo igra nesto od ta dva. Star Citizen bar ima izgovor je u permanentnom limbu, sta ce Elite sa drugom i trecom sezonom da radi sa ovako slabim odzivom igraca, to samo Brejben zna.

Mislim da je CR prvo trebalo da odradi single player kampanju sa pricom i nekim mozda DLC-om, a da u medjuvremenu polako razvija multiplejer.. Ovako se stvarno ne zna vise gde su sve te pare otisle.. A imao je budzet kao AAA igre i to bez bilo kakvih posrednika... https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_video_games_to_develop

Iskreno mi je zao sto je sve i dalje ovako poluzavrseno..moram priznati da sam se na slican nacin "opekao" sa Mechwarrior-om, tako da sam posle toga rekao sebi samo gotova igra pa kad izadje, nikakvi vise backeri, founderi i ostala s**nja

dobro bre g@w, imaš li ti ikakvu zabavu osim da se praviš pametan? i to loše.
pročitaj ponovo moj post i uočićeš da nema nikakvog ni f od flejma, samo objašnjenje da su ti koje sc realno zanima i u ovoj fazi, više od elite i faze u kojoj je ona, zapravo igrači koje pre svega zanima da odigraju još jedan wing commander. ono ostalo što će sc jednog lepog dana ponuditi (mislim na open world, sendbox, nekakav bgs i svašta nešto čemu se nadamo) nije ni izdaleka na horizontu, pa u tom smislu, koliko god nas malo bilo na eliti, ipak nemamo nerealna očekivanja da će to u dogledno vreme biti gotovo.

pa nek igra sc i deset puta više ljudi, nek im je sa srecom. a i ti da nađeš devojku, pa makar i žensko :)

Problem sa izlaskom kampanje pa negde tamo kada bude gotov MP, je što će biti igrača koji će se zadovoljiti i neće se posle vraćati, igrača koji će se razočarati pa se zato neće vratiti. Jednostavno taj sistem bi smanjio potencijalno maksimalno tržište za igru.

sumnjam da bilo kakve racunice o potencijalno maksimalnom trzistu za ovu igru imaju vise ikakvog smisla. verujem da ce najveci broj igraca biti srecan da dobije bukvalno bilo sta sto nalikuje obecanom, ako dobijemo to u neko dogledno vreme.

Kampanja izlazi ove godine (navodno) i to ce biti prva od tri. Ostale dve se ekstra placaju, mada ja mislim da imam i tu drugu fraj.

Majk, nisam poredio ciji je veci. Tokom Kickstarter kampanje jedni i drugi su pricali kako im je veliki, da bi sada posto su skinuli gace svi mogli da vidimo da im je mali. Nekakve velike price o ozivljavanju spejs zanra a ono dva corka plus gomila indie igara sumnjivog kvaliteta. Nisu oni nista oziveli.

definitivno ne, pre svega zato što je žanr koliko toliko opstajao uglavnom zahvaljujuci eve-u i x serijalu, kao i manjim ne baš uspešnim projektima poput evochron-a, galaxy on fire, space force rogue universe i sl. mada, da nije bilo indi scene, ostali bi samo na eve-u i x-ovima, a to ipak i nisu baš "letljive" space igre.

meh, očekivanja su bila velika, ali realne sposobnosti su nešto sasvim drugo. što se mene tiče, srećan sam da je bar elite tu, a star citizen, kad stigne. čekam, ali se ne ložim previše. sasvim realno će biti i ako ispale i nestanu negde na potezu honduras - kolumbija.

Ako pare nije sklonio sa strane za crne dane čisto sumnjam da će moći i u McDonalds-u da se zaposli posle ovog projekta..a za Honduras ne znam, verujem da bi ga sudska tužba i tamo stigla[emoji14]

Pare nisu problem, para nema :d

Ja kupio pre cetiri godine i sad cekam, da je zavrse, jednog dana... ima nas ovde prilican broj koji smo naseli, valjda ce nekim cudom Squadron 42 ove godine.

Sto se razvoja tice, mislim da je gosn. Kris razjurio dobar deo ekipe i da sada stancaju samo ove brodove jer je to jelte deo pledge paketa. Pa ce verovatno da skrpe taj Squadron 42 u nekoj formi jer je i to deo pledge paketa. A ostalo, obecanje ludom radovanje. Mozda i ubace te feature onako na silu, cisto da neko ne moze reci da ih nema. Ali ce ovo biti masno bagovito i meni licno neigrivo i za pet godina.

Ako nista drugo ustedeo si na infalaciji. Tada dinar bio 100 ili manje, a sada je daleko vise.

Vidis to nije losa ideja. Original backer, sve nagrade, specijalna odela, S42+DLC i Star Citizen u paketu. Mozda se moze zavaljati za duple pare dok jos cela stvar ne propadne :)

Pare koje su do sada uzeli su ništa u odnosu na pare koje će da uzmu ako naprave igru kako valja tako da se ja ne brinem :)
Kad se samo setim na šta je WoT ličio u početku ali smo igrali ko blesavi, sa sve teleportovanjem tenkova i čime sve ne.

1,324,703 je relativno mali broj igrača u odnosu na prodaju finalne igre ako bude dobra. Tako da i ja isto razmišljam kao ti, imaju šansu da zarade mnogo više i valjda nisu ludi da je propuste.

Ne brinem se toliko da li igra ima sanse da bude pristojna kad izadje, nego 'ocu li je docekati ja ili moji unuci. :D

Valjda se do sada sve "sleglo" po pitanju timova i produkcije, mene to najvise brine. Dzaba ideja i vizija ako u timu vladaju tenzije i losa energija.

e jel mogu d nadjem negde info sta mi je najbolje kupiti trenutno da bih lepo uzivaop kad igra krene live ...

znam da su bili neki packovi i slicno .... ali ... ne znam sta uzeti ... jel base igra 45$ dovoljna ... ili je bolje da se isprsim 60 ... 100 ili koliko vec, tj ... gde je sweet spot

hvala unapred

"kad igra krene live "

Kad' je to ? Nesto su najavili ?

Nazad
Vrh Dno