Izasao pravi video:
Twitch stream je bio ocajan, ne vide se detalji uopste. Ni ono sto prikazuje youtube nije puno bolje. Zato preporuka da se upali Potplayer, ide na Open URL (CTRL+U), iskopira youtube link (ukoliko ste kliknuli na link iznad onda ce Pot da ga povuce iz clipboarda), podesite izvor na "Video 6.3M, 1920x1080 60F(mp4, avc). Ima i webm/vp9 izvor ali ja preferiram avc tj h264. Bitrejt je korektan, vide se skoro svi detalji. Na primer, na onom gore snimku sa twitch streama se ne vidi uopste kada spadne guma usled eksplozije sa rovera. Toliko je muljav kvalitet.
Grafika je generalno super i ne radi toliko lose (konfa je 5820K base clock plus GTX 1080 Strix), od 30 fps u blizini velikog broda tj. kada je puno poligona na ekranu (to ce morati nekako da rese ako misle da podrze velike bitke) do 120 kada nema nicega ispred. Teren je odlican iako je proceduralan, nista ne zaostaje za Battlefront/Battlefield terenom iako je ovo rana verzija i pitanje je koliko su koristili photogrammetry. Ucitava se jako brzo jer igra radi na maks. fps kada se samo planetarni teren ucitava. LOD popping je izrazen kao z fighting, toga su svesni bivsi Krajtekovci sto su ovo skuvali. Nije strasno ali je primetno, pogotovo foliage (drvece) iskace ali u svakom slucaju bolje nego raspali No Man's Sky.
Zvuk je isto super, pozicioni, visekanalni, malo treba polirati muzicki sistem jer se prilagodjava dogadjajima u igri pa to malo zna da kasni.
Animacije su ko do sada, malo bangave. Najgori je prelaz iz kokpita u prvo lice.
AI ne postoji tj. ovo je neki dumb AI. Kampanja je odlozena zbog AI-a koji razvijaju. Neprijatelji su rucno pozicionirani kao deo skriptovanih okrsaja. To ne bi trebalo da bude deo online komponente, verovatno ce biti tako u kampanji. Isto vazi za in engine video sekvence.
Sve u svemu, ja zadovoljan. Nadao sam se da cu videti Squardron 42 trailer, medjutim to nisam ocekivao. Valjda ce ga izdati pre kraja sledece godine. Ovaj 3.0 demo bi trebao biti do kraja godine pusten na testiranje ali moguce da ce i to da odloze. Ako je stvarno ovakav kao u poslednja dva klipa i nema previse bagova, ja cu biti veoma zadovoljan. Do 4.0 alfa verzije bi trebali da ubace sve planirane mehanike u igru, tako da mu taj 4.0 dodje beta. Cilj je da izadje do kraja sledece godine ali cisto sumnjam.
O Fejsbuk/Discord klonu ne bih pricao puno. Meni je kul, iako ne koristim takav softver. Jer ce predstavljati reset zajednice i Star Citizen foruma koji je poslednje dno, prenatrpan glupostima. Valjalo bi se distancirati od toga, krenuti od nule. To ionako radi Behavior, koji su kontraktori, nece oduzeti vreme CIG developerima kojih navodno sada ima 360. Mada to treba uzeti sa rezervom jer je Roberts pricao da ih je bilo 300 2014. godine a prema informacijama sa najsvezijih slajdova imali su oko 120 ljudi pre dve godine. Mozda je slagao tada da ubedi backere kako pare idu na plate developera a mozda laze sada, ko to zna. Nije ni bitno ako igra izadje u nekom momentu, ma kada to bilo i ako bude sve bolja i bolja kao sto ovi poslednji snimci pokazuju. Sletanje na planete nije bilo u planovima kada sam ja uplatio 30 evra.