Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Ako sam dobro razumeo, brodovi sa Jump motorima mogu da skacu izmedju sistema u gotovo bilo kom trenutku, dok ostali to rade preko Jump kapija. Ono sto ne znam je da li je ovaj motor moguce kupiti i ugraditi u neki od slotova? LTI mi ne znaci puno, jer i ja mislim da cena osiguranja nece (ne sme) biti visoka. LTI opcija je veliki plus, ali ne treba da bude presudna prilikom odabira paketa...moje skromno misljenje. :)

greska, da bi uopste putovao iz sistem u sistem preko jump-pointa treba ti Jump drive. Svi brodovi ce moci da ga instaliraju (osim P52 snub-fightera), ali neki brodovi se prodaju sa vec ugradjenim, dok ce neki morati da ga kupe naknadno.

Ok, hvala, sad je jasno. :)

Hehe ubacili su super hornet u ponudu zajedno sa ovim bombarderima :d
Osećam da će da prebace 30 miliona do kraja akcije :)

Koliko se ljudi lože na ovaj LTI to nije normalno, šta radi marketing :d

Pa nekeko je trebalo prikupiti 30 miliona :) A LTI je od pocetka bio samo mala nagrada za one koji su na pocetku podrzali igru.

Ja inace jedva cekam da kupim Xi'an brod Khartu (popularno: Quark) koji ce biti bez LTI-a

Evo jedan video za vracanje na temu :)

Grand Admiral's Hangar:

^^

Kakva jadnost, fantastično :)

Ajde sad kao moderator objasni svoj informativni komentar pls :)\

Ja razumem jesen, lose vreme i tako to, ali preterujete.

Koje je ovo loženje, a samo hangar u pitanju ;D-

Ajde sad kao moderator objasni svoj informativni komentar pls :)\

Ja razumem jesen, lose vreme i tako to, ali preterujete.

Ne odnosi se na tvoj post, nego na post iznad. Kompleksaš koji je utripovao da je The Voice PC gejminga pljuje li pljuje, samo što slabo šta otvoreno izgovara, već poput nekog političara koristi fraze izokola i to traje li traje, zato i jeste jadno. Najpre mu smeta moj avatar, pa mu smeta što postujem, pa mu zagađujem temu iako sve što pišem ima veze sa igrom, pa onda zna moje navike u igranju, pa pljuje konzole, pa me proglašava "istaknutim konzolašem" iako tamo npr. do nedavno nisam po godinu dana ništa postovao...Sve tako izokola, zato i kažem da je jadnost u pitanju. I onda poziva da se vratimo temi :d

edit: da ne zaboravim da je ljude koji se igraju na konzoli nazivao "ciganima"...samo zato što je neki developer Star Citizena uslikan sa PS4 devkitom.

Filipenko, daj nemoj sad da se pravimo. Ostavio si polu-provokatorske komentare u tri teme: Assetto Corsa, Star Citizen i The Forest. Zajedničko za sve tri igre je da su PC ekskluzive...

Sad realno, tebi je očigledno ovo zabavno (sećam se ja koji si ti master trol ovog foruma bio nekada) jer da ti nije zabavno lepo bi svima koji udaraju kontru (to što ja radim se ništa ne razlikuje od epiteta koje ekipica odozdo deli svakom ko upadne iz PC sobe) poslao jednu ćušku, pa možda i ban kao što je to radio ByMax.

Nisam ni ja sto posto ozbiljan (mada me Ivanovo izigravanje žandarma malko iritira) tako da stvarno nema potrebe da izvrćeš ono što sam rekao i kažeš kako sam ljude nazvao ciganima. Rekao sam ganci maniri, i mislio sam baš na to začičkavanje. Hoćeš stvarno da neko pomisli da sam ja neki skinhed ili slično?

Edit: Iako je ova situacija nama na forumu jako svojstvena (matori ljudi koji se ponašaju kao mala deca po izlasku svake nove generacije konzola), nikako nije unikatna pa da se od toga pravi neki fenomen. Fenomen je da se vi slepo držite guruovih reči i širite ih, barem je to meni fenomen. Ali PC-konzole prepucavanje je već uveliko u toku, samo pogledaj ocene na Metacriticu za ekskluzive. Sve desetke i nule lol

Poslednja izmena:
Drugari, zasto jednostavno ne stavite jedan drugog na ignore listu? Nema smisla da se ovako "na finjaka" prepucavate po svakoj drugoj temi u Games sobi. Bice bolje i vama i nama. :)

Nemam nikoga na ignore, to meni nema smisla. Mada, sve i da hoću njega ne mogu da stavim na ignore jer je moderator. Znam da je offtopic i da je tvoj post tačka na i, ali eto da ipak razjasnim a vi ako ćete da brišete onda brišite.

Što se ove teme tiče, nekoliko nas sa foruma smo ovde najjaktivniji i maltene je održavamo od početka. Sve što sam tražio jeste da se to nastavi u istom smeru. Ali eto, ovde ljudi koji posvete vreme nečemu nemaju nikakva prava. To je razlog zašto sam zabatalio onu crowdfunding temu, zašto bi se ja cimao oko nečega nad čim nemam ama baš nikakvu kontrolu.

Kada promenite način funkcionisanja foruma, da oni koji se nečemu posvete mogu to da i moderišu onda će ljudi konstruktivno doprinositi u većem broju. Ovako će trolovanje da se nastavi na svim frontovima, ali kome je to još bitno. Važno je broj posetilaca raste...

Izgleda da jeste. Nisam čuo ranije za to. Stvari zovem pravim imenom, pa nek se ljuti ko kako hoće.

Al su ima legli ovi skorašnji paketi povodom godišnjice. Izbijaju provereno na 30 miliona već u toku sledeće nedelje. Ja lično nisam očekivao ovo a sad mislim da je možda čak i 35-40m moguće pod uslovom da im alpha verzija prodje dobro.

Tako se ne postaje moderator, sta da ti kazem.

Bila bi mi čast da moderišem najbolji domaći IT forum. Ovaj forum to nije jer je privatni interes ispred želja i volje većine članova, tako nadam se da će mi administracija izaći u susret.

Al su ima legli ovi skorašnji paketi povodom godišnjice. Izbijaju provereno na 30 miliona već u toku sledeće nedelje. Ja lično nisam očekivao ovo a sad mislim da je možda čak i 35-40m moguće pod uslovom da im alpha verzija prodje dobro.

Ma čekaj dok krenemo u alfi i beti da isprobavamo brodove, pa kad krene ložana, a grind težak u pm... dva meseca grindanja za hornet, pa kad krene lova da pljušti :D

Valjaće se ovi ljudi u parama, samo polako, a i treba :d

Jel bi bio neko voljan da ukratko objasni kakva ce ovo igra biti? Sta moze da se ocekuje da se u njoj radi, kolika je novcana investicija minimalno potrebna da bi se igra "kupila" itd.

Poslednja izmena:
Priča li se nešto o alatima za modovanje?

I taj osnovni paket će kasnije (posle alpha i beta faze) koštati više, ne znam da li su pričali već koliko će da košta ali realno je da konačna igra košta kao svaki AAA naslov, oko 60$

Jedino što mi nije jasno u celoj ovoj priči je - zašto su brodovi toliko j***no skupi? Kapiram da će u igri trebati meseci i meseci da se pređe sa jedne klase na drugu, s obzirom na njihovu cenu i na to koliko inače košta prosečna mesečna pretplata na MMO igre. Ne mislim da je to loše, ali mi se čini da dosta može da se zaključi iz te cene.

Priča li se nešto o alatima za modovanje?

Video sam da koriste zBrush za dizajn 3D likova.

Poslednja izmena:
Na ovo sam naleteo dok sam se malo raspitivao kako ce igra izgledati ako se krene bez broda:

+1 - pledge only if you can afford to, and you want to support development. The process of buying ships is fun (no doubt), but it's more of a fun way to give funding to the Developers!

As to making money (some repitition):

-Take out a loan (military or otherwise)
-Work as crew on an NPC ship
-Work as crew on a friend's ship
-There has been talk (and I cant find the source) of being able to sign on as a contractor and get a ship on loan (like a trucker) to work your way up. This is especially important if you want to jump right in to Star citizen and forego the Military campaign.

...ali izgleda da trenutno ne moze da se kupi samo igra bez broda?

Po meni bi ovo bilo mnogo zabavnije krenuti bez broda, nadam se da ce biti i takvih paketa...
npr. igras jedno vreme kao tobdzija na nekom kruzeru, kao Bill the Galactic Hero :d

Poslednja izmena:
Jedino što mi nije jasno u celoj ovoj priči je - zašto su brodovi toliko j***no skupi? Kapiram da će u igri trebati meseci i meseci da se pređe sa jedne klase na drugu, s obzirom na njihovu cenu i na to koliko inače košta prosečna mesečna pretplata na MMO igre. Ne mislim da je to loše, ali mi se čini da dosta može da se zaključi iz te cene.

Ne moze iz toga nista da se zakljuci. Cenu su sad takve jer je to skupljanje sredstava za razvoj igre, podrska da ova igra izadje i bude sto bolje uradjena.

@Uruk
I ja bih tako krenuo, golih ruku bez icega. Igru kupujem kad izadje, a cena nece biti kao AAA naslov jer ovde nema izdavaca i debelog marketinga na koji ode pola para. Ne verujem da ce biti preko 40$ cena gotove igre.

Poslednja izmena:
@Uruk
I ja bih tako krenuo, golih ruku bez icega. Igru kupujem kad izadje, a cena nece biti kao AAA naslov jer ovde nema izdavaca i debelog marketinga na koji ode pola para. Ne verujem da ce biti preko 40$ cena gotove igre.

...pa lako posle dokupiti neki brod ako bude bilo potrebe...
Prvo golih ruku bez icega, regrutuju te sa neke njive na nekoj zabacenoj planeti, pa od kuvara, preko rukovaoca osiguracima 6. klase, nosaca jonskog punjenja, pa do tobdzije galaktickog kruzera :p :D.

Poslednja izmena:
To, to. Čekam igru deset godina i sad i da imam ne bi dao za neki nabudžen brod. Hoću da prođem kroz sve da mi što duže traje.

Ljudi najvise kupuje brod (paket) unapred uglavnom iz dva razloga:

- finansijska pomoc da se igra napravi
- alpha i beta access

ima i onih koji daju pare da bi imali sto vece i bolje brodove, ali mislim da su dva navedena razloga primarni.
Ja krecem sa dva broda: Freelancer (paket) i Avenger (add-on brod)

Nazad
Vrh Dno