Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

PC igrači su fin narod, konzolaši sa druge strane imaju ganci manire i to će tako ostati doveka i zato se sa konzolašima više ne raspravljam na tu temu.

Ali zato zasluzujes trajni ban odavno za takve komentare. Sad cu da pocnem i da prijavljujem ovakve tvoje postove.

A devkit ne mora nista da znaci, moze da bude tu iz milion razloga, dobijaju ih cesto cisto da eksperimentisu...

Poslednja izmena:
G@W, kada ćeš shvatiti da ima ljudi koji se igraju na više platformi, da se ne deli ceo svet na "konzolne igrače i PC igrače" i da to što samog sebe proglasiš finim i elitnim a druge (mada je pitanje ko ili šta je ovde "drugi" ) gancijima tebe ne čini ništa boljim i uglađenijim, već zapravo...nečim drugim?

Dakle, ja sam ovoj igri poklonio svoje poverenje pre ikakve naznake da će se išta pojaviti na konzolama, zapravo mi ni sada nikakve zvanične naznake, a kamoli najave nemamo. I odmah neko nalazi potrebu da istresa frustracije. Moj smajli je upravo išao na konto te "ekskluzivnosti" zbog koje će ljudi poput vas biti spremni da odbace jedan sjajan naslov, jer "to garant neće da valja", a garancija da li će valjati jeste platforma za koju se pravi. Kako da ne. Dobra igra je dobra igra, bez obzira na platformu, a ko ima PC i konzolu može da bira šta će na čemu da igra u zavisnosti od toga za koju je platformu nešto bolje izvedeno.

Sve u svemu, očekujem puno od Star Citizena, i ne, iskreno, ne očekujem da će izaći za konzole, sasvim sigurno neće barem 3-4 godine, čak i da se nešto pojavi npr. 2 ili 3 godine nakon izlaska PC verzije...

@filipenko

Konzole su prve uvele tu ekskluzivnost. Konzole prve podmeću nogu. Tako da probaj da razumeš zašto ljudi ne žele SC na konzolama.

Što se mene lično tiče, meni je drajver smučio konzole toliko da želim da Sony sutra propadne samo zbog otrova koji čovek (nekažnjeno) prosipa po ovom forumu od osnivanja i to mu prolazi samo zato što je Pecin (i tvoj) drugar. Što je velika šteta jer mislim da Sony radi odličan posao sa PS4. Ali mene više u konzolnoj sobi nećeš videti kako udaram kontru, tako da molim da i vi to ispoštujete. Nemojmo se praviti naivni, znamo svi dobro o čemu se radi, zašto ti postuješ sa gomilom smajlija, zašto pc igrači idu u sobu dole i provociraju u konzolnim temama, zašto meni ovaj Ivan koga ne znam preti po ko zna koji put (sebi daje za pravo jer je ortak sa drajverom, pilcem, kimijem i ekipom).

Lepo stavite zid ko što je urađeno sa Apple sobom, kažnjavanje onih koji taj zid namerno preskaču i rešena stvar. Ovo nije globalni problem, ovo nije stvar ko se gde igra, ovo je naš lokalni problem na forumu i zaista nema smisla više ignorisati nego brate da se reši ljudski već jednom. Ili da se pomirimo i kažemo nećemo više ili da se ignorišemo. Mada sam možda ja nešto pogrešno shvatio i ljudi zapravo preferiraju ovu flejmersku situaciju koja tinja već godinama. Ako je tako, onda mene možete ignorisati i nastavite sa međusobnim provokacijama, meni nije više interesantno i ovo sam napisao samo u želji da skrenem pažnju na nešto što je po meni problem. Meni se to smučilo, i forum i igre i sve ostalo samo zbog ovog Zvezda-Partizan glupiranja koje ovde vlada.

Ionako će pola foruma da kupi PS4 jer je kriza u zemlji i kratki su sa lovom, a Sony će terati 1080p. Većini ionako više ne treba...

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Meni je prilično porazno da čovek mora na ovakav način da reaguje, ko zna koliko je pljuvačine bilo. I opet je provukao nekoliko stvari (Star Citizen will always be primarily a PC game, Star Citizen will never be on the PS3 or Xbox 360. As for the next gen consoles, PS4 and Xbox One, we have NO CURRENT PLANS, but my stance remains open and is consistent with the many interviews I’ve given...) zbog kojih će mu sutra skidati glavu. A stav je potpuno zdrav - pravimo ovu igru za takve i takve korisnike, za tu i tu platformu, zbog toga i toga. Sve je super, sve je pošteno, ima moju podršku, izraženu i kroz piskaranje na nekom tamo opskurnom forumu, ali i u kinti kroz pledge.

G@W, stvarno ne kapiram odakle tebi pravo da kukaš na flejm. Tebi je provokacija i to što ja imam Helghast avatar, a kamoli bilo šta drugo. Skačeš odmah kao da te je neko opario i kad imaš i kad nemaš povoda, mene si već napao u nekoj sličnoj temi u PC sobi, da li oko igre The Forest, koju ću takođe kupiti istog dana kada se bude objavila na PCju, zato što se eto tebi učinilo da ti se može tako. Imaš sreće da sam moderator samo po tituli, pošto zbog viška obaveza ne stižem da pratim češće pa ne želim da se mešam u moderisanje ljudima koji ovde rade iz dana u dan. Pljuvanje drugih ljudi kako su cigani iz čista mira je nešto što je minimum za ban.

A što se teme tiče, ne možeš ovo da razdvojiš kao Apple, suviše je isprepletano, 90% igara izlaze za razne platforme (neke za 2, neke za sve), gomila ljudi se igra i tamo i ovamo, takva vrsta odvajanja ne može da funkcioniše. Jedino što je moguće učiniti jeste da se normalno diskutuje, bez prozivanja i skakanja na svaku glupost i izigravanja uvređenih senzibiliteta.

G@W, stvarno ne kapiram odakle tebi pravo da kukaš na flejm. Tebi je provokacija i to što ja imam Helghast avatar, a kamoli bilo šta drugo. Skačeš odmah kao da te je neko opario i kad imaš i kad nemaš povoda, mene si već napao u nekoj sličnoj temi u PC sobi, da li oko igre The Forest, koju ću takođe kupiti istog dana kada se bude objavila na PCju, zato što se eto tebi učinilo da ti se može tako. Imaš sreće da sam moderator samo po tituli, pošto zbog viška obaveza ne stižem da pratim češće pa ne želim da se mešam u moderisanje ljudima koji ovde rade iz dana u dan. Pljuvanje drugih ljudi kako su cigani iz čista mira je nešto što je minimum za ban.

A što se teme tiče, ne možeš ovo da razdvojiš kao Apple, suviše je isprepletano, 90% igara izlaze za razne platforme (neke za 2, neke za sve), gomila ljudi se igra i tamo i ovamo, takva vrsta odvajanja ne može da funkcioniše. Jedino što je moguće učiniti jeste da se normalno diskutuje, bez prozivanja i skakanja na svaku glupost i izigravanja uvređenih senzibiliteta.

Ako je tako onda će neko i to da odradi. Takođe nikoga savršeno ne zanima da li ćeš ti, ja ili Pera uzeti neku igru ili ne. To je nešto što je popularno spomenuti u konzolnom podforumu, zašto je to tako ne bih sada da ulazim. Mi ovde imamo jako finu zajednicu PC igrača, zaista nam ne trebaju konzolaši. Kada i ako se Star Citizen pojavi za PS4 vi lepo otvorite temu pa pišite o tome. To može da se uradi za svaku multiplatform igru. I to treba tako da se radi, sve dok je "ekipica" na snazi. Kada se to razbije onda ćemo moći normalno da komuniciramo. Ovo je javni forum, svi smo mahom anonimni, ne kapiram sad te fazone ja znam tebe ti znaš mene. Time samo srozavate forum na nivo sa kojeg se davno uzdigao. Forum čini 30000 ljudi koji se registrovalo i nekoliko hiljada koji ga u tišini čitaju koliko toliko redovno, ne pet ili deset. Ja sam samo jedan od tih ljudi i moj izostanak nikome ne bi trebalo da predstavlja problem. Ne kapiram te van administratorske fazone rangiranja ko je ko na forumu. Valjda smo svi memberi jednaki, kao i svi vi moderatori? Mene možeš da skloniš, ja se sigurno neću vraćati sa sto naloga kao onaj Zdravko nego ću nastaviti da čitam forum u miru kao gost jer mi iskreno više i ne treba od toga. Ali se time problem koji postoji neće rešiti, već će nastaviti da se pogoršava dok sledeći put ne padnu teške reči pa bude banova, warnova i zaključavanja tema. A bilo bi lepo da se to već jednom reši na neki način, da više do toga ne dolazi.

Još jedna stvar, ja nikoga nisam pljuvao konkretno nego sam generalizovao. To nije u redu ali nije isto što i vređanje. Kod generalizacija se vređa samo onaj ko se prepozna u tome. Sad da li je okej što sam cigane/rome uključio u celu priču jer je to disriminacija... po meni je okej jer znam rome/cigane i znam tu njihovu osobinu gde jedni druge napljuju najstrašnije pa se posle pomire kao da ništa nije bilo. E vidiš, ja nisam takav i to kod mene ne prolazi. Bezrazložno sam napadnut i izvređan više puta u konzolnom podforumu od strane istih ljudi pa sam odlučio da više ne komuniciram sa dotičnima.

Ne znam da li je neko od vas probao da igra Freelancera gamepadom, ali ono je za mene bila nemoguca misija... nisanjenje, pracenje neprijatelja, brzo okretanje, i to sve oko borbe je uzas na pecurkicama u odnosu na M+T, 100X gore nego u FPS-u jer je mnogo brze kretanje u svim pravcima.
Ako ce da prave igru i za nove konzole onda ce morati da prilagode i za njihove kontrolore, a takvo prilagodjavanje, pored auto-aima, auto pracenja i selektovanja, moze da dovede i do uprostenog NPC AI-a protivnika, tromijeg da bi se lakse nanisanio...

edit:
.. novi Max Payne je tako uprosten, pa smo od one ludacke akcije iz prvog dosli do trome duck and cover auto-aim slagalice.

IMO, bolje da prave novu igru za konzole nego da mesaju sa ovom PC verzijom.

Ja sam ovo planirao da krenem bez broda kao u Freelanceru, ne znam da li je i to moguce?

Poslednja izmena:

Sa ovakvim zvaničnim stavovima nemam ništa protiv portovanja igre na ostale platforme. Ako to ni na koji način ne osakaćuje ono što ja dobijam na PC platformi, nemam razloga za brigu. A kako će oni na drugim platformama to da prilagode lošijem hw-u, koliko će da prilagode gameplay najširim MTV masama, to me ne zanima :)

Hrabro je danas praviti PC only igru.

Nije to isto kao kad ti Sony / MS sipa pare na sve strane, pa ti onda napravis ekskluzivu.
Ako nemas pritisak sa vremenom i imas kvalitetne ljude u timu, onda moz' da ispadne i dobro ta igra :).

Ali ko ce platiti ovom razvojnom timu, niko :).
Kupovace ljudi originale, mnogi ce krekovati ako bude bilo moguce, mada MP ne.
Da li ce se ljudima isplatiti PC ekskluzivnost, iskreno se nadam da hoce :).

Poslednja izmena:
Ali zato zasluzujes trajni ban odavno za takve komentare. Sad cu da pocnem i da prijavljujem ovakve tvoje postove.

A devkit ne mora nista da znaci, moze da bude tu iz milion razloga, dobijaju ih cesto cisto da eksperimentisu...

Sto nije daleko od istine, jedino je trebao upotrebiti politicko korektnu rec, o vecini konzulasa sve najgore imam da kazem ali nisu krive konzule naravno ovce (masa *****nih) koja zahteva odredjen nivo *****izma u svemu sto konzumiraju nazalost....

Koji si konzul :D. Mogao bi bar tu reč koja te toliko nervira da ubodeš.

A to što pominješ, briga me što je politički nekorektno, ja reagujem na to što je krajnje bezobrazno i to ko zna koji put. I sa tim smo završili, prijavljivaću svaki takav post i to je kraj.

Inače, to je najbesmislenija podela, bar ovde SVI igraju na pc-u, mnogi i više decenija, a neko i na konzolama pored toga. Jedno ne isključuje drugo. Nema šta neko da objašnjava koji je to fazon, šta nudi i zašto je dobar, svi to ovde znaju.

Ne može neki pojedinac da lupa etikete i određuje ko je iz koje grupe i da priča šta je poželjno, posebno uz vređanje. A tu se radi o pravilima foruma, a ne ličnim glupostima.

Poslednja izmena:
Sve je to u principu lepo, ali dosta je da pogledas sta prosecan igrac konzola trazi, ne branim PC igrace ima i tu takvih (vecina igraca WOW-a na primer...), ali za danasnji trend *****nih igara krivo je trziste i klasican *****cic koji bi da ima jeftinu zabavu, sve ostalo mu je prekomplikovano i kome se industrija igara priklanja jer je takvih sve vise (sto je smesno takva vecina nezna da piratuje vec kupuje originale uglavnom pa su jos vazniji kao ciljna grupa) isto se desava sa filmskom industrijom :)

Jel se isplati uzeti brod sa lifetime osiguranjem? Čeka mi jedan na billingu za 100€, nisam siguran da li da kupim. U pitanju je onaj Origin 350, kao najbrži lovac, limited edition bla bla...

Taj ce vise biti smuggler ship, prilicno je brz ali sa slabijim naoruzanjem i stitom od recimo 325 verzije.

Iskreno ja bih za pocetak igre pre uzeo 325 i Auroru LX za slicne pare, ali ako ti se svidja brzina 350 je odlican izbor.

Jos jedna odlicna a za sada cesto puta previdjana opcija je Cutlass. Nisu ga jos izbacili za hangar modul pa ga ljudi cesto zaobilaze, a ovako na papiru deluje kao odlican izbor za te pare.

Meni se najviše sviđa ono LTI, najpre bih zbog toga uzeo jer ću tako uvek imati jedan brod.

P.s. Uzeo :) Vidimo se ingame za godinu-dve :)

Poslednja izmena:
Ne konzole, ali ceo eko sistem jeste i tu nema sumnje...

ma daaaa najbolje da nisu zasluzne :) prosto neverovatno da posle toliko godina i toliko igara odigranih neko moze da kaze nesto slicno ali ok

konzole kao konzole nisu nista promenile, upravljacki sistem na konzolama je sve promenio a onda i omasovljavanje igara sa ubogim kontrolama i dominiranjem i expanzijom konzola su formirale pravac dizajniranja igara

da tu igru mozemo imati na pc-u ali ako je iole imala na pameti konzole u 90% slucajeva je 3x losija nego sto je mogla biti, od samog dizajna, izvedbe, sadrzaja, kontrolisanja ... oh bogo ne konzole nisu uticale aliuopste :)

Pa pročitaj ponovo, rekao sam ceo ekosistem novi koji je došao uz novu generaciju konzola (kad kažem novu mislim na PS3 i XboX 360).

jadf.png

Stigao je u hangar :D Grafika je do yaya.. mogu misliti na šta će ličiti kad izađe puna igra!

Koliko ljudi odavde će igrati igru?

Cek, cek, cek malo. Hangar ti secka? Le le, pa zamisli borbu ono 10 brodova lete tamo vamo, rakete, torpeda, regularna oruzja pucaju, eksplozije, cestice, svetla, andraci... B'te pa za to ce trebati ono 780SLI minimum :d

Znaš ti koliko detalja ima ovde u hangaru? Da ne poveruješ do kog nivoa su išli. Mislim da će u svemiru biti brže sve jer je ipak otvoren prostor sa manje poligona za renderovanje. Sve svemirkse simulacije su bile takve do sada.

Nazad
Vrh Dno