Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Dok to izađe zvanično, a to je kraj naredne godine, biće svega novog :) Uostalom, imaćemo alfe i bete da vidimo i procenimo kako nam i šta radi, tako da tu makar neće biti problema. Doduše, makar mi legalni koji smo pledge-ovali :d

edit: zapravo, to će da zvanično izađe 2015. godine...Krenite sa štednjom para za ovo već sada i neće biti problema. Mene mnogo više intrigira kontrolni sistem i interfejs od zahtevnosti, ako mi nešto može pokvariti iskustvo u ovakvim igrama, to je uvek to.

Poslednja izmena:
Pravi PC igrač igra samo preko tastature i miša, sve ostalo je za devojčice :p :)

Pa kupi Joystick, 'bem te blesava :D

Pa bih ja, ali koji, i ko zna šta će se još pojavljivati do izlaska igre, to je sve diskutabilno. A pride, živimo u zemlji u kojoj je komplikovano nabaviti bilo šta što nije buđavitis Genius.

Najgore bi bilo potrošiti 150 evra na moćni Saitek sa odvojenim Throttle-om i slično, a da igra ima fiziku arkade poput Freespace-a i odere te neko sa mišem zato što je fajt kanterolik.

Nego, jesam li ja nešto propustio gadno, ili niko ne hvali lepotu launchera? :) Ne govorim samo o animacijama, nego kompletnoj osmišljenosti, ako je muzika uključena svira se, a ako se klikne na nešto drugo i launcher ode u pozadinu (ni ne minimuzuje se) muzika staje. Plus, lagani prelazi prilikom uključivanja i isključivanja, sjajno :) I još sam ponosniji što sam uzeo paket koji uključuje soundtrack :D

@filipenko

Digital bounty hunter paket?

Ja se razmiljam da uzmem njega. Ima čak i soundtrack :)

sada traje neka akcija povodom godišnjice početka izrade igre:

Monday, November 18 – ORIGIN M50
Tuesday, November 19 – ORIGIN 350R & Lightspeed Package
Wednesday, November 20 – Drake Caterpillar
Thursday, November 21 – RSI Aurora LX
Friday, November 22 – Anvil Gladiator & Aegis Retaliator (running through the weekend)
Monday, November 25 – MISC Starfarer

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/13377-Anniversary-Sale-Details

Ja sam iskoristio ovu ponudu za Origin 350R jer uključuje Lifetime osiguranje broda. Nekako mi glupo da se iskešira bilo šta sada kao preorder, a onda ti neko uništi brod i više ga nemaš. Obratite pažnju na to osiguranje ako se ikada ponovo pojavi LTI.

Postoji osiguranje samo moraš da ga plaćaš. Kreditima iz igre naravno. Npr. uplatiš 2-3 meseca osiguranja.

Ovo sutra je odlicna ponuda, Aurora LX je najbolji model Aurore.

Ja inace imam Freelancera, 325 i Auroru LX, sve sa LTI, pa i kad ode neki u space dust nece biti frka :)

I odlicno je sto mozes da "pretopis" paket ako ti se vise svidi nesto drugo, samo ne znam koliko ce ta opcija jos biti ponudjena dok se ne "zakljucaju" kupovine.

Sumnjam, pa nece jedini cilj u igri biti kupiti novi brod. :)

@filipenko

Digital bounty hunter paket?

Ja se razmiljam da uzmem njega. Ima čak i soundtrack :)

Upravo taj. Dobro je da ljudi ovde uzimaju LTI, kad ih budem lovio da se ne ubedače puno :d

Mislim da je LN aurora bolja, ima čini mi se više naoružanja. :)
Lti je za zaboravne i one koji će da igraju casual, samo jako zaboravna osoba bi poletela iz hangara bez važećeg osiguranja :)

Da u pravu si, to je ova nova Legionare... Ali i dalje je LX skroz nice za pocetni brod, a danas ce imati LTI za sve koji uzmu.

Inace taj LTI je odlican marketinski trik, osecam da ce visemesecno osiguranje moci da se zaradi za par sati igre :)

Da u pravu si, to je ova nova Legionare... Ali i dalje je LX skroz nice za pocetni brod, a danas ce imati LTI za sve koji uzmu.

Inace taj LTI je odlican marketinski trik, osecam da ce visemesecno osiguranje moci da se zaradi za par sati igre :)

LTI ti dođe nešto kao premium tenk iz WOT-a - igraš i ne misliš o porazu. Za te neke početne brodove i nema nekog preteranog smisla, ali za skupe ili limited edition brodove, kao što je Origin 350R :) itekako ima smisla. I naravno, uvek je bolje tu kintu koju bi potrošio na osiguranje, da potrošiš na nešto drugo.

Za negde godinu-dve od izlaska igre, svi ti brodovi sa LTI će postati jako vredni. S obzirom kakva igra dolazi, ako imate sad da platite, navalite. Posle će moći da se prodaju, možda nekome čak i za prave pare... ispod žita ;)

Btw, proradila cheaterska ideja u meni... Ako će biti moguće ukrasti brod nekome ili zauzeti u toku borbe putem ukrcavanja, a brod je osiguran, hoće oba igrača onda voziti isti brod? Šta se dešava sa onim ko je brod ukrao ili osvojio u borbi? Deluje mi da će prevaranti uskoro svi voziti high-end brodove...

Poslednja izmena:
Pa nije bas tako, premium tenk u WoT-u donosi vise kinte i pruza bonus expa, a ovde nece biti nikakve razlike osim sto ce mali deo zaradjenih kredita ici na placanje osiguranja kod onih sto nemaju LTI.
Par puta su naglasili da iznos ovog osiguranja (ko nema LTI) nece biti veliki, tipa visenedeljno osiguranje moci ce relativno brzo da se zaradi u igri.

Ljudi sa LTI nece moci bezglavo da jurcaju u bitke jer ce period povracaja broda posle svakog unistenja biti sve duzi, a posto je LTI vezan nalog ne mogu dva coveka u isto vreme voziti osiguran brod.
U slucaju kradje ili otimanja, lopov/pirat nece vise imati osiguranje, i bice ucenjen i propisan bounty.

Ali svakako da je lepo imati LTI i jednu stvar manje o kojoj moras da brines. :)

Uskoro i 29. milion, kako ja vidim :)

A 40-ak hiljada slotova još ostalo...

LTI sigurno ne vredi uloženih para, osiguranje će imati beznačajnu cenu - biće kao u EVE, skoro pa džabe (u odnosu na cenu samog broda).
LTI vredi samo onima koji možda zaborave da osiguraju brod ali takvi i zaslužuju da ostanu bez istog :)

LTI sigurno ne vredi uloženih para, osiguranje će imati beznačajnu cenu - biće kao u EVE, skoro pa džabe (u odnosu na cenu samog broda).
LTI vredi samo onima koji možda zaborave da osiguraju brod ali takvi i zaslužuju da ostanu bez istog :)

Sve je relativno u odnosu na mnogo faktora... Koliko ćeš igrati igru, da li si dobar u tome i sl. Po meni vredi uloženih para, ali... za sada možemo samo da špekulišemo u vezi toga, niko nema definitivan odgovor. Kad izađe igra, videćemo.

Poslednja izmena:
Mene vise brine nedostatak Jump Engine-a kod Legionara. Da li ce moci da se instalira u jedan od dva slobodna upgrade slota?

Poslednja izmena:
Bilo bi zanimljivo ako bi postojala marka brodova koju ni jedna agencija u igri nece da osigura.
Dobar brod malo bolji od ostalih ali ne mozes da ga osiruguras pa ako ga izgubis ode skupoceno zaradjeni u zaborav.
To bi dalo neku hardcore notu i draz borbama...

Vanzemaljski brodovi su takvi ali nisam siguran da li imaju ili nemaju LTI. Vanduul Scythe je jedan takav.

Ma ne zamlaćujte se sa LTI to je bzvz, pa zbog čega bi uopšte vozili brod bez osiguranja aman :)
dajte mi jedan razlog? Krediti nisu nikakav razlog jer će cena biti simbolična...

LX ima ovaj neki jump engine ali mi to nije najjasnije, zar ostale aurore nemaju jump engine, šta to znači?
Pretpostavljam da će morati do jump gejta da se dođe da bi se skočilo ili nešto slično?

Ako sam dobro razumeo, brodovi sa Jump motorima mogu da skacu izmedju sistema u gotovo bilo kom trenutku, dok ostali to rade preko Jump kapija. Ono sto ne znam je da li je ovaj motor moguce kupiti i ugraditi u neki od slotova? LTI mi ne znaci puno, jer i ja mislim da cena osiguranja nece (ne sme) biti visoka. LTI opcija je veliki plus, ali ne treba da bude presudna prilikom odabira paketa...moje skromno misljenje. :)

Nisam siguran ali koliko sam ja razumeo LN je najbolja aurora, ima najviše hardpointova pa ove ostale aurore ne mogu da se ugradnjom modula naprave da budu kao LN model.
Dok sa druge strane LN može da stavi bilo šta od ostalih aurora pa pretpostavljam i taj jump engine...

Vrh Dno