Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Pa ajde, ja se iskreno nadam da cemo napokon dobiti neku krstenu igru koja ce imati i FPS i simulacione elemente...

Malo je rano za opredeljenje, mislim da ce se u beti vec razaznati sta je najisplatljivije za pravljenje para pa ce vecina igraca krenuti u tom pravcu. Ja bih voleo da pvp ima jaku i smislenu ulogu u igri, da ne bude just for fun kao u mnogim mmo igrama a da pravis pare nekim smarackim misijama ili sl. U svakom slucaju najvise vremena bih radio pvp a sad pirat ili policija to cemo tek videti.

Pa ajde, ja se iskreno nadam da cemo napokon dobiti neku krstenu igru koja ce imati i FPS i simulacione elemente...

Ja se jedva suzdržavam da ne uletim sa još para u igru koliko sam se primio :) jedino se razmišljam da doplatim 15$ za F7C+ paket jer se dobija paket sa knjigama, USBom i sl. Ne znam samo šta će na carini da se desi sa tim...

Poslednja izmena:
Neće ništa strašno da se desi...

Neće ništa strašno da se desi...

...samo će da napucaju da dodatno platim još 30-50% povrh originalne cene. :/

P.s. ***, u kojoj tunguziji živimo kad mi je ovo problem o kom ozbiljno razmišljam.

Poslednja izmena:
Zašto bi to uradili? Misliš da će na pošiljci pisati puna cena paketa? Ako ništa ne piše platićeš par stotina dinara.

Zašto bi to uradili? Misliš da će na pošiljci pisati puna cena paketa? Ako ništa ne piše platićeš par stotina dinara.

Ma gde bre. Prošli put su mi na carini za Aliens VS predator nabili dodatnih 50% da platim.

Mislim da bi te to zadovoljstvo kostalo preko 90 evra.

Znači carina i PDV bi bili oko 30€ ako sam dobro razumeo?

Po mojoj racunici...neka me ispravi neko.

10$ mapa + 20$ CD sa muzikom + 20$ manual + 30$ USB = 80 $ / ~60€

Koliko su onda carina i PDV na 60€?

Bilo bi oko 30€ ako na paketu piše cena i to je ono što treba da saznaš (kad pređeš 50€ onda se na osnovicu dodaje i cena poštarine pa se na to računa carina i pdv).
Ako ne piše onda to od prilike izgleda ovako na carini: mapa? ajde 4$, CD? može 6$ neka knjižica to ništa ne vredi i usb 10$ = 20$ odnosno 4$ PDV + 108din troškovi otvaranja paketa.
I to ako ti otvaraju paket, a ako ih u tom trenutku bude mrzelo onda nećeš platiti ni dinara.

Dakle sve zavisi od toga da li na paketu piše koliko vredi i ako ne piše onda na koliko šacomentrijom procene vrednost, a to tvoje sve na gomili izgleda kao da ne vredi ništa :)

No they will be priced more like $1 map + $2 CD + $1 manual + $5 USB + $1box = $10

Keep in mind that most of the value of items we pledged for was donation to make those items, not the price of them.

Ako je ovako, onda sjajno. U svakom slučaju, iznenadiću se na ovaj ili onaj način za godinu dana :)

ne znam da li to ima veze sa pakovanjem ili cime vec, ali meni su za RISIKO igru narucenu preko Amazon.de trazili da platim i spediciju. Kad sam ih pitao zasto je to obavezno, rekli su da je takva procedura kada ti stize paket.
Tako da moras da nadjes nekog speditera koji ced to da ti promuva ili da platis dodatnih 30-50 EUR za tu 'uslugu'

Ako se paket šalje regularnom poštom, problema oko špedicije neće biti, ali ako se šalje onim kurirskim službama poput DHL-a ili slično, onda ne može bez špedicije.

Pozdrav svima!!!
Vec je kasno ali trazio sam guild na forumu SC-a i setih se da vidim ima li nasih tu pa sam naisao i izgleda da nas ima :).Pa jedno pitanje , jeste li vi clanovi nekog guilda ili ste osnovali nas?

Polako bre prijatelju, čekaj igra da izađe :)

Bio jedan ortak tako u nekom SWTOR guildu 2-3 godine pred izlazak igre, sve neki nabrijani likovi, svetski poznati iz drugih igara. Kad je izašla igra, oni prešli sve instance za manje od dve nedelje i raspali se posle :d Mislim SWTOR je fejlovao pa možda zbog toga ali meni bilo smešno 3 godine se spremaju za igru, imaju činove, ko šta igra i sve a igru prešli za dve nedelje :)

Pa ok nisam mislio nista narocito nego reko izaci ce sad uskoro DF pa bi bilo interesantnije razmeniti iskustva razlicitih brodova oruzja itd. A sto se tice igre, nema publisera da ih fejluje jer nisu odmah zaradili zeljenu sumu. 23 mil je bilo potrebno da se igrica napravi kompletna bez publisera tako da imaju fore da peglaju dosta dugo :). U svakom slucaju mozemo i ovako razmenjivati ideje iskustva, naravno ako nemate nista protiv da vam se pridruzim u dozivljavanju decackih snova :).

Dobrodošao, ukrcaj se :)

Za onog ko bi se tek hteo ukljuciti u ovo space sim ludilo šta predlažete kao ulaganje? :)

Pozdrav svima!!!
Vec je kasno ali trazio sam guild na forumu SC-a i setih se da vidim ima li nasih tu pa sam naisao i izgleda da nas ima :).Pa jedno pitanje , jeste li vi clanovi nekog guilda ili ste osnovali nas?

Napravićemo nešto naše sigurno, ali kao šlag na tortu - likovi će moći da budu članovi više organizacija, ne samo jedne! :) https://robertsspaceindustries.com/.../13425-Aurora-Upgrades-Multiple-Organizations

Koga zanima, evo naše prve fan stranice na Facebooku - https://www.facebook.com/star.citizen.serbia
Ko zna, možda se izrodi nešto od toga.

Za onog ko bi se tek hteo ukljuciti u ovo space sim ludilo šta predlažete kao ulaganje? :)

Zavisi od toga koliko kinte imaš. Najjeftiniji paket sa Alpha i Beta pristupom je Aurora MR+ - 40$. Računaj da će igra kada izađe biti 60$ i da neće imati ništa od dodatnih stvari, kao što su hangar, brod, pare i sl, ali daleko je to.

Ja sam uzeo Hornet F7C+, jer sam previše naložen na igru :)

Pa ja sam uzeo 300i ali za sada mislim da je nebitno dok god uzmes nesto sa alfa pristupom, jer niko jos ne zna prave razlike u ponasanju brodova. To sto se zna je da su neki za fajt neki za explore itd a sve pise na sajtu o brodovima kakve su im uloge tako da ti novcanik najbolji kriterijum za odluku.

Ja i dalje nisam siguran da li Horneta da uzmem ili onaj 300i ... 'bem ga.

300i možeš da kapiraš kao light fightera, a Horneta kao heavy fightera. Lepo reče Quiet - samo da imaš Alpha pristup i sve je ok. I onako ćeš sve moći da kupiš u igri.

Dobro ali 300i ima i onu "tezu" varijantu.
Nesto mi je sexy taj 300i vise nego Hornet :)
Inace, super si paket izabrao. Mislim da cu i ja uzeti taj.

ima onaj 325i, ali i taj opet treba da bude slabiji od Horneta, a ja sam slučajno došao do ovog paketa, da ne dužim kako :) i iskreno sam se dvoumio između Freelancer+ i ovog Hornet+ paketa. Razlika je, pored brodova, u tome što se uz Freelancer dobija moderska knjiga, a uz Horneta Squadron 42 knjiga. Moderska je sigurno zanimljivija, ali... kad ću da nađem vremena i da se bavim modovanjem? Još kapiram da će moderski alati da se menjaju i unapređuju često, pa će ta knjiga prestati da bude aktuelna za jedno 9 meseci.

Vrh Dno