Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Ja se u eve logujem 2-3 puta mesecno zadnjih 2 god. Toliko mi je potrebno da napravim 2 gtc-a za accounte. Ako to nije efektivni casual ja ne znam sta je :D

Gde nadje Travian da poredis sa EVE-om :) U eve uopste nemoras da provodis 24/7 jer ako si igrao video si da je skilovanje vremensko. Mozes da ne igras ni 1 minut aktivno i da iskilujes char kao i onaj ko igra 10 sati dnevno. Otprilike je eve najmanji potrosac vremena od svega sto si naveo.

Ali se plaća pretplata, a da bi iz igre zaradio za pretplatu moraš da no-lifeuješ u igri. Jedini koji mogu da zarade za kredite brzo su oni koji nekada mnogo no-lajfovali u njoj, pa imaju infrastrukturu za pravljenje para.

SC će biti B2P - platiš jednom i igraš kad i koliko hoćeš.

Ali se plaća pretplata, a da bi iz igre zaradio za pretplatu moraš da no-lifeuješ u igri. Jedini koji mogu da zarade za kredite brzo su oni koji nekada mnogo no-lajfovali u njoj, pa imaju infrastrukturu za pravljenje para.

SC će biti B2P - platiš jednom i igraš kad i koliko hoćeš.

To za no lajfovanje je glupost. Eve vecinom igraju ljudi 30+ sa porodicama i prilicnim obavezama u zivotu. Sretao sam i politicare, glumce samo ne klince koji igraju wow i slicne gluposti. Koliko dugo si igrao eve ?

pa to nema veze sa onim što je on rekao, ako hoćeš da plaćaš pretplatu igranjem moraš da no lajfuješ u prvih 5-6 meseci, sigurno.
Ti koji igraju a imaju 30+ verovatno su počeli sa 20+ pa im je sada dovoljno par sati igranja za pretplatu.

Inače svako ima neki svoj ukus, meni na prvi pogled EVE bila savršena igra, kupio sam je, platio mesec dana ali smornije igre u životu nisam igrao :) a posle i pre toga sve ukupno počinjao sam 4-5 triala :) posle svakog većeg petcha probam i ništa... užas koliko je smorno.

eve je odlicna, samo je previse hardkor, pa zna da postane i kao drugi posao :)

Sta mislite da li vredi Avenger naspram 300i tih 10 dolara? Pitanje je konkretno da li business hangar vredi toliko da se kupi Avenger naspram 300i?

more ja sam čitao juče jump point 1.11 juče i sad ga fapam na Freelancera :)

totalna kopija firelfy broda ali baš zato :d

more ja sam čitao juče jump point 1.11 juče i sad ga fapam na Freelancera :)

totalna kopija firelfy broda ali baš zato :d

Freelancer više liči na pikap sa kamp prikolicom :) Pogotovo kad vidiš kako izgleda unutra.

Firefly je mnogo veći brod.

pa to nema veze sa onim što je on rekao, ako hoćeš da plaćaš pretplatu igranjem moraš da no lajfuješ u prvih 5-6 meseci, sigurno.
Ti koji igraju a imaju 30+ verovatno su počeli sa 20+ pa im je sada dovoljno par sati igranja za pretplatu.

Inače svako ima neki svoj ukus, meni na prvi pogled EVE bila savršena igra, kupio sam je, platio mesec dana ali smornije igre u životu nisam igrao :) a posle i pre toga sve ukupno počinjao sam 4-5 triala :) posle svakog većeg petcha probam i ništa... užas koliko je smorno.

Slazem se za ukus to je nepobitno. Razlika je sto sam ja imao dobru ekipu ljudi sa kojima sam se (i dan danas se) druzim u rl. Ta ekipa me je i odrzala u igri, inace da sam sam igrao i blejao verovatno bih se smorio posle mesec dana. Tako da ja to "no lajferisanje" i iskljucivanje iz socijalnog zivota zbog igre nisam osetio.

Pa u svakoj igri imaš dobru ekipu sa kojom se družiš u rl, čak ne mora ni igra da bude mnogo dobra :)

Eve je dosta dugo tu pa je logično da ima najviše 30+ ljudi koji naravno da nemaju mnogo vremena za igranje.
Nisam rekao da je loša igra samo da je smorna prvih meseci ili kako to neki kažu ima strmu learning curve :)

To što je firefly mnogo veći ne znači da nije kopija, nisam shvatio samo dal su implementirali rotaciju motora zarad kočenja (kao na Constalation) ili ipak ne.
Dizajn broda podseća na firefly, neck&chin, kao i motor nacels, boja, look and feel. A i uloga mu je ista. naslov tog jp je bio born free ili tako nešto, što takođe asocira na firefly :)
Mislim nije to ništa loše, ja bih voleo da je identična kopija, tad bih ga sigurno kupio :)

Da li je izasla igra i da li je poput War Thundera free to play ili mora da se plati da bi igrao?

Nije. Mora.

Lepa slika koja prikazuje velicinu brodova :)

1462969_10151735967396574_622373314_n.jpg

Ako neko zeli LTI Avenger paket (60 EUR)

Aegis Dynamics Avenger Ship

Starting Hangar: Business Hangar level

ALSO CONTAINS

Starting Money: 2,000 UEC
6 Month Insurance
Digital Game Soundtrack
Star Citizen Digital Download
Squadron 42 Digital Download
Digital Star Citizen Manual
Beta Access
Alpha Access
Digital Star Map

Ako neko hoce, neka uzme obican avenger Avenger i giftuje mi na RSI sajtu i vracam LTI verziju.
Ja vec imam Avenger LTI, ovo nudi decko iz moje organizacije koji ima jedan viska...

avenger1.jpg

avenger2.jpg

Poslednja izmena:
Probijeno i 38 miliona.

Sta mislite koju sumu ce prikupiti do kraja?

Kad je kraj?

Imaju vec dovoljno para da naprave zver od igre, cekamo. :)

Kamo sreće da nikad ne bude kraj sa donacijama. Mislim da neće preći 40 miliona do trenutka izlaska pune igre. I to je novac samo od backera. A na sve to prodaju odeću, podloge za miša. Možda je sitno ali nakupi se. A tek kad izadje igra i ako ispadne kako treba ništa ih neće zaustaviti. Samo napred Chris.

Poslednja izmena:
Kamo sreće da nikad ne bude kraj sa donacijama. Mislim da neće preći 40 miliona do trenutka izlaska pune igre. I to je novac samo od backera. A na sve to prodaju odeću, podloge za miša. Možda je sitno ali nakupi se. A tek kad izadje igra i ako ispadne kako treba ništa ih neće zaustaviti. Samo napred Chris.

Do dogfighting alpha ima dva do tri meseca. Do tada će stići sigurno do 39, ako ne i punih 40 miliona. Ako dogfghting alpha bude jako dobra, nedelju dana po objavi alfe će napucati par miliona ko od šale. Ako sve bude išlo po planu do kraja godine će imati minimum 50 miliona od donacija.

A kad će igru da naprave, mislim ja sam u startu bio baš nahajpovan a sad razmišljam o tome kako ovaj sistem founding-a ima ozbiljnih mana sa određenog gledišta. Sa povećanjem pledga povećavaju se i ciljevi konstantno, šta ćemo dobiti na kraju? Osim toga beckeri će se naigrati raznih modula, hangara, demoa, alfi, dok izađe igra u punom sjaju a plašim se da se ne smore ljudi do tada :D

Ima tu josh nesto, kaze 10000 slots left. Da li to znaci da ima jos toliko mesta za backere/pledgere?

A bash sam o tome razmisljao sto si napisao zuloom, (zato sam i kod kingdom come izabrao da budem samo soldier - samo dobijem igru bez alphe i bete), nakon svih zezancija, sad ovaj modul, pa onaj, pa probas, pa testiras, do finalne igre ces se vec naigrati dobrih godinu dve sa poluproizvodom. Mozda ce doci i do zasicenja, kao sto i ti kazes...

Nazad
Vrh Dno