Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Al' ovo je sve jedan model broda sa razlicitim konfiguracijama? Ili sam nesto pogresno skontao? :)

Ja bih sacekao onaj treci brod sa concept art-a od pre par strana ove teme. To ka dbude dostupno kupujem odmah!

Da, ovo je (osim Aurore) sve serija 300i u osnovi. Onaj kojeg cekas je Caterpillar.

Trenutno su dostupni i sledeci brodovi:

Digital Colonel (brod Hornet, 100 EUR)
Hornet.png

Digital Freelancer (brod Freelancer, 100 EUR)
freelancer.jpg

Freelancer podseća na Firefly :)

Nego Book, mislim da će igra morati da se kupi, nešto kao GW2, mada možda grešim :/ G@W reče da će biti F2P.

Inače WoT je jedan veliki grindfest tako da nije baš dobro poređenje nadam se hehe

Meni nije jasno kako će ovo da funkcioniše. :)

Da li je FTP? Ako jeste, da li će kao u WOT-u (i njemu sličnim) da se kupuje premium nalog?
Da li moram da kupim brod da bih igrao ili ću dobiti neki standardni koji ću da unapređujem?
Da li će da se plaća pretplata kao u EVE?
I ono najbitnije, ako kupim brod da li neko može da mi ga ukrade?

Čitao sam temu ali u pauzama, kako su se postovi pojavljivali pa sam verovatno nešto i propustio.

Nije FTP, obicna internet konekcija, kao i za ostale igre.
Ne moras da kupis brod, mozes da pocnes igru i bez kupovine broda i zaradis ga u igri
Ne postoji pretplata, model je kao GW2 - platis igru jednom i igras online koliko hoces. Zato se isplati recimo uzeti sad paket od 32 EUR, jer dobijes i brod i download gotove igre
Moze neko da ti ukrade brod, ali ako ga osiguras u igri sa in-game kreditima, onda ti osiguranje zameni za isti takav.

Poslednja izmena:
Eto ti sad. :) Još jednom hvala.

Sviđa mi se koncept (samo kad nije kao WoT). Nisam siguran da ću sada da uplaćujem bilo šta, ne volim da kupujem na neviđeno, a ne znam ni da li ću imati potreban HW za ovu igru. Neko pominje 2015. god. i do tada će ova 7950 da bude krš neviđeni.

Sve u svemu, mislim da ću ovo da igram.

Neko pominje 2015. god. i do tada će ova 7950 da bude krš neviđeni.

bila je informacija od strane developera da ce GTX 480 moci da tera igru a da ce GTX 680 da je tera u fulll podesavanjima:

"At the moment you will be able to play [Star Citizen] on a dual core PC with a GTX 460 or greater and 4 GB of system memory," the FAQ reads. "If you’re running an i7 2500, 2600, 2700 or better with a GTX 670 or greater then the stars are the limit!"

Za sada je 7950 adekvatna za solidan užitak. Ali će zato minimum biti osam gigabajta RAMa...

G@W reče da će biti F2P.

Ja poistovećujem mikrotransakcije sa F2P... naravno da će morati igra da se kupi. Ima već za 24 evra startni paket bez alfa i beta pristupa.

"At the moment you will be able to play [Star Citizen] on a dual core PC with a GTX 460 or greater and 4 GB of system memory," the FAQ reads. "If you’re running an i7 2500, 2600, 2700 or better with a GTX 670 or greater then the stars are the limit!"

Stari podaci, pre nego što su pustili anketu među igrače. Više od 60% igrača se na sve tri ankete složilo sa minimumom u vidu i5 530, 8 GB RAMa i GTX 460 ili GTX 560. Memorije će sigurno trebati puno jer modifikuju Cry Engine 3, da podrži velika prostranstva i skaliranje. CE3 je lošiji od CE2 po tom pitanju, jer je prilagođen current gen konzolama.

Poslednja izmena:
Jos jedna informacija, nece biti expansion packova nego ce developeri stalno dodavati sadrzaj u igru, na nedeljnom ili dvonedeljnom nivou. Naravno, nista se ne placa od tih dodatnih sadrzaja.

Postojace mikrotransakcije ali jedino sto ce moci da se kupi za prave pare su game-krediti (eventualno neka kozmeticka stvar kao odelo odredjene boje ili skin za brod). Takodje ce svaki account imati mesecni limit koliko pravih para moze da potrosi.

Mislim da će se plaćati ekspanzija za Squadron 42, Secret Mission ili kako se već zove. Mi to dobijamo fraj.

moguce, za standalone da ce morati da se dokupi.

Za one koji ne znaju, ova igra je 2-u-1 varijanta. Dobija se Squadron 42 koji moze da se igra kao standalone offline singleplayer i Star Citizen koji je MMO. Ali to nije sve, Squadron 42 ne morate da zavrsite kao standalone offline. mozete da ga zapocnete u Star Citizen Universe, i onda kad tamo zavrsite single-player kampanju prelazite u MMO okruzenje i dobijate odredjene privilegije u Online Universe-u kao sto su vojni cin i citizenship (nesto kao sto su dobijali uspesni rimski vojnici).

Uuu da pitam se kako ce odraditi kontrole... Joystick / gamepad /tastatura-mis , koja kombinacija ce najbolje da legne ? :D
Koliko se secam CR je radio neki preview sa gamepad-om...

Poslednja izmena:
mene mami jako onaj bounty hunter paket :D

Uuuuuu vrh izgleda, kontas da to najbolje radi posao? :D
Gde ima to prvo cudo da se kupi? :p

u borbi ce morati da se radi pitch, roll, yaw + speed + dosta dugmica koje treba da pritisnes u pravom trenutku :)

Ja se nadam da ce mis/tastatura biti super funkcionalani ;)

ozbiljno, nema naslon za laktove, vise ruke, a to znaci da otpadaju ramena i ledja posle nekog vremena.

fali ovo:
Image_25.JPG
..naslon za laktove sa obaveznim podesavanjem visine :p

Poslednja izmena:
Ja imam neki logitech 3d extreme pro .Sasvim dovoljan

Poenta kod Star Citizena je sto ce brodovi moci da se voze na 'fabrickim' setovanjima, a moci ce i da se customizuju, ali ne samo komponente nego i komande. Sistem koji je Fly-by-wire ce raditi tako da kad smanjis gas on ukljuci reverse-potisnike da bi te usporio. Ali ce moci da se na primer dodeli dugme za iskljucenje tog sistema na trenutak, tako da mozes da bezis od protivnika, iskljucis FBW sistem i onda si na 'glide' modu (inercija). dok si u glajdu, okrenes se za 180 stepeni i pucas u njega dok ti brod po inerciji i dalje 'bezi' od protivnika. zgodno je imati sve dugmice na dohvat ruke, ali mislim da ce cak i mis/tastatura biti dovoljni za one koji ih dobro koriste.

Poslednja izmena:
Predlažem da ovo što si opisao nazovemo Starbuck manevar :)

I pulled a "starbuck" on him... :D

Ma daj bre, niste normalni, kad na kraju ispadne fail od igre pitaću vas :p
Btw nameravam i ja da kupim neki paket, videćemo... :)

Poenta kod Star Citizena je sto ce brodovi moci da se voze na 'fabrickim' setovanjima, a moci ce i da se customizuju, ali ne samo komponente nego i komande. Sistem koji je Fly-by-wire ce raditi tako da kad smanjis gas on ukljuci reverse-potisnike da bi te usporio. Ali ce moci da se na primer dodeli dugme za iskljucenje tog sistema na trenutak, tako da mozes da bezis od protivnika, iskljucis FBW sistem i onda si na 'glide' modu (inercija). dok si u glajdu, okrenes se za 180 stepeni i pucas u njega dok ti brod po inerciji i dalje 'bezi' od protivnika. zgodno je imati sve dugmice na dohvat ruke, ali mislim da ce cak i mis/tastatura biti dovoljni za one koji ih dobro koriste.

Tako nesto postoji, tj. postojalo je na Freelancer-u (igrici) i jedino tako si mogao da ostanes ziv u PvP-u duze od 2-3 mimoilazenja. :p Zaletis se, strafe i roll dok pucas, a cim ga prodjes, odmah gasis motor (engine kill se zvala komanda) i okreces se za 180 stepeni, zatim afterburner i max speed za jos jedan let i tako dalje. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Ea7dJ54BMkE

primer, mrzelo me da trazim dalje. :p

Poslednja izmena:
u freelanceru najbrzu rotaciju od heavy-fightera je imao barakuda, uz dosta dobru akceleraciju, a nije nesto puno kostao.
Meni ne bi smetalo da komande i sav osecaj upravljanja bude isti kao u freelanceru.

edit:
ovaj gore klip stane na 0:44... mislim da on vozi falkona, isto heavy-fighter jedan od najboljih u igri, ali dosta skup.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno