Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Secret Society bi morao biti tajan, tipa sva konverzacija bi se vodila preko IRC-a sa fake nickovima :D

Nesto mi nema smisla da daju jeftinije pakete, a vec gomila ljudi kupila po trenutnim cenama... nece biti fer prema njima.

A ako pogledamo 15,5 miliona sakupljeno, bez ikakvog spustanja cena do kraja godine 21 milion ( ako nista ne zaseru).
Sama promocija/reklama je kad puste hangar i fight app :)

Znaci bolje je u novembru uzeti ?Bice promocija za pledge sa origin brodom?

Postoji razlika izmedju uzimanja samo broda sa LTI i 'paketa'. Ako uzmes samo brod, dobijes brod sa LTI i moras da cekas da izadje finalna verzija igre da bi igrao.
Svi paketi osim najjeftinijeg "Digital scout"-a imaju Alpha/Beta access, tako da ako uzmes paket videces/igraces sve mnogo ranije. Paketi sa Origin brodom vec postoje i to su LTI Arbiter (Origin 325a) - 64 EUR, LTI Pathfinder (Origin 315i) - 60 EUR i LTI Bounty Hunter (origin 300i) - 52 EUR.

EDIT: ono sto je moguce, osim novih modela brodova je da se u prodaji ponovo pojave neke od limitiranih serije kao sto su Origin 350r (kostao je 120 USD) ili Anvil M50 (80 USD), ali ne znam da li ce biti u paketu.

Ocekuju se i novi paketi za Hornet (razlicito oprenljene varijante).

Poslednja izmena:
slazem se, tajno mora biti tajno :) Ili po 2-3 predstavnika iz svake grupe koji mogu da koordiniraju.

A na primer moemo da osmislimo i signal/kod/ID u igri (kad budemo znali mehaniku skeniranja brodova i komunikacije) tako da Benchmark Pirati ne bi na primer napadali Benchmark istrazivace.

A onaj sa 300i ?

tu dobijes samo:

Lifetime Insurance
Starting Hangar : Discount

Na primer ja imam Pathfinder paket (60 EUR) i tu se dobija:

2,000 Game Credits
Lifetime Insurance
Digital Game Soundtrack
Digital Star Map
Digital Star Citizen Manual
Beta Access
Alpha Access
Squadron 42 Digital Download
Star Citizen Digital Download

Brodovi koji nisu u paketima su takozvani addon-ships namenjeni uglavnom onima koji vec imaju paket sa downloadom igre ali hoce jos neki brod u hangaru kad startuju

Poslednja izmena:
Ako je tajno drustvo onda nema potrebe da bude nista zvanicno imo, jedino bi stvrano mozda trebao neki tajni grb ili zastava ili nesto trece kao znak raspoznavanja, i obavezno pravila i zakoni same organizacije.

Poslednja izmena:
tu dobijes samo:

Lifetime Insurance

Na primer ja imam Pathfinder paket (60 EUR) i tu se dobija:

2,000 Game Credits
Lifetime Insurance
Digital Game Soundtrack
Digital Star Map
Beta Access
Alpha Access

Pa znaci ne dobijem brod?!
Nego bi morao da dam jos 60e za brod iz te klase.

da ja sam zaboravio to da napomenem, svaki paket ima brod, ovaj moj paket od 60 EUR ima istrazivacku verziju, model 315p

ima i paket od 64 EUR koji ima sve isto samo je brod fajterska verzija (325a)

meni je bilo OK da dam 60 EUR i dobijem alpha/beta access, download standalone i online igre i odlican brod.

Poslednja izmena:
mozda bude i drugih paketa, sa ovim brodovima:

1000px-CONSTELLATION13fightertopfront-copy.jpg

1000px-Vanduul_Fighter_Concept_Art.jpg

1000px-Cat-01-Round2rendered.jpg

edit:
izgleda da nema LTI u paketima? da li se zna posto ce biti LTI u igri?

Poslednja izmena:
Mislim da su LTI dobijali samo veteran backeri, nema vise LTI-a :)

Imaces klasicno osiguranje koje ces obnavljati.

Poslednja izmena:
Veterani backeri tj. neki od nas ovde možemo da vam kupimo LTI pakete i pošaljemo kao poklon, ali samo do novembra ove godine.

@Uruk: Svi ti brodovi su bili na prodaji ali to je limitirana prodaja. Vanduul Scythe (druga slika) sigurno neće biti u prodaji do izlaska igre jer je bio ekskluziva tokom trajanja kickstarter kampanje. Caterpillar sam mogao da kupim u jednom periodu ali je bio jezivo skup. Idris korvete su bile po par hiljada dolara...

Imi smisla uzeti jedino pakete do 150-200 evra najviše. I to samo ako ti je bitno da imaš nešto kao Collectors Edition. Mada to slabo ima smisla u ovom trenutku jer više nema štampanja citizen kartica. Valja malo igrati i igru i otključavati brodove ;)

Vidi ako nađeš vremena da pročitaš ovo i ovde me ispravi šta nije tačan podatak da izmenim :)

Sve je otprilike tacno osim nekih delova mehanike igre, koji su takodje tacni ali mozda nedovljno objasnjeni. Evo ja cu pokusati ukratko (koliko je to moguce) da opisem ono sto znam o mehanici igre:

Osnova u igri je vas brod koji vozite. Moze da ima na raspolaganju vise brodova koji ce da stoje u hangaru. Svaki brod moze da bude customizovan onoliko koliko konstrukcija broda dozvoljava (upgrade slots). To ukljucuje zamenu/upgrade brodskih sistema (radari, skeneri, weapon cooleri, cargo expander...), power reaktora, potisnika, oruzja i tako dalje. Ne postoji obavezano bolji-i-jaci brod. Ne ide se na tu filozofiju, jer vest pilot u manjem brodu podesenom da odgovara njegovom stilu igre moze da pobedi veci brod. Takodje ako upgreadujete jedan sistem, nesto drugo ce morati da bude 'zrtvovano'.
Takodje ne postoje skilovi i experience poeni u igri. Kupite brod, zaradjujte kredite za popravku/delove/upgrade po zelji i letite. Pa ce se videti ko bolje zna da leti :)
Bice moguce micro-management brodskih sistema po principu "prebaci power sa lasera na prednji shield". Dobijate jaci stit napred ali slabiju snagu oruzja. Ili: "iskljuci oruzje i prebaci power na potisnike".
Igra je first-person, tako da ce vas karakter stvarno sedeti u brodu ili moci da seta po brodu ako je u pitanju veci brod. Na vecim brodovima koji imaju viseclansku posadu moci cete da zauzmete mesto turret-gun operatera, Radar-operatera, target-weapon operater i tako dalje. Brodovi odredjene klase ce imati Command & Control modul koji kada instalirate u brod dobijate mogucnost da imate 3D pregled combat situacije i da direktno (real-time) izdajete naredjena pilotima manjih brodova u vasem squadronu preko C&C interfejsa.
Takodje ce biti moguce ukrcati se na drugi brod pod uslovom da mu prvo unistite sve potisnike (i glavne i one za manevrisanje) tako da postane nepokretan. Za 'Boarding' ce biti potrebna posebna oprema na brodu (instalirani moduli) kao sto su tractor-beam i Docking Collar. Takoce ce biti moguca setnja po planeti (limitirano na grad gde ste sleteli: barovi, hangari, servisi, prodavnice...) ili po svemirskim stanicama.
Ovo je samo jedan deo mehanike koja ce biti jako kompleksna, a primena te mehanike ce biti raznovrsna. Moci cete cak da ucestvujete u trkama. Nna primer, kupite 350R ili M50 (jako brzi brodovi), opremite ih dodatno za brzinu i upravljivost i prijavite se na Murray Cup Racing.

Na primer moci cete da sednete u bilo koju stolicu od ovih na slici ili da setate po celom brodu (pa cak i da odete do Power Reactor sobe u toku bitke da popravite nesto ako je potrebno:
post-1-0-97529300-1372538161.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da su LTI dobijali samo veteran backeri, nema vise LTI-a :)

Imaces klasicno osiguranje koje ces obnavljati.

tacno, hvala na ispravci. meni pise LTI u ponudi zbog veteran backer statusa.

Inace LTI (Life Time Insurance) je identicno kao SHI (Standard Hull Insurance) koji ce biti dostupan svima u igri za jako malo in-game kredita. Tako da LTI nije neka posebna prednost, vise je kao neki mini znak paznje prema onima koji su podrazli igru u ranom periodu.

pakete sa brodovima, alfa/beta?

Trenutno raspolozivi paketi koji imaju Alpha/Beta access

Digital Mercenary (32 EUR)
--------------------------

Ship: RSI Aurora

Beta Access
Alpha Access
1,000 Game Credits

Digital Bounty Hunter (52 EUR)
------------------------------

Ship: Origin 300i

2,000 Game Credits
Lifetime Insurance
Digital Game Soundtrack
Digital Star Map
Beta Access
Alpha Access

Pathfinder (60 EUR)
-------------------

Ship: Origin 315p Explorer

2,000 Game Credits
Digital Game Soundtrack
Digital Star Map
Beta Access
Alpha Access

Arbiter (64 EUR)
-------------------

Ship: Origin 325a Fighter

2,000 Game Credits
Digital Game Soundtrack
Digital Star Map
Beta Access
Alpha Access

LTI paket su isti kao ovi jedino sto imaju ukljucen i Life Time Insurance, pa nece morati da se osigurava brod u igri. Ali i bez toga brod mozes u igri da osiguras sa Standard Hull Insurance za malu sumu in-game kredita.
Ili moze neko od nas da kupi paket koji ukljucuje LTI pa da ti posalje kao gift (opcija za poklanjanje paketa je podrzana na samom sajtu)

Poslednja izmena:
Al' ovo je sve jedan model broda sa razlicitim konfiguracijama? Ili sam nesto pogresno skontao? :)

Ja bih sacekao onaj treci brod sa concept art-a od pre par strana ove teme. To ka dbude dostupno kupujem odmah!

Nije mi jasno sto ste se zabunili da kupujete brodove, pa ja cim poletim ima da zaplenim nekom brod od 100$ :p

Meni nije jasno kako će ovo da funkcioniše. :)

Da li je FTP? Ako jeste, da li će kao u WOT-u (i njemu sličnim) da se kupuje premium nalog?
Da li moram da kupim brod da bih igrao ili ću dobiti neki standardni koji ću da unapređujem?
Da li će da se plaća pretplata kao u EVE?
I ono najbitnije, ako kupim brod da li neko može da mi ga ukrade?

Čitao sam temu ali u pauzama, kako su se postovi pojavljivali pa sam verovatno nešto i propustio.

1) Mislim da neće biti kao WoT nego dosta blaži F2P model ali to zavisi od pohlepe. Mislim da neće biti premium naloga nego će se prodavati sitnice u radnji ali možda grešim.
2) Ne postoji paket bez broda tj. ne možeš kupiti igru bez broda. Osnovni model je Aurora RSI. Može se nadograđivati kao i svaki drugi.
3) Igra će biti F2P tako da ne bi trebalo da bude pretplata i premiuma. Igra ne cilja da od tebe napravi roba, svemirskog računovođu koji igra po 16 sati dnevno. Biće mnogo blaža po tom pitanju.

Više će vući ka Battlefiedu i WoT-u nego MMORPG fazonu gde se igrači vezuju uz igru forsiranjem grinda. Cilj je da igra bude dovoljno profitabilna (to je razlog postojanja mikrotransakcija) da bi mogla da se održava a to podrazumeva troškove servera i dalji razvoj tj. ekspanziju igre.

Tako kaže Kris Roberts, mada videćemo šta će se desiti kada namiriše velike pare. Za sada je u fazonu: pravi igru svog života, treba mu 22 miliona dolara da to uradi, održavanje igre će se finansirati putem mikrotransakcija, igra će biti nadograđivana sve dok postoji interesovanje igrača. Mada pitanje je kako će nhegov studio reagovati, nisu svi kao CCP pa da su spremni deset i više godina da posvete razvoju jedne igre. Ali za sada je situacija takva da se Kris vratio da napravi ovu igru i ništa drugo ga ne zanima.

Iskreno, ja sam za to da kampanja traje sve dok traje igra i da se na taj način finansira sve a da izbaci mikrotransakcije iz igre. U ovom momentu 225000 igrača za par dana kada je promocija, potroši nekoliko miliona dolara. Ako bi tako radio prilikom svake promocije novog sadržaja i nudio skinove i neke specifičnosti igra bi bez probleme mogla samo od toga da se finansira.

Da i ja se nadam da ce uspeti da zaobidju grind....
Problem je taj bar po meni, sve MMO igrace koje sam upoznao u pitanju su "*****i" jednostavno oni samo za grind znaju... kako takve kupce zaobici a zaraditi, meni nije jasno, ili se nadati promeni svesti istih (ovo mislim da je nemoguce jer ja bar licno ni jednog normalnog igraca MMO nisam upoznao)

Ko zna mozda ce bas ova igra biti prekretnica uvodjenja novih igraca u koncept MMO sa drugim zeljama i nacinom igre, samo se pitam da li $$ nece uticat da se igra prikloni ludacima iz WOW univerzuma kojih ima vise od kineze ali im je IQ igranja na nivou deteta od 4 godine!

Da se ne ponovi kao sa WItcher 2 igrom (koja je takodje delom grind u borbi!) pa su opet ludaci kao onaj sa youtube-a plakali da je preteska???

Poslednja izmena:
Vrh Dno