Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Jos malo pa stize "Hangar module" (24. se ocekuje), kod je zakljucan i sada samo malo da procackaju kako radi na razlicitim konfiguracijama.

Evo spiska brodova za ovu iteraciju, pa ce ubacivati polako dodatne modele:

1) Origin Jumpworks 300i i varijacije
2) RSI Aurora
3) RSI Constellation
4) Anvil Aerospace Hornet (Civilian variant)
5) MISC Freelancer

Can't wait :)

Uh sve ste mi razjasnili oko igre.Steta sto ce se cekati 2 g.

Sad smo već na godinu i po :)

Do full igre, ocekuje se krajem 2014/pocetkom 2015. verovatnije ovo drugo.
Krajem ove godine stize alfa za battle modul, tako da vec za koji mesec mozemo da probamo kakav je osecaj. ;)

Meni se malko smanji hajp, sad samo jednom dnevno otvaram sajt :D
Jos nisam uzeo nikakav brodic :d

Roberts also hopes to use the Rift in new ways as a storytelling tool. Want to have a conversation with an NPC? You’ll have to look them in the eye. And if you become bored by their tales and look elsewhere, they won’t keep simply keep rambling on, they’ll stop talking and consider your disinterest rude.

“It’s another level of immersion. You’re not just playing the game, you’re managing relationships, you’re actively engaged in conversations with characters, looking them in the eye. You’re not simply clicking on them and then walking away.

“I view Star Citizen as a many-, many-year project. I’d be happy if, 10 years after launch, we still have a large and active player base. As long as people support it, I’ll keep working on it.”

http://www.gamefront.com/chris-roberts-talks-star-citizen-the-last-of-us-broken-age-and-more/

Pozdrav svima, sad sam tek pronasao ovaj forum za SC.

veteran backer - Origin 315p

Ja li postoji neka organizovana grupa (guild/squad/fleet)?

Da li baciti 40 evrica na ovo ili ne, pitanje je sad?

Ovaj je vojni model i najvise mi se dopada. Jeftiniji 315p je neki explorer tj. nije nizasta a jos skuplji 350r je trkacki model i sav je crn ali mi je skup. Vise volim military fazon i sorku nego da bezim od akcije. Obicni 300i mi je nekako blendex.

325a i 315p imaju indeticni hull, jedino je oprema drugacija. Zamenom modula i delova i igri mozes da od 325a napravis 315p i obrnuto. Jedino 350r ima drugaciji hull, prepravljen da drzi dva TR3 motora.
Poenta je sto LTI vazi za ceo paket, tako da kad ti osiguranje zameni brod dobijes brod i svu opremu koja je bila ukljucena u originalni paket.
325a je opremljen za borbu, dok 315p ima top-class power plant i ima najbolji sistem za skeniranje, tako da ne moras dodatno da kupujes te stvari ako volis istrazivanje u svemiry. Takodje ima i vectored-potisnike sto mu povecava upravljivost.

Cao,
pa nemamo jos neku grupu, rano je... ali siguran sam da ce biti dosta nas Benchovaca u igri kada bude aktuelna.
Jednostavno je jos prerano za neko organizovanje, ali eto malo piskaramo ovde da vreme brze prodje do izlaska igre. :)

Nadam se sto pre, eno gomila gildova vec formirana na RSI sajtu. Pa bar da se pojavimo kao neki omanji squadron. :) Za one koji planiraju da nabave pakete koji imaju Alpha/Beta access: Hangar Module krajem avgusta, Dogfight Module krajem godine. Imace sta da se igra.

Mada sam se ja vec prijavio u Imperium Fleet, ali samo zato sto nisam nasao nikog iz Srbije.

Mogli bi bar da pocnemo da smisljamo naziv :)

Ja bas razmisljam koliko ce biti igraca sa nasih prostora, tipa max 100 igraca :D

Alpha je u decembru 2013.

Date Module Phase
Aug 2013 Hangar module pre-alpha
Dec 2013 Dog fighting module alpha
1H 2014 Planetside Social module alpha
3Q 2014 Squadron 42 module alpha/beta
4Q 2014 Persistent universe beta
1H 2015 The Game release

Poslednja izmena:
ima li negde da se pogledaju brosure i za ostale brodove? ...gledam samo ovaj najjeftiniji je detaljno opisan u brosuri, sa mogucim upgradeovima.

https://robertsspaceindustries.com/media/d5uc8684zn6etr/source/Aurora_brochure.pdf

ima za seriju Origin Jumpworks 300i

https://robertsspaceindustries.com/media/exfjsh7mejoxir/source/300series_brochure.pdf

Treba uskoro da izadje i za Anvil Aerospace Hornet.

Inace, varijante brodova koje se pojavljuju nisu jedini moguci upgradeovi. to su samo predefinisane namenske verzije koje su u ponudi, a delova za brodove ce biti svakavih mogucih: razliciti power plants, thrusters, avionics, weapons i tako dalje. Brodovi ce moci da se podesavaju do ludila. Evo vise na tu temu:

https://robertsspaceindustries.com/about-the-game

(sekcija "THE SHIPS")

Poslednja izmena:
Hvala.
..ne znam kako ce ovo oko klanova da ide, jer ne verujem da ce svi hteti da budu isto. Mislim neki ce hteti da budu panduri, drugi pirati, bounty hunteri, placenici, trgovci, freelanceri...
Kako ce to funkcionisati ako u istom klanu ima i pirata i pandura?

325a i 315p imaju indeticni hull, jedino je oprema drugacija. Zamenom modula i delova i igri mozes da od 325a napravis 315p i obrnuto. Jedino 350r ima drugaciji hull, prepravljen da drzi dva TR3 motora.
Poenta je sto LTI vazi za ceo paket, tako da kad ti osiguranje zameni brod dobijes brod i svu opremu koja je bila ukljucena u originalni paket.
325a je opremljen za borbu, dok 315p ima top-class power plant i ima najbolji sistem za skeniranje, tako da ne moras dodatno da kupujes te stvari ako volis istrazivanje u svemiry. Takodje ima i vectored-potisnike sto mu povecava upravljivost.

Mislio sam da je odlučeno da LTI važi samo za hull a ne upgrades. Hvala što si mi to razjasnio. Vidi ako nađeš vremena da pročitaš ovo i ovde me ispravi šta nije tačan podatak da izmenim :)

Što se tiče klanova, na zvaničnom forumu su prženice. Da nisu nikada igra ne bi skupila ovoliko sredstava. Ali zaista je rano za neko organizovanje. Na primer, ja sam se već obećao mnogima :D

Ali ništa nisam odlučio. Iskreno, najviše bih voleo da budem pirat.

ima li negde da se pogledaju brosure i za ostale brodove? ...gledam samo ovaj najjeftiniji je detaljno opisan u brosuri, sa mogucim upgradeovima.

Zvanično, ne još. Nezvaničnih ima, sakupljenih od podataka sa svih strana (intervjui, vesti, forum). Pogledaj ovde. Ima i tabelarnih uporednih prikaza na google docs ali ne mogu sad da nađem linkove.

Hvala.
..ne znam kako ce ovo oko klanova da ide, jer ne verujem da ce svi hteti da budu isto. Mislim neki ce hteti da budu panduri, drugi pirati, bounty hunteri, placenici, trgovci, freelanceri...
Kako ce to funkcionisati ako u istom klanu ima i pirata i pandura?

Uvek možemo napraviti neku korporaciju kao što su masoni, koja se okuplja oko fiktivne ideje ili religije ali je svaki član slobodan da u određenim granicama radi ono što želi.

Uvek možemo napraviti neku korporaciju kao što su masoni, koja se okuplja oko fiktivne ideje ili religije ali je svaki član slobodan da u određenim granicama radi ono što želi.
A pa da, to mi nije palo na pamet.. znaci samo jos granice da se odrede, tajni pozdrav :D i imamo pravi secret societie :)... odlicno.

Poslednja izmena:
Valjalo bi da to podrže i u igri. Tipa ono ideš sa UEE komradima, naiđete na ugašene UEE brodove (kao napušteni) a iza asteroida iskaču dva piratska broda. UEE komandir naređuje poteru, kada njemu iza leđa ti i tvojih par ortaka palite nišanske sprave, a oni ugašeni brodovi se bude. Svi zajedno skidaju dotadašnje oznake (UEE, pirati) koje menja logo Benchmark Secret Society :D

A taj hangar module je samo razgledanje.Jer razmisljam da uzmem igru ono od 40 dolara ili 65 ali tek tamo kao sto se rekli u novembar.

Valjalo bi da to podrže i u igri. Tipa ono ideš sa UEE komradima, naiđete na ugašene UEE brodove (kao napušteni) a iza asteroida iskaču dva piratska broda. UEE komandir naređuje poteru, kada njemu iza leđa ti i tvojih par ortaka palite nišanske sprave, a oni ugašeni brodovi se bude. Svi zajedno skidaju dotadašnje oznake (UEE, pirati) koje menja logo Benchmark Secret Society :D

Ima li to u eve?

UEE komandir naređuje poteru, kada njemu iza leđa ti i tvojih par ortaka palite nišanske sprave, a oni ugašeni brodovi se bude. Svi zajedno skidaju dotadašnje oznake (UEE, pirati) koje menja logo Benchmark Secret Society
sto da ne, ako je dobar plen... ali ode reputacija.
Samo da ostave sto vise slobode i organizovanje takvih tajnih drustava nece biti problem. Ali sto kazes moraju da se odrede neke granice u samim drustvima, da ne dodje posle do nesporazuma.

edit:
... ali ode reputacija.

uf , sad razmisljam, ili ti neko zbog takvih stvari uceni glavu. Dobro bi bilo da i toga ima.

Poslednja izmena:
Znaci bolje je u novembru uzeti ?Bice promocija za pledge sa origin brodom?

Cene ce biti uvek iste, tako da ti je svejedno kad... Ne verujem da ce nesto biti jeftinije :)

Neke stvari ce tesko da se mesaju jer ce da postoji i sistem reputacije i 'Standing' sistem sa odredjenim fakcijama. takodje mislim da postoji i Criminal flag sistem. Tako da ce biti tesko da u istoj organizaciji postoje i pirati i lovci na ucenjene jer ce clanovi organizaciju uticati na Standing organizacije. Ne bi bilo dobro za trgovce na primer da im zbog pirata padne rejting sa UEE.

Tako da cemo morati da se okupljamo po raznim grupama ali mozemo da imamo neki interni dogovor:

Black Benchmark - pirati
Brute Benchmark - placenici i lovci na ucenjene
Star Benchmark - istrazivaci
Citizen Benchmark - trgovci

Svaka grupa posebna, a mogu da budu povezane u nezvanicni Benchmark Secret Society.

Mala ispravka, sve je još uvek podložno promenama. Videću da odem do foruma da predložim ovu moju ideju o višestrukoj pripadnosti frakcijama. Možda se Krisu dopadne, ko zna? Komplikuje stvari, to svakako.

Ima li to u eve?

Ne znam. Nikada nisam ozbiljnije igrao EVE. Možda može da odgovori neko ko jeste.

Cene ce biti uvek iste, tako da ti je svejedno kad... Ne verujem da ce nesto biti jeftinije

Posle novembra 2013. original/veteran backers neće moći da kupuju igru po povlašćenim cenama.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno