Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Bezveze izgleda ovako snimano, ali već za dva dana će neko okačiti video iz igre.

Bacite se na skidanje hangara ;)

Edit: Gotivna je zika u launcheru. Trenutno skidam patcheve.

Ako neće da skine module samo silujte F5 dok ne krene.

Edit: Skidalo full brzinom par minuta i prijavljivalo 35 minuta do završetka ali je opala brzina. Velika navala... čekam da prsnu serveri, hehe :D

Poslednja izmena:
Skida se :)

Ide bas fino, a mjuza je skroz nice!

Lepo izgleda, ali je prilicno zahtevno. Na 1920x1080 i High setovanjima imam oko 12-16fps, nadam se da ce optimizacija to malo srediti.

Evo malo slicica iz engina:

RSI Aurora LX:

StarCitizen 2013-08-30 11-38-19-83.jpg StarCitizen 2013-08-30 11-29-04-47.jpg

Origin 325a:

StarCitizen 2013-08-30 11-19-39-17.jpg StarCitizen 2013-08-30 11-40-42-44.jpg StarCitizen 2013-08-30 11-40-53-49.jpg

MISC Freelancer:

StarCitizen 2013-08-30 11-17-06-71.jpg StarCitizen 2013-08-30 11-23-41-37.jpg StarCitizen 2013-08-30 11-24-56-68.jpg StarCitizen 2013-08-30 11-25-04-62.jpg StarCitizen 2013-08-30 11-46-53-43.jpg

Kokpit je prilicno nepregledan u odnosu na recimo 325a, gde je preglednost maksimalna.

Zahtevnost i nije toliko preterana pogotovo što se radi još o alfa verziji. Kod mene na medium na pada fps ispod 40 na high ne ispod 30, na very high ne ispod 20. S'obzirom da imaju bar još dobrih godinu dana da izlaska sve će to leći na svoje.

Inače igra mnogo bolje izgleda "in game" nego na screen-ovima. Screen-ovi dole medium podešavanja.

Prilozi

• StarCitizen 2013-08-30 21-11-35-65.jpg
    StarCitizen 2013-08-30 21-11-35-65.jpg
    107.3 KB · Pregleda: 88
  • StarCitizen 2013-08-30 21-14-16-60.jpg
    StarCitizen 2013-08-30 21-14-16-60.jpg
    107.4 KB · Pregleda: 80
  • StarCitizen 2013-08-30 21-14-59-57.jpg
    StarCitizen 2013-08-30 21-14-59-57.jpg
    129.4 KB · Pregleda: 82
  • StarCitizen 2013-08-30 21-16-26-52.jpg
    StarCitizen 2013-08-30 21-16-26-52.jpg
    129.6 KB · Pregleda: 78
  • StarCitizen 2013-08-30 21-18-15-14.jpg
    StarCitizen 2013-08-30 21-18-15-14.jpg
    179.9 KB · Pregleda: 80
Chris Roberts je covek koji je poznat po tome sto njegove igre traze najjace masine. za normalno igranje ce biti potreban bar i5 i GTX 480. Ja vec skupljam pare za i7 i GTX 660 Ti

preterana zahtevnost pa cak i za ovaj prealfa showcase pri cemu graficki izgleda kao Euro Mass Effect truck simulator

Donekle se slažem, međutim... stiže novi milion za samo šest dana. Ovo je opšta histerija.

Sva sreca ne zalazim im na forum, koliko majmuna ima tamo sa zilion postova koji svima pametuju ko je koliko donirao i sta sme ili nesme.... retardcine teske, ima tu stoku birokratsku da ganjam prvu :)

Kad su vec nagruvali postove pa ti po 12h sede tamo i pametuju

p7UxAFB.jpg

http://www.reddit.com/r/starcitizen/

I got the distinct impression that the Aurora was a no frills starting ship all rounder, yanno, enough hard points to defend itself, some cargo bay space....apparently what I've got is the equivalent of a space Yugo.

Istina :d

Poslednja izmena:
****te vec su postali alavi na pare... Buggy 20$ kosta! ~20 000 UEC!!!

A pazi ovo:
Primer: neki SPACE MARSHAL koji je dao 5k$ , dobio je 20 000 UEC (koji vrede 20$)xD

Poslednja izmena:
Ja se nadam da je ovo bad joke... evo spiska brljotina od juče:
  • saznao sam da nema wipe-a itema, mislim ono wtf!
  • pustili su store u pre-alfu, wtf^2!
  • neki likovi pišu peticiju za PS4 port i linkuju intervjue gde CR kaže da nema ništa proitv, madafaker!
Ako hoće da ovo izdaje za konzole neka prvo svima lepo vrati pare, pa nek ga Sony ili Microsoft finansira. Al pazi što hoće...

Osim toga, ljudi su se fino zezali sa resursima koji su procureli, ubacili su brodove u svemir i tako to :)

Još ce većina plakati za EA..

Hehe... ima još puno da se pešači do tog nivoa.

Poslednja izmena:
****te vec su postali alavi na pare... Buggy 20$ kosta! ~20 000 UEC!!!

A pazi ovo:
Primer: neki SPACE MARSHAL koji je dao 5k$ , dobio je 20 000 UEC (koji vrede 20$)xD

ljudi nisu davali pare da bi dobili ekvivalent toga u igri, vec da bi igra bila uopste napravljena. Zbog takvih ljudi je i skupljeno 17 miliona dolara za igru.

Ako budem mogao da prodajem UEC kad krene igra na crno, necu se zaliti!

Poslednja izmena:
odem na sajt da se regujem i vidim malo kako sta (skupila se koja parica) i ima sta da vidim, *** bas mu je skupo pledgovanje ovako na prvi pogled... tek sam uzeo u razmatranje koji bih brod mogao sta kako i ono ne daje mi se bas 100 dolara tek tako :)

koliko ste vi para ulozili ?

ovaj freelancer me podsecana firefly :D

Poslednja izmena:
Ja sam uložio 30 dolara do sada, imam fore do novembra da se predomislim. Uzeo sam najosnovniji paket, koji ne uključuje alfa i beta pristup. Mada ću verovatno zažaliti zbog toga jer kada krene dogfighting module krenula je i igra. Posle toga neće biti reseta itema...

Samo da znaš da ti taj komp neće biti dovoljan jer je minimum i5 Nehalem, 8GB DDR3 i GTX460. Kao i 64-bitni OS.

Koliko sam shvatio, postoje dve varijante a nijedna nije dobra po backere. Jedna je da je CR alav kao EA/Activision i ta varijanta je loša za sve. Druga je da koristi širokogrudost backera da bi u potpunosti finansirao igru, a da će posle sve biti mnogo jeftinije u igri. Ova varijanta je loša po backere jer će se ispostaviti da daju pare kao donaciju a da neće videti povratak investicije koji neki od njih očekuju (dobiće dobru igru ali neće dobiti status poluboga kakav imaju u F2P igrama).

Tako da, malo je glupo biti veliki backer osim ako baš nemaš para na bacanje. Origin 300i je mnogo skučen i puno njih je razočarano. Aurora izgleda kao Jugić ali bar nije mali brod. Hornet za sada deluje jako dobro. Ako hoćeš mogu ja da ti uzmem kao gift, dobićeš i doživotno osiguranje u paketu samo mi reci kada hoćeš da odem do banke da uplatim na debitnu.

Edit: Moja preporuka je da sačekaš neku promociju. Ima još dva meseca do novembra, nije hića.

Edit2: Kad bolje razmislim i jeste hića, jer si već propustio dosta nagrada. Ako propustiš i specijalni sistem za backere biće bedak. Mi smo svašta dobili kao nagrade za svaki milion koji je skupljen.

Poslednja izmena:
I mene je freelancer podsetio na firefly :d

Ja sam mislio da uzmem 325i sa alfa pristupom (zapravo uzeću alfa pristup sigurno) ali nekako mi se čini da nije 325 vredan novca, kad već nema hard reseta mogu da krenem od Aurore i igram pomalo dok oni prave igru.
Lakše bi mi bilo kada bih znao koliko grinda se preskače kupovinom 325i broda ali pošto ne volim da rizikujem videćemo :)

Valjda će moći moj laptop da gura igru, gt650sli? ne znam kako se ona meri spram gtx460...

Jesu malo skupi paketi, pogotovo ako se uzima neki sa pristupom alfi/beti.

Stalno isticu kako nece biti wipe, pa ce igraci sa osnovnim paketom biti prilicno osakaceni ako ovu odluku ne promene.
Ne razumem samo kako misle da nece biti wipe, kada ce sigurno biti bugova koji omogucavaju ili brzo bogacenje ili neke druge neplanirane prednosti u igri...

Jesu malo skupi paketi, pogotovo ako se uzima neki sa pristupom alfi/beti.

Stalno isticu kako nece biti wipe, pa ce igraci sa osnovnim paketom biti prilicno osakaceni ako ovu odluku ne promene.
Ne razumem samo kako misle da nece biti wipe, kada ce sigurno biti bugova koji omogucavaju ili brzo bogacenje ili neke druge neplanirane prednosti u igri...

Iako me stvarno interesuje ova igra, mislim da je totalno nerazumno sto traze od ljudi da daju po 100+$ za nesto sto ni ne znaju kako ce biti...

A eto ti si lepo opisao jedan potencijalno ogroman problem. Bice dosta igraca koji ce imati pristup alphi/beti... Bagova/exploita ce biti garantovano. Obogatice se do zla boga. E sad zamisli i backera koji je odvojio 50-60$ i nema pristup alfi/beti. Igra pocinje i ti si u startu u podredjenom polozaju zato sto nisi potrosio 100+$ na nevidjeno. A zamisli sad recimo prosecnog igraca (mene) koji nece dati ni cent pre nego sto igra ode u release i ne vidim sta dobijam za svoje pare. Igra ce kostati recimo 60$. E sad ja treba da dam taj novac da bi se neko potencijalno izivljavao na meni sto je potrosio gomilu para i zgrnuo nevidjeno bogatstvo pre ostalih...

Bojim se da ce ako stvarno ne wipuju iteme pre release-a prouzrokovati ozbiljan fail i veliko smanjenje baze igraca... Niko ne voli pay to win.

$$$ uvek igra veliku ulogu, sto se mene tice meni je vazan single player, multiplayer kako tako ako uspeju ono sto niko nije uspeo (balans u odnosu na manijeke koji igraju 24h/7 i puni su kesa)

Iako me stvarno interesuje ova igra, mislim da je totalno nerazumno sto traze od ljudi da daju po 100+$ za nesto sto ni ne znaju kako ce biti...

Niko ni od koga ništa ne traži. Kao što tebe niko da ne tera da kupiš ajfon. Ali ga mnogi kupuju jer su ljudi primati (monkey see, monkey do; dve babe na pijaci, jedna kupuje sir, odmah i ova druga kupuje taj sir jer je videla od ove prve itd.)

Finalna igra košta 30 USD ili 24 EUR što je daleko manje od klase kojoj ova igra realno pripada. Ako hoćeš da igraš test verzije onda dodaš na to još pet dolara. Ali ako želiš da pomogneš razvoj ili da kompletiraš flotu pre nego što je igra izašla (što je vanserijski glupo sa aspekta igrivosti) onda platiš koliko želiž. Deset hiljada dolara ako si baš spreman da platiš toliko...

Zna se kako će biti, bolje od svih ostalih igara u žanru a i šire (ko voli žanr) jer su ljudi od zanata i reči, bar za sada. Ono što se ne zna kako će biti su igre Electronic Artsa i sličnih izdavača.

$$$ uvek igra veliku ulogu, sto se mene tice meni je vazan single player, multiplayer kako tako ako uspeju ono sto niko nije uspeo (balans u odnosu na manijeke koji igraju 24h/7 i puni su kesa)

Manijaci koji igraju 24/7 keša nemaju (osim ako ih ne finansiraju drugi), ali će imati skil usled potrošenog vremena u igri. Oni će biti problem. Da bi se tome doskočilo oni koji zarađuju će moći to donekle da nadomeste (ali samo malim delom jer ovo nije pasivni MMORPG već akciona igra). Svi ostali su negde između i samim tim će sve biti u balansu. Naravno da nećeš biti kompetitivan ako istovremeno nemaš keša za shop i ako ne igraš igru, to ne može nigde.

Postavio sam pitanje o wipu na general forumu, i Ben Lesnick je odgovorio bukvalno u roku od par minuta. Veliki plus od mene za njih, dokaz da aktivno prate forume i misljenja communitija.
Evo i citat odgovora:

There's no wipe of the things you've paid real money for: ships, hangar items from the VD store, upgrades you earned for backing early. We may well wipe things you earn in-game in whatever form the beta takes, or things we provide for you to test/play with (but that's all to be determined in more detail once we're closer.)

kao sto rece G@W, najjeftiniji paket koji ukljucuje download finalne verzije igre kosta 24 EUR ("Digital Scout"). To je manje od vecine gotovih igara koje su u prodaji. Paket "Digital Mercenary" ima jos i alpha/beta access i kosta 32 EUR. I dalje je jeftino.

Ja sam dao 60 EUR za "Pathfinder" paket.

Ja sam uložio 30 dolara do sada, imam fore do novembra da se predomislim. Uzeo sam najosnovniji paket, koji ne uključuje alfa i beta pristup. Mada ću verovatno zažaliti zbog toga jer kada krene dogfighting module krenula je i igra. Posle toga neće biti reseta itema...

Samo da znaš da ti taj komp neće biti dovoljan jer je minimum i5 Nehalem, 8GB DDR3 i GTX460. Kao i 64-bitni OS.

Koliko sam shvatio, postoje dve varijante a nijedna nije dobra po backere. Jedna je da je CR alav kao EA/Activision i ta varijanta je loša za sve. Druga je da koristi širokogrudost backera da bi u potpunosti finansirao igru, a da će posle sve biti mnogo jeftinije u igri. Ova varijanta je loša po backere jer će se ispostaviti da daju pare kao donaciju a da neće videti povratak investicije koji neki od njih očekuju (dobiće dobru igru ali neće dobiti status poluboga kakav imaju u F2P igrama).

Tako da, malo je glupo biti veliki backer osim ako baš nemaš para na bacanje. Origin 300i je mnogo skučen i puno njih je razočarano. Aurora izgleda kao Jugić ali bar nije mali brod. Hornet za sada deluje jako dobro. Ako hoćeš mogu ja da ti uzmem kao gift, dobićeš i doživotno osiguranje u paketu samo mi reci kada hoćeš da odem do banke da uplatim na debitnu.

Edit: Moja preporuka je da sačekaš neku promociju. Ima još dva meseca do novembra, nije hića.

Edit2: Kad bolje razmislim i jeste hića, jer si već propustio dosta nagrada. Ako propustiš i specijalni sistem za backere biće bedak. Mi smo svašta dobili kao nagrade za svaki milion koji je skupljen.

eh nisam mogao ranije da dajem pare jer sam potrosio svoju kvotu za igre na druge projekte (u glavnom kickstarter) :)

i5 760 spada u nehalem arhitekturu, nisam updejtovao moju konfu imam win7 64bit, 8 gb rama i 7950, ssdove etc etc tralala

realno backeri su uvek u nezavisnom polozaju jer ne znaju sta ce da dobiju, to je rizik na koji se mora racunati, a kontam da je cela ideja da je vecina backera zapravo ljudi zaljubljenika u igru koja se pravi ili u ideju koju neko zeli da realizuje, a ne neko ko razmislja samo kako da izvuce sto vecu korist (da plati sto manje a da dobije sto vise)

a sta moze konkretno da znaci to sto je 300i mnogo skucen ? konkretno mislim u igri ?

kako mozes da mi uzmes bilo koji brod za zivotnim osiguranjem ? i koji ? :) pa to je extra kombinacija
jel to ja ne mogu da odradim? imam karticu naravno

trebalo mi je malo vremena da skontam pledge stranicu kako treba

i cemu sluzi hangar ? jel samo kozmetika ili imas neke konkretne koristi od njega

Hangar je modul, deo igre, tu ces moci da biras weapon loadout, overclockujes i podesavas opremu, itd... iz njega letis u svemir, ili izlazis u planetside modul, gde ce verovatno biti ulaz u bar, marketplace i ostalo. Nesto slicno kao u Freelanceru, samo na mnogo visem nivou.

Ono sto mene interesuje je kako ce se odvijati sama bitka, da li ce biti neki virtual cocpit view, kao u simulacijama aviona. Jer ovako su u ogromnoj prednosti igraci koji lete u avionima tipa hornet i 325a, gde je preglednost bas velika u svim pravcima, dok je Freelancer recimo prilicno osakacen ( za sada ).

Original i veteran backeri (svi koji su pledgovali pre izbacivanja novog sajta) imaju Life Time Insurance uz bilo koji brod kupljen do novembra ove godine. Znaci oni sada mogu da uzmu i dalje paket sa LTI, i kao gift ga proslede nekome, uz to su i cene malo povoljnije nego za nove igrace. LTI inace nije neka stavka koja ce osetno uticati na igru, al eto znaci da ne mora da se razmislja o tome. Osim LTI, ovi beckeri imaju gomilu sitnica koje su se dobijale za svaki dostignut goal, tipa poseban space suit, AMX-1 Repair Bot, mistery engine modifier, Laser Pistol side arm, Free Hangar Fees on starting Planet itd.

I napomena za sve koji tek uzimaju - obavezno uzeti neki paket ( Game Packages ) koji ukljucuje Squadron 42 Digital Download i Star Citizen Digital Download, jer ima ljudi koji su greskom uzeli samo dodatni brod i sada ne mogu da pristupe hangar modulu, a nece moci ni da pristupe igri. To su malo lose napravili, novi sajt je nasledio neke greske prethodnog.

Freelancer nije borbeni već teretni brod, dok su 300i i Hornet borbeni lovci.

Nazad
Vrh Dno