Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Erica griffin je napisala da se posle otkljucavanja zezne kamera.. Nisan siguran ali ima toga na netu

Ne, towelroot exploit sa kojim je to moguće je onemogućen u novijim verzijama kernela.
A geohot koji ga je razvio sada radi za google na borbi protiv drugih koji razvijaju exploite 🙂
Po chainfire-u situacija u vezi exploita će postati još komplikovanija pa će se neki sledeći pojaviti ali kad i koliko će dugo biti aktuelan to niko ne zna.
Google steže polako ali sigurno...
Edit:
Ova tema je isuviše aktivna 🙂

Poslednja izmena:
Google ili Sony? Da Google steže ne bi izašao root za novi L preview 2h nakon izlaska imagea

Google ili Sony? Da Google steže ne bi izašao root za novi L preview 2h nakon izlaska imagea
Jesi pročitao chainfireov tekst sa google + (link koji sam postavio)?
Da, google steže.
Nexusi su namenjeni za otključavanje i root a njihovi kupci/korisnici su namenjeni za besplatne testere novih verzija androida.
Ne treba mešati Nexuse sa ostalim telefonima/tabletima po pitanju roota i otključavanja bootloadera.

Edit:
Link koji nisam postavio 🙂
https://plus.google.com/app/basic/stream/z13fjtr4voemxt4ph04cjl1aoor5ezninhc

ala ti brkaš pojmove. pa ko je napravio knox na samsungu, ******u kameru na sonyju, gubitak garancije ako otključaš bl preko htcdev sajta... jel google ili ti proizvođači? to što google radi nije nikakvo stezanje, ovo što ostali rade jeste

Google radi veće "opšte bezbednosti" androida uvodi novine koje otežavaju pronalaženje exploita koji omogućavaju root bez otključavanja bootloadera.
Kao i druge stvari, na primer permisije za pristup sd kartici, opet naravno zbog "dobrobiti" nas korisnika.

Samsung, Sony i i ostali rade ono što su oduvek radili.

Tako da nema govora o brkanju pojmova.

Pu,sad bar definitivno znam da nema nista od z3c...bez titanium backupa i jos par programa ne mogu da zamislim zivot na androidu 🙁

Dark,znam da se zezne kamera,zato i pitam jel ima nacin da se rootuje a da se ne otkljucava bloader...na nekim tel je to islo nevezano koliko se secam!

Ne radi Towelroot jer je Sony zakrpio taj exploit na novim telefonima, a lik koji ga je napravio počeo da radi za Google, bar tako kažu na XDA 🙂

Ama nisi na blok listi druze (nemam ja nikog tamo), samo mi nije jasno da pominjes towelroot kao mogucnost,a onda sam kazes da je to isto onemoguceno na njemu...i nidzo isto potvrdjuje 😉 ...ili sam ja nesto pogresno shvatio.

...na nekim tel je to islo nevezano koliko se secam!
Par komentara pre ovog tvoga sam napisao o towelroot-u, šta kako, zašto...
Kad sam ovo pročitao rekoh sebi da ili ne čitaš komentare ili da sam na block listi.
Pa sam se malo ludirao 🙂

Ja gledao sa Tapatalka pa nisam vidio tvoj komentar. Nesporazum 😀 Idemo dalje 😉

Google radi veće "opšte bezbednosti" androida uvodi novine koje otežavaju pronalaženje exploita koji omogućavaju root bez otključavanja bootloadera.
Kao i druge stvari, na primer permisije za pristup sd kartici, opet naravno zbog "dobrobiti" nas korisnika.

Samsung, Sony i i ostali rade ono što su oduvek radili.

Tako da nema govora o brkanju pojmova.

Ja ne vidim nista lose u toj vecoj opstoj bezbednosti...android sada, kakav je, je poprilicno nebezbedan. Pa i sam CM tim je pisao o tome ranije i po defaultu su poceli da iskljcuju root u svojim ROMovima.. http://www.cyanogenmod.org/blog/security-and-you

Ko zeli root i kompromitaovanje bezbednosti samog sistema to moze da ucini na svoju ruku otkljucavanjem bootloader-a.. Druga strana medalje je nemogucnost lakog uklanjanja bloat software-a koji guraju proizvodjaci..

Takodje mora se misliti i o pravu proizvodjaca da isporuci uredjaj koji ce funcionisati po nekom njihovom setu pravila, kako bi isti mogao da ostvari puno pravo na garanciju..nesto sto se ne moze kontrolisati ukoliko se bootloader otkljuca jer postoji gomila varijabli u tim trenucima koje se ne mogu sve sagledati..

Na kraju dolazimo do kompromisa, sto je ponovo dobro, po mom misljenju, jer se nesto moze otkljcati i root-ovati ili ne..izbor postoji, za razliku od drugih platformi..

A to da su korisnici Nexusa namenjeni za besplatne testere, to je u najmanju ruku smesna izjava..

Da, uvek postoje dve strane bilo čega.
Većina korisnika i onako ne rutuje svoje uredjaje pa ih se i ne dotiče da li ili ne se to može izvesti bez otključavanja bootloadera.
Široka rasprava..
Da ne idem dalje u off, bilo ga je dovoljno.
Ako želiš da diskutujemo o izrečenom o Nexusu, stojim ti na raspologanju za nekih max sat vremena (privatne poruke).

Jesu ga dobili ovi u Sony centru u Ušću?

Takodje mora se misliti i o pravu proizvodjaca da isporuci uredjaj koji ce funcionisati po nekom njihovom setu pravila, kako bi isti mogao da ostvari puno pravo na garanciju..nesto sto se ne moze kontrolisati ukoliko se bootloader otkljuca jer postoji gomila varijabli u tim trenucima koje se ne mogu sve sagledati..

Kada već oftopičimo, da se nadovežem... Google je sada malo preterao sa tom "zaštitom". Ovim se gubi smisao aplikacija, i instalacija, i računara i bla.bla.bla....

Recimo, kupim računar (dal' lični ili jabuku), kupim Photoshop, a on onda ne može da sačuva izmenjenu sliku na HDD-u?!? Tu je Paint koji može. :d

Ta "zaštita od upisa na karticu" zbog zaštite je jedna od najvećih budal'ština koju sam sreo u IT-ju od kada imam kontakta sa njime (tamo negde, od Spectrum-a).
A da bih je zaobišao, moram rutovati. Još nisam, ali moraću.

Poslednja izmena:
Šta će kad izađe nadogradnja na 5.0?

Šta će kad izađe nadogradnja na 5.0?

Google će shvatiti da je pogrešio, omogući će korisnicima da sami upravljaju svojim fajlovima onako kako žele, softverima koje žele da koriste, izvinuće nam se, i poslati svakom po jednu čokoladu.

A developerima će nadoknaditi svu štetu koju su osetili zbog ograničavanja mogućnosti njihovih aplikacija. I njima će poslati čokoladu. I to od 300g.

Odlično, čekam čokoladu :S:

Poslednja izmena:
Nije samo ss. Razlika drasticna je u otvoru blende. Z3c 2.0 a wx300 3.5. Ko se malo razume svatice o cemu pricam. Zato su i ovoliko svetlije slike na z3c a jos i duze expozicije.

Da, sad sam sve pregledao i ovaj kompakt i pored duze ekspozicije/istog iso cesto ima tamniji prikaz, ipak f2.0 znaci u ovom slucaju mada bi opet bilo bolje da je koristio night mod gde SS ide do 1sec (Z3c) a da smanji iso i sto bolje fiksira/mirnije drzi telefon.

http://www.esato.com/phonephotos/cam/sony/d5803/2014102021247gFs9o.jpg

moze i ovako nekako ss 1/2, iso 50

Poslednja izmena:
Ja sam ubedjen da sony dozvoli podesavanja kao samsung na k zoom da bi obrisao pod sa vecinom telefona i kompakt aparata.

Nazad
Vrh Dno