Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Uflesovah ovaj MX rom i kao ne deluje lose. Samo sam par puta primetio screen tearing (kao kad ugasis vsync na kompu). Desava li se to kod tebe?

Nisam siguran da te razumem,ali kod mene se ne desava nista neobicno vredno pomena.Jesi pogledao za Existenz kakve novine donosi?Obzirom da je sedmica bice tu ukljucen u rom sigurno 10 paketa ikona koje mozes u samom podesavanju launchera da menjas :) Na 6.3.5 v je bilo oko 5/6 vrsta ikona.

Cepa se slika prilikom skrola. Ugasio sam u developer opcijama force gpu for 2d render i nema vise cepanja.
Samo mi se cini da je skrol nekako sporiji i tromiji, kao sto je bio na Kit Ketu.
Inace, konacno mi ne laguje Sonijeva tastatura. :D

Ipak se necu zadrzati na ovom MX romu jer je touch katastrofalan. Sve je sa nekim lagom, kasnjenjem. Dosta losije od 1.200 stock koji sam koristio pre.

Probaj existenz pa ako valja javi da i ja pređem, dva meseca sam na stock pa da malo promenim :)

Ma kakvi, upada u bootloop. Sad jurim stock 232 i ne diram vise nista. Nema vajde ovde od custom romova.

Ja sam na tom 232 dugo i dobar je, ali mi ide na živce problem sa ramom, ne može da kešira više od 300mb, čak je počeo da se glupira i da mi radi redraw nova launchera.
Ako 6.0 ne reši taj problem ide telefon na doboš pa ću malo na jabuku za promenu :)

Kako ne moze? Ja sam bio dugo na 200 i kesirao je prilicno dobro (dok ne bude veliki uptime). Nisu valjda i to zahebali na 232?

Na to i mislim, up time mi je 800 h i sad neće da kešira kako treba, ceo telefon je postao tromiji poprilično.

Ko da plaćaš restart *** :)
Uključi u novi aggressive desktop makar nju da ne izbacuje

Pa da, to verovatno nikada nece ni srediti. Zato je Nexus softverski miljama daleko.

Ako telefon mora da se restartuje da bi radio kako treba onda ne vidim napredak u odnosu na gingerbread.
Ako ne srede to ide na doboš pa ćemo videti, jedine opcije su nexus i ios :)
28da9f5fec24da475c2da213f6b29b23.jpg

Poslednja izmena:
Kesiranje kod mene radi zadovoljavajuće
49bbc33f522a8f0b2bd28e4125cb3a30.jpg

Stock rom, nista posebno cackano

Možda, okači sliku kad budeš imao bar 300 h up time.Odlično on kešira 10 dana i posle toga kreće sve gora i gora situacija.

Ja sam na tom 232 dugo i dobar je, ali mi ide na živce problem sa ramom, ne može da kešira više od 300mb, čak je počeo da se glupira i da mi radi redraw nova launchera.
Ako 6.0 ne reši taj problem ide telefon na doboš pa ću malo na jabuku za promenu :)
Zašto nisi na 264? 232 koliko se sećam nije ni zakrpljen Stagefright.

Ne smeta mi što nema zakrpe, svakako mms ne koristim a to je vezano za njega ako se ne varam.

Ne samo za to. Uostalom 264 nije ni po čemu gori.

The vulnerability lies in the processing of metadata within the files, so merely previewing the song or video would trigger the issue. Since the primary attack vector of MMS has been removed in newer versions of Google’s Hangouts and Messenger apps, the likely attack vector would be via the Web browser.

1. An attacker would try to convince an unsuspecting user to visit a URL pointing at an attacker controlled Web site (e.g., mobile spear-phishing or malicious ad campaign)

2. An attacker on the same network could inject the exploit using common traffic interception techniques (MITM) to unencrypted network traffic destined for the browser.

3. 3rd party apps (Media Players, Instant Messengers, etc.) that are using the vulnerable library.

Hajde neka neko baci link za mod gde rade oba zvucnika kod notifikacija i poziva.
Opet problem sa promenom osvetljenja, sada kod listanja home screenova na Nova launcheru. :D

Poslednja izmena:
^ evo ali nisam siguran da je to jedini takav mod.

Sound Mod v7.0 for Z3 Z2 [Sony Settings, Dolby, Stereo speaker] Android 5.1.1
Koliko vidim postoji odvojen mod samo za stereo zvucnike/zvono/notifikacije a i all in one valjda, sa sound softverom Z5 serije.

A evo ga i neki mod za otkljucavanje i rucno podesavanje jacine izlaza za slusalice na Z3. Ne znam da li radi i na Z2, trebalo bi, uglavnom pise sve na ta 2 linka.
(Tweak) Customize your Headphones and Speaker loudness output! (5.1.1, 5.0.2, 4.4.4)
Thanks a ton buddy.
I just bought the sony MDR V6 headphones but due to its higher impedance it wasn't loud enough at max volume on my z3.
I was searching everywhere on how to increase the headphone outputs and you saved me on the first day!

Izgleda da radi na Z3.

Ko hoce neka proba pa neka javi utiske. Samo pazljivo iscitajte sve to, cisto da se ne zayebe nesto (verovatno nije komplikovana procedura ali meni deluje malo konfuzno)

Poslednja izmena:
Meni nece, poslao mi je ChobbyNS. I dalje zvoni samo na jedan zvucnik.

Ja sam otključao, furao jedno vreme modifikovani stock kernel sa podrškom za qc2.0 pa sam vratio stock i vratio drm ključeve.

na androplus kernel stranici sam nasao ovo objasnjenje za drm restore

1. Download zip from original thread
* Choose KitKat version (for 4.4) or Lollipop version (for 5.0)

2. Place zip in internal or external storage of your device

3. Reboot into recovery and do Factory Reset

4. Reboot into flashmode and flash FTF with Flashtool
Any FTF is OK, but of cource use FTF for same version you are using now.
Wipe: Check APPSLOG and CACHE
Exclude: Don't check

5. Close Flashtool, unplug and plug your phone and reopen Flashtool, then relock bootloader
Click BLU icon to show relock button and click it.

6. Flash FTF (same as 4.)

7. Close Flashtool, unplug and plug your phone and reopen Flashtool, then unlock bootloader
Click BLU icon to show unlock button and click it.

8. Reboot into fastboot mode and flash my kernel

9. Reboot into recovery and install DRM Restore zip

10. Reboot

11. Done!

dok na kao main stranici drm restore moda stoji ipak malo prostija procedura

>Download the main zip for your device and put it into storage unit
>Went into recovery, made a 3-wipe(factory reset,cache and dalvik cache)
>After done for the 3-wipe, flash the zip directly and reboot to system
>After done for the booting, HOLLA!

sad nije mi bas najjasnije, dosta stvari vidim da je outdated... hocu da instaliram ovaj androplus kernel (kolko sam skapirao jedino je on jos kao ziv), imam preroot .264 (sam sam odradio preroot sa PRFCreator, znaci nije nista dalje dirano deodex, etc) sa dualrecovery, nisam dirao bootloader... valja li odraditi neki backup (sem standardnog nandroid) i ukratko sta raditi?

odradim backup, otkljucam bootloader, flasujem kernel, flasujem drm restore... right? drm restore ova prva varijanta ili druga funkcionise?

Poslednja izmena:
Dobro je sto dosta toga se moze portovati sa z5 na z2,3 ;-) tako cemo preko xda malte ne cak i na MMu imati gotovo sve kao z5 na M-u.

Long live z series :-D ako ova bude nakazna x serija, sledeci je ipak z5.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno