Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Small apps niko ne koristi.

Bas gresis, mnogi I vole npr to sto Xperia poseduje small apps, vec koliko godina .... jos od Xperie S na 4.1.2 I samo me zanima koji I'm opravdan razlog sto toga vise nema? aj nek objave kako to opterecuje UI :D a kompletan framework sa pokrenutom small app ne zauzima vise od jednog bloat-a zvanog Facebook.

Bas gresis, mnogi I vole npr to sto Xperia poseduje small apps, vec koliko godina .... jos od Xperie S na 4.1.2 I samo me zanima koji I'm opravdan razlog sto toga vise nema? aj nek objave kako to opterecuje UI :D a kompletan framework sa pokrenutom small app ne zauzima vise od jednog bloat-a zvanog Facebook.
Može da bude jer znaju da će Google da uradi nešto oko multitasking-a u N.
A možda i jer je preview software.

@crusader,Tethering i widget sljakaju kod mene lepo.Nego kakav je to novi Sony waether widget,cuo sam da ga ima na Storu?

Lep je. Sad me nervira što imam dva. Dok ne stigne 6.0.1.

Samo jos da odrade transparent verziju.Ja sam se toliko navikao na transparentne widgete za vreme da mi svaki koji nije nekako strci i ne svidja mi se.

hvala na odgovoru, tethering se resi kad se disabluju ostali network adapteri na kompu, onda radi bez problema... mozda je win 10 zackoljica...

dok nisam disablovao ostale network adaptere kao da je komp slao zahteve kroz njih, stalno timeout i onda ponekad actually prodje i ucita normalno stranicu preko telefona... very weird :D

btw jel vam se cini 6.0 malo cartoony?

Poslednja izmena:
6.0 je vizuelno isti kao 5.1.1.

suptilne su razlike da, nekako mi je smajli na porukama napadniji i ovaj weather widget mi je kao iz "the good dinosaur" :D baterija takodje nema % sto mi uvek deluje neozbiljnije... valjda su ostavili opciju za %, ne bi me cudilo... ako bude samo prikaz pored baterije i to deluje š

Poslednja izmena:
Ima neki system ui tuner gde se uključuje procenat baterije.
Jel ti na z2 furaš 6.0?

Ima li jos neko situaciju da mu se npr. nakon otkljucavanja pojaca ili smanji osvetljenje kao da je ukljucen auto? Nekad me stvarno iznervira zestoko. :D

Ako si flesovao ovo onda je ok Jackos_AssertiveDisplay1.0_rev1

Zanimljivo da z2 po defaultu nema neki normalan mode auto brightness -a...

onaj xda koliko je nezamenljiv source toliko je i clutter nesposobnih ljudi... onaj flash mod koji je HSV postovao pre nekog vremena je lose modovan tj u "recommended" fajlu je nonsalantno dodata nula vise i taj recommended medium boost ustvari przi lampicu 1.75x od max dozvoljene vrednosti ako kolo uopste propusta preko max sto je 300000uA

default file: 25000uA
medium boost just torch: 50000uA
recommended medium boost all: 500000uA

postovao sam i njima tamo ispravku, spalice ljudi lampice bezveze... tako da ako je jos neko zagrizao, da znate ;)

@ dejan87dex

za taj assertive display kazu da mora da bude ukljucen bas adaptive brightness da bi radio, to mu dodje kao zamena... ja sam flashovao i ne vidim nikakvu promenu...

Poslednja izmena:
Ako si flesovao ovo onda je ok Jackos_AssertiveDisplay1.0_rev1

Zanimljivo da z2 po defaultu nema neki normalan mode auto brightness -a...
Nisam flesovao. Samo stock prerooted 1.200 o ugasen adaptive. Od pocetka je tako, samo me nekad iritira. Desava li se jos nekome?

Ima li jos neko situaciju da mu se npr. nakon otkljucavanja pojaca ili smanji osvetljenje kao da je ukljucen auto? Nekad me stvarno iznervira zestoko. :D

Ovo sam primerio par puta u poslednjih mesec dana, npr napolju na dnevnoj svetlosti (oblacno vreme) uz rucno podeseno osvetljenje na 80% otprilike, po otkljucavanju telefona kao da neki deo sekunde zasija jace od podesene vrednosti a nije mi ukljucena automatska regulacija, mislio sam da tripujem ili da je Midnight aplikacija nesto poremetila, ne znam sta je :)

Ne mogu da se setim kada sam odradio onaj poslednji manji apdejt (stagefright fix), moze da se desi da je on doneo taj bag.

Poslednja izmena:
I meni se cesce desava kada sam u osvetljenijoj prostoriji i npr. otvorim TT na brzinu i posle par sekundi trepne. Bas me iznervira. :D
Nego, resih malo da promenim rom. Koristi li neko ovaj Existenz 7 Premium? Sta je aktuelno uopste sada?

Dešavalo se i meni isto to na ranijim verzijama...mada od svih telefona koje sam koristio z2 je imao najbolju automatsku regulaciju svetla... minus taj 1s bag :D

Ja na Z2 ne znam da li sam par puta koristio automatsku regulaciju osvetljenja.. meni se ne svidja kako rade te funkcije bukvalno ni na jednom telefonu, ne moze automatika da zna koja jacina osvetljenja meni odgovara :d

Ali cale na L550 koristi taj auto brightness i odusevljen je cinjenicom da ne mora sam da podesava osvetljenje jer auto mod radi kako treba, i meni se cini da radi bas dobro ali opet ja bih to morao rucno da podesavam..

Ni na jednom uredjaju mi nije odgovaralo auto osim na Nexusu 7. Na Z2 sam probao da koristim u pocetku ali je ocajno reseno pa ipak sam podesavam. Gore od Samsunga ne videh, 100 godina mu treba da odreaguje.

A meni se Samsung baš zato sviđa, po meni odlična automatika. Na M7 je zato light show, ti trepneš on blinka [emoji23]

Meno je z2 uvjek na automatiku, s tim ako mi je slabo osvjetljenje samo ga ponekad korigujem sa slajderom. Na svaki tel sam koristio autimatiku.

zato na lux autobrightnessu može da se podesi baš sve od ovoga što smo do sad pominjali o osvetljenju :)

Pa to moze svakako ali ja pricam OOTB, gde mi je Samsung daleko najgori. Jednu stvar u softveru nemaju da radi kako treba. :D

I meni se cesce desava kada sam u osvetljenijoj prostoriji i npr. otvorim TT na brzinu i posle par sekundi trepne. Bas me iznervira. :D
Nego, resih malo da promenim rom. Koristi li neko ovaj Existenz 7 Premium? Sta je aktuelno uopste sada?

Nisam znao da je izasao Existenz 7 moracu da vidim :)
Inace najbolji su ti MX Rom 8.0 koji trenutno koristim,ima ubedljivo najbolji battery life.Od ostalih romova imas Pure X 11 dobar je bas, imas od istog coveka rom kao Aosp sto je,Google Style se zove,ne znam tacno koja je verzija.

Jedan super vivid HDR u 20 mpx

Obrisi ovo sto pre, stvarno je krsenje svih mogucih kodeksa fotografije

Vrh Dno