Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Status bar ce izgleda biti ovakav :D

maxresdefault.jpg

Pun pogodak! Material UI :)

Nego ne znam sta ce ta lupa tu dole :)

A ovako u kombinovanim testovima brzine/multitaskinga Z2 dere cak i S6 (LP vs LP softver) tj S6 malo brze ucitava neke aplikacije ali je multitasking ocajan. Ponavljam na LP jer su na MM ispravili multitasking za S6 ali opet ne deluje dobro kao na Nexusu/sony/htc, bar prema onome sto sam do sada video (i dalje ume brzo i bez razloga da izbaci neke app iz memorije ali radi bolje nego na LP).

Z2 je očajan u multitaskingu kad se ne restartuje jedno mesec dana :)
Ne može da kešira više od 400-500 mb.
Nadam se da će to rešiti MM.

Znam, to smo odavno ustanovili :) Ali ja sam mozda samo jedno dosao do uptime-a od 20-ak dana, relativno cesto vadim karticu pa menjam fon kad fizikalisem nesto da ovaj ne bih syebao ili da ''ne dobije noge''..
Ali realno, i da ne vadim karticu ne bi mi bio problem da okinem restart jednom u 3 nedelje :)

Moze da se desi da MM ukloni i jednu od retkih mana ovog softvera ali nisam vidjao na xda da je bilo ko polemisao o tome (mislim na ove sto testiraju koncept na Z3).

Poslednja izmena:
Ja ne želim da restartujem iz principa :)

Nekad i moras ***a, kao ja ovih dana, zaboravio sam juce da pitam u ''games'' temi pa ajd ovde - navuk'o sam se na onu traffic rider igru i pre neki dan sam przio to i u trenutku kada je prso bezicni net igra je zabagovala.
Evo sta je problem - kao da cuva poziciju (napredak, pare, poene itd) a ne mogu da se ulogujem, pise da igram kao ''gost''. Kada hocu da se ulogujem izadje obavestenje da igra ne moze da prepozna ''GP game services'' i da moram da ih instaliram ili apdejtujem, naravno sve je vec instalirano, poslednja verzija itd. Naravno ne mogu da pristupim ni skor tabelama itd.

Probao sam sa nekoliko resetovanja telefona, sa gasenjem, ubijanjem procesa itd, cak sam i ruter slucajno hardresetov'o :d. Ostala je naravno opcija da obrisem GPGS ili da uklonim ovu igru iz tog servisa ali tad postoji mogucnost da se nesto syebe, sejv fajl itd..

Ako neko zna resenje neka predlozi.. ovo je jedina igra u poslednje vreme koju sam igrao malo duze a ne bih imao strpljenja da prelazim sve ispocetka..

Poslednja izmena:
Na z5c ima feature da se sam restartuje hahahaha valjda ce mm da sredi to [emoji4] mali off [emoji14]

Hahahah :d Dark,ma bagoviti softver :D

Na bugovit i mislim. Meni se srušio jednom na KK i jednom na L.

Inače mi se odlepio prsten oko power dugmeta.

Stanite ljudi, vama je multitasking kad on kesira aplikacije u pozadini bez ikakvog razloga?

Ne, nego kada reloaduje aplikacije u pozadini bez razloga.

Pazi koja je ovo tuga.
700h up time.
uploadfromtaptalk1456093797131.jpg

Meni tako nikad nije izgledalo. Doduše restartovao sam ga pre par dana jer me je GPS zezao, ispalo da je do aplikacije.

Pazi koja je ovo tuga.
700h up time.
Pogledajte prilog 193270
Prvi put vidim to.
Evo kod mene posle 530h.
5fcf28951bd5c6c854be49347f01242a.jpg

Ova opaska da S3 radi kao Z2 (ma koji rom da je u pitanju) je glupost decenije. Pa Z2 na KK-u radi brze od Iphone-a 5 (uporedjivao sam cim sam ga uzeo) a prelaskom na LL je dosao jos fluidniji rad.
Odavno nisam postavljao SS baterije. :D
Tapatalk, face, instagram, osvetljenje malo ispod pola.
Light upotreba ali baterija rastura.
839c817c46fc18ed8f36c34a0bb2df3d.jpg
7b500629e051ae1ca1c7602d7810b4a4.jpg

nemam ja razloga nikoga nista da ubedjujem, ja ti lepo kazem da sam sav ushicen kupio tek z2 stavio dva telefona jedan pored drugog i da su otvarali stranice skoro pa identicno, cak ponekad i s3 bude brzi ali uvek je to brzi bilo u miliekundama i za jedan i za drugi... kad otvoris 30 tabova situacija za s3 se pogorsava eksponencijalno dok z2 i dalje ide istim tempom... ovde pricam samo o surfu, multitasking i remote access su nebo i zemlja z2 vs s3... znaju i proizvodjaci da je veliko ogranicenje u telefonima ram pa da zato i daju na kasicicu...

Konačno sam stvarno pokvasio telefon. I jedino zvučnici ne rade dobro dok se ne osuši membrana. Tako da je definitivno vodootporan, brinuo sam se da ipak negde ne dihtuje. :D

Postoji priča da su ubili Z seriju i da je X zamena.

Mozda u smislu oznake ''X'' ili neke druge ali ovo sto su predstavili svakako nisu flagship telefoni pa ni onaj ''Performance'' vec neki mid segment (od low mid do high mid) :)

Ono sto je lose je prica da novi flagship sony telefoni nece biti predstavljeni sve do IFA (septembar) i ako bude tako gotovi a i da izbace odlican fon bice skuplji po oglasima od odlicnog S7 a posebno od G5.

Poslednja izmena:
Ovo je koliko sam ja upucen srednja klasa telefona i cena je 297$ za US sto je veoma dobra cena za ovakav telefon tj sa ovim spec. i mogucnostima

Mozda u smislu oznake ''X'' ili neke druge ali ovo sto su predstavili svakako nisu flagship telefoni pa ni onaj ''Performance'' vec neki mid segment (od low mid do high mid) :)

Ono sto je lose je prica da novi flagship sony telefoni nece biti predstavljeni sve do IFA (septembar) i ako bude tako gotovi a i da izbace odlican fon bice skuplji po oglasima od odlicnog S7 a posebno od G5.
Snapdragon 820 nije flagship?

Prica se da je to neka dual core verzija S820 u ''Perfomance'' telefonu. A i da je full S820 za taj fon se iz aviona vidi da nije flagship tj naslednik Z1/2/3/+/5 :) Mada po ceni kao da jeste :d

Prica se da je to neka dual core verzija S820 u ''Perfomance'' telefonu. A i da je full S820 za taj fon se iz aviona vidi da nije flagship tj naslednik Z1/2/3/+/5 :) Mada po ceni kao da jeste :d
Lol kakva dual core verzija 820 :-D 820 ima za sada jednu jedinu verziju i ona je MSM8996, to je 4core cpu, 2+2 (2x Kryo @1.593 GHz 512KB L2 cache i 2x Kryo @2.150 GHz 1MB L2 cache) jasno dva slaba i dva jaka jezgra. Sasvim dovoljno za flagship, one gluposti o 8core 10core su glupost, a pravi dokaz da je bitno jako jezgro su upravo Apple soc-ovi. Taj 820 nece biti fail kao 810.

I da se podsetimo, i pre su bile X serije ;-)

543c751218f3d995f5aea297766e93a0.jpg

Prva Xperia iz 2008, X1 ;-)

^ tako su preneli jbni bugari :) ali ocigledno je pravi S820 u tom Performance telefonu..

Nego, ovde moze da se vidi na kratko kako izgleda i radi sony 6.0.1 softver (zanemarite gadan wallpaper i boju telefona) - https://www.youtube.com/watch?v=BeI_m4kC_-o
Ili ovde - https://www.youtube.com/watch?v=8Id4l062W7I

Kako vam deluje? Meni se cini da radi brzo, fluidno a ni izgled nije los :) Kamera app. ostaje ista ali sa tim sam se odavno pomirio, pitanje je da li ce i novi flagship imati pravi manual mod.

^ tako su preneli jbni bugari :) ali ocigledno je pravi S820 u tom Performance telefonu..

Nego, ovde moze da se vidi na kratko kako izgleda i radi sony 6.0.1 softver (zanemarite gadan wallpaper i boju telefona) - https://www.youtube.com/watch?v=BeI_m4kC_-o
Ili ovde - https://www.youtube.com/watch?v=8Id4l062W7I

Kako vam deluje? Meni se cini da radi brzo, fluidno a ni izgled nije los :) Kamera app. ostaje ista ali sa tim sam se odavno pomirio, pitanje je da li ce i novi flagship imati pravi manual mod.
Aj da kazem da mi se svidja sto sve vise idu ga vanili ali nisam primetio small apps u recent meniju, zar ce softwer biti ogoljen kaona nexusima....cemu onda Sony, Xperia ui... Evolucija cega... Mislim da svaki android na drugim telefonima treba imati neki svoj smek, meni se npr Nexus ne dopada zato volim Xperia liniju, cak ni HS ne menjam.
Drugo kod ovog modela otvor za zvucnike je blago receno nakazno dizajniran, sve mi se cini da i dalje posedujem z2 kao najlepsi model iz Z serije, ne znam mozda je to samo osecaj ali bez Z6 koji se nadam da ce izaci na leto ja ne zelim ovo da planiram za sledeci fon... Toliko.

small phone nije los, kad treba da vidite neki broj sa bannera na netu ili slicno...

btw jel svima baguje stock email widget tako sto nece da refreshuje stanje dok se ne izbrise pa ne doda opet widget?

Nazad
Vrh Dno