Šta je novo?

Sony Xperia Z2

jasno, thx na objasnjenju... valjalo bi ovaj ta backup odraditi ali nesto ne ide iz win 10 nikako, svasta sam probao... sad doduse vidim da u twrp ima i backup trim area (ta), da li bi mogao da se backupuje ta iz twrp ili da dizem virtual win 7?

Juce sam usput svratio u saturn da vidim sta se nudi i naidjem na xperia z5 Premium chrome. Telefon izgleda pre'rkano. Specifikacije naravno odlične kao i cena od 800 € :D

Ma sta,Z2 i dalje vredi da se nosi i da se potpuno uziva s njim :) Evo ja ga imam najduze od svih vas sa foruma i nije mi jos dosadio. :)

Nije dosadio ali sta cemo kad dosadi ili kad softverski zastari?

Kakva je situacija trenutno preostaje nam samo masovna seoba na Nexuse ili ajfone plus :)

Onda idemo na Z5 ili X seriju,nemoj da me izneveris Hsv[emoji14]
Malo ss sa Existenz roma

uploadfromtaptalk1456690364197.jpguploadfromtaptalk1456690370982.jpguploadfromtaptalk1456690377984.jpg

Kakav bre Z5, od aktuelnih telefona samo Nexus 6P ili iP6s plus, mozda i G5 ako se pokaze ok ili S7 Edge ali samo ako u narednih 12 meseci malo srede softver. A imaju dovoljno fore, mozda ce izbaciti normalniju N verziju.

Onaj X mi deluje zanimljivo (izrada, softver, brzina itd) ali posle Z2 ocekujem veci apgrejd ako cu vec da trosim pare na to.

Koja nostalgija od Walkman ikonice....ova nova me iritira od kad su je stavili.

Ne mogu ja da nosim Galaxy,jedva sam svario ovaj S5 i to bi bilo to.G5 me ne privlaci koliko V10,tako da bih pre birao izmedju V10 i Z5(mozda cak Premium),a mozda i do tad X Performance,jer ce uveliko biti na trzistu.

To sam se i ja pitao.
Mislim da vredi, sem baterije sve je bolje na nexusu.

Izrada nije. Ali je daleko brži update.

Jeste bolji Nexus,ali pitanje je koliko je bolji primetno sem te kamere.U radu se Z2 komotno nosi sa Nexusom,mada ovaj bolje kesira.

Kolebam se da prodam Z2 i da se opet vratim nexusu, ne da mi djavo nesto mira.

Edit
@blue moon
Hvali mi jedino na z2 bolja kamera, i ne bih ga mijenjao brzih dana.

Hvala na savjetima razmislicu jos sto da radim.

Poslednja izmena:
Nexus 5X je u softverskoj prednosti i tu se svaka prica zavrsava ali i Z2 radi dosta dobro. Ekran je skoro pa savrseno kalibrisan ali je i ovaj na Z2 odlican.
Kamera je bolja u smislu kvaliteta fotografija (mada sam ja dosta zadovoljan sa Z2) ali kamkorder nema stabilizaciju kao sony, meni to znaci. Ali za prosecnog korisnika 5X kamera sa hdr+ pravi cistu prednost u odnosu na Z2 SA mod.

Sve ostalo.. pa ako cemo realno meni je na strani Z2 (izrada, dizajn, IP58, stereo zvucnici a posebno baterija ).

Realno tesko da bih se nakanio da predjem na 5X 32Gb a na 6P bih presao bez mnogo razmisljanja s tim sto bi mi i tada falila zastita IP58 zastita ali sa duge strane taj phablet ionako nije nesto sto se nosi na trcanje itd.

Poslednja izmena:
Kamkorder je kesa na z2 sem te stabilizacije od koje se verovatno i pregreva telefon.
Slika je mutna i previše je zumirana kad se uključi stabilizacija.

Stv me kamera privlaci na 5x, video snimanje upalim mozda 20x godisnje. Ali opet da 6p nije tako bezobrazno skup ne bi bilo dileme. Lomi me ta baterija, mada opet 5x ima brzo punjenje. Bice glavobolje sl dana :D

Svasta, meni je kamkorder odlican u smislu kvaliteta prikaza ali nije naravno u rangu S6, Note 5 4k koji imaju saturisanije boje i vise detalja ali daleko od toga da je ovaj kamkorder los :)

Najveca mana ovog kamkordera je to sto ne budzi prikaz u smislu pojacavanja boja i kontrasta pa kada snimas nesto npr u zimskom periodu snimak deluje isprano. I sto je AF spor u LL uslovima ali to je vec limit matorog senzora.

Poslednja izmena:
situacija od pre neki dan: ortaku ispadne Z2 na asfalt (u gumi) i on ga jos zgazi :) epilog: display je caozdravo i pitanje da li je samo on. opcije su sledece: servis kod Djoke za 80-100e ili zvanicni u CT-u za 26k din. e sada, kod Djoke bi dobio vrv ovako nesto

sta mislite, valja li tako nesto staviti na telefon i kakav je kvalitet tih aliexpress display-a?

Jedino da odmjutiras Igora(dzeksona), cini mi se da je on rasklapao nekoliko ''Z'' telefona a mislim da je bas na Z2 menjao displej, verovatno je narucio taj sa ali-a :)

Mada ostao je sacuvan taj njegov post u Z2/Z3 temi ali kako ga naci.. Al' ti si mod, mozda imas posebne moci za trazenje :D

Sad se prisecam, ipak je on menjao samo zadnji stakleni panel na nekom Z telefonu.. a cini mi se da je na menjao displej na nekom S3 koji je kupio za male pare jer je prso ekran.. tako nekako.

Inace znam da je jedan ortak uzeo displej sa ali-a za neki htc nize klase, prema onome sto sam video displej je po kvalitetu bio isti kao original ali to nista ne znaci u ovom slucaju.

Poslednja izmena:
Čekaj, ovo sa linka se dobija samo touch, šta je sa staklom?
U takvim situacijama je najbolje zameniti kompletan displej, ali sa druge strane sve ima svoju cenu.....

Sve se dobije, tu je i staklo, ja sam ovo narucio za z3c i zeznuo se jer nije to to.

Zezao se zadnjih dana sa flesovanjem i definitivno mi najbolje radi stock prerooted 1.200. 232 je ocaj zivi, lagova koliko hoces. Sa 200 radi odlicno.

264 sto se ne koristite taj?
Batak mislim da preterujes...

Nemam pojma. Ja ga imam od kad je izašao. I to je jedini skroz zakrpljen Stagefright build.

264 sto se ne koristite taj?
Batak mislim da preterujes...
Nisam uspeo da nadjem taj prerooted. Ne preterujem uopste. Ogromna je razlika u fluidnosti kod mene.
I plus bolje kesira. Na 232 ovo nije moglo cak ni kada je mali uptime kao sad (1h).
eaf41ba071bedab8dc5724f0b598390e.jpg

Poslednja izmena:
Auu Batache,mr.kesirani :d mi ko da nemamo isti telefon,a i nemamo bese,ti imas 3G verziju D6502[emoji14]
Ja sam probao sve te verzije i svd rade manje vise slicno,razlika nekih nema. ;)
Joj,juce sam bio napolju u photo sesiji i zaboravim da pomerim ISO sa 400 koliko mi je bio podesen zadnji put i svaku sliku sam upropastio. :D :-/

Nazad
Vrh Dno