Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aleksandrinjo je malo mlađi, pa mogu da razumem ovu vrstu "brige", ali dajte bre, kakvi čepovi i slične stvari, konzola je već odignuta od podloge sasvim dovoljno i kad stoji horizontalno.

Napravljena je da stoji tako kako stoji.

Ne preterujte nego koristite to normalno :D.

Poslednja izmena:
Bre kupim balon s vodu od 5 litara,vodu popijem,balon bacim ,a cep uzmem i postavim pod soni haha

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Baci čepove, stavi balone ispod, još više mesta za ventilaciju :D

Šteta što nam Boris više nije tu da demonstrira kako se to radi sa onim svojim rešenjem sa zamrznutim flašama i ventilatorom :D

Daj te slike Borise, znamo da si tu negde...

Edit: haha, našao sam, gledajte i učite kako se to radilo nekada (nadam se da imam prava na korišćenje slike, Borise)

fd0e7fa6705a025251dfc704de07a584.jpg

Poslednja izmena:
Bas citam po netu da utice.. Kada sam van aplikacija skida max, cim se udje ingame katastrofa. Tako je I na fat, slim I sbb, kopernikus, adsl jer sam svojevremeno menjao I provajdere. Kontao mozda su to fix ali jok.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Utiče i meni skida sporije kada se igra pa makar i SP verovatno konzola ima prioritet. Ljudi koji stavljaju čepove pokrivaju preko noći i slično verovatno imaju opsesivno kompulsivni poremećaj ličnosti

More to sam i ja mislio kad sam bio mali,pa posle treceg crkavanja xboxa navuko sam konzolofobiju i od tad vucem dozu straha :)

Prve tri X360 revizije aka Zephyr, Xenon, čak i Falcon su imali problema s RROD-om. Samo ne znam kakve to veze ima sa PS4.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
More to sam i ja mislio kad sam bio mali,pa posle treceg crkavanja xboxa navuko sam konzolofobiju i od tad vucem dozu straha :)

Kazi mu. Ne znaju ljudi kakvi gradovi, vazduh I kolicina prasina postoje. Da znas da je otvoris pa I nema brige.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Pa nema,nego vi stariji forumasi mnogo ozbiljno sagledavate svaku recenicu,nisam bas naviko na takav vid komunikacije haha.

Ja sam cak i rekao u nekom prethodnom postu onom decku da mu cepovi ne trebaju,svestan sam ja toga. Ali zbog sebe samog volim da odradim ono sto mislim da treba,pa makar i bilo nepotrebno jer imam to neprijatno iskustvo sa 360icom. Znam ja da ona onako kljakava nema veze sa PS4,ali eto,poucen iskustvom... :)

Jel neko od vas stavljao konzolu u police za tv, ali na na vrh, nego na neku policu izmedju koja je pozadi otvorena? Hoću da pravim novu policu, pa da znam kako da je koncipiram

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da li je normalno to sto se PS4 pro malo vise greje? Posle sat vremena igranja U4, gornji deo bude poprilicno topao na dodir. Konzolu drzim na sred stola (privremeno resenje dok konzolu ne prebacim u dnevnu sobu kada nabavim 4k tv), pa vazduh cirkulise sa svih strana.

Ma to je sve normalno,bez brige,i ja sam se u pocetku malo plasio dok nisam shvatio da tako treba.

Hvala na odgovoru. Ne pamtim da sam imao konzolu koja se ovoliko grejala. U samom radu je tiha i nemam nikakvih problema tokom igranja, ali imam osecaj da bih mogao da ispecem rostilj na njoj koliko ume da bude vrela. :D

Baci čepove, stavi balone ispod, još više mesta za ventilaciju :D

Šteta što nam Boris više nije tu da demonstrira kako se to radi sa onim svojim rešenjem sa zamrznutim flašama i ventilatorom :D

Daj te slike Borise, znamo da si tu negde...

Edit: haha, našao sam, gledajte i učite kako se to radilo nekada (nadam se da imam prava na korišćenje slike, Borise)

fd0e7fa6705a025251dfc704de07a584.jpg
Boris legenda [emoji85]
Na šta vam liči konzola sa tim cepovima ispod? Ringla za kafu [emoji85]

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa jos i oni kondomi na pecurke od dzojpeda..ehhh ljudi :) bas takve picajzle biti to vec nije dobro ;)

Edit: kad sam vec kod toga, imam jednu gumenu navlaku za dzojped pa ko oce poklanjam...

Hahaha

E planiram i ja da narucim jedan PS4 od Istvana i tako uskocim u PS4 vode ovih dana , pa me zanima jedna stvar (vec prezvakano pitanje milion puta) , dal da uzmem Slim ili Pro varijantu.
Inace nemam 4K televizor , imam full HD od 24 inca koji sam zaista zadovoljan i tesko da je prelazak na 4K realna opcija u neko dogledno vreme , pa sad ne znam koliko bi osetio prednost Pro konzole i koliko onda ona opravdava tu razliku u ceni (koja meni bas i nije mala i zanemarljiva) , kapiram da bi mi za igranje i Slim bio sasvim dobar, ali opet ne bi posle da bude "eee sto ne uzeh Pro, dal je ova igra mogla da izgleda malo bolje......itd" , jer kad jednom uzmem konzolu zavrsio sam sa ovom generacijom, jer sad kad uzmem konzolu ne planiram posle nikakvu nadogradnju hardvera i menjanje konzole (jer nemam para da jednu stvar kupujem dva puta) , znaci sad sto uzmem to mi je.

A opet sa druge strane ako vec nemam 4k televizor , mozda onda bolje tu razliku u ceni potrositi na nesto drugo , na recimo neke kvalitetne igre i softver. (Mada opet kad jednom nabavis konzolu za igre ces se vec nekako snalaziti posle).

Jbm li ga, nisam pametan sad.

Poslednja izmena:
^ Graficki za sada neces imati/videti nekih razlika na 1080p na 24". Mozda ce PS4 Pro igre koje dolaze dolaze profitirati graficki (ali koliko u 1080p tesko je sada reci). Ono sto ces sigurno imati su nesto bolje performanse u nekim igrama koje su do sada izasle, uz Boost mode, i dosta bolji average FPS za MP igre...

Ako ti kes nije problem uzmi PRO. Ako hoces da igras MP igre uzmi Pro. Ako zelis da ne razmisljas o future-proofingu ove generacije (barem naredne) 3 godine, uzmi pro.

Ako hoces samo SP igre i PS4 exclusives da obrnes sada/odmah i ne opterecujes se toliko o HW-u, znaci igras povremno tu i tamo -> uzmi Slim i razliku ulozi na igre.

^ Graficki za sada neces imati/videti nekih razlika na 1080p na 24". Mozda ce PS4 Pro igre koje dolaze dolaze profitirati graficki (ali koliko u 1080p tesko je sada reci). Ono sto ces sigurno imati su nesto bolje performanse u nekim igrama koje su do sada izasle, uz Boost mode, i dosta bolji average FPS za MP igre...

Ako ti kes nije problem uzmi PRO. Ako hoces da igras MP igre uzmi Pro. Ako zelis da ne razmisljas o future-proofingu ove generacije (barem naredne) 3 godine, uzmi pro.

Ako hoces samo SP igre i PS4 exclusives da obrnes sada/odmah i ne opterecujes se toliko o HW-u, znaci igras povremno tu i tamo -> uzmi Slim i razliku ulozi na igre.

Ovo treba u sticky da se stavi jer se pitanje ponavlja na dnevnoj bazi u pm :D

Bitno je napomenuti da je kod VR-a ogromna razlika između ova dva modela.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa sad ovako , sigurno da razmisljam o kako ti kazes " future proofingu" , jer lepo sam rekao da sad sto uzmem uzeo sam za ovu generaciju i to ce mi biti primarna i jedina gejming masina bar u naredih 4,5 godina.

Sad MP ne igram mnogo (uglavnom samo fudbal ili basket ili neku voznju, mislim odigram tu i tamo MP ali generalno slabije a i brzo me smori) , vise volim da odigram kvalitetnu SP kapmanju , sa zanimljivom tematikom, kvalitetnom pricom, gejmplejom......itd, tako da verovatno ce mi primarne biti SP igre tipa : Assassin's Creed, Mass Effect, Metal Gear, Witcher , Batman.....itd uz naravno vrhunske Sonijeve ekskluzive tipa Uncharted, GoW, Gran Turismo, Detroit...........itd.

Mack10, ja mislim da ti je bolje da uzmeš slim ako je već takva situacija i sigurno nećeš uzimati 4k tv.

Ja imam pro i tačno je sve što se pominje, ali te razlike su zanemarljive ako zaista hoćeš da igraš igre, a ne da izigravaš digital foundry.

Ono što bi video je downsampling sa više rezolucije, pa bi ti image quality bio bolji i na 1080p ekranu, ali ove generacije mene IQ skroz zadovoljava i na osnovnom modelu, nije kao prošle - tona aliasinga i još mnogo gluposti.

Po meni je slim skroz cool, posebno kad ga imamo za smešne pare.

Danas je malo zavladao taj trend da se kao analizira svaki piksel u slow motionu I onda kažu "evo ga mali pad frame rate-a", a ono pad sa 30 na 28 na pola sekunde. Sad će neko da nađe brdo primera gde je palo za 6 frejmova na 0.8 sekundi, ali moje mišljenje je ovo.

Ne možeš da pogrešiš ni sa jednim, eto...

Naravno da je pro bolji ako se može, ali nemoj da brineš ni ako bude slim.

Ako si tip koji će posle do kraja generacije da se preispituje i stvara dileme, onda se iscimaj nekako za pro.

Ja bi ih ocenio potpuno isto, samo je jedan pravljen za 1080p, a drugi za 4k ekrane, a to je Sony i hteo da postingne - pristupačan uređaj za nove ekrane, ali bez stvaranja problema u ekosistemu i bez drastično različitih iskustava za korisnike.

Poslednja izmena:
Ja imam debeljucu i nista mu ne fali na mom 32 inča tv. Da ne menjam TV, ne bih menjao ni Sony, ali pošto usled promene Stanodavca na duži period, mogu da promenim TV, onda sam rešio da sebe castim i Pro konzolom, ali bih pre savetovao ljudima da za taj novac na 24 inča TV ulože u 4-5 ekskluziva preko share

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Hvala na odgovorima , ali ja sto vise razmisljam to manje znam :)

Sad ne kazem da necu sigurno uzimati 4K televizor , ali zaista u neko dogledno vreme mi se to ne cini izgledno, sad ok ajde da kazemo da mi je bio prioritet konzola , ali novi TV definitivno nije i imam gomilu drugih stvari koje su mi prece od novog TVa.

Sad i meni se cini da sta god uzmem necu pogresiti, ali opet mozda sta god uzmem pokajacu se, ako uzmem Pro mozda ce mi biti zao te razlike u smislu da je mozda bolje da sam ih potrosio na igre, a opet ako uzmem slim mozda ce mi ipak biti malo zao sto nisam uzeo Pro i sto je ova igra mozda mola malo bolje da izgleda, sad ko zna mozda bolje uzeti Pro po principu, kad je bal nek je maskembal i kad je otislo june nek ode i uze , jer konzola se kupuje mozda jednom do maksimalno dvaput u 10 godina, tako da na to gledam kao na neku relativno dugorocnu investiciju.

E da neko nesto mi se cini kao da je Slim malo prakticniji od Pro verzije, manji je i laksi (mada to je svejedno s obzirom da je to kucni uredjaj i necu je sad nosati po ulici) i koliko cujem tisi je i manje se greje.

E da nego jel ima mozda neka limited edition verzija konzole , onako nesto malo neobicno, u nekoj interesantnoj boji, mozda isarana motivima neke igre ili tako nesto , onako malo svemirski da izgleda ? :)

Poslednja izmena:
@mack10

Meni deluje da bi ti slim legao jer neces VR niti ti je u planu 4k tv a i kezual si igrac.

Ali ako se ti toliko premisljas onda sacekaj jos koji mesec, odvoj si novce i pazari Pro.

Uglavnom imas sve na netu o Pro/Slim verziji konzole tako da sam mozes da doneses odluku sta ce da ti odgovara vise, kako sa tehnicke, tako i sa finansijske strane.

Ja sam se dvoumio, ali uzeci u obzir da ne igram cesto, ne igram MP (niti mi je u planu VR), uzimam konzolu da bih odigrao SP ekskluzive - Slim je bio logican izbor.
Uzeo sam povoljno sa dva dzojstika (230e), dodao 8 igara+PSN na 12 meseci i jos mogu 2 naslova da uzmem da bi me sve to izaslo kao jedan Pro (sa jednim dzojstikom bez icega). Takodje velike razlike u grafici na 1080p nema, i moje subjektivno misljenje da i ako je bude u SP naslovima, u narednih godinu-dve,moraces dobrano da stanes i zagledas(trazis) da bi nasao.

Po meni Pro je vise za entuzijaste, Slim za casual igrace. (isto to mi je receno i u razgovoru sa jednim Gamestop zaposlenim)

Poslednja izmena:
Ako stvarno nećeš uzimati ništa narednih 4-5 godina kao što kažeš, onda bih pro bez razmišljanja. U ovom trenutku možda i nema bitne razlike, ali dve, tri ili četiri godine kasnije? Plus što na taj period nije neka ušteda. :)

Kupi PRO.
Vecinu razloga koje si naveo pokazuju da ti bas i ne treba i da ce SLIM da ti radi posao,ali nikad ne znas sta moze da iskrsne oko TV-a. Uzmes PRO i jedina nadogradnja ce ti biti kupovina TV-a za narednih par godina. A kad budes uzimao 4K bice ti zao sto ti kuci stoji SLIM,a ne PRO :d

E sad ,mnogi re reci,ako imas za 4K TV nacice se neki evro i za PRO,ali mozda je kod tebe isti slucaj kao kod mene. Ja sam skupljao godinu dana pare za te dve stvari i kad sam ih kupio,sutra dan sam trazio pare za autobusku kartu od majke da odem na faks jer je sve otislo u TV i Soni :d .
Tako da,bolje se stisni sad i uzmi PRO da te ne bi bolela glava kasnije ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno