Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cu igrati pro na 24"monitor kako stoje stvari. Crkava TV :)

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

@mack10

Meni deluje da bi ti slim legao jer neces VR niti ti je u planu 4k tv a i kezual si igrac.

Ali ako se ti toliko premisljas onda sacekaj jos koji mesec, odvoj si novce i pazari Pro.

Uglavnom imas sve na netu o Pro/Slim verziji konzole tako da sam mozes da doneses odluku sta ce da ti odgovara vise, kako sa tehnicke, tako i sa finansijske strane.

Ja sam se dvoumio, ali uzeci u obzir da ne igram cesto, ne igram MP (niti mi je u planu VR), uzimam konzolu da bih odigrao SP ekskluzive - Slim je bio logican izbor.
Uzeo sam povoljno sa dva dzojstika (230e), dodao 8 igara+PSN na 12 meseci i jos mogu 2 naslova da uzmem da bi me sve to izaslo kao jedan Pro (sa jednim dzojstikom bez icega). Takodje velike razlike u grafici na 1080p nema, i moje subjektivno misljenje da i ako je bude u SP naslovima, u narednih godinu-dve,moraces dobrano da stanes i zagledas(trazis) da bi nasao.

Po meni Pro je vise za entuzijaste, Slim za casual igrace. (isto to mi je receno i u razgovoru sa jednim Gamestop zaposlenim)

Pa sad sve je to relativno , a i definisi to "casual" igrac , mislim sad nisam od onih likova sto nabavljaju i igraju sve sto se pojavi i sto igraju po 16 sati na dan, ali nisam bas ni vikend igrac i nego ko pali konzolu samo vikendom ili tek povremeno, znaci neko onako ucestalo ali dozirano igranje.
Znaci recimo nabavim neku igru, neko vreme je djuskam ono svakodnevno, pa onda kad je izgustiram, malo iskuliram, odmorim neko vreme , malo sumiram utiske i onda opet kad nabavim nesto novo krecem polako.

E cekanja vise nema, jer sad sam pri parama i ko zna kad sledeci put , jer vremenom cu verovatno imati manje para a ne obrnuto , a i dosta sam cekao , znaci gledacu da to zavrsim vec ove nedelje, pa sta kosta da kosta.

Jbm li ga mozda je Pro ipak bolja varijanta, jer ja se vodim onom logikom, da retko sam pri parama i retko kupujem stvari ali kad kupujem onda polazem od onog najjaceg , jer nemam pare da istu stvar kupujem 2 puta , ono da ne kazem da nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari :D, a i desavalo se da kad sam pokusavao da prodjem jeftinije uvek me je skuplje kostalo.

Znaci sta sad uzmem uzeo sam, popravnog nema :d

PRO je bolja varijanta cak i ako ne planiras preci uskoro na 4k TV. Bices miran duzi period sa konzolom + boost mode + bolji image quality u nekim igrama cak i na 1080p (U4 izgleda dosta bolje sa supersampling). Investiras 130-150e vise ali zato ces biti miran do izlaska PS5.

fd0e7fa6705a025251dfc704de07a584.jpg

giphy.gif

Probao sam Bf 1 na 4K tv kao da drugu igru igram isplati se ulozit za dobar tv ,razlika je velika .Nisam probao native 4K a videcu HZD kako izgleda ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja cu igrati pro na 24"monitor kako stoje stvari. Crkava TV :)

To je taj rad... :) Cim sam video da te svrbi za Pro pretpostavio sam da ce uskoro biti i upgrade TV-a na 4k, za potpuni uzitak... xDDD

-> "A nije, crkava mi TV stvarno..." :p :p

"Zeno nema da jedemo meso do kraja godine!" :)

I ja sam se tako zeznuo pa uzeo Samsung UE40JU6070UXZG, i onda mi nije to to bilo... :)

Mada iskreno mene igranje na TV-u ne lozi (da ne kazem blam me). :)

Mogu da zamislim koliko su dobri prethodni delovi Mass Effecta(nisam igrao nijedan) kad je meni najpopljuvaniji deo Andromeda legao samo tako.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

To je taj rad... :) Cim sam video da te svrbi za Pro pretpostavio sam da ce uskoro biti i upgrade TV-a na 4k, za potpuni uzitak... xDDD

-> "A nije, crkava mi TV stvarno..." [emoji14] :p
Ne ozb sam. Posto ga upalim ujutru, ugasim uvece, nekad nece iz prve sliku. Samo zvuk, danas nije hteo 4 puta, posle je hteo off I on kad se ugrejao. Ja sam na bednom 43" foxu, jos ima defekte, mrtav piksel I neke jedva vidljive cik cak linije na samo beloj boji sto je retko. I ja sam prezadovoljan, probao sam I 4k samo mene nikad to nije vuklo. Ja sam do pre prvog i7 I tek nove 770ice igrao u 720p I 30fps lock igre. Samo mi je gameplay I prica bitna, igrao bih sada I u 720 no problemo. Samo eto tesko da mogu na manje od 43" I to na metar ispred da uzivam.

Tako da ja zaobilazim te diskusije za sada :) A I imam garanciju jos god I po, samo moram da pazarim rezervni 43-45" fhd tv :)

E ***a , nalozih se da uzmem Pro , pozovem Istvana danas i reci mi (valjda njegova zena) da trenutno nema Pro na lageru i bice tek za 10ak dana , sad videcu sta mi je ciniti , dal cu da uzmem Slim ili cu malo da se strpim.

Odlican je ME. Kec i dvojku sam svojevremeno presao bez dlc-eva. 3jku nisam hteo zbog negativnih komentara.

Mozes komontno da obrnes na kompu, verovatno su vrlo povoljne na sale-u.

Planiram inace ovog leta da obrnem celu trilogiju, pitanje je samo kada.. xD

@mack

Uzmi Pro. Taman za tih 10ak dana odlucis sta ces da uzimas od igara.
Na kraju krajeva proguglaj po netu. Sa obe konzole neces pogresiti.

Poslednja izmena:
E nego kad ste vec kod TVa , sad jer mozete da gledate TV kanale u 4K (makar one HD verzije kanala), ili vam 4k tv sluzi samo za igranje, pustanje filmova i tako to ?

^ odlicni. Kec i dvojku sam svojevremeno presao bez dlc-eva. 3jku nisam hteo zbog negativnih komentara.

Mozes komontno da obrnes na kompu, verovatno su vrlo povoljne na sale-u.

Planiram inace ovog leta da obrnem celu trilogiju, pitanje je samo kada.. xD

Jeste Mass Effect trilogija je zaista fantasticna (trojka mi je isto bila fantasticna) , eto sad kad pazarim konzolu verovatno cu Mass Effect Andromenda kao prvu igru da uzmem , verovatno cu sa Andromedom da izgubim nevinost na PS4 , jer sam zaista veliki ljubitelj serijala i ne doticu me previse neki negativni komentari po netu (koji su se cak vise odnosili na tehnikalije nego na samu igru) , verujem da je igra u najgorem slucaju vrlo dobra, solidna.

Ja imam HD paket kanala i sasvim ok izgleda jer skalira. SD jedva podnosljivo. Pravi uzitak je FHD pa na gore, i tu je bas vidna razlika.

Skapirao sam kada sam uzeo (posle mesec dana) da bi mi i fhd TV sa kvalitetnim panelom (gledao sam neke Sony modele ali nisam mogao da ih nadjem) zavrsio posao.

Bukvalno je 4k TV kao kada uzmes sportski auto za gradsku voznju. Povremeno odvrnem gas, jer ne stizem od obaveza da gledam, ali uglavnom stoji i skuplja prasinu.

Poslednja izmena:
Oni su pljuvali I trojku I famozni ending meni je bila super.

"Zeno nema da jedemo meso do kraja godine!" :)

I ja sam se tako zeznuo pa uzeo Samsung UE40JU6070UXZG, i onda mi nije to to bilo... :)

Mada iskreno mene igranje na TV-u ne lozi (da ne kazem blam me). :)
Šta, blam te je da igraš na tv-u? Zbog čega?

Ne deluješ kao ozbiljan momak u tim trenucima sam sebi ili...? :D

Ma kakav sale,ako se resim prva tri dela da obrnem ,obrnucu na kompu, skinucu sa neta (torenta).

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Upravo. xD

Uhvatio sam sebe kako kaze "didem u qrac, uzeh PS i igram se kao malo dete na TV-u".

Zato i gledam da drzim na stolu u sobi gde mi je lap (nakacen na monitor za koji jurim da se odlucim poslednjih nedelja) xD

A šta izazove nešto obrnuto od toga kad radiš isto to na kompu i monitoru?

Onda kažeš "Al' sam ozbiljan čovek, radim ovde za stolom neke jako ozbiljne stvari u igrama" :D

Zezam se ja, mnogi pc gameri vole samo monitor, nego me interesuje koji je argument u pitanju, mora da da je dobro da se čuje :D.

Imao sam ja sličan trip dok sam bio baš klinac, na početku priče o kućnim kompjuterima (C64 I Amiga), pa je onda to što uopšte igraš igru NA KOMPJUTERU bilo nešto posebno. Ili da bilo šta radiš na kompjuteru, crtaš u Deluxe Paintu npr.

Isto i za rani PC...

Mnogo sitnih stvari zajedno je činilo tu atmosferu, ali davno je bilo doduše :D.

Da ti cika Velja da jednu bonu? :)

Druga stvar je sto je i Ivan spomenuo, stvar navike jer nisam igrao na TV-u (konzolu) jos od pocetka 90tih. I nekako mi je normalnije bilo dok sam sada drljao PS nakacen na monitor nego na TV-u zavaljen u krevet...

Meni nema nista lepse nego kad se uvalim u fotelju kao neki penzos i igram na velikom ekranu. Nekako mi deluje neprirodno igrati konzolu na monitoru.
Ali ****ga,stvar navike,100 ljudi 100 cudi :)

U dnevnoj sam ko retard, al ima da se zivotari, ima se vremena. Zena se igra iza u spavacoj na pc, dete ima igracke I mlati se sa psom. Moramo I mi da imamo svoju igracku :) A bolje da je u dnevnoj nego u nekoj kafani :) Iz njene perspektive hahah.

Pa ljudi ja konzolu uzimam da bih pobegao od kompjuterskog stola i stolice. Mnogo mi je bolji osećaj leci komforno u krevet/fotelju i igrati na 40+ inča tv-u nego na stolici i monitoru sa upola manjom dijagonalom. Naravno svako ima svoj razlog ali uzeti konzolu i igrati za stolom i na monitoru, pa zar nije logičnije onda uzeti pc ako te vec ne zanima kauč gejming [emoji2]

Poslednja izmena:
Pa ljudi ja konzolu uzimam da bih pobegao od kompjuterskog stola i stolice. Mnogo mi je bolji osećaj leci komforno u krevet/fotelju i igrati na 40+ inča tv-u nego na stolici i monitoru sa upola manjom dijagonalom. Naravno svako ima svoj razlog ali uzeti konzolu i igrati za stolom i na monitoru, pa zar nije logičnije onda uzeti pc ako te vec ne zanima kauč gejming [emoji2]

Vidis, ja sam za pc uvek imao fotelju ili privlacio kauc a I igrao na 32" samsungu. Od tud I skrivena ljubav ka konzoli :D

Da ti cika Velja da jednu bonu? :)

Druga stvar je sto je i Ivan spomenuo, stvar navike jer nisam igrao na TV-u (konzolu) jos od pocetka 90tih. I nekako mi je normalnije bilo dok sam sada drljao PS nakacen na monitor nego na TV-u zavaljen u krevet...

Neka zadrži za sebe čiko ispred monitora.

Ja još samo čekam da neko kaže da mu se vrti u glavi od igranja FPS-a, i eto nas u zlatno doba konzola od pre 10 godina..... :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno