Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene se na konzolama single player igre BAŠ retko tj slabo igraju... Imam za sada: fifa i nba 2017, pes 2016, Driveclub, Mortal XL i moto gp 15. Kada izađu 18ke, tada ću da uzmem još jednu konzolu i sve te nove igre preko share-a i ćao...
Obavezno uzmi trackmaniu, ima split screen, super arkada.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Pogresno. Uvek pametujes al masis poentu. Pitam sta se ocekuje kod drugih, ne sta je na meniju. Uostalom ne volim spoilere.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk
Biće svakako zanimljivo, pa i da ponove deo sa prošlog sajma jer će doneti nove informacije i detalje o tim naslovima za koje se već zna nešto. Najviše će značiti okvirni datum izlaska (nekih) samih ekskluziva (pa i RDR 2).

Od drugih najava, lično očekujem info šta se dešava sa Fe, Dreams, WilD igrama koje su praktično zaboravljene od trenutka kada su prikazane. Takođe se nadam najavi drugog dela Unravel-a, novi Wolfenstein i Splinter Cell, kao i igri iz Sucker Punch studija (možda novi Sly Cooper). Kao i uvek tu su neka iznenađenja, pa tako možda bude tizer/najava za Bloodborne 2, eventualno neki remaster PS klasika i/ili potpuno novi IP.

Od najavljenih vredi videti da li AC: Origins donosi pravo osveženje i kakav će biti svet Far Cry 5-ce. Trebalo bi dobiti i datum izlaska za Hellblade i Days Gone.

Sve u svemu i ove godine najviše očekujem od Sonija.

Jednom nedeljno valjda..mada sada kada sam se ulogovao vidim da ima update profil, baci te u queue ali odmah updejtuje

Pozdrav kolege.

U planu mi je da pazarim PS4 ovog leta posto cene padaju.
Uzeo bih ga da odigram par naslova tipa:

Witcher 3, MGS V, The Last of us remastered, Uncharted (da li postoji remaster starih delova iz serijala, isto i za GoW), Horizon zero dawn i Tomb Raider.

Da li imate preporuku za jos koji naslov koji je "must play" (ili pak eksluziva) na PS4 pre nego sto se baci kasika?

Da, prve 3 unchartred igre su re-izdate u odlicnom The Nathan Drake Collection izdanju. Kec je dobio najvece poboljsanje grafike, sve tri su 1080p60. Za god of war, izbacili su samo remaster trojke.

Od drugih igara bi preporucio:
Ratchet & Clank - abnormalno dobar rimejk, fantasticno izgleda
Until Dawn - iznenadjujuca dobra avantura, najbolje igrati sa drustvom
Bloodborne - najbolji nacin da se novajlije priviknu na Souls zanr
The Last Guardian - jako emotivna i vizuelno spektakularna avantura

A sto se multiplatform igara, tek se tu prosiruje spisak... samo je ova godina prepuna dobrih igara [Nier, NiOh, RE7, The Surge...].

Poslednja izmena:
Thx.

Crap, totalno zaboravih na Nier, Nioh i Surge. (i ove gore iznad njih)

Kakva je situacija sa The Prey? I eventualno koliko se jos ocekuje da ce PS4 biti aktuelan sto se izdavanja novih/aktuelnih naslova na trzistu tice?

U principu MP ne interesuje, uzimam samo zbog SP igara tako da je preporuka za svaki kvalitetan naslov dobrodosao.

Koliko igara moze da se smesti na 1tb hdd koji dolazi u slimu? I da li postoji DRM protekcija (as in da li mogu da pazarim recimo "polovne" naslove), jer verujem da bi me jeftinije izaslo nego nove da uzimam?

Thx.

Crap, totalno zaboravih na Nier, Nioh i Surge. (i ove gore iznad njih)

Kakva je situacija sa The Prey? I eventualno koliko se jos ocekuje da ce PS4 biti aktuelan sto se izdavanja novih/aktuelnih naslova na trzistu tice?

U principu MP ne interesuje, uzimam samo zbog SP igara tako da je preporuka za svaki kvalitetan naslov dobrodosao.

Koliko igara moze da se smesti na 1tb hdd koji dolazi u slimu? I da li postoji DRM protekcija (as in da li mogu da pazarim recimo "polovne" naslove), jer verujem da bi me jeftinije izaslo nego nove da uzimam?

Nema razloga da ps4 ne bude aktuelan bar jos 3-4 godine... čak i ako se pojavi ps5 u skoroj budućnosti. Nema nikakve zaštite, kupiš polovnu igru i udri 🙂 Na 1tb trenutno imam 15 instaliranih, slobodno 370gb: Bloodborne GOTY, MGS V, Final Fantasy XV, Nioh, Uncharted 4, Uncharted remaster kolekciju, Deus Ex Mankind divided sa svim dlc, Last of Us remaster, Divinity Original Sin, AC Black Flag i jos neke manje. Ne verujem da će ti faliti prostora 🙂

Jeste.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ok, hvala za info.

Jos jedna stvar, posto zivim u nemackom govornom podrucju a igre su im lokalizovane (sinhronizaciju u igrama i filmovima ne trpim nikako),da li bih morao da uvozim igre na engleskom ili svaka igra dolazi sa language pack-om - pa se samim tim i jezik i voice sync moze promeniti u opcijama?

Znam da nemate tih problema u Srbiji uzeci u obzir da kod nas sve dolaze u EN verzijama namenjene globalnom trzistu.

Ok, hvala za info.

Jos jedna stvar, posto zivim u nemackom govornom podrucju a igre su im lokalizovane (sinhronizaciju u igrama i filmovima ne trpim nikako),da li bih morao da uvozim igre na engleskom ili svaka igra dolazi sa language pack-om - pa se samim tim i jezik i voice sync moze promeniti u opcijama?

Znam da nemate tih problema u Srbiji uzeci u obzir da kod nas sve dolaze u EN verzijama namenjene globalnom trzistu.
Ako ti se isplati uzmi uk ili us nalog I resen problem 🙂 oako moras da proveris na kutijama.

Ok, hvala za info.

Vozi digitalne naslove i pazari na RI forumu. Ustedeces dosta a odigrati svaki naslov koji te zanima bez cimanja sa fizičkim kopijama naravno ako ti odgovara tako.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Svaka cast onome ko moze da predje,ili jos bolje,ko moze da igra igre tipa Bloodborne... kupio sam je,igrao 20 minuta i stavio na prodaju.
Igra nije teska,nego su kontrole uzas,otud i toliko problema sa protivnicima. Posle ovoga,ne pada mi na pamet kupovina Dark Souls-a 😀

Relativno 🙂 Nakon par sati legne super nekome. Ja jedva cekam da je pocnem. Zarek'o sam se da jr necu pre Phantom Paina na 100% 🙁 Uzeo I ds2 za 11 funti sada na popustu. Ds3 je preskup I dalje.

Ma necu da je prodam,ja to sam figurativno rekao naravno,evo igram sad,pokusavam da pobedim ovog vuka na pocetku i ne mogu vec 30 minuta.

DS igre definitivno nisu za svakoga. Treba imati živaca i strpljenja dok se ne uhodaš u ceo fazon. Posle bude lakše.

Mene zanima dal cemo nekad moci da opletemo demon souls preko ps now 🙂 danas bzvz da vidim ps now, nudi mi da mi skine 12 funti I aktivira. Sumnjam da prolazi ? Ako dobto pamtim mora validna kartica ?

Ne znam ko je od vas sa foruma igrao/prešao Horizon, pošto je moram pohvaliti na sva zvona! Trenutno sam na nekih 45% ukupnog prelaska igre i oduševljen sam koliko je dobra igra. Počev od grafike koja kida, zvuka, atmosfere i gameplay mehanike. Bukvalno najveća mana igre su te facijalne animacije kod nekih nebitnijih NPC-eva. Tako da nije toliko strašno.
U par trenutaka po celoj izvedbi podsetila me na Tomb Raider u budućnosti, što igri itekako stoji. Ceo taj fazon se skroz fino uklopio (kada se upoznaš s pričom i kako su robodinosaurusi nastali i s kojom svrhom) u igri, obzirom da u početku nije mnogo obećavala. Barem s moje tačke gledišta. U svakom slučaju vredi je odigrati, a koliko sam čuo dobiće i SP DLC u skorije vreme.

Pa i poenta je da umreš od tog vuka :d Onda odeš tamo u Hunter's Dream i imaš da pokupiš oružja sa zemlje i ubiješ ga posle u 3 udarca :d

Pokupio sam bio,ali nisam znao kako da ih stavim na ruke pa sam onog majmuna rokao rukama sat vremena :d,tek posle kroz start dugme sam otkrio kako da stavim oruzje i onda ga ubio sa 2 udaraca haha...
Samim tim menjam misljenje iz korena i ovo je posle 5h igranja jebacka igrica do bola 😀
Iznajmih Horizon na 10 dana pa cu Bloodborne da nastavim za par dana kad ovo zavrsim,ali jedva cekam da joj se vratim kroz 10ak dana i predjem na miru 😀

E ovako momci, treba mi jos jedan info oko setup-a PS4 (da se bolje informisem pre nego sto uzmem).

Posto imam 2k tv na koji ne bih da ga kacim i planiram da ga drzim na/u radnom stolu gde mi je i laptop isao bih na egzibiciju da PS4 i lap drzim povezan na monitor koji ce imati 2 hdmi ulaza. Nesto ovako:

https://www.amazon.de/VX248H-Monito...F8&qid=1495447583&sr=1-3&keywords=asus+vx238h

https://www.amazon.de/dp/B015510P76...lid=288PNRQZKPDL1&coliid=I3LTFQ235MFEHX&psc=1

imate li mozda jos koji predlog za monitor sa "kvalitetnim" (dobrim, malo boljim panelom) do 200e vredi uzeti u razmatranje?

E sada problem je sto sam skapirao da PS4 nema zaseban audio jack (osim na kontroleru) pa me i tu interesuje kakve egzibicije i adapteri su mi potrebni da bih PS4 mogao da nakacim na zasebne zvucnike?

Takodje sam danas u prodavnici bacio pogled da neke igre nisu iskljucivo lokalizovane i da dolaze sa mogucnoscu izbora jezika i titlova.

Ali su cene poprilicno "muske" pa bih zamolio za koji link odakle nabavljate u digitalnoj verziji? Cisto da vidim kolika bi usteda bila.

I koliko vam je potrebno za skidanje/instalaciju digitalnih igara odnosno vs ove boxed BR verzije?

Baci pogled na onu "share temu" ... tamo ti je sve objasnjeno u vezi digitalnih igara i kako ces najbolje da prodjes(novcano)

Pa i poenta je da umreš od tog vuka :d Onda odeš tamo u Hunter's Dream i imaš da pokupiš oružja sa zemlje i ubiješ ga posle u 3 udarca :d

Pokupio sam bio,ali nisam znao kako da ih stavim na ruke pa sam onog majmuna rokao rukama sat vremena :d,tek posle kroz start dugme sam otkrio kako da stavim oruzje i onda ga ubio sa 2 udaraca haha...
Samim tim menjam misljenje iz korena i ovo je posle 5h igranja jebacka igrica do bola 😀
Iznajmih Horizon na 10 dana pa cu Bloodborne da nastavim za par dana kad ovo zavrsim,ali jedva cekam da joj se vratim kroz 10ak dana i predjem na miru 😀

E tako, ne odustaj od ovog bisera lako 🙂 Meni je bloodborne među 5 najboljih igara ikada a igram se 25 godina 🙂 Kad te neki boss bude mučio, pozovi ljude u pomoć sa onim zvonom što si dobio. Sve predmete čitaj opis, jako bitnih stvari ćeš propustiti ako nisi strpljiv.

E ovako momci, treba mi jos jedan info oko setup-a PS4 (da se bolje informisem pre nego sto uzmem).

Posto imam 2k tv na koji ne bih da ga kacim i planiram da ga drzim na/u radnom stolu gde mi je i laptop isao bih na egzibiciju da PS4 i lap drzim povezan na monitor koji ce imati 2 hdmi ulaza. Nesto ovako:

https://www.amazon.de/VX248H-Monito...F8&qid=1495447583&sr=1-3&keywords=asus+vx238h

https://www.amazon.de/dp/B015510P76...lid=288PNRQZKPDL1&coliid=I3LTFQ235MFEHX&psc=1

imate li mozda jos koji predlog za monitor sa "kvalitetnim" (dobrim, malo boljim panelom) do 200e vredi uzeti u razmatranje?

E sada problem je sto sam skapirao da PS4 nema zaseban audio jack (osim na kontroleru) pa me i tu interesuje kakve egzibicije i adapteri su mi potrebni da bih PS4 mogao da nakacim na zasebne zvucnike?

Takodje sam danas u prodavnici bacio pogled da neke igre nisu iskljucivo lokalizovane i da dolaze sa mogucnoscu izbora jezika i titlova.

Ali su cene poprilicno "muske" pa bih zamolio za koji link odakle nabavljate u digitalnoj verziji? Cisto da vidim kolika bi usteda bila.

I koliko vam je potrebno za skidanje/instalaciju digitalnih igara odnosno vs ove boxed BR verzije?

Skidanje instalacija zavisi od brzine tvog interneta.
Digitalne igre kupuješ preko PS stora možeš preko konzole ili preko sajta https://store.playstation.com/#!/en-gb/home/games
A možeš i te sajtove gde prodaju naloge sa igrama.

@Mazi7 PS now možeš da pokreneš isto kao što kupuješ digitalne igre na PS storu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno