Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ovi sto imaju full fullova 4k tv, da li kada nakacis obican ps4 igra izgleda slicno kao i kada nakacis pro? Da l' se isplati sonijeva magla i dodatan trosak? Ti bilo koji 4k tv da uzmes sada, koristices samo za tu nazovi igricu, koja radi nazovi u 4k i nista vise.. televizija i ostala cuda su na 4k tv bezvredni, nema materijala.. (osim par netflix serija, koje mozes i da skines klasicno, u 4k)

Kada kazes magla, cenim da mislis na checkerboard.
A to nije magla.

Pa ovi sto imaju full fullova 4k tv, da li kada nakacis obican ps4 igra izgleda slicno kao i kada nakacis pro? Da l' se isplati sonijeva magla i dodatan trosak? Ti bilo koji 4k tv da uzmes sada, koristices samo za tu nazovi igricu, koja radi nazovi u 4k i nista vise.. televizija i ostala cuda su na 4k tv bezvredni, nema materijala.. (osim par netflix serija, koje mozes i da skines klasicno, u 4k)
To se i ja pitam, plus sto mi je net zapanjujuce spor u sred Beograda i nemam mogucnost upgrade, pa se pitam ima li 4k ikakvog smisla. Razmislicu jos

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pravo pitanje za sve korisnike 4K tv-a je da li uopste ima benefita i ako je materijal koji se emituje na njemu, sa bilo kog source-a, slabijeg kvaliteta, odnosno aj da kazem fullHD, dakle 1080p, da li veca gustina pixela dolazi do izrazaja i u tim slucajevima i da li je to opravdana kupovina onda ?

Pravo pitanje za sve korisnike 4K tv-a je da li uopste ima benefita i ako je materijal koji se emituje na njemu, sa bilo kog source-a, slabijeg kvaliteta, odnosno aj da kazem fullHD, dakle 1080p, da li veca gustina pixela dolazi do izrazaja i u tim slucajevima i da li je to opravdana kupovina onda ?

FullHD sadržaj koji sam ja gledao na XD8005 je izgledao bolje nego na regularnom 1080p tv-u. Samsung i Sony imaju vrlo dobre upscale algoritme, LG samo malo zaostaje ( najviše se primeti kad nabaciš neki BrRip u SD rezoluciji). I to je bilo sa YT, Combat trailer za Mass Effect. Znači kompresija do daske.

Kod upscalea je uvek pravilo da sam materijal bude malo kvalitetniji, da proces ima više "mesa" za obradu. Znači skineš neki H.265 rip jer je i to vrlo lepo podržano. TV programe nisam gledao uopšte.

Po meni isto se vidi na 4K tvu sd/hd/fhd program/video kao na fhd tvu. Jedino 4K materijal dolazi do izražaja na 4K tvu i dobije onaj wow efekat,da li filmovi, emisije, dokumentarci, sve.
ALI recimo 4K sa netflixa je po meni za dlaku bolji od fhd programa/filmova dok ostalo u 4K formatu većih težina od 30-120gb dolaze itekako do izražaja.

Sent from my D6603

Koliko sam ja ranije shvatio modeli idu ovako: KS7000, KS8000, KS9000 (EU) i KS8000, KS9000, KS9500 (US)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da.
I sto je najbitnije nisu IPS i svi imaju 10bit panele i rade na 120hz.

EDIT: Sto se tice HDR ja sam jedino video razliku na filmovima i tu se bas vidi razlika i to ogromna, kod igrica nista, cak i kod infamous second son-a sam igrao na HDR gde duduse nisam ni znao da je ukljucen HDR dok mi nisu rekli :/.
Mozda ce se tokom vremena nesto menjati ali za sad kod igrice ne vidim neku korist od HDR-a.

Poslednja izmena:
Ubiste sa tim televizorima 😀

Da malo presecemo sa par slika iz Horizon Zero Dawn 😉

horizon-zero-dawn-20170212115357-1487609536229_ven9.1920.jpg

horizon-zero-dawn-20170211164457-1487609536220_fe6b.1920.jpg

horizon-zero-dawn-20170213135824-1487609536236_4uwd.1920.jpg

horizon-zero-dawn-20170211171217-1487609536227_wunx.1920.jpg

horizon-zero-dawn-20170211170252-1487609536224_sz1m.1920.jpg

horizon-zero-dawn-20170212115822-1487609536231_6z2h.1920.jpg

horizon-zero-dawn-20170213140754-1487609536241_uwga.1920.jpg

horizon-zero-dawn-20170211164022-1487609536216_ksqq.1920.jpg

Dok ne probaš Horizon zero dawn ☺️

Sent from my D6603

@mefisto

Ne stajem na stranu IPS-a, nemoj pogresno da me shvatis, ali...
"Do juce" nisi znao (mislim generalno, uopste) sta za TV znaci 4K, hdr, (8)10 bit itd., a sad kao "ne prihvatas" nista sto nije kao sto si napisao!
Ne primecujes HDR (tu sam uglavnom saglasan s tobom), a primetio bi da nije IPS, 10 bit ili 120 hz da nije "side by side" varijanta... Jedino sto mislim da je bitnije su hz, ali svi iole dobri modeli 2016, 2017 nemaju problema s tim (100+), ali 10 bit, i to da li je VA, IPS ili nesto peto...please! Ali ljudi su kod nas navijacki nastrojeni i kad je tehnika u pitanju, pa kao za neki klub da navijaju...
Danas, koji god panel da uzmes, imaces samo koristi jer su svi oni generalno odlicni po pitanju slike...ili je to nase oko odjednom postalo preosetljivo, ne znam sta je u pitanju...

@ShoNe
Ja ako ti kazem da ima benefita ne znaci da ces mi ti poverovati...moras sam to da vidis! Jednostavno nativ 1080p sadrzaj nije isti na FHD i 4K panelu!
Ako je to 4x veca rezolucija ne znaci da je i sam pixel (1080p sadrzaja) na istoj 4x veci...kada takvu sliku reprodukujes na 4K ne dobijes je ostru, ali ne vidis pixel jer je ista upscale-ovana! Gledam i ne vidim pixel...

Poslednja izmena:
Au al' je zivnula tema

Nego sta! Ekspanzija ovih 4K true HDR 10 bit televizora je uzela maha, i dozivljaj koji ti pruzaju uz PS4 Pro...
Malo sam ironicno-sarkastican, ne zamerite...ali nije daleko. :d

Iskreno i ja sam mislio da je hdr sarena laza al sad polako ubjedjujem sebe kroz razne sadrzaje da nije tako. Sve je dobilo novu dimenziju tj dinamiku. Ja sam uzeo lg 55uh7707 a kod burazera je stari model lf670v koji je 1080p. Porediti bilo koji sadrzaj pa i igrice na njemu i sad na ovom je suvisno. Boje su bogatije,scene gde se iz mracnih scena probija svetlost prosto zaslepljuje. A i bez hdr jednostavno bolji su paneli ugradjeni nego u osnovne modele tako da se i bez toga vidi razlika u prikazu.

@hunder
Sve si rekao kako fakat jeste!
Odlican model!

Kakav ti je panel? Mislim na DSE, vertical banding, backlight bleeding, color uniformity...uocljivo je nesto?

Poslednja izmena:
Iskreno i ja sam mislio da je hdr sarena laza al sad polako ubjedjujem sebe kroz razne sadrzaje da nije tako. Sve je dobilo novu dimenziju tj dinamiku. Ja sam uzeo lg 55uh7707 a kod burazera je stari model lf670v koji je 1080p. Porediti bilo koji sadrzaj pa i igrice na njemu i sad na ovom je suvisno. Boje su bogatije,scene gde se iz mracnih scena probija svetlost prosto zaslepljuje. A i bez hdr jednostavno bolji su paneli ugradjeni nego u osnovne modele tako da se i bez toga vidi razlika u prikazu.

Šteta jedino što taj TV uopšte i ne podržava HDR 😉

Evo iz prve ruke, na 49KS7000 netflix sadrzaj u 1080p formatu izgleda vrhunski, od ostrine do crne boje i generalno sam kvalitet slike. Pustio sam i 4K film od 60gb, odlicna je slika, a igre na Xbox One koji je losiji od oba PS-a izgledaju mnogo bolje, pogotovo GTA, pa i CoD BO3, znaci upscale radi odlicno jer sem GTA nijedna igra se ne renderuje u 1080p, ne vidi se mutnoca i ostale mane losije rezolucije na boxu, iskreno ko ima novca neka se ne razmislja vec uzme i bude miran da je uzeo dobar TV

@mefisto

Ne stajem na stranu IPS-a, nemoj pogresno da me shvatis, ali...
"Do juce" nisi znao (mislim generalno, uopste) sta za TV znaci 4K, hdr, (8)10 bit itd., a sad kao "ne prihvatas" nista sto nije kao sto si napisao!
Ne primecujes HDR (tu sam uglavnom saglasan s tobom), a primetio bi da nije IPS, 10 bit ili 120 hz da nije "side by side" varijanta... Jedino sto mislim da je bitnije su hz, ali svi iole dobri modeli 2016, 2017 nemaju problema s tim (100+), ali 10 bit, i to da li je VA, IPS ili nesto peto...please! Ali ljudi su kod nas navijacki nastrojeni i kad je tehnika u pitanju, pa kao za neki klub da navijaju...
Danas, koji god panel da uzmes, imaces samo koristi jer su svi oni generalno odlicni po pitanju slike...ili je to nase oko odjednom postalo preosetljivo, ne znam sta je u pitanju...

@ShoNe
Ja ako ti kazem da ima benefita ne znaci da ces mi ti poverovati...moras sam to da vidis! Jednostavno nativ 1080p sadrzaj nije isti na FHD i 4K panelu!
Ako je to 4x veca rezolucija ne znaci da je i sam pixel (1080p sadrzaja) na istoj 4x veci...kada takvu sliku reprodukujes na 4K ne dobijes je ostru, ali ne vidis pixel jer je ista upscale-ovana! Gledam i ne vidim pixel...

Nebi mogao reci da li ima 10bit panel ili na koliko hz radi.

Ali na primer uporedjivao sam LG modele 6,7,i 8 sa samsung 7000,8000 i razlika u slici je velika.

Nisam navijacki nastrojen ni za jedan proizvod, nego jednostavno zasto bi uzeo neki prozivod koji ne obavlja poso kako treba kad za malo vise para mogu dobiti nesto sto je vise nego ok.

Poslednja izmena:
Kažiprst desne ruke mi nikad nije bio jači kolko skrolam na dole preskačući postove o televizorima. Otvorite temu o tome, 'leba vam.

+1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeee koliko ste me zbunili sa ovim koji je HDR, koji nije, koji je 8bit, koje je 10bit, nema sanse da uzmem drugi TV dok svi ne budu HDR. :d
Nek radi jos ovaj 4k LG dok ja ne vidim tu HDR razliku uzivo.

Nebi mogao reci da li ima 10bit panel ili na koliko hz radi.

Ali na primer uporedjivao sam LG modele 6,7,i 8 sa samsung 7000,8000 i razlika u slici je velika.

Nisam navijacki nastrojen ni za jedan proizvod, nego jednostavno zasto bi uzeo neki prozivod koji ne obavlja poso kako treba kad za malo vise para mogu dobiti nesto sto je vise nego ok.

To je OK, ko ima viska para neka doda.
A koji to posao "ne obavlja"? HDR u gejmingu, input lag...?
Ma OK, razumem ja tebe, samo top funkcije dolaze u obzir. Bila svest ovakva ili onakva, svako ce kako hoce...i to je to.

@marko_ns
Nije to nista zbunjujuce, samo eto...a koji ti TV imas?

Ma OK, razumem ja tebe, samo top funkcije dolaze u obzir. Bila svest ovakva ili onakva, svako ce kako hoce...i to je to.

@marko_ns

Kao sto sam rekao slika je daleko bolja, nema veze sa top funkcijama da zelim top pucao bi na qled ili na oled 😉.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:

@marko_ns
Imaš u moja konfiguracija. LG 55UH850 tako nešto. Ok TV, ali ništa specijalno.

Ja sam U4 prelazio jedno 3 meseca. Nije me vuklo da igram.
Konacno smo docekali odlicne ekskluzive. Sada sam treba sve to odigrati.

Ja sam izgleda jedini kome Uncharted i nije nešto posebno. Naročito mislim na napucavanje ono gumeno, ostatak igre je odličan, ali kad krene akcija, muka mi. Na silu sam igrao sve delove, četvrti još nisam prešao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno